2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

canım bizimde dün 5. ayımız doldu doktor kontrolünde doktorumuz bebekler için fileler varya onlardan alın içine meyvelerden koyup eline verin dedi . bide cam rendede meyve rendeleyip suyunu verin dedi ama kaşıkla

banada suyunu verin dedi. eşim dün elma almış rendeledim hiç suyu çıkmadı bende püresini verdim sevdi yedi :)))

ne güzel anlatmışsın cnm cok teşekkür ederim...evim kaloriferli bunu rahatça her defasında deneyebilirim :) ne güzel kitap okuyacak zamanı vermiş bebeğin sana bende en kısa zamanda kitapları almaya çalışayım inşallah oğlum izin verir :) cok fazla ilgi istiyo gün içinde cok yoruluyorum

dün 5. Ay bitti 1 haftadır meyve suyu ve püresi vermeye başlamıştım bugün ilk defa patates havuç ve pırasa hasladım blendırdan geçirip azçık zeytin yağı koyup verdim çok beğendi tadımlık vereyim dedim yine doyumluk yedi tosun :) bi yemek programında gördüm bebek çorbası hazırlarken kırmızı patates kullandı tatlı patates diye biliniyormuş normal patates sevmeyen bebeklere verilebilirmış. Ama ben bulamadım burda çorba yemeyen Bebislere bulursanız deneyin isterseniz.

bayanlarrr oglumu genel anestezıle sunnet ettırmeyı dusunuyorum sızce bı sakıncası varmı korkuyorum azcıkkkkk

biz 2.5 aylıkken sünnet ettirdik ama ben genel anestezi istemedim bölgesel oldu o zaman küçüktü cok hareketli değildi beni emerek sünnet oldu kuzum ve hic bilmedi ağrısı sızısı olmadı küçük olduğu için ağrı eşiği yüksek oluyo büyük insanlara bile genel anestesi yapmıyolar o yüzden bebeğime yaptırmak istemedim allah kolaylık versin biz karar vermede cok zorlanmıştık

aynen bende cok teredddutteyım nasıl baslıcam dıye yardımcı olun bayanlar

bende dün başladım tereddüt etme.
meyve püresini mutlaka cam rendede yap. normal rendede rendelersen olmaz. cam rende bildiğin kum gibi yapıyor püre yapıyor yani.
bebekte bunu rahatlıkla yiyor. öncelikle çay kaşığının ucuyla var minicik. o çıkaracak sen yine ağzına sok sabret.:)))
böyle böyle alışacak işte

yarında brokoli havuç dene biraz sıvıyağ ekle. bide onu dene olmadı aptamil hazırlar var. bi onu dene. sebzeler ne kadar sağlıklıysa o da o kadardır bence. tarhana yap yavruna mesela. olmadı yoğurt çorbası

tarhanaya erken dıyolar cnm. hazır aldım onuda sevmedı

Ben oyun halisi aldim onunla oyalaniyor arada istemesemde yurutece birakiyom.kizimi kucagima aliyom kitabi oyle okuyorum arada kitaba el atıyor gunduzleri arada çizgi film aciyorum. 4 5 sayfa okusamda yetiyor annelik sanati nin yerine ilk olarak çocukluk sırrı kitabini onerebilirim çünkü adem beyin bakış açısı ni daha iyi anlyabilirsiniz.ben annelik sanati kitabinin yarisina kadar okurkn vazgecsem annelikten olur mu diye çok düşündüm malesef ilk kitap olarak biraz zor gelebilir. Ben ilk olarak adem beyin cocuklarda mahremiyet egitimi labirent adli kitabini okumustum. O anlatim şekline hayran kalmistim.

Sen de anne sütü veriyorsun dimi erken değil dimi ben de geçmek istiyorum ama acaba diyorum iste nasıl başladınız peki neler vererek ve ne kadar vererek

Benim ebe 6.aya kadar bekle dedi ama ben sofrada yken bi kaç cay kasik yoğurt portakal emdiriyom pekmez veriyom ama doyumluk değil tadimlik.kizim eger ogurur gibi bisey yaparsa zorlamiyorum.iki kez 10 kasik pancar ve ispanak corbasi yemistir.ben 6 aya kadar doyumluk vermeyi dusunmuyom tadini bilsin.

Ey maşallah bebis e

kızlar bebekleriniz dönmeye başladımı. benim kızım sağ yanına dönüyor sol yanınada dönüyor sonra geri sırt üstü dönüyor.
sizin bebekleriniz tamamn yüzüstü dönebiliyormu tek başına bu birrrrrrrrrrrrrrrr

ikinciiiiiii olarak bebekleriniz oturuyor mu ben daha oturtmaya başlamadım. kucağımdayken, azıcık oturur gibi yapıyorum ana kucağında ve pusetteykende yarım oturuyor

Asıl ben teşekkür ederim vakit ayirip bana cevap yazdigin için

Benimki duz zeminde donmeye baslamadi ama dun yastiktan kendi asagiya indi ayaklarindan destek alarak saga dogru yer degistirdi cekyattan kafasini düşürmeye gidiyordu tabii biz eşimle takip ettik.erkek bebekler geç oturtun kizlari yavasvyavas oturtmk lazimmis ama oyle sürekli uzun oturmuyor destekle oturuyor

benim Oğlum sağa tam dönüyor bugün yüzüstü vaziyetten sırt üstüne kendisi döndü topaç gibi yuvarlanmaya başladı :) ben mama sandalyesinde oturtuyorum hatta ayaklarının üstüne basmaya başladı Bence artık kocaman çocuk oldular :) oturup baksınlar etrafa geçen ay doktorumuz da oturabilir demişti.

tam anlamıyla bır ıkı gundur dönmeye başladı yalnız bırakmaya gelmıyor yanı.kızım 2 eylulde doğdu 5,5 aylık o yuzden artık destekle otrtuyorum aama az 5-10 dakıka.ama artık hıç yatmak ıstemıyo
bu arada kızlar yurutece erken daha

bazı beyazlarda değişiyor canım sarı çizgisi var ıslanınca yeşile dönüyor. bende yaptıracağım sünnetini 2 ay sonra falan ne yapalım buzamana kaldı ama olsun. ilerde bizde törenini yaparız senin düşündüğün gibi ..

çok geçmiş olsun canım.. inşallah çabucak geçer öksürüğü biz neysekte onların hasta olmasına dayanamıyor insan.. doğum günün de kutlu olsun, nice senelere:)
takvim yapma bilgisi için teşekkürler canım deneyeyim bakalım umarım becerebilirim:)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…