2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
Oof o kadar sürermi yaaa :KK43:

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ben sana neler vaadediyorum, sen o kadar sürer mi diyosun :))
ya canım bugün konuştuk zaten 4 günde bile inanılmaz ilerleme var ki ben şuanki durumunu 4 günde değil 1 haftada falan oluşturur diye düşünüyordum. 2-3 hafta diyorum ama maksimum bu kadar öngörüyorum aslında. bana göre maksimum 2 haftada düzene girer, artı 1 hafta da o düzeni iyice pekiştirirsin, sonra korkma artık :)) zaten bikaçgün sonra daha da rahatlayacaksın, zamana takılma, 2-3 hafta dediğin ne ki, aha 7,5 ayı devirdik göz açıp kapayana kadar..

ben sana neler vaadediyorum, sen o kadar sürer mi diyosun :))
ya canım bugün konuştuk zaten 4 günde bile inanılmaz ilerleme var ki ben şuanki durumunu 4 günde değil 1 haftada falan oluşturur diye düşünüyordum. 2-3 hafta diyorum ama maksimum bu kadar öngörüyorum aslında. bana göre maksimum 2 haftada düzene girer, artı 1 hafta da o düzeni iyice pekiştirirsin, sonra korkma artık :)) zaten bikaçgün sonra daha da rahatlayacaksın, zamana takılma, 2-3 hafta dediğin ne ki, aha 7,5 ayı devirdik göz açıp kapayana kadar..

3 dkda uyudu bu akşam ağlamadan ama sorun şu ki gece zırt pırt kalkıyo asıl önemlisi buuu😁😑😑

Yaaa cidden bende 2-3 haftayi gorunce yikildim😭surermi cidden o kadar biz huniyle gezicez biraz daha surerseee

yani canım bebekten bebeğe, anneden anneye değişir.
eylül çok zor bir bebek ve gizem de artık sabrının sınırlarında 2-3 hafta derken bunları da gözönüne alarak söyledim.
ama senin bebeğin nasıl, az da olsa uyku düzeni var mı, sen nasıl bir psikolojidesin bilemem.
bi arkadaşımız 1 hafta içinde bitirdi gibi işi. ama onun bebeği de uykuları düzenliydi, o sadece kendi yatağında kendi kendine uyumaya alıştırmaya çalıştı, başarılı sonuçları var.
ben doğumdan beri uykusuna özen gösterdim benim için çok daha kısa oldu.
ama uyku eğitiminden önce hiçbir olumsuz düzen kurmadığım için ben çok çok kolay geçtim. ne memede uyuttum, ne biberonda uyuttum, ne kucağımda salladım, ne ayağımda, attım yatağına hep o da alıştı. bebeği neye alıştırırsan ona alışıyo işte. sadece alıştığı düzeni kırıp yeni düzen vermeye çalışmak biraz sancılı olabiliyor.

3 dkda uyudu bu akşam ağlamadan ama sorun şu ki gece zırt pırt kalkıyo asıl önemlisi buuu😁😑😑

gizem sabır, o da azalacak zamanla.. bak daha 4. gün maşallah de 3 dk... 50 dk ağlamayla başladın sen bu işe sonra da uykuya geçişi, ilk geceni düşün işgence gibi değil miydi? ama bugün ağlamadan 3 dk.da uykuya geçiş bence süper. eminim senin de yüzünde bir tebessüm, bir mutluluk, bir gurur vardır.. sen keyfine bak, zamanla gece uyanması da bitecek. sen gece beslememeye, aynı şekilde uyutmaya özen göster. dün gece mama vermişsin ya söylicektim sabah da kaynadı. eğer gece de aynı yöntemle uyutmaya devam edersen o zamanla kendi kendine uyuyacak.
ege de gece çok uyanıyor, bazen su içmeye, tuvalete falan kalkınca görüyorum, bu kendi kendine konuşuyo, oynuyo sonra uyuyo. gece uyanması önemli değil, gece de aynı şekilde kendi kendine uykuya geçebilmeyi başarması önemli, bunu da aynı yöntemi gece uygulayarak çözersin.

