- 13 Nisan 2012
- 1.270
- 527
- 323
- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #80.421
selamlar herkese...bende giremiyorum malesef ama mutlaka okuyorum
müfettişler var tepemizde bi sürü ıvır zıvır evrak işi oluyor birde çocukların sınavlarını okuyorum fırsat buldukça buraya zaman kalmıyor(
mozpcum okumuş ama cevap yazamamıştım.çok incesin kızımı sormuşsun teşekkür ederim.
malesef başka bi doktora daha götürmedim
zaten ordu küçük bi il..bi kaç tane hastane var ikisine gittik zaten..hiç zorlamamaya karar verdim
artık yaza ankarada bakıcam çaresine sabredip
buarada diyetten falan bahstmişsiniz.bende yaklaşık 1 aydır kendimce yapıyorum bişeyler.ve 1,5 2 kilo civarında verdim.60,5tum şimdi 58 küsürlerdeyim..sabah kahvaltımı ekmekli falan yapıp öğle yemeğini elma yoğurt ceviz falan geçiştiriyorum.akşam yemeğimi en geç 17.30 gibi ekmeksiz yeyip başka da bişey yemiyorum..özellikle abur cuburu çıkardım hayatımdan diyeilirim.çok canım isterse tadını alıp bırakıyorum..malesef spor yapamıyorum kızım hemen tepeme biniyor çünkü:))
kızlar size bi sorum var
bebeklerinize yemek yedirdikten sonra ağız kenarlarında kalan yemek bulaşıklarını nasıl siliyorsunuz??neyle siliyorsunuz??
benim kzımın ağız kenarı küçük benek benek oldu
metal kaşıktanda şüpheleniyorum,ağız kenarını kuruladığım kağıt peçetelerdende ,yeterince dezenfekte edememektende!!!!!!!!!
bunlardan birinde sıkıntı var ama hangisinde!!!
geldim canım ancak geldim
bi cihaz vardı oksijen maskesi gibi bağladılar yatırdılar yarım saat nefes aldım filan ameliyat masası gibi çok sıkıldım
neyseki metabolizma hızm normal çıktı
sabah uyanınca 1 bardak sirkeli ballı su
2 dilim esmer ekmek 1 dilim beyaz peynir 1 kırmızı biber
arada şekersiz türk kahvesi
öğlen: 4 köfte kadar et balık tavuk 2 dilim ekmek haşlanmış sebze ve yağsız karışık salata
arada:1 dilim esmer ekmek 1 yk. lor peyniri veya labne peyniri 1 tk. fıstık ezmesi 1 fincan yeşilçay
akşam:
4-5 yk. yoğurt
1 dilim esmer ekmek
7-8 yk. sebze yemeği veya kuru baklagil
arada:1 meyve
1 ceviz
en geç 9 buçukta bitmiş oluyor bidaha sadece su
sabah uyanınca 1 saat içinde kahvaltı olacak ana öğünler arası 4 saat yani sabah 8 de kahvaltı 2 saat sonra 10 da ara öğün 12 de ara öğün 4 te ara öğün 7 de akşam yemeği 9 da son ara öğün
haftada üç kez beyaz et üç kez balık 1 kez kırmızı et
ton balığı olunca 2 küçük kutu yağı tamamen süzülmüş ton balığı oluyor
1 köfte ölçüsü 1 el hayasının içi kadar oluyor
