- 7 Şubat 2013
- 505
- 1
8.00- kahvaltı : beyaz peynir, zeytin, domates, salatalık, yumurta sarısı, cici bebeyle pekmez ceviz karışımı ve 90 a 1 ölçek mama (su içmediği için mamayı baya sulu hazırlıyorum kahvaltıda su içsin diye) ıhlamur ya da meyve suyu
10.00 - 150 cc mama içip uyuyor.
13.00 -uyanıyor
13.30 - sebze, çorba - et suyuyla yaptığım çorbalar sebzeler. verdiğim sebzeler ( havuç, kabak, patates, sarımsak, enginar, bezelye, taze fasulye) şehriye ya da pirinç ilave ediyorum.
16.00 - 150 cc mama
18.00 - muhallebi (muhallebileri meyveyle hazırlıyorum)
19.00 - bizimle sofraya oturuyor, yemeklerin suyundan veriyorum. haftada 1 balık yediriyorum.
21.00 - 150 cc mama içip hooop yatağa :)))
aaaaaa geçmiş olsun , yüksekmiydi yatak? ağladımı çok? yavrum yaaaaaaaişte 21.00 de mamayı içiyor, 21.30 gibi uyuyor. ooo bu ne ki 2 hafta öncesine kadar 19.30 da sızıyordu :)))
allahım bütün bebişlere uyku versin inşallah canım. zeynep de düzene girer umarım. ben bu düzen içinde yoruluyorum, hiçbişey yapamıyorum bi de düzensiz olsa napardım hiç bilmiyorum.
bak sabah sabah düşürdüm egeyi yataktan
kızlar sabah ege uyanınca yanıma koydu eşim, ben de bi gözüm açık egeye bakınıyordum. içim geçmiş, güüüüm diye bi ses, bi baktım ege yok, düşmüş( öyle kalmış, kalkmaya uyraşıyor, ağlamıyordu da, ben bi anda ''aaa allah kahretmesin, salak meltem'' dedim aldım çocuğu, sonra ağlamaya başladı. eşim de köpekleri çıkarmıştı, bi geldi ege viyak viyak, ne oldu dedi, yataktan düştü dedim. demediği laf kalmadı. korktum zaten, elim ayağım titredi, dedim sen de düşürebilirdin. sen beni öldürürdün dedi. haksız da değil oyardım valla. ama çok moralim bozuk ya, dayanamadım yorgunluğa uyumuşum ( hep benim salaklığımdan.
Saol meltemcim ...inşallah düzelir en kısa sürede, dua edicem elifcim..
yuuuh o ne be... keşke çocuk gelişimi okuyaydım, bakıcı olaydım ne rahat iş, bi de bebeğin herşeyini üstlense 3000 alacak herhalde... çalışan anneyi sömürmekten başka bişey değil ya.
canım kreş araştırsan geçen burada konuştuk. bi arkadaş işe dönmek için araştırmışrı 600 TL'ye falan kreşler vardı.
gecmis olsun cnm kackere okuduk birda olur boyle seylerkızlar sabah ege uyanınca yanıma koydu eşim, ben de bi gözüm açık egeye bakınıyordsaum. içim geçmiş, güüüüm diye bi ses, bi baktım ege yok, düşmüş( öyle kalmış, kalkmaya uyraşıyor, ağlamıyordu da, ben bi anda ''aaa allah kahretmesin, salak meltem'' dedim aldım çocuğu, sonra ağlamaya başladı. eşim de köpekleri çıkarmıştı, bi geldi ege viyak viyak, ne oldu dedi, yataktan düştü dedim. demediği laf kalmadı. korktum zaten, elim ayağım titredi, dedim sen de düşürebilirdin. sen beni öldürürdün dedi. haksız da değil oyardım valla. ama çok moralim bozuk ya, dayanamadım yorgunluğa uyumuşum ( hep benim salaklığımdan.
