- 4 Aralık 2012
- 1.083
- 24
Kemik sularina kiymaya nasil basladiniz kizlar kacinci ayda? Ben dün ilk defa tarhana corbasina 1 cay kasigi et suyu koydum. Kiymayi kendiniz mi bicakla cekiyorsunuz? Bide taze aldiginizi mi yapiyorsunuz dondurucudan cikan olur mu?
Kemik Suyunu kemik mi aldiniz kasaptan kac saat hasladiniz? Gercek kemik suyu 12 saat mi 18 saat mi pismeliymis sanirim bide düduklu olmazmis devamli su rkleye ekleye kaynatilirmis gibi bisey vardi bilen var mi bunuda bi arastirmak lazim.
canım benim bebeğimin uyku eğitimi var. bi tane uyku arkadaşımız var, gece falan hep onunla uyuyor. eğer dışarı çıkacaksam da yanıma alıyorum, uyuyacağı zaman eline veriyorum, onunla konuşurken uyuyor. ben uyku eğitimi vermenden yanayım.
Kemik sularina kiymaya nasil basladiniz kizlar kacinci ayda? Ben dün ilk defa tarhana corbasina 1 cay kasigi et suyu koydum. Kiymayi kendiniz mi bicakla cekiyorsunuz? Bide taze aldiginizi mi yapiyorsunuz dondurucudan cikan olur mu?
Kemik Suyunu kemik mi aldiniz kasaptan kac saat hasladiniz? Gercek kemik suyu 12 saat mi 18 saat mi pismeliymis sanirim bide düduklu olmazmis devamli su rkleye ekleye kaynatilirmis gibi bisey vardi bilen var mi bunuda bi arastirmak lazim.
canım ben ilk kıyma verdiğimde yağsız kuzu etini annemde evde çektim, kıyma makinası vardı, ama bende yok, şimdi migrosta yağsız kuzu etini çektirip alıyorum, hazır kıymayı almıyorum. ben ilk verirken 1 çay kaşığı ekledim, 2 günde 1 vererek miktarı arttırdım. şimdi 1 yemek kaşığı kadar koyuyorum.
kemik suyuna gelince, ben gerdandan yaptım, migrosta satılan çorbalık kemikle yaptım ama en son en güzelini buldum, kuyruk eti. migros gibi marketlerde bulamazsın, kasaplara bakman lazım. çok lezzetli ve kemikli bir et. onu alıyorum, suya koyuyorum, kanını salında bi güzel süzüp yıkıyorum. bu işlemi 2-3 kere yapıyorum. suda pembe renk görmeyene kadar. ben düdüklüye atıp yarım saat-40 dakika kadar pişiriyorum. piştikten sonra düdüklü kendi kendine havasını boşaltana kadar bekliyorum ki bu arada özlenmeye devam ediyor. havası çıkınca, etleri çıkarıp didip didip blendra koyuyorum, sonra çekiyorum. tiftik tiftik olan eti suyuyla karıştırıp 2şer kepçe 2şer kepçe ayırıp buzluğa atıyorum. hergün alıp alıp sebzelerimi çorbalarımı yapıyorum. çok da güzel oluyor, o hiç bişeye benzemeyen sebzelerin tadını baya bi değiştiriyor, bolca da protein.
Ay ben de şimdi aynı şeyi yazacaktım kuzu eti vermem lazım artık nasıl yapacağım hiç bilmiyorum:) ne soracaksam sprmuşun:)
Aha cevap:) meltem ya bilmediğim için soruyorum hani suda pembe renk kalmayana kadar yıkıyorum diyorsun ya et besin öğelerini kaybetmiyor mu öyle? Benim de kuzu eti olayını denemem lazım doktor 2-3 gün sonra başla mutlaka dedi kuzu eti bizim için çok önemli dedi... Tabi ben önce çorbasına suyunu katarak başlayacım sonra ufak ufak arttırarak etinden koyacağım... Senn dediğin gibi yaparım olmadı kuzu etini düdüklüde iyice pişirip suyuyla blenderda çekerim küçük porsiyonara ayırıp her gün çıkarıp çorbasının içine atarım...
'
Oh cok guzel ya insallah alistirabilirim Cok zorlaniyorum gerxekteb disari cikmak istemiyorum bunaldim
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Canım kocama yakın olmaya çalışıyorum ama izin vermiyor bayram meselesini dedim biz insan gibi davranıyoruz herkese öyle olmaz diyor ama onlar hadlerini bilmiyor diyor annem ona somurtgansın dedi yok nasıl bana bu lafı der diyor ama kendi annesi bana her şeyi diyor ona birşey yok annem bana şaka yapıyormuş falan filan aynen biz 1 tane doğurduk ama 2 tane büyütüyoruz işte kızım oldu birde kocam etti 2 tane yaa
umarım canım kesinlikle uyku çok ama çok önemli. uykuyla beraber herşey düzenli oluyor bence.
internette tracy hogg yöntemini, yatır kaldır yöntemini, ferber yöntemini araştır canım. sana tüyolar verecektir, kendi yöntemlerini de bebeğine göre birleştirip etkili bir yol bulabilirsin.
Gulhancim esin abartmis bence fazlasi ile sanirim o anne olmus gibi bebek gibi ilgi bekliyor.Biraz zaman ailene gitme esinle ilgilen bakalm neyapcak eger sana eskisi gibi davranirsa demekki aileni kiskaniyordur ama hala sornlar devam ediyorsa bilki esin naz yapiyordur.Ailenin sana sahip cikmasi belki esinin ben bisi yapamiyorm hissi doguruyor olabilir.
Bilemiyorm sadece hissettiklerimiz yazdm canm allah yardmcin olsn emin ol hepimjz eslerimizle sikintilar yasiyorz he belki sennle ayni degil ama herkesin baska kulvarlarda dertleri var sanrm herseyi eskisi gibi olcak sanip bekliyorz ama olmuyor
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
canım kusura bakma ama eşin hem şımarık hem de kıskanç hem de bencil davranıyor.
sen aileni terkedip onun yanına gidince iyi, lohusayken annende kalınca kötü... YOK YAAAA
Bayramı sana ne hakla zehir eder ki, Bayram bu Bayram, annen baban torunlarını 4 gözle beklemez mi,onlara yazık değil mi
ben gerçekten çok sinirlendim, Sen benim gazıma gelme ama bi şekilde arayı bul.
anıl bu aras ın sana çektirdiklerini bence yaz ileride okut ona... valla bende anlamıyorum bunların kapasitelerini, zeynep kesinlikle meyveye ağzını sürmüyordu dün meyve filesi aldım onun içine seftalı koydum yüzünü ekşitti falan ama eline verince bir iki fırt da olsa çekti, ayrıca kötü anne diyenin dilleri totolarına dolansın, sen bütün anneler gibi çok fedakarsın ve cefakarsın.. benim anneliğim sorgulandığında uyuz oluyorum bundan sonra bana çevremdeki çok bilmişler birşey derse "eleştirilere ve önerilere kapalıyım"dicemPeki 7aylık bebek 21 saat nasıl aç durur??
Bunu duyan beni kötü anne sanıyo ama böyle bi bebek var. Açmıyo ağzını
Artık sinirlerim laçka oldu
anıl bu aras ın sana çektirdiklerini bence yaz ileride okut ona... valla bende anlamıyorum bunların kapasitelerini, zeynep kesinlikle meyveye ağzını sürmüyordu dün meyve filesi aldım onun içine seftalı koydum yüzünü ekşitti falan ama eline verince bir iki fırt da olsa çekti, ayrıca kötü anne diyenin dilleri totolarına dolansın, sen bütün anneler gibi çok fedakarsın ve cefakarsın.. benim anneliğim sorgulandığında uyuz oluyorum bundan sonra bana çevremdeki çok bilmişler birşey derse "eleştirilere ve önerilere kapalıyım"dicem
ya balık ve tavuğu ağzıma sürmüyorum annemle babamın ben küçükken ağzıma zorla tıktıkları yemek olduğu için zamanla inatlaşmaya döndü ve şuanda istesem de yiyemiyorum, hep dua ettim ins hamileliğimde balık aşeririm diye ama malesef kokusuna bile dayanamıyorum, çok istiyorum deniyorum da ama yok yiyemiyorum o yüzden kızıma zorlama yapmıcam yemek yedirirken, et den de küçükken kurban kesilirken gördüğüm için tiksinmişim ama çok enteresandır hamileliğimden beri iskender yiyorumhehehe keltoş oğlum :)) ben de çok zeytinyağı sürdüm konak için ama tık yok :))
canım valla kıymayı 3 kere çektirmek hiç aklıma gelmedi, ege yiyiyor taneli, hatta kıymaya bayılıyor.
ah canım dünyanın en güzel lezzetleri; et, balık; valla çok şey kaybediyorsun.
ama benden sana bir tavsiye, şimdi olmasa da kızın büyüdüğü zaman aklı yeterken onunla aynı sofrada bunları yemek zorundasın. et ve balık çok çok önemli gıdalar. eğer kendi yemediğin birşeyi kızına yedirmeye çalışırsan, emin ol yemeyecektir( bence sen de yavaş yavaş başla bunları yemeye. herkesin seveceği bir et kısımı, bir balık türü vardır.
kemik suyuyla sebze ve çorba yap mutlaka, çok faydalı.
Kizlar daha otokoltgu almdk. Artk kullanablrz heralde dimi? Siz kullnyr musunuz? Dun baktk da fiyat araligi genis. Hangi ozellkler onmli? Alirken neye dikkat etmk lazim hic bilgim yok yardmci olur musunuz
Benim oglumda oyleydi cunku agzini kilitliyordu kesinlikle acmiyordu disi cikti rahatladi simdi aciyor agzini cok sukur bide bi iki kasik zorlamistim galiba huy kalmisti 3 gun agzina birsey surmedim unuttu bibrronda almiyordu artik aksam muhallebisini biberonla iciyor masallah darisi sizlerin basina ama buyume ataklarindan olabilir ek gida kolay bi olay degil geciste zorlanuyorlar galiba...disimiz cikti emerken kirttt diye isiriveriyor((
ya balık ve tavuğu ağzıma sürmüyorum annemle babamın ben küçükken ağzıma zorla tıktıkları yemek olduğu için zamanla inatlaşmaya döndü ve şuanda istesem de yiyemiyorum, hep dua ettim ins hamileliğimde balık aşeririm diye ama malesef kokusuna bile dayanamıyorum, çok istiyorum deniyorum da ama yok yiyemiyorum o yüzden kızıma zorlama yapmıcam yemek yedirirken, et den de küçükken kurban kesilirken gördüğüm için tiksinmişim ama çok enteresandır hamileliğimden beri iskender yiyorumherkes şaşırıyor yenecek en ağır et diye, başka et yiyemiyorum, sanırım iskenderi de ince olduğu ve ekmek sos olduğu için yiyorum zaten şimdiden kızıma nasıl örnek bir anne olcam diye düşünüp duruyorum, buarada et suyunun yerine eti verin yazıyor internette et suyunun hiçbir faydasının olmadığı yazıyor, ayrıca donmuş eti , kemik suyunu verdiğini okudum, dr kontrolündemi veriyorsun canım? mümkün olduğunca dondurulmuş gıdaları kullanma demişti dr..
Canim ısofixli modeller var en güvenlisi onlar ama fiyatlar biraz yüksek ben geçen ay römer aldım 750 TL. Çok model var. Gidip incele bence. Ben bebek arabamizdan ve ana kucagimizdan çok memnunum araba Concord ana Kucağı maxi cosi kullandık o yüzden koltuguda bu ikisinden birini almak istedim ama hello baby de deneyince römer aldım çıktım :)
Ouyyyyyyyy bide o var Allah yardımcımız olsun.
elifcim ben şimdiye kadar anakucağı olan oto koltuğunu kullandım 0-9 kg. başlangıç o. evde anakucağı olarak kullandım, arabada güvenlik için oto koltuğu olarak. kraft markaydı çok memnundum. ama artık sığmıyor. sonra da 9-18 kg. var. ben de şimdi ondan bakınıyorum. ben 2. el tercih edicem, sahibindene bakıyorum. ben bilindik bir marka tercih edicem, kraft ya da chicco arıycam. güvenlik ekipmanı olduğu için yerli marka veya adı sanı bilinmeyen bişey almıcam. sıfır ürünler pahalı ama 2. eller uygun. zaten oto koltuğu arabada duruyor öyle hergün kullanılmıyor bu da temiz 2. el bulabilmenin iyi yanı :))
canım benim bebeğimin uyku eğitimi var. bi tane uyku arkadaşımız var, gece falan hep onunla uyuyor. eğer dışarı çıkacaksam da yanıma alıyorum, uyuyacağı zaman eline veriyorum, onunla konuşurken uyuyor. ben uyku eğitimi vermenden yanayım.
Saolun kizlar. Cnm romeri duymadim hic bakarim. Ama 750 pahali geldi brz. Meltemin dedigi gbi mantkli sanki
valla elif ben bebek arabası ve anakucağını da sahibinden aldım. ürünün sıfırı 700 TL ben 200 TL'ye aldım.. bi de çok şanslıydım, arabayı kadın sadece 3 kere kullanmış, oto koltuğunu hiç kullanmamış, almanya'dan hediye gelmiş 1 tane de onu kullanmaya başlamış. Ege 20 günlüktü aldığımda, kadının bebeği de 1 aylıktı. ama 7 aylık hamileydim, temiz ve iyi fiyatlı bişey bulayım diye çok takip ettim. şimdi de oto koltuğunu takipteyim :))
Olmuyor bebeğim hiç bir şey eskisi gibi olmuyor evet aileme gitmiyorum belli süre daha gitmicem ama eşim çok kırdı beni benden ne istediini anlayamaz oldum bi bakıyosun iyiyiz bi bakıyosun kedi köpek gibiyiz çok yıprandım daha da fazla yıpranmadan aramız bir an önce düzelsin artık