2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın kızlar güzle bir gün olsun inşallah

rukissy güle güle giydir canım paşaya, çok güzel şeyler almışın, oğluşlara çeyiz yaptık resmen :)

Bugün midem bulanmadı çok şükür sabah artık kahvaltı etmiyorum ve kötümü bilmem ama soda içtim çok iyi geldi süt ve meyve yemeye başladım bulanmadı hala bulantıları olanlara tavsiye ederim...

darısı bana canım yaa inşallah kurtulurum bulantılardan.sabah kahvaltısı önemli ama çıkarsan bile ye.doktor bana artık yumurtanı 2 ye çıkart balını cevizini eksik etme kahvaltında dedi.

buda biziz kizimla siz karar verin benim gobisim cokmu kucuk bugun tam 65 kilo geldim yani tam 10 kilo almis durumdayim

Eklentiler

• $IMAG0448.jpg
    20,6 KB · Görüntüleme: 48
selam,

umarım herkes sağlıklı gebelikler geçiriyordur...

benim şahsen biraz moralim bozuldu sizler de aynı durumdasınızdır mutlaka bu konuda...

6 ay 6 ay doğum izni diye bizi kandirdılar şimdi herkes 6 aya çıktı sanıyor ama belki 1 belki 2 hafta uzatılacak o da daha meclisten geçmedi. 8 haftalık bebekle kalakalıcam iznim bitmiş olucak... ücretsiz izin alcak durum da yok iş yerinde sütümü sağacak oda da yok 2 aylıkken süt biterse napacak benim kızım şimdiden içim yanyor... 6 ay bari emseydi. bu çarpık düzenin çarklarından çok sıkıldım ben. ne işim var üniverste falan okudum o kadar emek ve para sonuca bakınca yazık bize gerçekten yazık

canım bırkac ay ücretsiz izin alabılme durumun yok mu
maddi olarak düsünuyosan belkı aıleler azcık yardımcı olur
ne bılım dugunden kalan altın felan varsa onları bozdurursun en azndan 2 ay daha bebek 4 aylık olur hıc degılse

iki tarafta emekli kendilerine zor yetiyor isteseler olur aslında da ben diyemem ki ben çalışmıcam siz bize ayda 1000 tl verin!!!!!!!
kira ve faturaları bari ödemiş oluruz öyle bişey olsa. ama elleri çok sıkı eşimin tarafının verse bile eli geri çekerek verir. bizimkilerin de kardeşimden dolayı durumları sakat onlardan bile isteyemem ki çok zor.allah ana baba bile olsa kimseye muhtaç etmesin. ama en son çare dediğin gibi bebeğe gelen altınlardan ev alcaz diye kenara koymaya çalıştığımız 3-5 kuruştan feragat edip 2-3 ay da olsa idare etmek zorundayız 8 haftalık bebek çok küçük çünkü.allah tüm çalışan annelere yadım etsin...

Son düzenleme:

Tatlım aynen bende ööle hissediyorum ama bak ne güzel sen sormuşsun arkadaşlarda vecaplamış ohhh bende rahatladım:)
inan içim içimi yiyordu son günlerde haftaya doktoruma sorucaktım gidince çünki ilk kızımda nasıldı inan hiç hatırlamıyorum 5 yıl geçti aradan unuttum gitti..Konuyu açtığın iyi olmuş umarım gelen cevaplar senide tatmin etmiştir..

Canım maşallah oğluna inşallah şekerinde normale dönmüştür..bebeğin boyuna aslında kilosuna da ben pek itimat etmiyorm ne kadar ölçümlere bağlı kalsakda doğduklarında ölçümler farklı oluyr arada yanılma payı var çünki..55.9 tahmin ettiğin gibi boy ile ilgili değildir tatlım türkiye standartlarında iri yapılı bir ailenin dahi en fazla 53 cm doğuyor çocuğu kaldı ki senin daha 2 ayın var en fazla gelişecekleri dönem 80-90 cm doğması lazım ozaman rekorlar kitabına girersin..
30.haftada olup hatta 32.haftada iznini başlatacak arkadaşlara benimde bir sorum var doktorlar acaba 1-2 hafta öncesine ayarlayabiliyorlarmı yani sat tarihini daha önde gösterebilirlermi en fazla 1 hafta en azından fikri yada bilgisi olan varmı bu konuda??????