Meltemcim maşallah ege beye hayran kaldim duzeninize Allah nazardan saklasin en cok da gece yatma saatini kinadim okadar erken yatarmi bir bebek:s (kınıyorum ki basima gelsin 1den once uyumayan zeynepe de bulassin:)) dun zeynep i biraktim kendi uyudun diye kıyameti kopardı cadi
Canim ayni durumdayiz herseyi reddediyor ek gidaya tam gecemedik ama dun ellerimle ne verdiysem yedi baktım emer gibi yapıyo daha kasiga alışamadılar bence suyuda bardakta veriyorum kedi gibi yalanarak dil cikararak iciyo bugun yoğurdu parmaklarima batırıp vercem napiym belki yer yogurt yemiyo hiç. Bi arkadsdima dr emdigi icin reddediyor emzirmeyi bırak demis tabi çoçuk 1yasinda olunca birakmis bakalim hiz nereye kadar gidcez ins
Yuhh desydin bana da oyle is bul diye.sapik bunlar ya tutturabildiklerine okadar para verecegine ücretsiz izin alirsin. Bebek bakim evlerini arastirsana burda kizlar bahsediyordu daha uygunmus hem ustelik evde ne yaptığını bilmeyeceksin kurumsal yerler daha guvenilir geliyor bana bakicidansa
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ayy ne güzel yerim ya tatlı bıdık olmştur şimdiikızlar biz 2 gündür ete başladıkk sebze püresinn içine 1,5 çay kaşığı kadar kıyma koydum :) ve bugun nihayet düz emeklemeye başladı hep ters ters emekliyodu
Arasın 5. Ayından itibaren öyle şişti kıpkırmızıArkadaşlar benim kızım 6 ay lık verem aşısı yeri kızardı ve şişti böyle değildi 4 ay oldu vurulalı sizlerede böyle birşey oldumu ? Doktora götürsemmi ?
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Merhaba.Çalışan anneler bakıcı sorununu nasıl çözdünüz.Eylülde işe başlıyacağım,oğlum 8,5 aylık olacak.Maalesef bakıcı bulamıyorum.Dün görüştük biriyle 5 er saatten haftada 4 gün için 1250 tl maaş + sigorta istedi.Sadece bebeğin bakımı.yani besleme ve uyutma sadece.yemeğini hazırlama,çamaşırı,ütüsü,banyosu da yok
kızlar bayadır yoksunuz, nerelerdesiniz, napıyorsunuz, bebişler ne alemde???
Cnm aynen assa yukari benzio listemiz bende
06anne sutu
08:00 - kahwalti : 2 cici bebe ekmek 4 cici bebe biskuwi 1 kucukboy tatli seftali eksi olursa yemio 5 zeytin ama zeytinleri cam rendede rendeliorum anca 3 zeytinlik ic cikiyo 2 tatli kasigi pekmez 2 tatli kasigi labne peyniri 1 yumurta sarisi 1 cewiz bu sabah kahwaltimiz 2 kucuk bebek kawanozu cikiyor dibinde cok az birakiyor we su iciyor
9:30 :uyku
10:00: uyaniyor
11:00: meywe pureleri karisim yada muhallebi irmik karisimi aralarda su
13mama iciyor 160cc
15:45 :sebze puresi we et kiyma koyuyorum bazen corba eger taze yaptiysam o gun weriyorum iki bebek kawanozu kadar sebze sewdigi icin bitiriyor 30cc su
16:00: uyku
18:00 :anne sutu
20:00: 2 bebek kawanozu ewde gunluk mayaladigim yogurt 20 cc su
20uyku
22160 cc mama ve 20cc su
03:30 :anne sutu
Bizimde gunluk beslenmemiz boyle cnm nasi sence yeterlimi besleyicimi hep suphe duyuyorum acaba bi seyler eksikmi die
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Cnm aynen assa yukari benzio listemiz bende
Bizimde gunluk beslenmemiz boyle cnm nasi sence yeterlimi besleyicimi hep suphe duyuyorum acaba bi seyler eksikmi die
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
aaaaaa geçmiş olsun , yüksekmiydi yatak? ağladımı çok? yavrum yaaaaaaadün de ben zeynep in ellerini kasede yıkıyordum otururken birden elimden kaydı küüüüt geri düştü yer yatağındaydık bişey olmaz dedim ama baya canı yandı ağladı nazlı cimcimem... dün bir arkadaşla konuşuyoruz bu benim kızım değil sanırım hastanede karıştı diyorum çünkü ben normalde 8,30-9 da yatardım eşim de 10 da bu kız sayesinde uykusuzluğu öğrendim.. inan kendim için değil sitemim nasıl olsa dayanıyorum ama o sağlıklı büyüyemeyecek diye endişe ediyorum
cnmm tamaaammmen aynısını 12 gün falan önce yaşadım ay iğrenç bi duygu aynen eşimde eşinn werdiği tepkiyi werdiresmen kendi yazım gibi üstlerde yazıyo aynen yaa geçmiş olsun cnm allah yaşatmasın bi daha
Saol meltemcim ...
gecmis olsun cnm kackere okuduk birda olur boyle seyler
suclama kendini
ne ypcz cnm bilmyrm bu yuzfen emzrme birakilie mi cnm aa... İnsallh alisirlar.
