2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
Tüp bebek riskli gebeliğe giriyor malesef o yüzden iyice pinpiriklinin teki oldum, tüp bebekte en çok rahim açılması oluyor, bu da enfeksiyona bağlı oluyormuş.
Bilmiyordum canım. Bunları Özlem'in kaynanasına da söylemek lazım, kızı çalıştırıp duruyor.

Mübarek Ramazan ayı geldi sonunda arkadaşlar;

Oruç tutma konusunda doktorumdan aldığım tavsiyeleri sizlerle paylaşmak istedim.

iftar'dan sahura kadar yapılacaklar;

*3lt su içmek
*2 bardak süt veya yoğurt
*1 yumurta ya da 6 köfte büyüklüğünde et

Oruçluyken dikkat edilecekler;

*şiddetli baş ve karın ağrısı
*idrar renginde koyulaşma
*aşırı halsizlik vs.

ben bunlara dikkat ederek oruç tutmaya başlayacağım arkadaşlar. bu belirtiler olursa düzelene kadar ara vereceğim.
en azından kazaya kalacak günlerimiz azalmış olur, sonra tutması daha zor oluyor.

Oruç tutma konusunda doktorumdan aldığım tavsiyeleri sizlerle paylaşmak istedim.

*3lt su içmek

*aşırı halsizlik vs.

ben bunlara dikkat ederek oruç tutmaya başlayacağım arkadaşlar. bu belirtiler olursa düzelene kadar ara vereceğim.
en azından kazaya kalacak günlerimiz azalmış olur, sonra tutması daha zor oluyor.

Allah kabul etsin canım ben dayanamam çalışıyorum sabah 7de kalkıp 7 buçukta evden cıkıyorum iftara kadar dayanamam. evde olsak yatar dinleniriz kötü olunca ben kazaya bırakıcam

kızlar bakın, bikaç ay önce arkadaşıma hastaneye bebek görmeye hazırlayıp götürmüştüm bunu bez pasta

şimdi eşime de diyorum oğluşumuz için de yapiyim ama şöyle daha gösterişlisini
renk te turkuaz olabilir
gidip de çiçek alırsın odaya sokmazlar falan,
sana bi güzellik yapar makul bi fiyata satarım diyom :KK52:

Eki Görüntüle 750784

çok tatlı olmuş bende geçen yaz arkadaşımla oğlununsünneti için alışverişe eminönüne gitmiştim bebek şekerleri kapı süsleri sepetler ister hazır al ister malzemelerini al kendin yap hem daha ucuza gelir hemde bebeğe hazırlanan herşey zevk veriyo insana

$307730-59.jpg $307686-16.jpg $307684-14.jpg $307678-10.jpg $307671-3.jpg $95169_120612_8454.jpg $95164_120612_4581.jpg $307670-2.jpg

kızlaar nasıl sizce sepete attım ama alıyıımmiii kararsızım herzamanki gibi:26:

Merhaba,

16+5 haftalığım son 2 gündür yemek yesemde yemesemde midemde baloncuk varmış gibi hissediyorum. Gaz çıkarmam ise çok nadir oluyor. Aynı haftada olan arkadaşlar da yaşıyormu merak ettimde, yaşayan varsa nasıl bir çözüm önerirsiniz.

Bu arada bebeğimin hareketlerini çok iyi hissedebiliyorum. Hatta ayağını öyle bir çıkardıki gözle görülür bir hareket yakaladık eşimle. Ayrıca eşime tepki vermesinide gözlemledik konuştuğunda içimde dönmeye başlıyor. Tabi bu hareketlenme 4-5 gün önce başladı. Belki zayıf olduğum için hissediyorumdur.

Bebeğim için kıyafet ve ihtiyaç belirlemeye başladım kışın doğması biraz erken bakmama neden oldu. Ankarada kasım-aralıkta dışarı çıkıp bebek işleri ile uğraşmayı istemiyorum doğrusu :) Bebek odası hazırlama konusunda annem yapma diyor, 1 yaşına kadar yanında beşikte uyusun diyor ancak çalışan bir anne olacağım için bebeğimin bana çok bağlanmasının kötü olacağını düşünüyorum. Acaba odasında tek yatırmalımıyım en azından 3. ayından sonra.