gizem sabır, o da azalacak zamanla.. bak daha 4. gün maşallah de 3 dk... 50 dk ağlamayla başladın sen bu işe sonra da uykuya geçişi, ilk geceni düşün işgence gibi değil miydi? ama bugün ağlamadan 3 dk.da uykuya geçiş bence süper. eminim senin de yüzünde bir tebessüm, bir mutluluk, bir gurur vardır.. sen keyfine bak, zamanla gece uyanması da bitecek. sen gece beslememeye, aynı şekilde uyutmaya özen göster. dün gece mama vermişsin ya söylicektim sabah da kaynadı. eğer gece de aynı yöntemle uyutmaya devam edersen o zamanla kendi kendine uyuyacak.
ege de gece çok uyanıyor, bazen su içmeye, tuvalete falan kalkınca görüyorum, bu kendi kendine konuşuyo, oynuyo sonra uyuyo. gece uyanması önemli değil, gece de aynı şekilde kendi kendine uykuya geçebilmeyi başarması önemli, bunu da aynı yöntemi gece uygulayarak çözersin.

Ama açlıktan uyuyamıyo kii pınarla konuştuk uyku öğünü saatinde yemiyo hiçbişey ne zaman uyanırsa 12den sonra o zaman besleyin aç uyuyamaz dedi ki uyuyamıyo zaten :/

Ama açlıktan uyuyamıyo kii pınarla konuştuk uyku öğünü saatinde yemiyo hiçbişey ne zaman uyanırsa 12den sonra o zaman besleyin aç uyuyamaz dedi ki uyuyamıyo zaten :/

ha tamam canım ben uyku öğününü verdin sonra uyanınca bi daha verdin sandım. sörii :KK43:
tamam öyle olur ya, ben de ege'yi ilk başlarda kendim uyurken emziriyordum 12-1 gibi. zamanla o beslenme öğününü bile bıraktı. şimdi hiç gece beslenmesine ihtiyaç duymadan 21 den 07.30 a kadar uyuyor

Kızlar bebeğine milupa gece çayı veren var mı?
Ne kdr ve uyumadan ne kdr önce veriyorsunuz
Ayrıca öncesi ve sonrasında mama süt birşey veriyo musunuz yoksa çayı içirip yatırıyo musunuz?
Ne çok soru sordum yaa...:44:

Bugün eczaneden aldım da
Sütüm bitti tamamen bi paket de mama aldım
Günde 100 cc falan çıkıo sütüm artık...

yani canım bebekten bebeğe, anneden anneye değişir.
eylül çok zor bir bebek ve gizem de artık sabrının sınırlarında 2-3 hafta derken bunları da gözönüne alarak söyledim.
ama senin bebeğin nasıl, az da olsa uyku düzeni var mı, sen nasıl bir psikolojidesin bilemem.
bi arkadaşımız 1 hafta içinde bitirdi gibi işi. ama onun bebeği de uykuları düzenliydi, o sadece kendi yatağında kendi kendine uyumaya alıştırmaya çalıştı, başarılı sonuçları var.
ben doğumdan beri uykusuna özen gösterdim benim için çok daha kısa oldu.
ama uyku eğitiminden önce hiçbir olumsuz düzen kurmadığım için ben çok çok kolay geçtim. ne memede uyuttum, ne biberonda uyuttum, ne kucağımda salladım, ne ayağımda, attım yatağına hep o da alıştı. bebeği neye alıştırırsan ona alışıyo işte. sadece alıştığı düzeni kırıp yeni düzen vermeye çalışmak biraz sancılı olabiliyor.

Ya aslinda bizimki biraz ilginc ben o kadar skntisizdimki bu aya kadar.kolay bi bebekti benim oglum isin icine uyku girmeyince yine kolay sabahlari gulerek uyanir kendi kwndinw oynar,istahli hatta oldukca obur ayni zamanda emen,biraksam 2 saat kendi kendine zaman geciren,gelisimide iyi olan bi bebek.gel gorki su 20 gundur anamdan emdigim burnumdan geldi kesinlikle uykuyu kabul etmiyo uyuma sekli degil uyumak mesele onun icin artik gozleri kipkirmizi oluyo yinede yok hani ayakta sallamaymis emzirmekmis yatagina birakmakmis yok yani dun 2 saat agladi ordan oraya yuvarladi kendini yinede uyumadi artik pedagog falan dusunuyorum benimde sinir sistemim coktu artik tutunup ayaga kalkmaya basladigi icin gunduZde surekli basindayim su icmeye bile beraber devriliyo cunku.napsam bilemedim yani:KK43:

Kızlar bebeğine milupa gece çayı veren var mı?
Ne kdr ve uyumadan ne kdr önce veriyorsunuz
Ayrıca öncesi ve sonrasında mama süt birşey veriyo musunuz yoksa çayı içirip yatırıyo musunuz?
Ne çok soru sordum yaa...:44:

Bugün eczaneden aldım da
Sütüm bitti tamamen bi paket de mama aldım
Günde 100 cc falan çıkıo sütüm artık...

canım gece çayını niye aldın ki?? ben hiç vermedim onlardan.
rahat uyusun diye mi aldın? öyleyse rezene, ıhlamur karışımı güzel dinlendiriyor.
aa hatta aras kabız dedin di mi, rezene ona da çok iyi gelir.
iyice streslendin, sütün o yüzden azalıyor anılcım.
yok iş, yok bakıcı, yok aras yediydi yemediydi, bunların stresi binince oldu herhalde.
azıcık sakinleştirmeye çalıştır kendini.

Ya aslinda bizimki biraz ilginc ben o kadar skntisizdimki bu aya kadar.kolay bi bebekti benim oglum isin icine uyku girmeyince yine kolay sabahlari gulerek uyanir kendi kwndinw oynar,istahli hatta oldukca obur ayni zamanda emen,biraksam 2 saat kendi kendine zaman geciren,gelisimide iyi olan bi bebek.gel gorki su 20 gundur anamdan emdigim burnumdan geldi kesinlikle uykuyu kabul etmiyo uyuma sekli degil uyumak mesele onun icin artik gozleri kipkirmizi oluyo yinede yok hani ayakta sallamaymis emzirmekmis yatagina birakmakmis yok yani dun 2 saat agladi ordan oraya yuvarladi kendini yinede uyumadi artik pedagog falan dusunuyorum benimde sinir sistemim coktu artik tutunup ayaga kalkmaya basladigi icin gunduZde surekli basindayim su icmeye bile beraber devriliyo cunku.napsam bilemedim yani:KK43:

canım bu miniklerin uyku konusunda kritik dönemleri varmış, sen 1. kritik dönemi yaşıyorsun, ayağa kalkıp tutunma evresi ki böyle bir durumda beşikte zaptedilemediği için uyku sıkıntıya giriyor. ama bu geçici bir dönem.

bu arada çoklu alıntı yapmak için, alıntı ile cevapla butonunu kullanıyorsun ya, ona değil yanında tırnak işareti var ona tık koyuyorsun, sonra istediğin mesajlara tık koyuyorsun, konuya cevap vere tıklıyorsun :))

canım gece çayını niye aldın ki?? ben hiç vermedim onlardan.
rahat uyusun diye mi aldın? öyleyse rezene, ıhlamur karışımı güzel dinlendiriyor.
aa hatta aras kabız dedin di mi, rezene ona da çok iyi gelir.
iyice streslendin, sütün o yüzden azalıyor anılcım.
yok iş, yok bakıcı, yok aras yediydi yemediydi, bunların stresi binince oldu herhalde.
azıcık sakinleştirmeye çalıştır kendini.

canım bu miniklerin uyku konusunda kritik dönemleri varmış, sen 1. kritik dönemi yaşıyorsun, ayağa kalkıp tutunma evresi ki böyle bir durumda beşikte zaptedilemediği için uyku sıkıntıya giriyor. ama bu geçici bir dönem.

