• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

selamlar herkese...bende giremiyorum malesef ama mutlaka okuyorum
müfettişler var tepemizde bi sürü ıvır zıvır evrak işi oluyor birde çocukların sınavlarını okuyorum fırsat buldukça buraya zaman kalmıyor:((
mozpcum okumuş ama cevap yazamamıştım.çok incesin kızımı sormuşsun teşekkür ederim.
malesef başka bi doktora daha götürmedim
zaten ordu küçük bi il..bi kaç tane hastane var ikisine gittik zaten..hiç zorlamamaya karar verdim
artık yaza ankarada bakıcam çaresine sabredip

buarada diyetten falan bahstmişsiniz.bende yaklaşık 1 aydır kendimce yapıyorum bişeyler.ve 1,5 2 kilo civarında verdim.60,5tum şimdi 58 küsürlerdeyim..sabah kahvaltımı ekmekli falan yapıp öğle yemeğini elma yoğurt ceviz falan geçiştiriyorum.akşam yemeğimi en geç 17.30 gibi ekmeksiz yeyip başka da bişey yemiyorum..özellikle abur cuburu çıkardım hayatımdan diyeilirim.çok canım isterse tadını alıp bırakıyorum..malesef spor yapamıyorum kızım hemen tepeme biniyor çünkü:))

birkaç ay daha idare et o zaman canım, güvenebileceğin bir doktor ve hastane olması daha iyi olur tabiki

kızlar size bi sorum var
bebeklerinize yemek yedirdikten sonra ağız kenarlarında kalan yemek bulaşıklarını nasıl siliyorsunuz??neyle siliyorsunuz??
benim kzımın ağız kenarı küçük benek benek oldu
metal kaşıktanda şüpheleniyorum,ağız kenarını kuruladığım kağıt peçetelerdende ,yeterince dezenfekte edememektende!!!!!!!!!
bunlardan birinde sıkıntı var ama hangisinde!!!

ben şu bildiğimiz mutfak sarı bezleri varya tezgah için kullandığımız ondan her defasında oğlum için 1 tane ayırıyorum eskiyene kadar kullanıyorum.iyice yıpranınca yenisini değiştiiryorum.yine her defasında iyice yıkıyorum bezi.ve sebamedin yada niveanın el sabunu ile onu köpürtüp öyle siliyorum.tabi sabunda oğlumun özel sabunu.sabunluk aldım tane onun içinde mutfakta ayrı bi yerde ,pencere önünde tutuyorum,elimin altında oluyor sürekli.
öncesinde havlu peçete ile fazlalıklarını alıp,sonra sabunlu bezle siliyorum.
bi ara havlu bez kullanıyordum,sonra sarı beze geçtim.

geldim canım ancak geldim
bi cihaz vardı oksijen maskesi gibi bağladılar yatırdılar yarım saat nefes aldım filan ameliyat masası gibi çok sıkıldım
neyseki metabolizma hızm normal çıktı
sabah uyanınca 1 bardak sirkeli ballı su
2 dilim esmer ekmek 1 dilim beyaz peynir 1 kırmızı biber

arada şekersiz türk kahvesi

öğlen: 4 köfte kadar et balık tavuk 2 dilim ekmek haşlanmış sebze ve yağsız karışık salata

arada:1 dilim esmer ekmek 1 yk. lor peyniri veya labne peyniri 1 tk. fıstık ezmesi 1 fincan yeşilçay

akşam:
4-5 yk. yoğurt
1 dilim esmer ekmek

7-8 yk. sebze yemeği veya kuru baklagil

arada:1 meyve
1 ceviz
en geç 9 buçukta bitmiş oluyor bidaha sadece su
sabah uyanınca 1 saat içinde kahvaltı olacak ana öğünler arası 4 saat yani sabah 8 de kahvaltı 2 saat sonra 10 da ara öğün 12 de ara öğün 4 te ara öğün 7 de akşam yemeği 9 da son ara öğün
haftada üç kez beyaz et üç kez balık 1 kez kırmızı et
ton balığı olunca 2 küçük kutu yağı tamamen süzülmüş ton balığı oluyor
1 köfte ölçüsü 1 el hayasının içi kadar oluyor
benim günlük 3 litre su içmem gerekiyor ödemim çok çıktı
vücut analizi yaptı ddağılımını yaptı filan fazlalık karnımda zaten biliyordum
kasım çok çıktı o yüzden bu ay yarım saat filan spor yap kasın dahada artmasın dedi
şimdilik kısıtlı spor verdi
l carnitin kullanma kas yapar ihtiyacın yok fazlası var dedi ve kilolar gittikten sonra şok diyet tarzı bişeyler yapacağız kasta kaybetmek içiin
bu arada çok sevindirici bişeyde öğrendim estetik doktor arayıp duruyordum emrah bey vardı burdaydı çok iyi diye duymuştum fakat gitti sanıyordum meğer burdaymış özel muayenehanesi varmış ameliyatıda araştırma hastanesinde yapıyormuş telini bulacak diyetisyenim ona gidecem eğer aklıma yatarsada karın gerdirme ameliyatını burda olucam en azından git gel olmayacak bakalım inşallah olumlu olur herşey
5 haftada bir gidicem diyetisyene

