2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
Yok kahvaltı diye sorduğum yani bulamaç olmadan yedirdiğinizde baya masada biraz peynir biraz tereyağı biraz ekmek falan bizim gibimi yediriyorsunuz.

Et tableti dediğim kemikler eti başladım ve eliyle beraber blendırladım buz torbalarına doldurdum. Hazır gıda kullanmam ben normalldede organik takıntıkılıyım reçelimi yogurdumu meyvesuyumu falan evde yaparım. Hatta bu sene sadece derinin çorbaları için balkonumda domates yetiştirmeye başladım.

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Yok kahvaltı diye sorduğum yani bulamaç olmadan yedirdiğinizde baya masada biraz peynir biraz tereyağı biraz ekmek falan bizim gibimi yediriyorsunuz.

Et tableti dediğim kemikler eti başladım ve eliyle beraber blendırladım buz torbalarına doldurdum. Hazır gıda kullanmam ben normalldede organik takıntıkılıyım reçelimi yogurdumu meyvesuyumu falan evde yaparım. Hatta bu sene sadece derinin çorbaları için balkonumda domates yetiştirmeye başladım.

Korktum bende :KK66: evet canim bebeleri insanı degistiriyor bende tarhana mi kendim yaptım evde

Gizo ztn onu 1 yaşa kdr kullana biliyorsun:)
Biz hala onu kulanıyoruz. Ztn diğeride var bizde araldan dolayı
Ama kerem için cokkk buyuk o şuan
Ztn 0-13 kg arası olanlardan zorunlu hem uyuyacagımiçin o biraz daha eğilmli ya rahat eder

Denizim biz geçtik oto koltuğuna öbüründe sıkılıyordu utku bunda daha rahat :*

Yok ben geçemem nursel ya içinde kaybolur gibime geliyor kerem:/ bizimki cok buyuk çünkü
Ztn kapalı balkonda aral artık binmiyor arabanın kemerini takıyor yükseltici ile.
Bi temizletmem lazım olmadı denerim

meltemcimm et işini nasıl yapıyorsun ben sebze püresinn içine top şeklinde kıymalar yaptım buzluğa attım onlardan koyuyorum 1 tane we et suyu demişsin hergünmü et haslıyosun suyu için

yok canım ben hergün yapmıyorum, haftalık yapıyorum. kemikli eti kaynatıp, etleri didip blendrdan çekip, buzdolabı poşetlerine bölüyorum 1-2 kepçe kadar atıyorum buzluğa. hergün çıkarıp kullanıyorum. bazen ben de kıyma kullanıyorum. dün yaptığım çorbaya 3-4 adet yağsız kuzu kuşbaşı dittim. güzel oluyor öyle. bikaç sayfa önde tarifi paylaştım, fotoğrafı da var, bi göz at istersen...

Gunaydınnnnnnnnn
Yada tunaydınnnnnnn bilemiyoree:KK52:

Herkese iyi pazarlar guzel Aralık anneleriii
:KK3:
sana da günaydın canımcım :)))

Ztn 0-13 kg arası olanlardan zorunlu hem uyuyacagımiçin o biraz daha eğilmli ya rahat eder

o doğumda kullandıklarımız, benimki 0-9 kilo, artık ege sığmıyor darlanıyor. ben de 9-18 kg. olan oto koltuğuna geçicem, arıyorum şuan :))

evet canım bizim gibi yediriyoruz. elinle al al peyniri at ağzına :))
ben tam buğday ekmeğini pekmezle karıştırıp onu kaşıkla yediriyorum. peynir, zeytin falan elimle tepiyorum ağzına :)))

Kızlar bizde iki diş çıkardık bütün düzen bozuldu :KK43: geceleri ağlıyarak uyanıyo . Ne güzel coğu şeyi yerdi çorba haRiçç :/ şimdi kaşıkla ne versem öksürüyo resmen dilinin üstünde tutuyo al diyo . Yine başa döndük . Bi de iki gündür yüzünde vücudunda falan isilik gibi oldu bugün daha da arttı lekeler alerji midir anlıuamadıö

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben sunu anladım yeni anne olmak eşittir sapsal olmak demek. Cocuga yanlış bisey yapicam diye korkudan herseyi sorar oldum. Ama napiyim 10 cocuk büyütmedim ki :KK43: boyle boyle ogrenicez :)

Bence nacizhane cok yalnis yapiorsun bu ayda artik puturlu yemeli ileride herseyi ezip vermwk zornda kalcaksin
Ailmde var yegenim 10 yasnda hala.pure yapip yiyor herseyi patates kizarrmasi kofte aklina gelcek hersey cnki yengemin onu puturlu yedirmemesinnden dolayi ileride bebegine ve kendine zararin cok olur.Ayrica dikkatli yesirirsen bogalmazki masala ben hep veriorm ohu ohu okruyor ama ertesi gun daha rahat yutuyor eyline ekmek simit filan ver ugrassin azcik puturlu yemesine yardmci olur

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Corbalarini iyice blendirdan geciriyorum ama kahvaltisini ayri veriyorum. Haslanmis yumurtayi bölmeden veriyorum lokma lokma yiyor peynirinide yiyor. Kendi yaptigim bebe bisküvisinide pisirdikten sonra rondodan gecirdim toz haline getirdim onuda ihlamuruna veya devam sutüne karistiriyorum icine cevizde koyup öyle yediriyorum

Ayyyy bi utkuda sizde mi var. Oglumun adaşi. Oda sarı mı :)

Bende hala bebek arabasinin oto koltuğunu kullaniyorum bizimki 0-13 kg. Sigiyor icine. Ama çok terliyor onda.
Kendi arabasina takmiyoruz artik diger parcasina gectik oturarak geziyor, uyuyuncada yatak oluyor zaten yatiriyorum. Oto koltugunu sadece arabada kullaniyoruz artik

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizimki de 0-13 kg olanlardan
Alikerem de sığıyor içine :44:
Ben ztn bi tsne baston puset aldim yeni
Araldan kalma olani kullanıyorduk hem cok byuk cok yer kapliyordu bagajda vs..
Hemde cok agirdi
Simdi yeni aldigim hem hafif hem baston oluyor
Tam yatar pozisyonu var
Ic pedi olandan sectim ozelikle cunku Ali Kerem hep kafasini yana yaslayarak uyuyor
Cok rahat bi araba
Kraft london xl modeli :)

Son düzenleme:
Corbalarini iyice blendirdan geciriyorum ama kahvaltisini ayri veriyorum. Haslanmis yumurtayi bölmeden veriyorum lokma lokma yiyor peynirinide yiyor. Kendi yaptigim bebe bisküvisinide pisirdikten sonra rondodan gecirdim toz haline getirdim onuda ihlamuruna veya devam sutüne karistiriyorum icine cevizde koyup öyle yediriyorum

Afiyet olsn ozman:)ne diyeyim

Isimi ayarladim bakicimida 15 gun sonra ise donus zamani
Ben acayip bir melenkoli icindeyim
Masalin baska ellerde bazi seyleri unutmasindan korkuyorm bana cok bagli bir bebek neredeyse tuvalete bile birlikte gider oldk simdi nasil olcak ben bilmiyorm

Yani bence zaten oturan hareketli çocuğun onda yatması artık beklenemez :)

Isimi ayarladim bakicimida 15 gun sonra ise donus zamani
Ben acayip bir melenkoli icindeyim
Masalin baska ellerde bazi seyleri unutmasindan korkuyorm bana cok bagli bir bebek neredeyse tuvalete bile birlikte gider oldk simdi nasil olcak ben bilmiyorm

aaay insallah iyi bir bakıcıdır ya , özel eğitim işi ne oldu canım? masala sen mi öğrettin herşeyi? valla ben uğraşıyorum ama yok zeynep malasef çok az yol katediyor, yüzüstü dönüyor ama bir türlü geri bile dönemiyor, yaptığım şeyleri tik haline getirdi mesela hayır diyorum sürekli kafamı sallayarak o da simdi bir şey sorunca yada canı sıkılınca kafayı sağa sola sallıyor, çiğnemeyi öğrensin diye yanında yiyip içiyorum ona baktırıyorum ben yerken ya da ağzımı birşey yioyr gibi açıp kapatıyorum onu da tik haline getirdi ağzı boşken azını açıp kapatıyor

aaay insallah iyi bir bakıcıdır ya , özel eğitim işi ne oldu canım? masala sen mi öğrettin herşeyi? valla ben uğraşıyorum ama yok zeynep malasef çok az yol katediyor, yüzüstü dönüyor ama bir türlü geri bile dönemiyor, yaptığım şeyleri tik haline getirdi mesela hayır diyorum sürekli kafamı sallayarak o da simdi bir şey sorunca yada canı sıkılınca kafayı sağa sola sallıyor, çiğnemeyi öğrensin diye yanında yiyip içiyorum ona baktırıyorum ben yerken ya da ağzımı birşey yioyr gibi açıp kapatıyorum onu da tik haline getirdi ağzı boşken azını açıp kapatıyor

