2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469

Biz uçakla gidip geldik cesaret edemedim antalyaya arabayla gitmeye çok rahat ettik.illa arabaysa kesinlikle oto koltuğu kullanın yasal olarak zorunlu ve çok önemsenmesi gereken bi konu bence. Yok durmaz diyosanda uçağı düşünün derim ben:)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Keremde artık oto koltuğunda hiç durmuyor
İstanbula zor gittik
Ama gece 3 te yola çıkacağız. Allah izin verirse uyuyacak ikiside
Bize uçak hiç uymuyor çünkü.
Bursa'dan Antakya'ya Ankara aktarmalı var
O da ztn oralarda bekle vs 5 saat suruyormuş
Ztn araba ile bassak 5 saat :))

Ya bende et yemiyorum o kemigi yikarken pusirirken midemin bulantisini anlatamam eldivenle yikadim once defalarca ama sonra elimle yikadim.dsha berbat olan şuydu bebege vermeden once tadina bakmak zorundaydim tadında gariplik varmı diye annelik boyle birsey herhalde hayatta agzima vurmadigim seyi ictim 1kasik da olsa.
Erinmem ya hergun pisiririm yeterki yavrucum yesin malesef yogurda agzini vurmuyor taze naneyi denicem msydonozu da sanirim fazla pisirmicez onlari ben hala tek süzgeçten geciriyorum sebzrleri blendir kullanmadim hic sağlıksız geliyor bana..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bayanlar ben kızıma sabah 60 mg mamaya azcık ekmek içi bir çay kaşığı tereyağı 1 kibrit kutusu kadar labne bir çay kaşığı reçel yada pekmez 1 yumurta sarısı karıştırıp yediriyorum ( biraz sıkılmaya başladı önerileriniz?)

Öğlen sebze çorbası ( fasulye, biber, pirinç patates havuç domates et tableti maydanoz kabak zeytinyağı) veya tarhana pişiriyorum

Sonra meyve suyu yada püresini bazen sade bazen bebe bisküvisi ile veriyorum

Sonra yoğurdunu bazen sade bazen meyveyle karıştırarak veriyorum

Akşam hipp yulaflı muhallebi 120 ml mamayla yapıp veriyorum

Diğer öğünler 120 ml mama

Eksik varmı fikirleriniz nelerdir?

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Tesekkur ederm lop lop yag olsun:)

Sende. Bendesin desene:)
Ben valla esime filan baktiriyorm tadina yada komsuya sesliyorm gelio ay asla suremem agzima asla birak ben kasapa bile giremem direk bayiliyorm et gorunce kurban bayramlari bana eziyet oluyor asla gidemiyorm biryere cam cervceve kapali asla et pisen evdede duramam et suyu allahtan pek kokmadi maske eldiven takinca bana
Ben nanemi kendim yapiormtavsiye ederm pazardan fidan alip
Kucuk saksilarimda dikiyorm balkonumda olunca yapraklari koparp tepside firina atip kurutuyorum
Bende hic ezmedm hic pure vermedim masala hep taneli yedirdim alisti sogani dogruyorm corbasina ezmiyorm ama yedirken hep dikkat ediyorm

Son düzenleme:

Canım sana bide masalin bi oyuncagini sorcaktim kova vardi supriz yumurtanin icinden cikan renkli şeylerden vardi resmi koymustun deli gibi ondan aradim bulamadım nerden aldin onu markası varmi

evet canım naneyi sebzen piştikten sonra at, azıcık çevirt yeterli.

