2012 Şubat Anneleri

Tontinik
Canım bizim bılgıldağımızda baya açık Dr 2 yaşına kadar kullanmamızı önerdi. O kadar çok ilacı var ki (demir ilacı, balık yağı, gözü rahatsız göz damlası) bazen d vitaminini unutuyorum.

Kızlar oğluşum baya bi grip balgamlı öksürüyor. İştahı yok bir lokmayı da yutayım derken balgamla birlikte kusuyor. Doktora gidicez ama yapabileceğim doğal birşey var mı? Birazdan ballı ıhlamur yapıcam

sağol canım koşu bandını alırsam onuda yanında alırım :)
:)) o kadarmı kullanılmıyor yaa doğrusu bende kimin evinde gördüysem öylece bir köşede duruyor

ben öksürükten çok çekinirim heleki balgamlı olması, küçükken bronşit geçirdiğimiz için bende çok büyük korkudur öksürük iki kere öhö dese soluğu doktorda alıyorum bence en kısa zamanda doktora götür bende soğuk algınlığında falan ıhlamur ve portakal nar sıkar içiririm tavuk suyu çorba falan geçmişolsun

peki canım balıkyağını dr mu verdi markası nedir eşim pek istemiyor

bizim şuan 6 dişimiz var az galiba vitamini neden verdi peki d vitamini de içeriyor mu peki iştahla mı alakalı yoksa

gözlük siparişini iptal ettim
mehmet tutmazki hemen atar ondan vazgeçtim
bugün arkadaşım geldi uzun zamandır görüşemiyorduk 4 yaşında kızı var
kapı çalınca bizimki babası diye çok sev,ndi koştu gitti kapıya benden önce arkadaşımı görünce çok ağladı onları kovdu evden ittiriyo içeri girmesinler diye
onlar gidene kadar homurdandı ağladı bağırdı kucağımdan inmedi yere koydurtmadı kendini
akşamda babası gelince kapıda görünce bir çığlık attı apartmanı inletti maşallah ne ses var valla artık bizim gibi çok rahat yürüyor koşuyor
arkadaşım ikinciyi düşünüyordu eşi çok erkek istiyormuş mehmeti görünce korktu bu nasıl çocuk diyor

bu ara beni kandırmalara başladı
biberonunu bulmuş dün içinde süt vardı benden gizli dökmüş yerlere ben bakınca hemen arkasına saklıyor ben başka tarafa bakınca yine dökmeye devam ediyor
görünce hişş dedim biberonu attıği gibi çığlık atarak mutfağa koştu masanın altına saklandı ordan kendince gizlice bakıyor ceee diyorum geri saklanıyor geri bakıyor yine cee diyorum saklanıyor çok keyifle oynadı yaramaz

mamayı bıraktık artık devam sütüne alıştı günde 750 ml filan devam sütü içiyor bazen normal sütte veriyorum
babasına yapışık sıpa
zorla bağıra bağıra kucağına aldırtıp sevdirtiyor kendini yemek bile yedirtmiyor kendisiyle ilgilendiriyor olmazsa yıkıyor ortalığı
gerçi eşimde pek memnun bu durumdan

bizim şuan 6 dişimiz var az galiba vitamini neden verdi peki d vitamini de içeriyor mu peki iştahla mı alakalı yoksa

multitabs dediğim d vitaminin adı canım.yani doğduğundan beri kullandığımız olan.yakında bırakıcaz.
keşke sende kullansaydın d vitaminini.

canım iyi etmişsin gözlüğü iptal etmekle.bu ay için erken değilmi güneş gözlüğü falan.hem bu ayın çocukları tutmazki öyle şeyler.
memonunda hiç tutacağını sanmıyorum.
daha anlamazlar,sıkıılırlar.umut ne mama önlülğü takıyor,ne şapka.ayakkabı zor giydirdik.terleyince arkasına bazen havlu koyuyorum ondan bile rahatsız olur.atkısıyı takıyoruz birtek ,onuda kemirdiği için hoşuna gidiyor.))
akşa çok merak ettim tepkisi ne olacak diye gittim güneş gözlüğümü aldım bi takıyım dedim.gözüne bile değdiremedim.hemen kaptı elimden,kırıyordu az daha.:))zor aldım.