günaydın canım
evet yazamıyorum hiç meltemama hep takipteyim
bazen cevap vermeyi çok istediğim şeyler okuyorum ama bi bakmışım ki yine pert bi şekilde akşam olmuş
bizim saatlerimiz o kadar düzenli değil maalesef tüm uykularında ve eğer kendi kendine oyuna dalmışsa o anlarda hooop ev işine
ortalığı toparla, temizle, bulaşıklar yıkandı yerleştir, akşama doğru yemek... bazen çamaşır ser, topla, ütü yap derken işlerim hiç bitmiyo
dün annemleri iftara davet etmiştik Allahım ne gündü çok yorucu geçti akşam da geç uyuduk selimin düzeni de çok karıştı buaralar sabahtan beri kaç kere uyandı ama tekrar uyudu da girip yazmak istedim
burayı da özlüyorum ama buaralar bizim kızlar da çok girmiyo
yada arka bahçede toplanıyonuz çaktırmadan(anladın sen onu)
bi de bayramdan sonra düğünümüz olcak abimin... alışveriş falan beni bekliyo daha...
valla hayat bebekle başlıyormuş bi ben mi böyle zorlanıyorum bilemiyorum
6,5 yıllık evliyken oldu bizim paşa
çok rahata alışmışız daha doğrusu rahata çoook alışmışız
ben hep hemen çocuk yapmam gezcem tozcam evliliğin tadını çıkarcam önce, sonra peşpeşe yaparım büyürler beraber diyordum.. ama şimdi gözüm çok korkuyo, onu tek bırakmak ta istemiyorum hiç! bilemiyorum hayırlısı olsun
zor işler
aaaa kendi derdime daldım bak unutuyodum geçmiş olsun meltem çok canı yanmamış belliki, seni duyunca nazlanmıştır
Allah beterinden korusun, kendini suçlama oluyo maalesef
çoğu bebeğin başına gelen bi durum
kızlar ba benim kızım tam olarak 6,5 aylık şimdi doktor ek gıdaya geç dedide tam olarak değil hani böyle kahvaltı felan gibi geçmedik günlük çorba meyve felan veriyoruz ekmek domates zeytin felan veriyomuşsunuzya ne bilim domatesi bir yaşına kadar vermeyin diyolar ben bilemiyorum ya inek sütü alerjisi var zaten peynir felan yiyemezde ne bilmi kafam çok karışık
Melteemmmm
Egeyi çok öpüyorum güçlü kuzuuu
İnş bi daha olmazzz((
canım ben veriyorum valla çiğ domates gaz yapar, pişik yapar dediler, hep pişmiş veriyordum ama son 1-2 haftadır veriyorum çiğ de bi sorun yok.
mirakar annesütüyle bebelac mısırlı çavdarlıyla kahvaltı hazırlıyordu. girip okuyunca yazar sana. onda da inek sütü alerjisi var. en güzel onlar yazar sana.
evt canımmirakarada sorarım hippin sütsüz mamaları var onları deniycem bakalım çok pinpirikli bi insanım zaten genel olarakta alerjiye elverişli bi bebeişim var alerji damlasıda kullanıyorum.
Dün gece 22:55de ist a indik.
Pusetiylle binmiştim uçağa ve pısetinde 6tabe oyuncağı birbirine takılıydı
Yürürken uçakta düşürmüşüm
Eşim bizi almaya gelmişti hava alanına onu aradım acentaya git söyle dedim o da kenara park etmiş arabayo hava alanında otoparka koymamış hemen geliriz diyr
Ben öyle deyince inmiş hemen arabadan o sırdasa arabayı çekici çekmiş tabi
Neyse ben Gittim sordum bakıyoruz dediler.
Saat tam00:35 di oyıncağı getiriler 1,5 saatte. Sonra gittik arabayı aradık deli gibi
200 ceza ödedik
Eve geldik anahtarı almış eşim saat 1 i geçti tabi
Çilingir çağırdık
Eve girdik Aras ı uyutmak için süt içirecektim biberonu da hava alanında düşürmüşüm ya da o da uçakta düştü üst bagaja
Tek bi biberonla içiyo 8 Model biberon olmasına rağmen
Hadi kalk nöbetçi eczane ara. Ama her ecz de yok tabi mammajo biberon
Nasılbbir geceydi anlamadım gerçekten
Hala atamadım siniri üzerimden
Arabaya bincez araba yok eve geldik anahtar yok süt ısıtcam biberon yok. Neye elimi attıysam kurusu
Tek yaptığım ya sabırdı....
Dün gece 22:55de ist a indik.
