2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
Anam Selimin üstler bile çıktı biZde yok
Dişi çıkmayan bi Aras mı kaldı yoksa yaa

Aaa zeynep i unutma teyzesi arasla paralel gidiyorlar su sevmez yemek yemez uyku dusmani dissiz canavarlar:)) en axindan aras toplu bir bebek masallah zeynep 7900du 6aulik kontrolde

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

canım en öncelikli yapacağın şey şu; uykudan uyandığında mutlaka aç bezini tut tuvalete, kesin çiş yapar. bana da annem söyledi bunu.
valla canım her bezini açtığımda tutuyorum, kucağımda yüzü öne gelecek şekilde tutuyorum aayakları kaldırtıyorum, sen karar verirsen bu işe kendinin ve bebeğinin en rahat ettiği pozisyonu bulursun zaten. her bezini açtığımda 3-5 dakika tutuyorum, bir yandan da lavabonun çeşmesini açıp, çişşşş çişşş diyorum 2 damlada olsa yapıyor. bazen yapmıyor gülüp duruyor. yollarda kaza yaşamadım ben, hatta hiç suratıma da çiş kazası atlatmadım, efendi oğlum yapmadı. annanesine çok yapıyordu her açtığında :))
kakasını da anlıyorum, lazımlığını bizim klozetin kapağını kapatıp üstüne koyuyorum, oturtuyorum, bi elimle onu tutuyorum, bir elimle ayaklarını alttan destekliyorum(destek alınca rahat yapıyor kakasını) geçiyorum karşısına ıkınıyorum, o da ıkınıyor sonra yapıyor. ama fazla yakalayamıyorum kakasını çünkü düz bağırsak yemek yerken yapıyor genelde, üstten dolduruyo alttan boşaltıyor :))
ya valla geç de öğrense ben çabaladım, erken öğrensin diye erken başladım derim napim ya. oda rahatlar ben de..

Mert ek gıdadan önce 5-6 günde bi yapardı hatta 10 gün yapmadığı bile oldu, şimdi günde 2-3 kere yapıyor

takılma canım anne sütü alıyor normal. ege de öyle her bezi kakalı hiç şaşmaz. hele ki en sevdiği de yemek yerken yapmak, eşşek üstten doldurup alttan boşaltıyo. şuan ilaçlardan kabız oldu o daha sinir bozucu dedim keşke her bezi kakalı olsa (

Mert ek gıdadan önce 5-6 günde bi yapardı hatta 10 gün yapmadığı bile oldu, şimdi günde 2-3 kere yapıyor

neyse demekki normal.zaten eşime söyledim.çocuğun tuvaletine kadar herşeye takıyorsun dedi.haklıymışş

ayyy.:)))aynı eymen işte.ben yediriyorum o alttan yapmakta uğraşıyor. ben de yediklerini sindiremiyor mu acaba diye düşündüm ama normal demmekkki.sonra bir de geliyor emiyo.diyorum yediklerini çıkarırsan doymazsın işte.

Allahim ayni bizi gördüm ve ben 3 aydir boyleyim doktora gidiyorum e kilosu iyi iyide gel bana sor nasil iyi nasil yemek yedirdigimi görseler deli sanarlar beni:)

ya benimki de öyle hiç sıkıntısı yok.bir de senin bebiş de kiloluydu dimi.benimki de kilolu .ek gıdadan önce emiyor sonra yine emiyor.fazla mı geliyor acaba?

Evet kilolu suan 10500 gr :) benimkide emmek istiyor ama ben emzirmiyorum her dakka her dakka 3 saatte bi emiyor gunduz.gecede 4 kere falan kalkiyor emmeye ek gidadan sonrada hemen doldoruyor altini bi rahatsizligi olsaydi aglarlardi galiba

Eşim 3aylık çıkartmış
Beni hatırlayan yok. Ben mi geç çıkartmışım bilemiyorum
Ama geç çıkması kötü birşey değil yani o yüzden iyiyim hıysuzluğu dışında
Aras da ek gıda başlamadan günde 4yapardı
Başladık 4gğnde bi yapıo. İşte bebekten bebeğe çok değişiyo
Bunu bi de kv anlasıa
Ayy evet yaaa aynı Aras
Biz neettcezz bunları yaaa
bizde de diş yok, doktoru belirti de yok bekleme dedi (
Ahaha aynı cümleyi bizim dr da sarf etti
Bekleme dedi
Allahim ayni bizi gördüm ve ben 3 aydir boyleyim doktora gidiyorum e kilosu iyi iyide gel bana sor nasil iyi nasil yemek yedirdigimi görseler deli sanarlar beni:)
Sen yedirebiliyorsan gene iyi
Ben asla yediremiyorum. Dediğin gibi ilk 3dk yaptığım şebekliği görseler tımarhaneye gönderirler

Son düzenleme:
Evet kilolu suan 10500 gr :) benimkide emmek istiyor ama ben emzirmiyorum her dakka her dakka 3 saatte bi emiyor gunduz.gecede 4 kere falan kalkiyor emmeye ek gidadan sonrada hemen doldoruyor altini bi rahatsizligi olsaydi aglarlardi galiba

benimki de tam 10 kilo:)ama ben her istediğinde emziriyorum zaten beni yalancı emzik gibi kullanıyor.emzik hiç emmedi.uyurken bile emerek uyuyabiliyor..seninkine de maşallah.topiğin tosunu herhalde:)kaç kilo doğmuştu?

Kızlar yarın bi tane bakıcı başlatıyorum
Bana önerecepin birşeyler var mı nasıl davranıp davranmamam hakkında

benimki de tam 10 kilo:)ama ben her istediğinde emziriyorum zaten beni yalancı emzik gibi kullanıyor.emzik hiç emmedi.uyurken bile emerek uyuyabiliyor..seninkine de maşallah.topiğin tosunu herhalde:)kaç kilo doğmuştu?

Evet zaten tombik tostik tonti tombis vs gibi bircok ismimiz var kimse ismiyle hitap etmiyorki :) benimki de gece uyaniyo hemen lucagima aliyorum emziriyorum hemen uyuya kaliyo 3820 gr dogum kilosu bide kucakci kucak olsunda ne oluosa olsun :)78 le hamile kaldim 93 le doguma girdim suan 75 kiloyum hergun kucagjmda tasiya tasiya eridim valla :)

Kızlar yarın bi tane bakıcı başlatıyorum
Bana önerecepin birşeyler var mı nasıl davranıp davranmamam hakkında

Hayırlısı olur inşallah anılcım
Bende bekarken bakıcılık yaptım hemde yatılı iki çocuk doğurdum hala çok samimi bi dostlugumuz var anneyle.kızlar okula başladı sürekli görüşüyoruz.her bakıcı kötü olacak diye bişey yok inşallah iyisi denk gelir.ayrılacağım gece mutfakta çok ağladık sanki abla kardeş gibi olmuştuk.yavrusu benim yavrum gibiydi koyun koyuna yatardık.çok güzel günlerdi allah onlardan razı olsun.
eşi beni işe almıştı ablada kızmış niye bana sormadan alıyosun diye ilk karşılaşmamız ikimizde birbirimizi sevmemiştikonun soğuk bi duruşu benimde 15 yaşında bi görüntüm vardıbumu benim çocuğuma bakacak demiş bilmiyoki yüzyılın aşçısı karşısında
Neyse çok uzattım yani ilk günler gergin geçer zamanla ve çocukların ona olan düşkünlüğüyle çözersin

Meltem geçmiş olsun ege düşmüş galiba, inşallah bişeyi yoktur kuzunun

ay evet canım ya, şükür iyi bişeyi yok. hehe bugün benden sonra da nrslc düşürmüş, ama utkunun kafa şiş, onda da bişey yok...
diyorum ki aralık anneleri biraz sakar mıyız neyiz?!!

ay anılcım okurken ypruldum çok üzüldüm neyse ki sağlığınızda bir sıkıntıyok cana geleceğine mala gelsin çok geçmiş olsun iyiyki bir tatile gittin çocuklu kadınlar bunları yaşamak zorunda mı acaba?
oy oy maşallah ne düzen be bizde düen müzen yok çok özendim

kızlar bizim üst iki dişimiz pırtladı ama baya ayrık :26:
nbr şekerim selim paşa ya maşallah bizde dha tık yok nasıl annesi seni dişliyormu yaramaz :) hehehe öpüyorum
meltemcim süpersin süpersin ben de bizim kızın kaka yapacağı zamanı kestiriyorum hp yemek yerken yapıyo ama olurmu acaba kndi evime gidince başlayayım bende

oyy oyy keşke bize de senın gibileri denk gelse bende buldum bakıcı ama benım kzkım çok yabani ya kimsye gtmıyor benden başkasının kucağından durmuyor yapışı bana iyiyce nası anlaşıcaklar bakıcıyla zatn düzen müzen kalmadı 15 eylülde işe başlıcam o zamana kadar düzen kurmam kızımı da sosyalleştirmem lazım işim çok zor

a
meltemcim süpersin süpersin ben de bizim kızın kaka yapacağı zamanı kestiriyorum hp yemek yerken yapıyo ama olurmu acaba kndi evime gidince başlayayım bende

ya ege maymunu da yemek yerken yapıyo tabii yemeği bölüp götüremiyorum wcye ama bazen oynarken falan anlayınca alıyorum kucağa atıyorum bezi gidiyoruz.
canım kız bebekleri tuvalete tutmak daha kolay ve daha çabuk öğreniyorlar. ben yazmıştım buraya neden başladığımı. dedimki nette uzmanlar 2-2,5 yaşta tuvalet eğitimine başlayın diyor. ben bunun değişen düzene karşı bez firmalarının politikası olduğunu düşünüyorum. canım bizim dönemimizde hemen hemen bir çoğumuz 1-1,5 yaşında bezlerden kurtulmuşuz. bu annelerimizin uğraşları bence. benim 1 yaşından sonra hiç altım bağlanmamış. kız kardeşim 9 aylıkken söylemiş. annem sadece gece bağlamış, 1 yaşında da tamamen atmış. benim yeğenim 9 yaşında o da bizim elimize doğdu, 4 aylıktı annem tutuyordu onu tuvalete, o da 11 aylıktı attı bezi... bakalım ben de uğraşıcam biraz, inan bez parasında falan değilim ama azıcık hava alıp rahat etsin çocuğun poposu istiyorum o yüzden de acele ediyorum. haa bakarsın çok geç öğrenir bilmiyorum.
sen de başla canım.

Cnm telfondan giriyorum bi kisaltmali alinti yapamadim sana cvp yazdim alta

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

tatlım haklısın bu kadar beklenmiyormuş şimdi bnce biz annelerim kolayına geliyor hazır bezler eve döndüğümde yaklaşık bir ay sonra denemek istiyorum ananede babanede olmuyor bu işler ama ozamn da işe başlıycam aklım karışık tam bişeyleri öğretme zamanı geliyor ben işe başlıyorum nasıl olacak bilmem bakıcıya alıştırmam lazım öncelikle ela deniz çok uslu ama benden ayrılma konusunda benı çok uğraştırıacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…