bu arada çoklu alıntı yapmak için, alıntı ile cevapla butonunu kullanıyorsun ya, ona değil yanında tırnak işareti var ona tık koyuyorsun, sonra istediğin mesajlara tık koyuyorsun, konuya cevap vere tıklıyorsun :))

Ay tesekkur ederim:)
Umarim oyledir Allah saglik versin tabi kimlerin ne dertleri var ama inanki cok yoruldum.o kadar hareketliki altini degistiremiyorum ya 3 sn sabit duramiyo gelisiyo buyuyo tabiki normal bunlar sikayet etmiyorum ama uyumadigi icin hic dinlemiyorum babasi isten geldigi gibi ona satiyorum ama bu seferde yemekti evin ufak tefek isiydi gece oluyo:KK43:
Sende buranin dert babasisin vallahi okuyorum herkese teselli veren dinleyen tek tek cevap veren sensin sagol gercekten

Ay tesekkur ederim:)
Umarim oyledir Allah saglik versin tabi kimlerin ne dertleri var ama inanki cok yoruldum.o kadar hareketliki altini degistiremiyorum ya 3 sn sabit duramiyo gelisiyo buyuyo tabiki normal bunlar sikayet etmiyorum ama uyumadigi icin hic dinlemiyorum babasi isten geldigi gibi ona satiyorum ama bu seferde yemekti evin ufak tefek isiydi gece oluyo:KK43:
Sende buranin dert babasisin vallahi okuyorum herkese teselli veren dinleyen tek tek cevap veren sensin sagol gercekten

hahaha benim minik bol bol uyuduğu için cevap verecek zaman çok ben de :))
burda hepimiz öyleyiz. ben de çok geç girdim foruma ve hep pişman oldum keşke daha önceden bilseydim burayı diye :KK43:(
burdaki herkes birbirine saygı çerçevesinde yardımcı olmaya çalışıyor.
bebeklerimizi beraber büyütüyoruz. beraber dertleşiyoruz.
şuan kendi arkadaşlarımdan daha çok forumdaki arkadaşlar halimi hatrımı, ege'yi sorarlar.
hepsi çok değerli anneler.

kızlar size bişey sorcam hangi marka ıslak mendili kullanıyorsunuz? ben aslında pamuk su kullanıyorum ama gece ya da biryere gidince iyi oluyor islak mendil, kontrole götürdüğüm dr ıslak mendil tavsiye etmedi, kullanma dedi ama mümkünmü kullanmamak... uni babay yenidoğan kullanıyorum hala
Bebedorun pudra kokulusunu kullaniyorm hem hic tahris etmiyor hemde kokusu cok hos memmum canm

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

hahaha benim minik bol bol uyuduğu için cevap verecek zaman çok ben de :))
burda hepimiz öyleyiz. ben de çok geç girdim foruma ve hep pişman oldum keşke daha önceden bilseydim burayı diye :KK43:(
burdaki herkes birbirine saygı çerçevesinde yardımcı olmaya çalışıyor.
bebeklerimizi beraber büyütüyoruz. beraber dertleşiyoruz.
şuan kendi arkadaşlarımdan daha çok forumdaki arkadaşlar halimi hatrımı, ege'yi sorarlar.
hepsi çok değerli anneler.

Valla bende o kadar uzuldumki hamileyken katilmadigima yalniz gecti hamileligim ins gec kalmamisimdir benide alin araniza:))))

sağol canım iyiyim biz de aynıyız
dışarıda çok uzun süreli durduğumuz olmuyo açıkçası havalar çok sıcak zaten
gerçi uzun dursak ne farkeder dün selim sabah kahvaltısından akşam 11 civarına kadar sadece 2 kez emdi o da nasıl biliyorsun
ha evde de değildik abimin evindeydik eşyalar falan çeyiz serildi.. sudan başka bişey de doğru düzgün vermedim yani düşün
şikayetçi olmamaya çalışıyorum ne kadar emse kardır diyorum ama bu huyu gerçekten çok yordu artık
yani sütüm varken başka şeylerle doyurmak ta istemiyorum
ikimiz de inatla bildiğimizi okuyoruz
hiç nefret falan gelmesin sen de elinden geleni yaptın bunca zaman
ek gıdaları arttır istersen bizim de yavaş yavaş öyle olacak heralde
buarada dışarıda uzun zaman geçirceksek çıkmadan hemen önce sağıyorum, dışarda bi müddet sonra biberonla onu veriyorum canım
o da uzun bi müddet onla yetiniyo zaten :KK37:

aleyküm selam denizim :KK3:
dönüşün muhteşem olmuş maşallah tütütü :KK52:
çok özlemişim seni :KK19:

:KK28:
bu gerçekten işe yarıyor mu
nooolur yarasın nooluurr
bebişimin her tarafını yediler
yüzü mahfoldu
bugün alıyorum lavanta yağı
onun bi zararı yoktur dimi sonuçta gün içinde kurudukça sürcez gece uyuyunca falan..

ben bugün ne yaptığımı anlatayim
biraz peynir
1 zeytin mini mini doğradım yoksa olduğu gibi tahliye borusuna :KK52:
2 buçuk hero bayby nin cici bebesi
neden 2,5 dersen kırık kırık olmuş sonu öylesine yani..
cici bebeye 1 çay kaşığı pekmez döküp ılık suyla ısladım
1 yumurta sarısını tereyağında pişirdim yarısı kadar kaldı yemedi
bu kadar
peyniri zeytini elimle yediriyorum peyniri ufak kopardıysam hiç ezmeden iriyse parmağımla az ezip..
bazen ceviz de oluyo bazen domates suyuna tam buğday ekmeğimizden minik parçalar batırıp ta veriyorum
her sabah aynı miktarda yemiyo
cici bebe bir defa almıştım o da bitti bazen ıhlamurla bazen önceden sağılmış buzluktan kendi sütümle de ıslatıyordumm

hiç özlellikle blendır yapmadım
ilk tattırmaya başladığımda da çatalla ezip mini lokmalar şeklinde olmuştu..

:KK53: oyy kıyamam
dikkat et

canım vardır bi hayır iyiki anladınız ne olduğunu
daha düzgün biri çıkacak karşınıza inşallah

hmmm
bunu öğrendiğimiz iyi oldu hiç silmek etmek düşünmemiştim şimdilik
ay ne çok işimiz var bizim
yani annelerin
şimdi de minik incileri fırçalamaya geldi sıra :KK35:

Canımmmmmm bende bendeeee seni çok özledimmmm
Hehehe öyle mi diyorsun cano cok muhteşem oldu sorma
Perişanları oynuyorum :)
Olsun yavrularımın canı sagolsun varsın ben humi ile gezeyim:KK37:

Ben bu fistiga nasil bebek uyku egitimi vercem ya bizim gözümüzden uyku akiyor hanımefendi kikirdiyor gecenin birinde. Gündüz uyumaz gece 1den once asla uyumaz nolcsk bu kizin hali nasil buyuyecek resmen ek gidaya alismayarak ve uyumayarak isyan bayragini cekti KIZIM ÖZGÜRLÜGUNU ILAN ETTİ;p

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hanımlar bebişler kaç kilo şuan. Kp bugün az yedirin bu cocuğa dedide :KK43:

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Uyku eğitimi için fikirlerimi söyleyim. Her akşam aynı saatte aynı aktivitelerde başla. Mesela ben herakşam muhallebisini yediriyorum kucaklıyorum ve aynı cümleleri söyleyip onu sevgiye boğup öpersek yatağına bırakıyorum. Çocuğunu gözlemle mesela benim kızım müzik çalarken emZikle battaniyesini suratına çekerek uyuyor. Sabırla yanında uykuya gecene kadar otur. Sakinleşicek zamanla ve sen her sesini duyduğunda hiç ışık açmadan odasına gir ve buradayım annecik de onu pışpışla emzik ver yada su içir. Hiç kaldırma ama. Nasıl uyuyacağını öğrenmesi zaman alıcak sen sabırlı ol doktorumuz 3 aydan sonra ayakta sallamak anne babanın fantezisi çabuk uyusun diye der. Zaman canım. İnan oturacak ve mutlu olacaksın

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

X