canım artık kahvaltıda bulamaç olayını bitir bence, hem beraber keyifli bir kahvaltı yaparsınız, hem de çiğnemeyi daha iyi becerir.
ben kahvaltıda hiç labne vermedim, beyaz peynir veriyorum, bazen inek peyniri, bazen koyun peyniri.
cici bebe, pekmez, ceviz karışımım olurdu hep masada, onu da 2 gündür tam buğday ekmeği pekmez ceviz olarak değiştirdim.
yumurta sarısını haşlamanın yanı sıra tereyağında omlet yapabilirsin, çok lezzetli oluyor.
forumda çok yapan annelerimiz var. ben peynirli omlet yapıyorum.
salatalık ve domates verebilirsin.
bazen kendime yaptığım menemenin suyundan yediriyorum.
içmesi için de ya meyvesuyu, ya ıhlamur koyuyorum.
reçel kullanmanı önermem, şekerli. ha bebeğin için şekersiz özel yaptıysan tabii kullan canım.

sebzelere gelirsek;
mutlaka ve mutlaka önceden yaptığım etli et suyuyla yapıyorum.
tavuk da tercih edebilirsin. biz evde çok tavuk tüketen bir aile değiliz, çok da sağlıklı bulmuyorum ben pek tercih etmiyorum ama arada değişiklik için yaptım 1-2 kere.
havuç, kabak, patates, bezelye, taze fasulye, taze nane, kırmızı mercimek(yeni başladım yavaş yavaş arttırıp 8. ayda tam çorbasını yapıcam, şuan sadece sebzelere çorbalara ilave ediyorum) tel şehriye, pirinç, tarhana, kimyon, yulaf öğlen öğününde kullandıklarım.

muhallebiye gelirsek,
pirinç unu veya irmikle yapıp meyvelerle ve yulafla zenginleştiriyorum. hergün yapardım ama artık sıcaktan öğlen çorbayı az içtiği için akşam da çorba vermeyi tercih ediyorum.

meyvelerimize gelince;
elma, armut, şeftali, kiraz, üzüm, şeftali, nektarin, muz. avakado, karpuz.

Ben hic baharat, nane falan eklememistim corbalarina. Bugun bende taze nane ekleyeyim bakalim. Ama benimki pütürlü olunca yemiyor ya iyice cekiyorum blendirdan macun gibi yapiyorum. Aslinda yanlis biliyorum ama once pütürlü denesemde yemeyince hemen iyice cekiyorum yesin diye.
Kahvaltida veya biz yemek yeren yanimizda agzina verdigim kücuk lokmalari yiyor ama.

Bence nacizhane cok yalnis yapiorsun bu ayda artik puturlu yemeli ileride herseyi ezip vermwk zornda kalcaksin
Ailmde var yegenim 10 yasnda hala.pure yapip yiyor herseyi patates kizarrmasi kofte aklina gelcek hersey cnki yengemin onu puturlu yedirmemesinnden dolayi ileride bebegine ve kendine zararin cok olur.Ayrica dikkatli yesirirsen bogalmazki masala ben hep veriorm ohu ohu okruyor ama ertesi gun daha rahat yutuyor eyline ekmek simit filan ver ugrassin azcik puturlu yemesine yardmci olur

Çok teşekkür ederim. Derin doğduğu gün midesi yıkanmış ve sudan bile defalarca boğulmuş sürekli kusan bir çocuktu. Düzeldi çok şükür ama korkusu bana yadigar kaldı. Püresini olayım yok benim pütürlü yiyiyor çok ezmiyorum bilenler hiç kullanmadım ama bulamaç olayını bitiriyorum o zaman yarından itibaren. Baya baya kahvaltımı ettiricem şimdi ben ona. Nasıl olucak

Canim bende corbayi suzup veriyorum ama araya 1-2tane havuc patates tane atıyorum pirinç tanesi kadar yumurtayi elimle ezerek ceriyorim ama yinede tanelu oluyo gerci ağzına girince eriyor dun seftaluyi rendeledim araya da tam rendelenmeyenleri koydum getci bir iki cevirip yuttu kakada aynen cikti ama olsun annelik cesaret isi ama bizlerbasimiza tatsız bişey gelince korkaklasiyoruz mesela zeynep 1aylikken bronşiolit oldu suan odum kopuyo tekrar ogunleri yasicaz bisey olcak diye arabadayken evde bebegin oldugu odada cami actirmiyorum markete gidince kafasina sapka takiyorm yukardan klimalarin sogugu vurmasin diye vs vs

