Allah kabul etsin. Benim doktor yasakladı. Zaten yazın normalde bile dayanamıyordum, hamileyken hiç dayanamam.
Süre de çok uzun, bebiş dayanabilecek mi?
Medicana'ya gidiyorum canım. Doğum da orada olacak kısmet olursa. Çok memnunum.tatlım nerde tedavi görüyorsun? bende Ankaradayım, gebelik takibini muhtemelen tedavi gördüğüm hastanede yaptırcam ama doğum için hastane bakıyorum
medicana pahalıMedicana'ya gidiyorum canım. Doğum da orada olacak kısmet olursa. Çok memnunum.
Mübarek Ramazan ayı geldi sonunda arkadaşlar;
Oruç tutma konusunda doktorumdan aldığım tavsiyeleri sizlerle paylaşmak istedim.
iftar'dan sahura kadar yapılacaklar;
*3lt su içmek
*2 bardak süt veya yoğurt
*1 yumurta ya da 6 köfte büyüklüğünde et
Oruçluyken dikkat edilecekler;
*şiddetli baş ve karın ağrısı
*idrar renginde koyulaşma
*aşırı halsizlik vs.
ben bunlara dikkat ederek oruç tutmaya başlayacağım arkadaşlar. bu belirtiler olursa düzelene kadar ara vereceğim.
en azından kazaya kalacak günlerimiz azalmış olur, sonra tutması daha zor oluyor.
Allah kabul etsin. Benim doktor yasakladı. Zaten yazın normalde bile dayanamıyordum, hamileyken hiç dayanamam.
Süre de çok uzun, bebiş dayanabilecek mi?
iftardan sahura 3 litre mikoca gün içerisinde okadar su tüketemiyorum sürekli uyanık kalıp su içmek gerek ben akşam yemeğinden sonra 1 kutu sütü zor içiyorum olacak iş değil rabbim sana kolaylıklar versin 2 canla bende normalde fenalaşırdım Allah affetsin şimdi daha zor olur ki eşim izin vermiyor asla çoğu dr.da izin vermiyor Allah kabul etsin canm şimdiden
Mesela kaç tulum kaç body almalıyız? Annem tulum çok kullanışlı olmaz diyor ama bilemedim. Bodylerin hepsini uzun kollu mu almalıyız? Emzik hemen lazım olur mu? Acaba idare edecek kadar alsak da bebeğin durumuna göre doğduktan sonra mı alışveriş yapsak? Battaniye hangi kalınlıkta olmalı? Kafamda deli sorular
Selam kızlar,
Tatile gittim geldim 1 haftadan biraz daha fazla ara verdim konuları da takip edemedim tabi :)
Kime gidiyordun tiroid için? Ben Fulya Tezok'a gidiyorum. Annem, eşim ve kayınpederim ondan çok memnun. Hastane pahalı gerçekten. O yüzden tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdım, nispeten ucuza geliyor. Takibini nerede yaptırıyorsun?medicana pahalımemnun olduğuna sevindim, ben daha önce tirioid için gidiyordum, hiç memnun kalmadım. neyse araştırmaya devam bakalım
yarın başlayacağım inş. cuma günü de bebeğin suyu kontrol edilecek, bebeğe zarar verecek olsa ne doktorum bunları söylerdi ne de ben bu yola girerdim. eğer bahsettiğim belirtiler olursa toparlanana kadar ara vereceğim inş olmaz, Rabbim herşeyin kolaylığını veriyor.
şuanda zaten 3 litre su içmemiz gerekiyor, şükür fazlasıyla içiyorum, orucu açarkan en az 1 litre sahurda en az 1 litre içtiğim için gerisi sorun değil.
bencede cok tehlıkelı... ama herkesın secımı farklı
Rabbım bu güzel dını bıze hedıye etmıs tum kolaylıkları ıle.. sonradan tutuluyor para verılır ıhtıyacı olan bırıne
bebegımı rıske atamam bende kı ztn normalde de dayanılması zor hamıleyken cok zor
hele bırde bnm gıbı bır cocugunuzda varsa ılgı yemek oyun bekleyen
unnado kuşuuum.alsammı ya uuf ama penyesi nasıl yumuşakmı çok kararsızıımm
Bak mama ve pompayı hiç düşünmemiştim. Dün bir battaniye gördüm, polar gibi kalındı, galiba içine yorgan falan da sokulabiliyor. Dışarı çıkarken iyi olur gibi geldi. Kıyafetleri dediğin gibi alayım. 0-0 mı 0-3 mü?Tulumların Süslüleri var mesela misafir yanında giydirirsin. Sana bağlı ama ben 2 tulum,3 kolsuz 2 yarım kollu 2de uzun kollu bady alırım. 6 önlük mesela..emzik al tabi canım hatta biberon la mama da al ( tercihim milupa) evde dursun canım. Ha bide göğüs pompası ( tercihim chiggo) ben almamıştım. Oğlum Hemen emmedi eşim bi koşu alıp geldi :)
Battaniye de benim oğlumdan kalan nazar boncuklu bebek battaniyesi vardı. Resmini koyarım.bildiğin battaniye ama triko olanlarıda var çok hoş ama süslü alicaz diye ebislerı üşütmeyelim.
Doğumdan sonra almakta çok zorlanirsin canım.zaten muhtemelen bu kıyafetlerin 3-4 ayda bir yenisini alicaksin.ilk aylarda çok hızlı büyüyorlar. Benim oğlum doğduğunda her ay 1,5 2 kilo aldı.
bir tehlikesi olmadığına doktor muayene sonrası karar verdi zaten,
bu dönemde tutamadığımız oruçlar kazaya kalır, tutulamayan gün kadar başka bir gün tutulur.
bende bu sayıyı azaltacağım inşallah, geçen sene geçirdiğim beyin kanamasından dolayı 27 gün kaza orucum vardı ve onları sonradan tutmakta kolay değil.
Bak mama ve pompayı hiç düşünmemiştim. Dün bir battaniye gördüm, polar gibi kalındı, galiba içine yorgan falan da sokulabiliyor. Dışarı çıkarken iyi olur gibi geldi. Kıyafetleri dediğin gibi alayım. 0-0 mı 0-3 mü?
Ben bebişin kıyafetlere karar veremeyince yine kendime bakmaya başladımödeme ekranında kilitlenip kaldım o piti yapıcam şimdi alıyımmı acaba diye
Ya onlara bayılıyorum.ya bende dışarı çıakrken hanı şu içi yünlü gibi pofuduk tulumlar varya onlardan alıcam
komple gıydır çıkar eldıvenıde oluyor onların
ay birde cokk cici
resım bulabılırsem koyucam canım fikir olur sana ve dıger annelerede..
kış bebegı olcak ya bızımkıler aşıya fln gıderken buyuk kolaylıkkk
Canım marka urunse kumaşına bakmaya gerek yok. Hayalimde hep bir kız bebek vardı.allah inşallah tamamına eRdirsin. Belki bir daha kızım olmayacak keşke güzel şeyler alsaydım demek istemiyorum. Abartmadan hoşuma giden şeyleri alicam.karar senin canım maddi durumun varsa al güzel güzel giydirirsin.ilerde bi kızın daha olursa kaliteli mala hicbise olmaz o na da giydirirsin.
Ben bebişin kıyafetlere karar veremeyince yine kendime bakmaya başladımSeneye eski kiloma döneceğimi bilsem mağazaları talan edeceğim, öyle bir alışveriş isteğim var.