Pusetiylle binmiştim uçağa ve pısetinde 6tabe oyuncağı birbirine takılıydı
Yürürken uçakta düşürmüşüm
Eşim bizi almaya gelmişti hava alanına onu aradım acentaya git söyle dedim o da kenara park etmiş arabayo hava alanında otoparka koymamış hemen geliriz diyr
Ben öyle deyince inmiş hemen arabadan o sırdasa arabayı çekici çekmiş tabi
Neyse ben Gittim sordum bakıyoruz dediler.
Saat tam00:35 di oyıncağı getiriler 1,5 saatte. Sonra gittik arabayı aradık deli gibi
200 ceza ödedik
Eve geldik anahtarı almış eşim saat 1 i geçti tabi
Çilingir çağırdık
Eve girdik Aras ı uyutmak için süt içirecektim biberonu da hava alanında düşürmüşüm ya da o da uçakta düştü üst bagaja
Tek bi biberonla içiyo 8 Model biberon olmasına rağmen
Hadi kalk nöbetçi eczane ara. Ama her ecz de yok tabi mammajo biberon
Nasılbbir geceydi anlamadım gerçekten
Hala atamadım siniri üzerimden
Arabaya bincez araba yok eve geldik anahtar yok süt ısıtcam biberon yok. Neye elimi attıysam kurusu
Tek yaptığım ya sabırdı....
Ayy ne güzel yerim ya tatlı bıdık olmştur şimdii
Arasın 5. Ayından itibaren öyle şişti kıpkırmızı
İyi tuttuğunu gösterirmiş aşının. Bence korkmana gerek yok canımcım
Heh beni anlatmışsın
1600+ssk+yol parası istiyor benim bulduklarım da
Ama ev işi de yapıyor herşeyi
Tabi Aras müsade ettikçe. O da etmiyo der yapmaz eminim tüm gün
Napcam bende bilmiyorum. Kreşe de şu an sıcak bakamıyprım en azından yürüyene kdr. Yerde sürünsüm istemiyorum
Çünkü Aras halıları parkeleri yiyor. Orada da devamlo izlemleueceklerini sanmıyorum
Ayrıca okul hastalıjları ağır oluyor bu kdr küçükken korkuyorum
Destekleyenler var tabi bı benim görüşüm. Senin kafana yatarsa kreşe ver cnm
Bakıcılar korkunç
kızlar ba benim kızım tam olarak 6,5 aylık şimdi doktor ek gıdaya geç dedide tam olarak değil hani böyle kahvaltı felan gibi geçmedik günlük çorba meyve felan veriyoruz ekmek domates zeytin felan veriyomuşsunuzya ne bilim domatesi bir yaşına kadar vermeyin diyolar ben bilemiyorum ya inek sütü alerjisi var zaten peynir felan yiyemezde ne bilmi kafam çok karışık
canım gayet iyi bir düzenin var dertlenme kendine. çok güzel bir liste. yoğurdu da iyi yiyiyor maşallah, ege ağzına sürmüyor, o yüzden ben de bolca peynir yediriyorum, ordan alsın diye kalsiyumunu.
yok canım allahtan yatak alçak, 50 cm falandır. sana da geçmiş olsun.
sana da çok geçmiş olsun canım.. şimdi sen söyleyince hatırladım yazını...
sağol elifcim iyi çok şükür. ama ömrümden ömür gitti..
ya canım özlüyoruz valla..
evet arka bahçe çok kalabalık, kimse girmiyor buraya. hatta oraya da anıl da ben de yazdık KK boşlanmasın diye.
benim burada da çok sevdiğim anneler var. bi de orada sorular falan çok arada kaynıyor. anıl da dedi, soruları orada soralım diye.
ben de dün KK'ya bakıyorum bomboş dedim bu arka bahçe hata oldu herhalde(
ay iyi cesaret irtara misafir çağırmak, kimse kusura bakmasın valla ben yapamam.
kendi işime zor yetişiyorum zaten. dün temizlik yaptım, 3 makina çamaşır yıkadım, bulaşık, yemek, ege derken akşam oldu.
normalde de ev işini hep sallarım ben yapmam birikir herşey, canım çıktı.
işte o yorgunlukla bugün uyuyakalınca ege hoop düşüverdi.
yine maşallah yavrum acı eşiği çok yüksek, ben panikleyip bağırana kadar ağlamadı, sonra korktu zır zır zır..
doğduğundan beri ağlamadı desem yeridir aşıda bile ağlamaz, düşünce de ağlamadı, ama ana yüreği işte aklım çıktı.
essela, arada ''ben de oğlum da iyiyiz'' yaz bari de meraklanmayalım.