Myrules
Akıllı bidik seni bende supriz yumyrtanin icibden cikan kapsullerden varmi diye sorup durdum ben kova seti sandim onu ben bulamayinca bende banyo oyuncaklarını bir kabin içine kiyuyorum alsin atsin diye ama zeynep minnosu oyuncaklari alip agzina atıyor yaliyo emiyo daha atmayi ogrenemedik

Haklısın ya ben biraz korkak davranıyorum. Halbuki yeğenim ablam çalıştığı için benim elimdeki sürekli aynı dönemlerinde herşeyi tattırıyorum eline bisküvi falan veriyordum ama kızım beni korkuttu galiba cesaretimi kaybettim ama bu onun için iyi diil. Yarından itibaren bu düzeni değiştiriyorum :) bana kahvaltıyı nasıl ettirdiğinizi anlatırmısınız?

canım ben pütürlülere şöyle geçiş yaptım;
ilk başlarda tamamen blendrlayıp verdim.
ek gıda yemeye alışınca, yarısını blendr, yarısını çatalla ezdim.
bi süre de ona alıştı.
şimdi baya taneli veriyorum.
evet kahvaltıda daha kolay çiğniyorlar, o yüzden çok önemli.
sanırım tek peynir verince katı diye çiğniyor, ama sebzeler sıvı ve pütürlü olunca önce yutmaya çalışıyorlar sıvı diye sonra pütür gelince öğürüyorlar.
kahvaltıda baya çiğnemeye alışacaktır.
korkma yavaş yavaş geç pütürlülere.
benim oğlum çok obur biliyorsun ne versem yiyiyor, çok şükür tanelilere de alıştı yiyiyor. ama o da arada öğürebiliyor. valla hiç umursamıyorum veriyorum. lokma çok verdiysem yapıyor bunu daha çok, ufak ufak lokmalarla bekliyorum baya çiğnesin diye.
bi de kahvaltıyı dedim ya sırf katı diye çiğnemek zorunda oluyor, buna ilaveten, balık da çiğnemesini baya geliştiriyor.

bu arada ben de taze nane ve kimyona yeni başladım, geçen gün ender saraçta bir doktor dinledim, 6. ayda öneriyormuş ve ikisi de çok faydalı. ben de yeni başladım. sebzelere baya da lezzet veriyor..
nerde o ilk yapmaya başladığımız püreler, nerde et suyu, nane ve kimyonla yapılmışlar, baya adama benzemeye başladı bu sebzeler :))

hadi bakalım bugün güzel sonuçlarının paylaşımını bekliyoruz.

canım ben bu sayfa başında yine sana kahvaltıyla ilgili bişeyler yazmıştım.. bi bak istersen.

Son düzenleme:

Canim meltem herseyi anlatmış sana ama benim dikkatimi et tableti çekti knorr falan kullanmıyosun dimi

meltemcimm et işini nasıl yapıyorsun ben sebze püresinn içine top şeklinde kıymalar yaptım buzluğa attım onlardan koyuyorum 1 tane we et suyu demişsin hergünmü et haslıyosun suyu için

Canım o yeni doğdugunda kullandıklarımız değil dimdik oturdukları oto koltugundan bahsediyoruz :)

Canım o yeni doğdugunda kullandıklarımız değil dimdik oturdukları oto koltugundan bahsediyoruz :)

Gizo ztn onu 1 yaşa kdr kullana biliyorsun:)
Biz hala onu kulanıyoruz. Ztn diğeride var bizde araldan dolayı
Ama kerem için cokkk buyuk o şuan
Ztn 0-13 kg arası olanlardan zorunlu hem uyuyacagımiçin o biraz daha eğilmli ya rahat eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…