Kizlar oglum tam iki haftadir isal doktora gittik ilac kullandim hic faudasi olmadi yemesinede ne kadar dikkat etsem geçmedi neler yapabilirim baska fikri olan varmi
bide guzel bi tarif paylasiym oglum bayilarak yedi
migrostan norvec somon aldim yikayip tencerede on dk hasladim baliklari alip kucucuk dogradim ayri kasede bir yumurta sarisi bir tk un ve biraz limonla terbiye yaptim guzelce karistirip baliklari icine attim mis gibi oldu tam bugday ekmegiylede yedirdim bayildi valla
biz 4,5 aylıkken ishal atlattık.
doktorumuz bize ishal maması verdi, o baya toparlıyor. bi de reflor size de vermiştir muhtemelen.
gıda olarak da havuç, patates, muz en çok tavsiye edilenler. bi de su kaybını önlemek için bol bol su içir.
aptamilin ishal mamasını mutlaka kullan. o koyu bir mama 90 a 2 ölçek hazırlanıyor. içine de refloru kat içir.
günde 1 kere reflorla içir, onun haricinde gün içerisinde ver hep mamayı.
ek gıdaların hepsini kes, sadece ishal önleyenleri ver.
pirinç, havuç, patates çok iyi geliyor.
akşamları da pirinç unuyla muhallebi yap muzla karıştır yedir.
ben de somonla çorba yapıyorum, ama ben sebzelerle yapıyorum çorbasını, tavsiye ederim.
bu da benim tarifim;
balık çorbası;
1 tencerede bir miktar somon haşlanır.
diğer yandan, yarım soğan, 2 diş sarımsak zeytinyağında kavrulur, 1 havuç ve 1 patates dahil edilip az daha kavrulur. üstüne haşlanan balığın suyu eklenir, balık bir tabağa alınır.
içine önceden ıslatılmış 1 yemek kaşığı pirinç ilave edilir.
pişince biraz dereotu, nane kıyılıp içine ilave edilir.
diğer yanda da tereyağında 1 yemek kaşığı tam buğday unu kavrulup çorbaya terbiye yapılır.
tabağa ayırdığımız somonu da diderek çorbaya ilave ederiz..
servis sırasında limon da sıkınca mükemmel bir çorba olacaktır :))
afiyet olsun minnoşlara..
bu arada balık çorbasında kereviz yaprağı çok güzel oluyor ama ben bulamadım mevsimi değil sanırım. bulabilenler katsın çok güzel olur.