bu arada hugo süt için günde 750 ml çok fazla bence.doktorumuz 500 ml geçmesin dedi.fazlası demir eksikliği yapıyormuş.
yinede sen bilirsin.hatta yoğurt ve peynir ve sütle aldığı günlük kalsiyum miktarı 500 ü geçmesin dedi.

bizim doktor simdiye kadar hicbir vitamin vermedi vitaminini simdiye kadar kullandigimiz tek sey d vitamini bizimki ne alacaksa yediginden alsin diyenlerden :)

bizim doktorda pek vitamin vermez.d vitaminin ben sizlerden duyduğum iiçin,sorup yazdırdım ama balık yeme taraftarı.

ihmal etme derim.allah korusun bronşite falan çevirmesin.sütte yumuşatır göğsü.ballı süt de verebilirsin.geçmiş olsun..

Çok geçmiş olsun oğluna, benim oğullarım da hastalandı geçen hafta başında, bir tanesi hala atlatamadı. Sabahları öksürük de oluyor.
Ballı zencefil yapmıştım ben, onu yerse rahat geçiriyordu geceyi ama çok fazla yediremedim. 1 çay kaşığı toz zencefile 1 tatlı kaşığı balı karıştırıp yedirmeye çalış. Büyükler için de çok iyi.

Maalesef canım, kullanılmıyor. Başlarda bir heves kullandık eşim de ben de ama normal yürüyüşten daha çok yoruyor tabii. Bir de evin içinde pek zevk vermiyor. Çocuklar olduktan sonra da hiç vakit kalmadı ama, gene de kullanmayı düşünüyorum oğlanların yaşamı düzene girince.

Ya benim ikizlerden biri de hiç düzelmiyor.:44:Bronşite çevrildiği nasıl anlaşılır acaba?

canım balgamlı öksürüğü varsa hırıltısı varsa çabuk yorulup hızlı nefes alıp veriyorsa bronşitten şüphelenmek lazım ama öksürük oldumu doktor görmeli o an birşey olmasada hastalık ilerledimi ciğerlerine çok çabuk iniyor küçükler daha

Bunların hepsi vardı ama geçti şimdi düzeldi. Daha önce de aynı şekilde hastalandığında antibiyotik balgam sökücü ve öksürük şurubu vermişti doktor, bu sefer gitmedik, aynı şeyleri verecek nasılsa diye. Ama ilaçları da kullanmadım, ilaç vermekten nefret ediyorum çünkü. Şu anda sabah bir iki öksürük dışında birşeyi yok. Hırıltısı ve balgam yüzünden kusması geçti. Umarım bronşite çevirmemiştir.

Ya benim ikizlerden biri de hiç düzelmiyor.:44:Bronşite çevrildiği nasıl anlaşılır acaba?

geçmeyen yada uzun süren balgamlı öksürük,hırılıtı,öksürük..bunlar varsa kesin bronşit diyemeyiz belki ama dikkat etmek gerekir.
oğlum atlattı çok şükür bende bronşğitten şüphelenmiştim ama soğuk algınlığıydı ,antibiyotiksiz geçiremedik malesef.

kızlar oğlum bu araalr kahvaltıda ne yumurta,nede peynir yemek istemiyor.zaten haşlanmış yumurtayı hiç sevdirememiştim,hep tavada çok az tereyağıyla ,peynirli,sütlü falan yapıyordum,bu araalr onuda yememeye bşladı.
bugün değişik bişey yaptım :
krep :))

önce 1 yumurta ile sütü iyice çırptım.
çok az un ilave ettim,kıvamlı olsun diye.
blendırdan maydonoz,peynir,kaşarı iyice geçirdim.
hepsini birlikte karıştırdım.teflon tavaya çok az tereyağ koydum,arkalı önlü kısık ateşte pişirdim.
beyendirdik çok şükür.hemen hemen hepsini yedi.kalanınıda ben yedim.:))
tabağa lokma lokma minik minik parçaladım krebi,her lokmasını değişik bişeyle verdim.birini pekmezle,birini balla,birini labneyle.ama labneliyi pek yemedi:))
üzrinede portakal suyunu içti.göbüşü şişti:))

içinde un olduğu için,biraz hamur içine kaçıyor sürekli yapmam ama arada değişik iyi olur bence sizde deneyin.
tam buğday unu,yada esmr unla da yapılabilir..

afiyet olsun..:))

canım napim ya içiyo mecbur veriyorum
devam sütü içiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…