anamm benim kalçamda beyaz beyazzz açıldı sinir oldum
karnımda göğsümde yokta
inşAllah olmaz :18::18:

tatlım büyük ihtimalle olmaz bak çatlama olanlarda başlamış şimdiden sende en başından beri krem ve yağlarla bu işi sıkı tuttun bak ağustos böceği gibiyiz ben hep en başından beri söylüyorum tecrübe ile sabit çatlıyacağı varsa çatlar çok klasik bi cümle elinizden geleni yapın diye 2-3 aylıkken başladım ben bakıma cildi nemli tutsun diye sende öylesin ve burda çoğu arkadaş o şekilde inanın düzenli ve aksatmadan bu olayı yapanlarda çatlak olmaz olsa bile çok çok hafif olur oda hatıra olarak kalır:)
9 ayın 7 ayı kullanılıyor ayda en fazla 100-tl ye mal oluyor ilerdeki konfor için maddi manevi uğraşmaya değer diye düşünüyorum...tabi doğumdan sonrada 3-4 ay doğum sonrası bakım kremlerini kullanmak da gerekli çünki deri esnediği için tekrar toparlanma evresinde de çatlama oluyor..

ihihih :) canımcım fl zaten o 55,9mm*7 yaptığında 39 cm çıkıyo bu anormal bi boy ölçüsü mü bilemedim ki
inşAllah yarın gidicm bakalım şekerle ilgili bi sorunda yoksa güzel olucak :)
öğrenicem herşeyi yarın bu izin konularında bende tam bayram öncesine geliyo izin bayram haftasını da kapsatabilirsem
iyi olucak

aslında belki oda olmazdı benim
ama öncesinde kalçamda vardı zaten ince ince
şimdi onlar genişledi yukarıya doğru dallandı

şöylede bişi var kalça bölümüm benim çok kururdu pul pul dökülürdü
önceden de ilk önce oralar çoğaldı doktorda demişti zaten
cildin çok kuru ise ne yaparsan yap oralarda çatlaklar oluşur dedi

en bitane 55,9 mm boyuyla alakalı 55,9x7 =39,13 cm suan bebeğinin boyu
30. haftanın sonunda bebeğinizin boyu yaklaşık 39 cm. ve ağırlığı 1400 (1000-2080) gram! oluyormuş senin normal yani

Bayanlar doğum iznine ne zmn ayrılacaksınız? Ben 1 ay sonra ayrılmayı düşünüyorum

bn 37 e kadr calısacagım canm dogum sonrası kullanmak ıstıyorum ıznımı.aılden kımse yok yanımzda.zaten rapor aldm grip olmusum hapsırırken üstüme kacırıyordum:)))temmuzdada senelık ızın alacagım agustos 20gıbı ayrılırım artk.

kısslar benm gece uykum kalmadı kızım cok guclu tekme atıyo kaburgalarm acıyo kafasını gobek delıgıme dayıyo hiç durmuyo dönüp duruyor.sızde durumlar nasıl

Pazartesi günü 50'lik şeker yüklemem yapıldı. Aç olmanıza gerek yok 2 saat kadar birşey yemeyin demişlerdi. Bugün dr aradı sınırın sonuç biraz üstünde çıktığı için bu sefer açlıkla 3 saatlik yükleme yapacağız dedi. Merakla bekliyorum bakalım. Yüksek çıkınca diyet mi veriyorlar, sakıncası ne oluyor şekerin yüksek olmasının ?

evet canım 50ik yaptırdım yüklememde 148 çıktı 140 sınırdı

sonrasında 100lük yaptırdım bundada bi ölçüm yüksek diğerleri sınırda çıktı

diyetisyene gönderdi direk beni gittim çok katı bi liste değil paylaşmıştım burda hatta
salı günü tekrar açlık şekerime bakıldı yarın sonuçları doktora götürücem bakalım ne çıktı sonuç

geçmiş olsun sıkma canını büyük ihtimalle ikinci şeker yüklemende yüksek çıkmaz,benimde ilk seker yüklememde 146 biraz yüksek çıkmıştı ikinci şeker yüklemede ise normal çıktı.aç gitmek lazım şeker yüklemeleride ben ilkinde gece 12 gibi muz yemiştim sabah 10 da ölçüm yapıldı o nedenle biraz yüksek çıktı gece dokuzdan sonra bisey yememek lazım .ayrıca ikinci şeker yüklemesi biraz zor oluyo 3 saat sürdüğü için ben bayılacak gibi oldum3.ölçümünden sonra mutlaka bişeyler ye ve de giderken 100 gr glukoz ve 2 şişe su al benim gibi şekerli su içemiyorsan limon götürüp şekerli suya sıkarsın

Selam kizlar bendede seker yuklemedi yapildi diyet yapiyorum ama kismadan acikmadan seker yok tabiki aradadobdurma ve sadece 1 lokma hersey sekersizzz haftaya sekekontrolum yapilacak ins hersey yoluna girmistirdvam ederim diyete alistimzaten 2 kilo verdimins bebegimi etkilememistir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…