benim günlük 3 litre su içmem gerekiyor ödemim çok çıktı
vücut analizi yaptı ddağılımını yaptı filan fazlalık karnımda zaten biliyordum
kasım çok çıktı o yüzden bu ay yarım saat filan spor yap kasın dahada artmasın dedi
şimdilik kısıtlı spor verdi
l carnitin kullanma kas yapar ihtiyacın yok fazlası var dedi ve kilolar gittikten sonra şok diyet tarzı bişeyler yapacağız kasta kaybetmek içiin
bu arada çok sevindirici bişeyde öğrendim estetik doktor arayıp duruyordum emrah bey vardı burdaydı çok iyi diye duymuştum fakat gitti sanıyordum meğer burdaymış özel muayenehanesi varmış ameliyatıda araştırma hastanesinde yapıyormuş telini bulacak diyetisyenim ona gidecem eğer aklıma yatarsada karın gerdirme ameliyatını burda olucam en azından git gel olmayacak bakalım inşallah olumlu olur herşey
5 haftada bir gidicem diyetisyene
canım zaten aç kalarak kilo vermek çok zor o yüzden diyetisyene gitmek mantıklı, çünkü verilen listeyi tamamen uygularsan acıkmaya fırsat olmuyo
Ben ıslak mendille siliyorum ama bizimki ben sildikçe mendili yalamaya çalışıyo bi yandan zor oluyo :)
Ben ıslak mendille siliyorum ama bizimki ben sildikçe mendili yalamaya çalışıyo bi yandan zor oluyo :)
bende bi ara ıslak mendille siliyordum sonra huylandım bıraktımben şu bildiğimiz mutfak sarı bezleri varya tezgah için kullandığımız ondan her defasında oğlum için 1 tane ayırıyorum eskiyene kadar kullanıyorum.iyice yıpranınca yenisini değiştiiryorum.yine her defasında iyice yıkıyorum bezi.ve sebamedin yada niveanın el sabunu ile onu köpürtüp öyle siliyorum.tabi sabunda oğlumun özel sabunu.sabunluk aldım tane onun içinde mutfakta ayrı bi yerde ,pencere önünde tutuyorum,elimin altında oluyor sürekli.
öncesinde havlu peçete ile fazlalıklarını alıp,sonra sabunlu bezle siliyorum.
bi ara havlu bez kullanıyordum,sonra sarı beze geçtim
Merhaba bayanlar nasilsiniz,uzun zamandir giremiyodum netim yoktu o oldu firsat olmadi anca, kizim elimi tutarak yurumeye basladi aslinda gel gel yapinca yuruyor ama cesaret edemiyor hala, yemek konusunda dertliyiz biraz kati gidalarda zorlaniyoruz sabah devam sutu iciyor 9 da, 12 bucukta kahvalti pekmez tahin ceviz yumurta peynir bebe biskuvisi sutle karisiyor yiyor, 3 gibi yogurt, 5 de yemek ne varsa icine ekmek dogruyorum ufak ufak ogure ogure yiyor, yatarken 9 bucuk gibi devam sutu, isine geleni lokma lokma yiyor ama isine geleni sadece, bu arada karnimdakide 5,5 aik oldu oda kiz
sizlerde yurume ve yemek olayi nasil?
