sağol canım yazdım listeye. eşim bavulları görünce çıldıracak :)
oğlum arabada ana kucağında mümkün değil oturmuyor. hele kemer memer hak getire. uyanıksa kucağımda gidecek. yatak yapmayı düşünüyorum.
Ben et yemedigm icin hani saklama kosullarini bilmiyorm canm manevi annem kemik alir kaynatip suzuyor bana buyuk 2 kavaonoz getieiyor ben corbalarina koyuyorm ama tavugun uzun sure saklanmadigini biliyorm ama et suyu kavonozda birsey olmazmiz 1 ay demisti manevi annem
Pisirken bile maske takiyorm yedirirkende kokusuna bile dayanmam
Nane ve kimyon koydm evet kullanabilirsin maydonozds kullanmistm nane kullan yani sknti yok
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
ellerine sağlık ayça, mis görünüyor valla :))
canım ben kesinlikle güvenlik için oto koltuğunun şart olduğunu düşünüyorum. 4 ay önce kuzenimin arkadaşları kaza yaptılar ki hiç hataları yoktutamamen karşı taraf hatalıydı ama kaza geliyorum demiyor, 10 aylık bebeklerini kaybettiler. ve şuan herkese oto koltuğunu anlatırlar. ben ilk başlarda yanlış bağlıyormuşum mesela, görür görmez ağlayarak uyardı beni...
içini karartmak için söylemiyorum canım güvenliği ön plandan çıkarma diye söylüyorum. yol çok zorlayacaksa uçak kullanmanızı tavsiye ederim.
canım her seferinde uğraşırım diyorsan kemiklere buzlukta hiççç bişeycik olmaz merak etme.
ben taze naneyi kullanıyorum çok lezzet veriyor. kuru nane egenin boğazına gıcık yapıyor.
aynen ben de ayça gibi kimyon kullanıyorum.
Ya bende et yemiyorum o kemigi yikarken pusirirken midemin bulantisini anlatamam eldivenle yikadim once defalarca ama sonra elimle yikadim.dsha berbat olan şuydu bebege vermeden once tadina bakmak zorundaydim tadında gariplik varmı diye annelik boyle birsey herhalde hayatta agzima vurmadigim seyi ictim 1kasik da olsa.
Erinmem ya hergun pisiririm yeterki yavrucum yesin malesef yogurda agzini vurmuyortaze naneyi denicem msydonozu da sanirim fazla pisirmicez onlari ben hala tek süzgeçten geciriyorum sebzrleri blendir kullanmadim hic sağlıksız geliyor bana..
Sende. Bendesin desene:)
Ben valla esime filan baktiriyorm tadina yada komsuya sesliyorm gelio ay asla suremem agzima asla birak ben kasapa bile giremem direk bayiliyorm et gorunce kurban bayramlari bana eziyet oluyor asla gidemiyorm biryere cam cervceve kapali asla et pisen evdede duramam et suyu allahtan pek kokmadi maske eldiven takinca bana
Ben nanemi kendim yapiormtavsiye ederm pazardan fidan alip
Kucuk saksilarimda dikiyorm balkonumda olunca yapraklari koparp tepside firina atip kurutuyorum
Bende hic ezmedm hic pure vermedim masala hep taneli yedirdim alisti sogani dogruyorm corbasina ezmiyorm ama yedirken hep dikkat ediyorm
Ya bende et yemiyorum o kemigi yikarken pusirirken midemin bulantisini anlatamam eldivenle yikadim once defalarca ama sonra elimle yikadim.dsha berbat olan şuydu bebege vermeden once tadina bakmak zorundaydim tadında gariplik varmı diye annelik boyle birsey herhalde hayatta agzima vurmadigim seyi ictim 1kasik da olsa.
Erinmem ya hergun pisiririm yeterki yavrucum yesin malesef yogurda agzini vurmuyortaze naneyi denicem msydonozu da sanirim fazla pisirmicez onlari ben hala tek süzgeçten geciriyorum sebzrleri blendir kullanmadim hic sağlıksız geliyor bana..
Bayanlar ben kızıma sabah 60 mg mamaya azcık ekmek içi bir çay kaşığı tereyağı 1 kibrit kutusu kadar labne bir çay kaşığı reçel yada pekmez 1 yumurta sarısı karıştırıp yediriyorum ( biraz sıkılmaya başladı önerileriniz?)
Öğlen sebze çorbası ( fasulye, biber, pirinç patates havuç domates et tableti maydanoz kabak zeytinyağı) veya tarhana pişiriyorum
Sonra meyve suyu yada püresini bazen sade bazen bebe bisküvisi ile veriyorum
Sonra yoğurdunu bazen sade bazen meyveyle karıştırarak veriyorum
Akşam hipp yulaflı muhallebi 120 ml mamayla yapıp veriyorum
Diğer öğünler 120 ml mama
Eksik varmı fikirleriniz nelerdir?
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Canım sana bide masalin bi oyuncagini sorcaktim kova vardi supriz yumurtanin icinden cikan renkli şeylerden vardi resmi koymustun deli gibi ondan aradim bulamadım nerden aldin onu markası varmi
Canim o kova plaj kovasi zaten heryerde bulursun o toplarida kendim biriktirdim kinder supriz yumurtanin icindekilerfakirligin gozu kor olsun:)
Ama bu sayede cok guzel 1-2 diyor masalda insallah bu bakici curutmez kizimi
Ben hic baharat, nane falan eklememistim corbalarina. Bugun bende taze nane ekleyeyim bakalim. Ama benimki pütürlü olunca yemiyor ya iyice cekiyorum blendirdan macun gibi yapiyorum. Aslinda yanlis biliyorum ama once pütürlü denesemde yemeyince hemen iyice cekiyorum yesin diye.