Herkese iyi haftalar dilerim...
Ankara'da mısın canım? Hangi hastaneye gidiyorsun? Ben de Ankaradayım. Çok güzel indirimler başladı ama ne alacağıma karar veremedim:KK43:
Eşim de başta oda yapmayalım diyordu ama ben çok istediğim için direnemedi:)) İlk aylar için bizim odaya sepet beşik almayı düşünüyorum, sonra odasında kalsın.

Yeni doğanlar 1 2 ay olur canım. En iyisi 0 3 ay ve 0 6 ay almak ben aklıma gelenleri liste yapim sizde ekleyin. Bi listemiz olsun :)

Yeni doğan (hastane çıkışı) takımı
Zıbın iç dış takım
Patikli pijama takımı
Çıtçıtlı atlet
Eldiven
Yelek ceket mont
Tulum
Çorap -patik
Penye şapka
Battaniye
Banyo havlusu
Şampuan
Bebek yağı
Pişik kremi
Bebek bezi
Islak mendil
Bebek kulak çubuğu
Ateş ölçer
0-3 ay emzik
30ml mini biberon
Bebek çantası
Alt açma bezi (minderi)
Sallamalı bez beşik (oturma odasına günlük kullanım için)
Mobilya beşik
Mesela kaç tulum kaç body almalıyız? Annem tulum çok kullanışlı olmaz diyor ama bilemedim. Bodylerin hepsini uzun kollu mu almalıyız? Emzik hemen lazım olur mu? Acaba idare edecek kadar alsak da bebeğin durumuna göre doğduktan sonra mı alışveriş yapsak? Battaniye hangi kalınlıkta olmalı? Kafamda deli sorular:KK9:

Ankara'da mısın canım? Hangi hastaneye gidiyorsun? Ben de Ankaradayım. Çok güzel indirimler başladı ama ne alacağıma karar veremedim:KK43:
Eşim de başta oda yapmayalım diyordu ama ben çok istediğim için direnemedi:)) İlk aylar için bizim odaya sepet beşik almayı düşünüyorum, sonra odasında kalsın.

tatlım nerde tedavi görüyorsun? bende Ankaradayım, gebelik takibini muhtemelen tedavi gördüğüm hastanede yaptırcam ama doğum için hastane bakıyorum

esselaaa harikaaa bir hediye bu bence....
sadece tül mü var canım ne kdr güzel olmuşş..
bnde bu komşuma yapayım hedıyesının yanında verırım nasıl olur :KK66:

sagol bu güzel fıkır ıcınnn
banada yappppppppppppppp esselaaa doğumda getır hastaneyee :))
o ara sende doğurursun ıstee nolcakkk :KK52:

bana bunu kım hedıye edıcek yaa :KK14:

Yaaa ne guzelll cinsiyett ogrenenler slisveris yapiyor. bi ben kaldim ogrenmeyennn...indirimler de baslamisss. dun gezdim birazzz alici gozle bakamafimm ama:KK43:((

Son düzenleme:

*3lt su içmek

*aşırı halsizlik vs.

Allah kabul etsin. Benim doktor yasakladı. Zaten yazın normalde bile dayanamıyordum, hamileyken hiç dayanamam.
Süre de çok uzun, bebiş dayanabilecek mi?

unnado kuşuuum.alsammı ya uuf ama penyesi nasıl yumuşakmı çok kararsızıımm

çok pahalı ...

bırde sen mı sormustun gizommm 0-3 aylık mı alsak dıye
0-3 aylık vardı bende 1 -2 kez gıyındı onu hemen buyuyyorlar anında boy uzuyor ztn
0-3 ayda alalım tabıde büyükte azcık al canım bnm

bu paylaştıklarının markası ne kı bu kdr tutuyor yaa
yoksa hersey ztn bu kdr pahalı mı
eee oyleyse ne pok yiyicükkkk bizzz:KK37:

X