2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

hadi ya bugünden beri mide ağrısından kıvranıyom gaviscon içiyom zaten midem hep sorunluydu hamileliğimin başından beri ondandır dedim bende, çok ağrıyo benimkide geçmezse giderim doktora..

Gaviscon u bende sordum bugün zaten reflün falan yoksa sadece ağrıya iyi gelmez dedi oradaki doktor. Ben de hamilelik öncesi ülser başlangıcı nedeniyle tedavi görmüştüm ama hamile kaldığımdan beri ufak kendinden geçen ağrılar dışında mide ağrım olmamıştı bugüne kadar. uzun süreli geçmeyen ağrıların olursa gitmende fayda var gerçekten

bebeğimin baba hediyesi reflüm var artık ondan sürekli kullanıyom ağrıdıkça ama buğun çok arttı midemde bulanıyo sabah birz kustum senin mesajını okuyunca acaba doğum belirtilerimi diye düşündüm yarın devam ederse gidicem hala ağrıyo..

canım gecmişler olsun..ben midemin yerini unuttum hamilelikten dolayı karnımın neresindeydi aacaba senin bebiş hazırlıklara başlamış desene.senin sat ın ne zamandı.gögüs altımından giren kasıktan cıkan bıcak saplantım olduydu gecen yarım saat sürdüydü doktorum hazırlıklr başlamış dediydi demekki seninkine benzer bişeydi benimkide

aynı durum bende var 4. ayımda başladı cıldıye doktorum kremler verdı bende suan 37+5 teyım ve son ıkı haftadır asırı derecede kasınıyorum artık kasınmaktan butun her yerım yırtıldı benım ozellıkle akşamları cıkıyor bolc bol su ıc ve akşam yatmadan ılık dus al sakın sıcak suyla dus alma yoksa daha cok azar ben ancak o sekılde başa cıkabılıyorum

kızlar ne olursunuz bana yardım edın normal dogum ıstıyorum ama ıkı gun once sanacım nedenıyle doktara gıttım catı muaynesı yapıldı tabı ben cok bagırdım dayanamdım ebe sonunda tamam sakınles tekrar bakıcam dedı 37+5 teyım acıklık yokmus ama cok kotuydu senın acı eşiğin cok dusuk dedı sen dayanamazsın dedı sezeryan dusunuyorum ama dayanamacagım ıcn annem yanımda bana bakar ama sezeryandandanda korkuyorum ne olur bana bır fıkır verın

normal doğumu istemek kolay bişey değil acıdan dolayı elbette ama sırf canım yanacak diye sezaryen istemen bana mantıklı gelmiyo ama senin kararın tabi... sezaryende de acı çekeceksin bebeğin doğduktan sonra, normal doğumda doğum bitince bebeğine kavuşunca hiç sancın ağrın olmayacak belki altttan kesi yaptıkları dikiş acır o da ameliyat acısı kadar olmaz, 2 ay hastanede yattım hamileyken sezaryenlilerin çektiklerini görünce normal doğumda bir iki saat bağıran kadınların acısı bana daha çekilebilir geldi.

Merhaba kızlar
Bu ağrılar bu kadar sürüyormuymuş ya tam umutlanıyorum geri kaçıyor sanki
Sırtıma kadar vuruyor ama sonra sakinim
Bugün yine kendimi yormya çalıştım markette yürüdüm dolandım ama ama iştee
Daha oğluşum vakit var diyor mecbur bekliyorum

Canımgerçek doğum sancısının ağrıları giderek artarmış ama süresi periyodikse doktora ve ailene haber ver kasılmaları çok beklettiğimiz de bebekler strese girebilirmiş artık sonlara yaklaştık doktora gitmekten de muayne olmaktan da çekinme önemli vakitlerdeuiz artık

Canımçok çok geçmiş olsun benim sadece ayaklarımda kaşınma oluyordu soğuk su uyguluyordum ama vücuduna ne yspabilirsin bilmiyorum Rabbim yardımcın olsun testlerde çıkmadıysa bile bence domatesten ve baharatlı şeylerden uzak durmak iyi olabilir bir fikir olarak