Kahvaltida veya biz yemek yeren yanimizda agzina verdigim kücuk lokmalari yiyor ama.
Ben hic baharat, nane falan eklememistim corbalarina. Bugun bende taze nane ekleyeyim bakalim. Ama benimki pütürlü olunca yemiyor ya iyice cekiyorum blendirdan macun gibi yapiyorum. Aslinda yanlis biliyorum ama once pütürlü denesemde yemeyince hemen iyice cekiyorum yesin diye.
Kahvaltida veya biz yemek yeren yanimizda agzina verdigim kücuk lokmalari yiyor ama.
Çok teşekkür ederim. Derin doğduğu gün midesi yıkanmış ve sudan bile defalarca boğulmuş sürekli kusan bir çocuktu. Düzeldi çok şükür ama korkusu bana yadigar kaldı. Püresini olayım yok benim pütürlü yiyiyor çok ezmiyorum bilenler hiç kullanmadım ama bulamaç olayını bitiriyorum o zaman yarından itibaren. Baya baya kahvaltımı ettiricem şimdi ben ona. Nasıl olucak
Haklısın ya ben biraz korkak davranıyorum. Halbuki yeğenim ablam çalıştığı için benim elimdeki sürekli aynı dönemlerinde herşeyi tattırıyorum eline bisküvi falan veriyordum ama kızım beni korkuttu galiba cesaretimi kaybettim ama bu onun için iyi diil. Yarından itibaren bu düzeni değiştiriyorum :) bana kahvaltıyı nasıl ettirdiğinizi anlatırmısınız?
Bayanlar ben kızıma sabah 60 mg mamaya azcık ekmek içi bir çay kaşığı tereyağı 1 kibrit kutusu kadar labne bir çay kaşığı reçel yada pekmez 1 yumurta sarısı karıştırıp yediriyorum ( biraz sıkılmaya başladı önerileriniz?)
Öğlen sebze çorbası ( fasulye, biber, pirinç patates havuç domates et tableti maydanoz kabak zeytinyağı) veya tarhana pişiriyorum
Sonra meyve suyu yada püresini bazen sade bazen bebe bisküvisi ile veriyorum
Sonra yoğurdunu bazen sade bazen meyveyle karıştırarak veriyorum
Akşam hipp yulaflı muhallebi 120 ml mamayla yapıp veriyorum
Diğer öğünler 120 ml mama
Eksik varmı fikirleriniz nelerdir?
canım ben pütürlülere şöyle geçiş yaptım;
ilk başlarda tamamen blendrlayıp verdim.
ek gıda yemeye alışınca, yarısını blendr, yarısını çatalla ezdim.
bi süre de ona alıştı.
şimdi baya taneli veriyorum.
evet kahvaltıda daha kolay çiğniyorlar, o yüzden çok önemli.
sanırım tek peynir verince katı diye çiğniyor, ama sebzeler sıvı ve pütürlü olunca önce yutmaya çalışıyorlar sıvı diye sonra pütür gelince öğürüyorlar.
kahvaltıda baya çiğnemeye alışacaktır.
korkma yavaş yavaş geç pütürlülere.
benim oğlum çok obur biliyorsun ne versem yiyiyor, çok şükür tanelilere de alıştı yiyiyor. ama o da arada öğürebiliyor. valla hiç umursamıyorum veriyorum. lokma çok verdiysem yapıyor bunu daha çok, ufak ufak lokmalarla bekliyorum baya çiğnesin diye.
bi de kahvaltıyı dedim ya sırf katı diye çiğnemek zorunda oluyor, buna ilaveten, balık da çiğnemesini baya geliştiriyor.
bu arada ben de taze nane ve kimyona yeni başladım, geçen gün ender saraçta bir doktor dinledim, 6. ayda öneriyormuş ve ikisi de çok faydalı. ben de yeni başladım. sebzelere baya da lezzet veriyor..
nerde o ilk yapmaya başladığımız püreler, nerde et suyu, nane ve kimyonla yapılmışlar, baya adama benzemeye başladı bu sebzeler :))
hadi bakalım bugün güzel sonuçlarının paylaşımını bekliyoruz.
canım ben bu sayfa başında yine sana kahvaltıyla ilgili bişeyler yazmıştım.. bi bak istersen.
Canım o yeni doğdugunda kullandıklarımız değil dimdik oturdukları oto koltugundan bahsediyoruz :)Keremde artık oto koltuğunda hiç durmuyor
İstanbula zor gittik
Ama gece 3 te yola çıkacağız. Allah izin verirse uyuyacak ikiside
Bize uçak hiç uymuyor çünkü.
Bursa'dan Antakya'ya Ankara aktarmalı var
O da ztn oralarda bekle vs 5 saat suruyormuş
Ztn araba ile bassak 5 saat :))
Canım o yeni doğdugunda kullandıklarımız değil dimdik oturdukları oto koltugundan bahsediyoruz :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi