- 19 Haziran 2013
- 4.799
- 8.767
Bilmiyordum canım. Bunları Özlem'in kaynanasına da söylemek lazım, kızı çalıştırıp duruyor.Tüp bebek riskli gebeliğe giriyor malesef o yüzden iyice pinpiriklinin teki oldum, tüp bebekte en çok rahim açılması oluyor, bu da enfeksiyona bağlı oluyormuş.
Neaaaa doum olabilir miii:18:
Çokkkk sancim varrrr yaaa
Mübarek Ramazan ayı geldi sonunda arkadaşlar;
Oruç tutma konusunda doktorumdan aldığım tavsiyeleri sizlerle paylaşmak istedim.
iftar'dan sahura kadar yapılacaklar;
*3lt su içmek
*2 bardak süt veya yoğurt
*1 yumurta ya da 6 köfte büyüklüğünde et
Oruçluyken dikkat edilecekler;
*şiddetli baş ve karın ağrısı
*idrar renginde koyulaşma
*aşırı halsizlik vs.
ben bunlara dikkat ederek oruç tutmaya başlayacağım arkadaşlar. bu belirtiler olursa düzelene kadar ara vereceğim.
en azından kazaya kalacak günlerimiz azalmış olur, sonra tutması daha zor oluyor.
kızlar bakın, bikaç ay önce arkadaşıma hastaneye bebek görmeye hazırlayıp götürmüştüm bunu bez pasta
şimdi eşime de diyorum oğluşumuz için de yapiyim ama şöyle daha gösterişlisini
renk te turkuaz olabilir
gidip de çiçek alırsın odaya sokmazlar falan,
sana bi güzellik yapar makul bi fiyata satarım diyom
Eki Görüntüle 750784
Eki Görüntüle 750822 Eki Görüntüle 750821 Eki Görüntüle 750820 Eki Görüntüle 750819 Eki Görüntüle 750818 Eki Görüntüle 750816 Eki Görüntüle 750815 Eki Görüntüle 750817
kızlaar nasıl sizce sepete attım ama alıyıımmiii kararsızım herzamanki gibi:26:
çok tatlılar canım bence hemen al nekadar tutuyor hepsi
Ankara'da mısın canım? Hangi hastaneye gidiyorsun? Ben de Ankaradayım. Çok güzel indirimler başladı ama ne alacağıma karar veremedimMerhaba,
16+5 haftalığım son 2 gündür yemek yesemde yemesemde midemde baloncuk varmış gibi hissediyorum. Gaz çıkarmam ise çok nadir oluyor. Aynı haftada olan arkadaşlar da yaşıyormu merak ettimde, yaşayan varsa nasıl bir çözüm önerirsiniz.
Bu arada bebeğimin hareketlerini çok iyi hissedebiliyorum. Hatta ayağını öyle bir çıkardıki gözle görülür bir hareket yakaladık eşimle. Ayrıca eşime tepki vermesinide gözlemledik konuştuğunda içimde dönmeye başlıyor. Tabi bu hareketlenme 4-5 gün önce başladı. Belki zayıf olduğum için hissediyorumdur.
Bebeğim için kıyafet ve ihtiyaç belirlemeye başladım kışın doğması biraz erken bakmama neden oldu. Ankarada kasım-aralıkta dışarı çıkıp bebek işleri ile uğraşmayı istemiyorum doğrusu :) Bebek odası hazırlama konusunda annem yapma diyor, 1 yaşına kadar yanında beşikte uyusun diyor ancak çalışan bir anne olacağım için bebeğimin bana çok bağlanmasının kötü olacağını düşünüyorum. Acaba odasında tek yatırmalımıyım en azından 3. ayından sonra.
Herkese iyi haftalar dilerim...
Mesela kaç tulum kaç body almalıyız? Annem tulum çok kullanışlı olmaz diyor ama bilemedim. Bodylerin hepsini uzun kollu mu almalıyız? Emzik hemen lazım olur mu? Acaba idare edecek kadar alsak da bebeğin durumuna göre doğduktan sonra mı alışveriş yapsak? Battaniye hangi kalınlıkta olmalı? Kafamda deli sorularYeni doğanlar 1 2 ay olur canım. En iyisi 0 3 ay ve 0 6 ay almak ben aklıma gelenleri liste yapim sizde ekleyin. Bi listemiz olsun :)
Yeni doğan (hastane çıkışı) takımı
Zıbın iç dış takım
Patikli pijama takımı
Çıtçıtlı atlet
Eldiven
Yelek ceket mont
Tulum
Çorap -patik
Penye şapka
Battaniye
Banyo havlusu
Şampuan
Bebek yağı
Pişik kremi
Bebek bezi
Islak mendil
Bebek kulak çubuğu
Ateş ölçer
0-3 ay emzik
30ml mini biberon
Bebek çantası
Alt açma bezi (minderi)
Sallamalı bez beşik (oturma odasına günlük kullanım için)
Mobilya beşik
163 Canımm ama sadece o 11li olan 72 zaten
alıyımmi o zamann:26:
Ankara'da mısın canım? Hangi hastaneye gidiyorsun? Ben de Ankaradayım. Çok güzel indirimler başladı ama ne alacağıma karar veremedim
Eşim de başta oda yapmayalım diyordu ama ben çok istediğim için direnemedi:)) İlk aylar için bizim odaya sepet beşik almayı düşünüyorum, sonra odasında kalsın.
Eki Görüntüle 750822 Eki Görüntüle 750821 Eki Görüntüle 750820 Eki Görüntüle 750819 Eki Görüntüle 750818 Eki Görüntüle 750816 Eki Görüntüle 750815 Eki Görüntüle 750817
kızlaar nasıl sizce sepete attım ama alıyıımmiii kararsızım herzamanki gibi:26:
Ayy bayıldım. Hangi site bu canım
evet ya almak için almıyım şimdi oturduğum yerden bıraktım hepsini
Allah kabul etsin. Benim doktor yasakladı. Zaten yazın normalde bile dayanamıyordum, hamileyken hiç dayanamam.Mübarek Ramazan ayı geldi sonunda arkadaşlar;
Oruç tutma konusunda doktorumdan aldığım tavsiyeleri sizlerle paylaşmak istedim.
iftar'dan sahura kadar yapılacaklar;
*3lt su içmek
*2 bardak süt veya yoğurt
*1 yumurta ya da 6 köfte büyüklüğünde et
Oruçluyken dikkat edilecekler;
*şiddetli baş ve karın ağrısı
*idrar renginde koyulaşma
*aşırı halsizlik vs.
ben bunlara dikkat ederek oruç tutmaya başlayacağım arkadaşlar. bu belirtiler olursa düzelene kadar ara vereceğim.
en azından kazaya kalacak günlerimiz azalmış olur, sonra tutması daha zor oluyor.
unnado kuşuuum.alsammı ya uuf ama penyesi nasıl yumuşakmı çok kararsızıımm