Canım geçmiş olsun herkes farklı hissediyor hakikaten demekki

Canım bende çok yoruldum artık benimki de iki üç gün çok azaltmıştı hareketleri elim sürekli karnımdaydı doktor yeri daraldı normal demişti ama bugün karnım biraz daha indi eşimde farketti daha bir hareketlendi bende doktora salı kontrole gideceğim olmazsa çarşamba sezeryan olayım eşiminde doğumgünü dedim ama normal senin için daha iyi dedi
Rabbim hakkımızda hayırlısını versin inşallah canım risk varsa beklemem bende zaten
İnşallah güzel haberlerle gelirsin

tabı kı sırf canım yanıcak dıye ıstemıyorum ama o kadar sancı cekıpte o dogumu yapamamkta var tabı bebegıme bı zarar kesınlıkle vermek ıstemıyoum sonucta ıksıde acısı olan bır yontem hatta sezeryan daha sancılı dıye dusunuyorum cunku asıl bebebek dogduktan sonra annenın guce ıhtıyacı var sezaryan dogumdan sonrakı gucunu resmen alıyor normal dogumda her ınsanın yapacagı bısey deıl o yonden korkularım var

olumlu düşünmeye çalış korkma belkide beklediğinden çok daha kolay olcak, eğer zor bile geçecek olsa geçecek unutma, her türlü zor bişey doğum denilen olay ama bunu öyle yada böyle yaşamak zorundasın sadce sen değil hepimiz buradaki tüm hamişler.. sen kendine olumsuz mesaj verme yeter içini ferahlatmaya çalış inançlı olunca pozitif düşününce her türlü zorluğu aşabilirsin bence....

korkma cnm benım de artık oldukça az, yerı daralmıştır. ıkı gundur sadece döner gıbı hareketler yapıyordu. onu da elımı koymasam hıssedemıyordum. sen yıne doktoruna gıt ama bence korkacak bır sey yoktur

Kardeslerim ya lutfen saglik probleminiz yoksa normal dogumu secin. Korkmayin ..
Sizlere dogumu, tecrubelerimi ve onerilerimi kisaca anlatayim...

6 aralik sabah vakti karnima bir agri girdi sanirim tuvaletim geldi dedim oturdum biraz gecince tekrar yattim biraz sonra tekrar br sanci girdi, adet sancisi gibi kucuk bir sanciydi...Tutamicam sanirim gideyim wc ye dedim, gittim geldim tam yatak odama girince biraz altima isedim, sanirim tam isemedim gerisi kendiliginden geldi diye dusundum, hatta gulerek esime dedim ki ''cisimi bile tutamiyorum a rtik isedim =0)'' banyoda camasirimi
degistirmeye gittim ve yeniden bacaklarimin arasindan cis gibi bir sivi akmaya basladi, iser gibi degil sizar gibi geldigi icin gelmesine engel olunmuyor, sonra esime seslendim, ben isiyorum hala diye =))
geldi ve ben yeniden 3. kez isedim , tek care hastanemizi arama oldu zaten hafiften de bi adet sancilari baslayinca, doktorumuz hastanemize buyyyruuuunn dedi =)
Cantalarimi aldigimiz gibi gittik tabi gidene kadar, isedim =) altim bayag islandi, sanci aletine baglandim sancim gozukuyor, ultrasondan bebek inmis gozuktu ve suyumun patladigini da bildirdi doktor, boylelikle dogum odama alindim, burda dogumu ozel bir dogum yatagi var, normal hyatak gibi gozukuyor ama gerektiginde ikiye ayriliyr, cati mi deniliyor neyse o hale de geliyor vs bi yatak var o yatakta kendiniz dogum yapiyorsunuz, yani bacaklarinizi acacagiz bir dogum sandalyesi yok..

Daha once enfeksiyon kapip iki gun hastanede kaldigim icin antibiotik serum takildi ve agrim hafifledi, Aksam 6-7 ye kadar sancim dindi ve sonra sancilarim gelmeye basladi siddeti git gide artiyordu, zaman araligi da ayni sekilde...

doktor dogumun baslamasi icin sancinin siklasmasi ve siddetinin artmasi gerektigini bu sebeple kendimi sakin tutmam ve nefes alislarimi kontrol etmem gerektigi gibi tuyolar veriyor ve bende donusu olmayan bir yola girdigim icin dediklerini aynen yapiyordum...

Gece 2 - 2.30 a kadar sancim oldu, cok dua ediyordum, kacsam kacamiyorum, uyusam uyuyamiyorum, bir an once kurtulmak istiyorum ama burda kolay kolay ne suni sanci veriyorlar ne de sezeryana aliyorlar..Herseyin normal yolla olmasina cok veriyorlar, dogumu da zaten kendin yapiyorsun, doktorum sadece yatagim ayak ucunda oturup nefeslerimi kontrol etmemi ve sancilarimda ikinmami tavsiye ediyordu, bir kere kontrol etti, 8 cm acilmiis, biraz daha sanciya dayanmam gerektigni ve son 2 cm lik acilmanin biraz daha agri verecegini ama dogumun gerceklesmesine cok az kaldigiini soylerek beni rahatlatiyordu. Bu arada da buyuk wc min geldigini hissediyordum, doktorum olsun yap bebek geliyor, icinden geliyorsa oyle davran diyordu, rahatlamak cok onemli kendini kasma gibi telkinlerle rahatlamami sagliyordu nitekim yaptim napim artik =)) Cok utanacgimi dusunuyordum boyle birsey olursa ama o an hic bir sey dusunmuyorsunuz, doktora soruyorum, yatak normal bir yata oldugu icin ''nasil yatayim, hangi yaatis yontemi dogumumu kolaylastiri vs diye ama aldigim tek cevap sen onu sbirazdan sancilarinin akisina ve icindeki dogurma istegiyle kendin belirleyeceksin diyordu, artik sancilar hat safaya gelince, hadi bakalim dedi ''ikin'' her sancida sadece 3 kez ikinmak icin vaktim oluyordu cunku sanci ortalama 1 dk suruyordu, ve sancim gidince rahatla diyordu, ikinmak icin kendime dogru cektigim bacaklarimi sanci kesilince uzatip dinlendiriyor, sanci gelince kendime cekip 3 kez uzzzuuuuunn uzuuuuunn ikiniyordum'' =)

bi yandan sanci aralarinda esim su veiyor diger yandan hemsire soguk suyla yuzumu silip rahatlatiyordu, sanci gelince hadi diyordum bu sefer gelecek deyip ikiniyordum, yani hersey benim elimdeydi ve cok sakince bu isin ustesinden gelmeliydim, nitekim, esim '' biraz daha ikin kafasi gozuktu dediyse de sanci gitti ve kafa geri cekildi =) anlasildi ki siaradaki sanciyla kafa geliyorduuuu =)))

veeeeeeee iste sanci geldi, ikindiimmmm ve kafa cikti, simdi sira en onemli noktada ikin ve dur ikin ve dur harekatindaydi, kafanin yarisi disarda yarisi bedenle icerdeydi, kendim de rahat goruyordum cunku bacaklarim elimde cenem gogusume dogru yatmis ikima pozisyonuyla gorus acim iyiydi =))
iste sanci veeeeeeeee ikindimmm, icimden akip giden sicacik bebegim bi anda doktorum firlatmasiyla kucagimdaydi agliyordu bense ciglik atarak annem annem diye sevmeye basladimmm iste hersey bitti, ne sanci ne baska bisi... Oyle bir andi ki, ruyaydi evet evet kesin ruyaaa =0)

Doktorum esime bebegin gobegini kestirdi ve aradan 5-10 dk gectikten sonra hadi son kez bir daha ikindedi kucuk bir sanci geldie ve ikindim, bebegin esi de cikti, cok kolay cikti, zaten kan pihtisinin sertlesmis halini dusunun, ve kormayin...

Iste dogum hikayemmmm....

Ayrintilariyla dinlemek ne kadar hosuma gidiyorduysa simdi benim gibi meraklilara oyle aktarmak istedim...

cmt bende o sekılde muayene olmak zorunda kaldım ağrım vardı. ve gerçekten dedıgın gıbı bende zorlandım ve bağırdığımı hatırlıyorum. normal yada başka o sana kalmış bır sey ama her turlusu zor zaten. dogurmak kolay bır sey degılkı

Çok sağol seninle tahmini doğum tarihlerimiz aynı zaten rumeysacım, paralel gidiyor sanırım belirtilerde benim satım 12 aralık ama geç döllenme var bende 10 gün kadar... Valla başladı kızımız hazırlıklara ama en az 2 hafta daha beklesin bi zahmet.

Hrrkese Günaydın persemneyi iple çekiyorum sonunda annem de geliyor degmeyin keyfimee..
Kizlar cogmuz dogurdk cogmuzn gnu ve şekli belrlendi ne güzel maşallah. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…