Arkadaşlar merhaba,
Benim bi derdim var kimseyle paylaşamıyorum size anlatayım da rahatlıyayımBiz 2 ay önce yeni evimize taşındık, iyi fiyata denk gelince elimizdeki herşeyi yatırıp kredi çekip ev aldık. Ama ev 1+1 ve küçük, gerçi istanbuldaki evler için çok küçük değil 75 m2 falan. Neyse dedik bi şekilde sıkışırız kira ödemeyelim çocuk 3 yaşına gelince çıkacağız zaten buradan. Şimdi 30. haftamdayım ama bebeğime ne beşik alabildik ne eşyalarını koymak için dolap. O nedenle eşya da alamıyorum ki aldıklarımı koyayım içine. Beşik işi kolay ama dolap işi çok karıştı... Dolabı koyabileceğimiz yere en fazla 40 cm derinliğinde bir dolap alabiliyoruz onu da yaptırmak gerek ama 850 tl den aşağı fiyat veren olmadı ama elimizde bütçe yok. Eşimle ufak tartışmalar olmaya başladı ben istiyorum ki artık çözülsün şu durumlar o da üzülüyo ve kızıyo haliyle napayım elimizde olanla yetinicez diye. Nolcak böyle kızımın dolabı yok eşyası yok doğuma da bişey kalmadı artık hazırlıkları yapmak gerek bir çoğunuz herşeyi bitirdi bile. İllaki çözülecek tabi ama 1 haftadır bunları düşünüyorum... Şöyle kafam rahat hazırlık yapamıyorum kızıma
tatlim zaten yukumuz agir bide boyle seylere cok takma biliyorum ozeniyorsun herseyi tam olsun istiyorsun kuzunun birak dolap sigmiyorsa alma kendi esyalarini biraz daha sikistir bebege yer ac besiginide alirken cekmecesi altinda olanlardan al bu evden ciktiktan sonra yavruna guzel bir oda yaparsin sikilma ne olur uzme bebiside esinde streslidir eminim ama erkekler gosteremiyorlar bizim gibi
Arkadaşlar merhaba,
Benim bi derdim var kimseyle paylaşamıyorum size anlatayım da rahatlıyayımBiz 2 ay önce yeni evimize taşındık, iyi fiyata denk gelince elimizdeki herşeyi yatırıp kredi çekip ev aldık. Ama ev 1+1 ve küçük, gerçi istanbuldaki evler için çok küçük değil 75 m2 falan. Neyse dedik bi şekilde sıkışırız kira ödemeyelim çocuk 3 yaşına gelince çıkacağız zaten buradan. Şimdi 30. haftamdayım ama bebeğime ne beşik alabildik ne eşyalarını koymak için dolap. O nedenle eşya da alamıyorum ki aldıklarımı koyayım içine. Beşik işi kolay ama dolap işi çok karıştı... Dolabı koyabileceğimiz yere en fazla 40 cm derinliğinde bir dolap alabiliyoruz onu da yaptırmak gerek ama 850 tl den aşağı fiyat veren olmadı ama elimizde bütçe yok. Eşimle ufak tartışmalar olmaya başladı ben istiyorum ki artık çözülsün şu durumlar o da üzülüyo ve kızıyo haliyle napayım elimizde olanla yetinicez diye. Nolcak böyle kızımın dolabı yok eşyası yok doğuma da bişey kalmadı artık hazırlıkları yapmak gerek bir çoğunuz herşeyi bitirdi bile. İllaki çözülecek tabi ama 1 haftadır bunları düşünüyorum... Şöyle kafam rahat hazırlık yapamıyorum kızıma
Mrhaba Eylül anneleri, ben kızımın neredeyse bütün hazırlıklarını tamamladım fotograflarını da sizinle paylaşmak istiyorum ama fotograf yüklemeyi beceremdim, bana yardımcı olurmusunuz
yardıma gerek kalmadı :) mesaj kotamı doldurmamışım ondan ekleyemiyormuşum şimdi gördüm, 7 tanecik daha mesaj yazmam lazımmış..