Insallah canm deneyip gorcem bakalm ama icim cok sizliyor hani masal durunun gerilemesinden korkuyorum cok
Evet ben kendim ogrettm gecemi gunduzume katip isi gucu birakp sadece onla hep gilendm ama simdi artk o benm agzimdan cikana bakiyor ne yaptigimi inceliyor asla birseye zorlamadan ben yapim itibari ile biraz disiplinli yonetmeyi seven karakterim vardir esimi bile bicok konuda egittim desem yeri:)
Masalla duzenli yaptiklarimkz var ayni saatte beraber yemek yeriz ayni saatte uyur beraber banyo yapariz saat muhakkak 17:00/18:00 qrasi parka gideriz muhakkak kalablik yerlere sokarm yagmurda olsa sasmaz disari cikmamiz herseydwn asla sakinmam mesela mikropla tanismaasinada musade ederm birseye kizdigimda asla gulmem yada guldugmde asla kizmam
Cis nedie ogrettim cis dedigimde elini ckeer ama her bebek ayni degildir canm
Bence zmana birak canm ama elini cekme ama dene zamanla unutma einstein bile. 4 yasinda konusmus ama dunyanin en zeki bilim adami
Asla zorlamamk gerekiyor mesela masala hadi kizim anne de diyorm demiyor her bebekte bu vardir onlarin beyinleri okadar aktifki cok iyi algilamalari var asla zorlma ama saman altindan su yurut:KK66:

Benim kı kara bocek :)

yok canım ben hergün yapmıyorum, haftalık yapıyorum. kemikli eti kaynatıp, etleri didip blendrdan çekip, buzdolabı poşetlerine bölüyorum 1-2 kepçe kadar atıyorum buzluğa. hergün çıkarıp kullanıyorum. bazen ben de kıyma kullanıyorum. dün yaptığım çorbaya 3-4 adet yağsız kuzu kuşbaşı dittim. güzel oluyor öyle. bikaç sayfa önde tarifi paylaştım, fotoğrafı da var, bi göz at istersen...

cnm bulamadım hangi sayfa ?kaçıncı

Yagizin etli ve mercimek corbali sebze puresii
Kucuk boy yarim kabak
Kucuk boy 1 patates
Orta boy yarim hawuc
1 bas parmagi buyuklugunde kiyma
3 tane taze fasulye
1 yemek kasigi bulgur (esmer bulgur)
1 yemek kasigi pirinc
1tatli kasigi irmik ve goz karari su bi dahaki sefere kemik suyuyla yapmayi dusunuyorum we pisince ustune bugun yaptigim mercimek corbasindan cok az ekliycem icine cok az kimyon attim gaz yapmadin diye $ImageUploadedByKadınlar Kulübü1405866364.504870.jpg

malzemeler;
Eki Görüntüle 1194031
ufak bir soğanın yarısı,
1 diş sarımsak,
yarım domates rendesi,
1 tatlı kaşığı kırmızı mercimek,
1,5 tatlı kaşığı tel şehriye,
1 tatlı kaşığı yulaf,
4 adet kuzu kuşbaşı(ben dün yaptığım yemekten ayırmıştım ege için)
çay kaşığının ucuyla kimyon.

hazırlanışı;
1 tatlı kaşığı zeytinyağda sarımsak ve soğan kavrulur, domates eklenir, su eklenip pişirilir.
blendrdan çekilir.
sonra tekrar ocağa alınarak mercimek eklenir, mercimek kabarınca tel şehriye, yulaf ve kimyon eklenir. piştikten sonra didtiğim etleri üzerine attım.
içine de 1 dilim tam buğday ekmeği dilimledim.
et suyuyla yaparsanız çok daha lezzetli olur, benim bitmiş dolapta normal suyla yaptım..

afiyet olsun miniklere :)))

süpermiş cnm eline sağlık :)

X