Merhaba bayanlar nasilsiniz,uzun zamandir giremiyodum netim yoktu o oldu firsat olmadi anca, kizim elimi tutarak yurumeye basladi aslinda gel gel yapinca yuruyor ama cesaret edemiyor hala, yemek konusunda dertliyiz biraz kati gidalarda zorlaniyoruz sabah devam sutu iciyor 9 da, 12 bucukta kahvalti pekmez tahin ceviz yumurta peynir bebe biskuvisi sutle karisiyor yiyor, 3 gibi yogurt, 5 de yemek ne varsa icine ekmek dogruyorum ufak ufak ogure ogure yiyor, yatarken 9 bucuk gibi devam sutu, isine geleni lokma lokma yiyor ama isine geleni sadece, bu arada karnimdakide 5,5 aik oldu oda kiz
Oyle olucak belki zorlanicam ama malum yasim 35 ben 3 istiyorum kismetse,sezeryan ucak ilkide oyleydi hayirlisi, benim kizimda muzu sever cok, yemegi nasil yiyor ezerekmi lokma lokma bizler gibi yiyormu? Kasik mamasi demissin ne veriyorsun, ben emziremedim 3 ay emdi birakti 7 aylik dogdu kuvozde kaldi devam sutuyle buyuduk
maşallah 2.de kocaman olmuş desene:))Merhaba bayanlar nasilsiniz,uzun zamandir giremiyodum netim yoktu o oldu firsat olmadi anca, kizim elimi tutarak yurumeye basladi aslinda gel gel yapinca yuruyor ama cesaret edemiyor hala, yemek konusunda dertliyiz biraz kati gidalarda zorlaniyoruz sabah devam sutu iciyor 9 da, 12 bucukta kahvalti pekmez tahin ceviz yumurta peynir bebe biskuvisi sutle karisiyor yiyor, 3 gibi yogurt, 5 de yemek ne varsa icine ekmek dogruyorum ufak ufak ogure ogure yiyor, yatarken 9 bucuk gibi devam sutu, isine geleni lokma lokma yiyor ama isine geleni sadece, bu arada karnimdakide 5,5 aik oldu oda kiz
hayırlı oslsun hugo.çok özendim şimdi ..bende 53 e inmişken,sefasını süremeden tekkrar kilo alamalar falan,ve tekrar kilo vermeye çalıştığımda siz incecik olmuş olacaksınız.
türk kahvesi gerçekten işe yarıyor bu arada.
ben sabahları aç karnına şekersiz içtim,kilolarımın gitmesinde etkisi oldu.
Eline alarak yiyor muzu, yemeğin havuc patates falan varsa çatallar eziyorum cok değil ama iste ağzına göre, ekmek delisi eline alıp yiyor ekmegi de. Mama olarak yulafli yada tam tahilli mamalardan veriyorum, icine armut elma ezip katıyorum gece gece itiraz etmeden yiyor. Tabi tüm bunlar hasta degilken oluyor :)
Sabah uyanmış anne anne diye sesleniyor maymun, dili de çözülüyor artık :)
3 cocuk keske olsa ama benim gücüm yok valla buyuk konusmiyim iki kafi...
maşallah 2.de kocaman olmuş desene:))
benim kızımda yürüyor ama çok düşüyor..
bizdede sabah uyanış anne sütü sonra devamsütü içerisine ekmek içi pekmez yumurta peynir ceviz karıştırılıp yediriyoruz
hala bulamaç yemesinden çok rahatsızım ama diğer türlü sürekli diliyle geri atıyor
öğlen normal bizim yemeklerden tuzsuz ayırıyorum içine ekmek içi doğruyorum
ikindi anne sütü meyve-yoğurt
akşam anne sütü küçük kase çorba
akşam yatmadan kaşık maması
gece anne sütü
tabi tüm bunları yedirirken yarısı içine yarısı dışına
tuvalet eğitiminde ise bakıcı ablamz altını hep aynı yerde değiştiriyor bende bunu sürdürüyorum tabi
giderken de kaka yaptın mı yada benim kızım kaka yapmış diyerek sürekli tekrarlıyoruz
yani o oda ile bağdaştırmaya çalışıyoruz şimdilik o kendi kızını 1,5yaşındayken alıştırdığını söylüyor
ama benim hiç acelem yok tabi
bence erken bile olabilir
Tuvalet egitimi icin daha kucukler .ayaz bebekken altini kirlettiginde emmezdi beni,anlardik kaka yaptigini :)
Hiç üzülme günışığımmm, ben seni yalnız bırakmam. Çok şükür doğumda aldığım kiloların yarısını hala muhafaza edebiliyorumSen güzelce yap ikinci doğumunu, ben beklerim seni, beraber veririz, o zamana kadar benim kilolar çoktan yerleşik duruma geçmezse tabiii :2:
günışığım sen 2.bebişi büyütüp incecik olduğunda da biz 2.ler için şişmiş olcaz büyük ihtimalle canım:))
o yüzden sen yine karlı olansın bence:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?