Arkadaşlar merhaba,
Arkadaşlar merhaba,
kızlar ben de raporumu aldım sonunda..çalışmaya devamartık raporları elden vermiyorlar..hastane sisteme giriş yapıyor sgk dan iş yerine mail geliyor..hastane onayladı işverenin onayı bekleniyor diye..ama ilginç olan raporun bitiş tarihi yok..sadece başlangıç..hastaneyi arayıp sordum..siz doğum yapınca sisteme girilecek doğum yaptığınız tarih dendi.şimdi benim aklıma şu takıldı..o zaman bu raporlar 37.haftaya kadar değil...yani diyelim 38 de doğum yaptın..o zamana kadar da çalışabildin diyelim..izin o zmaan mı başlayacak..nasıl oluyor anlamadım wallahi..şimdi tarih belirtselerdi bunu düşünmezdim ama tarih belirtmedikleri için aklıma bu geldi..yeni yasayla ilgili mi bir değişiklik oldu acaba bu şekilde..bileniniz var mı hanımlar
xArkadaşlar merhaba,
Enbitanecimm sen buralara gelirmiydin şekerim seni almıycazhep face deymişsin duyduğumuza göre özlettin kendini iyice... Bu arada maşallah bebişine nazar değmesin bakalım bizimki ne kadar oldu en son 1kg dı...
h.g enbitanee görünmüyordun maşallah kocaman olmuşsunuzz sizz,daha bi az kaldıı doğumaaaa
ihihi :) kızlarrr faceyi nasıl olsa hergün açıyorum ya ordaki yorumlara yetişmekten burayı ihmal ettim doğrudur
kusura bakmayınnnnnn muahh ben affettiririm kendimi sizeee :)
sizin nasıl gidiyoo bu arada hamişlikler göbişler ne alemde :)
evet canım azıcık kaldı doğuma
stresleri başladı zaten nasıl doğurucaz nası büyütücez uyku düzenleri iyicene gitti
karma karışık rüyalar ama az kaldı inşAllah hepsi biticek yavrumu görünce :)
tatlim zaten yukumuz agir bide boyle seylere cok takma biliyorum ozeniyorsun herseyi tam olsun istiyorsun kuzunun birak dolap sigmiyorsa alma kendi esyalarini biraz daha sikistir bebege yer ac besiginide alirken cekmecesi altinda olanlardan al bu evden ciktiktan sonra yavruna guzel bir oda yaparsin sikilma ne olur uzme bebiside esinde streslidir eminim ama erkekler gosteremiyorlar bizim gibi
Canım üzüldüğün şeye bak hiç canını sıkma ne güzel ev sahibi olmuşsunuz darısı evi olmayanların başına eksik hiç bir zaman bitmez dolabı olsa da olur olmazsa da kendi dolaplarından bir kaç çekmece yer açarsın şimdilik en azından durumda düzelincede yeni oda alırsın bebeğe annane ve babanne yardım edemezler mi acaba bu durumda...
Ya canım başınızı sokacak kendi eviniz olmuş Allah'a şükretmek yerine üzüldüğün şeye bak. Bebeğin sağlığı ile gelsin inş. Bence kocanla hiç tartışma bile bu yüzden. Mutlu ve huzurlu olmak dolaptan önemli değil. Benim evimde 60 metrekare üstelik kira ve de güneş görmüyor. Doğum yapınca mecbur bir müddet annemlerde kalacağım. dolap almayı düşünmedim bile. Bebek bu dolabım yok diye üzülecek değil. Onun senin ve babasının sevgisine ihtiyacı var. Siz yeterki tartışma yaşamayın Eliniz bollaşınca yaptırırsınız çokta gerekli değil bence. Sakın bu yüzden üzme kendini tek düşüncen bebeğinde ve doğumunda sıkıntı yaşamadan onu kucağına almak olsun. Rabbim gerisini halleder bir şekilde.
Tatlım gerek yok. Çok çok özeniyorsan bir şifonyer al . Sonuçta bebişlerimizin abiye elbisesi yok asacak. Benim kızım da 1 yıl göçebe gibi gezdi benimle. İnan valizde yasadık.
Biz su an kirada oturuyoz kismet olursa 1 ay icinde kendi evimize gecicez.kedi yuzunde evden cikariliyoruz ve evsahibim ile tartistim.komsum ile konusmuyorum.apartman degil kucuk bir mahallede yasiyoruz ona ragmen kiraci oldugumuz icin bisey yapma luksumuz yok.kendi evindesin ve bunun tadini cikar lutfen.ilk bebek oldugu cok seylere heves ediyorsun bende oyleyim ama kendi evinde olmak inan bebegine alacagin dolaptan daha degerli.huzurunu bozmaya degmez..su taraftan bakmaya calis evin oldukca buyuk olsaydi ama kocan dunyanin en cimri insani olsaydi para kazaniyor ama istediklerini almiyor olsaydi..
Oy canım benim tek derdin bu olsun ben tayinciyim gittiğim bolgede ev bile yok 30 yıllık lojmanda oturuyorum her taraf dökülüyordu cebimizden bir sürü masraf yaptık şuan rahatsız olduğum için memleketteyim daha çöp bile almadım kendi sifonyerimi boşaltıp bebeğin eşyalarını koyacağım inşallah sağlığımız sıhhatimiz yerinde olsun herşey halolur. Gönül bu herşeyin en iyisi olsun istiyorsun ama kısmet işte.
Güzel anne kıymetli dost şeytan canını sıkasın da huzurun bozulsun diye seni oyalıyor , sende onun oyununa geliyorsun:) bizim kocacımla evimiz 40 m2:) 3yıl daha var borcunun bitmesine ve bebeğimizin beşiğine yer yok buzdolabı ile dolap arasını sıkıştırdı. hatta alamadık komşumuz aldı bize beşği:) kıyafetlerini koycak yerde yok. benim o kıyafetleri giydirecek bir bebeğim olacakya inanki mevladan birde yerini istemeye utanıyorum. varsın olmasın çekmecesi köşesi dolabı. onu sevecek geleceği için çırpınacak anne babası var Allah'ın izniyle. Hasır minik sepetler alıp kendi dolabımda bi yerlere sıkıştıracağım inş. olmadı başka bi yöntem. yeterki mevlam o kıyfetleri giydirecek yavruyu sağlıkla bizlere bağışlasın. nice insanlar var bebek hasretiyle kavrulan. kendine ve eşine haksızlık etme. Öpüyorum seni
x
canım bence dolap olayını hiç kafana takma yeni doğan bir bebeğin bence dolabı olmak zorunda değil eşyaları minicik olduğu için çok yer kaplamıyo bende dolap almadım kendi gardrobumdan bir gözü ona ayırmayı düşünüyodum ancak sonradan aldığım beşiğin çekmeceleri yeterli geldi kendi gardrobumu bile kullanmaya gerek kalmadı. sonradan alırsın duruma göre yetmezse minik bi dolap ama bence şimdi okadarda kasmaya gerek yok.
Biz su an kirada oturuyoz kismet olursa 1 ay icinde kendi evimize gecicez.kedi yuzunde evden cikariliyoruz ve evsahibim ile tartistim.komsum ile konusmuyorum.apartman degil kucuk bir mahallede yasiyoruz ona ragmen kiraci oldugumuz icin bisey yapma luksumuz yok.kendi evindesin ve bunun tadini cikar lutfen.ilk bebek oldugu cok seylere heves ediyorsun bende oyleyim ama kendi evinde olmak inan bebegine alacagin dolaptan daha degerli.huzurunu bozmaya degmez..su taraftan bakmaya calis evin oldukca buyuk olsaydi ama kocan dunyanin en cimri insani olsaydi para kazaniyor ama istediklerini almiyor olsaydi..
Vallahi nasıl gitsin enbitane göbek oldu Türkiye haritası mide bulantıları hat safhada devam ediyor 32 hafta olduk bakalım hayırlısı...
Nasıl rahatlattınız beni anlatamam... Hepinize çok çok teşekkür ediyorum... evet üzülecek şeyler değil belki ama ilk defa bu kadar sıkışık günler geçiriyoruz belki de ondan bu kadar dert edindim hiç böyle olacağını düşünmemiştim çünkü ben ilk bebeğime hazırlıkların, eski kiradaki evlerimiz hep büyük büyüktü oda takımı alırız falan diye hayallerim vardı, belki bu hayallerim yıkıldığı için bir an böyle üzüldüm ettim. Ama hakikaten daha kötü durumlar içinde olan insanlar var şükretmem gerek, bebeğim sağlığıyla gelsin dediğiniz gibi bunların hepsi hallolacak şeyler. Hem ben kızımın şansına da inanıyorum onun şansıyla aldık bu evi biliyorum, ve güzel işler geldikçe elimize biriktirdikçe kazancımızı çok daha güzellerini yapabileceğiz bir gün onun için....Çok çok teşekkürler cevap yazan ilgilenen herkese.