hayırlı oslsun hugo.çok özendim şimdi ..bende 53 e inmişken,sefasını süremeden tekkrar kilo alamalar falan,ve tekrar kilo vermeye çalıştığımda siz incecik olmuş olacaksınız.
türk kahvesi gerçekten işe yarıyor bu arada.
ben sabahları aç karnına şekersiz içtim,kilolarımın gitmesinde etkisi oldu.

Ben ıslak mendille siliyorum ama bizimki ben sildikçe mendili yalamaya çalışıyo bi yandan zor oluyo :)

ben şu bildiğimiz mutfak sarı bezleri varya tezgah için kullandığımız ondan her defasında oğlum için 1 tane ayırıyorum eskiyene kadar kullanıyorum.iyice yıpranınca yenisini değiştiiryorum.yine her defasında iyice yıkıyorum bezi.ve sebamedin yada niveanın el sabunu ile onu köpürtüp öyle siliyorum.tabi sabunda oğlumun özel sabunu.sabunluk aldım tane onun içinde mutfakta ayrı bi yerde ,pencere önünde tutuyorum,elimin altında oluyor sürekli.
öncesinde havlu peçete ile fazlalıklarını alıp,sonra sabunlu bezle siliyorum.
bi ara havlu bez kullanıyordum,sonra sarı beze geçtim
bende bi ara ıslak mendille siliyordum sonra huylandım bıraktım
sonra gidip lavaboda sebamedin şampuanı ile ağzını yıkamaya başladım
ondada rahat durmuyor ki
illaki üstü başı ıslanıyor ve dediğiniz gibi dil hemen dışarı çıkıyor ve tüm köpüğü yalıyor:))

günışığım sen 2.bebişi büyütüp incecik olduğunda da biz 2.ler için şişmiş olcaz büyük ihtimalle canım:))
o yüzden sen yine karlı olansın bence:))

Merhaba bayanlar nasilsiniz,uzun zamandir giremiyodum netim yoktu o oldu firsat olmadi anca, kizim elimi tutarak yurumeye basladi aslinda gel gel yapinca yuruyor ama cesaret edemiyor hala, yemek konusunda dertliyiz biraz kati gidalarda zorlaniyoruz sabah devam sutu iciyor 9 da, 12 bucukta kahvalti pekmez tahin ceviz yumurta peynir bebe biskuvisi sutle karisiyor yiyor, 3 gibi yogurt, 5 de yemek ne varsa icine ekmek dogruyorum ufak ufak ogure ogure yiyor, yatarken 9 bucuk gibi devam sutu, isine geleni lokma lokma yiyor ama isine geleni sadece, bu arada karnimdakide 5,5 aik oldu oda kiz
sizlerde yurume ve yemek olayi nasil?

Merhaba bayanlar nasilsiniz,uzun zamandir giremiyodum netim yoktu o oldu firsat olmadi anca, kizim elimi tutarak yurumeye basladi aslinda gel gel yapinca yuruyor ama cesaret edemiyor hala, yemek konusunda dertliyiz biraz kati gidalarda zorlaniyoruz sabah devam sutu iciyor 9 da, 12 bucukta kahvalti pekmez tahin ceviz yumurta peynir bebe biskuvisi sutle karisiyor yiyor, 3 gibi yogurt, 5 de yemek ne varsa icine ekmek dogruyorum ufak ufak ogure ogure yiyor, yatarken 9 bucuk gibi devam sutu, isine geleni lokma lokma yiyor ama isine geleni sadece, bu arada karnimdakide 5,5 aik oldu oda kiz

Hay maşallah , bi seferde büyüteceksin kızları . Kolay bir dogum olur umarım :)
Yemek konusunda biz ne yersek onu yemeye başladı bizimki. Sabah anne sutu sonra yumurtalı peynirli kahvaltı , arada gene emiyor, sonra öğlen yemeği bugun pirasa vardı beğenmedi maalesef, sonra gene anne sutu, aksam meyve (bugun bir muz yedi) yada bizim salatadan biraz, gece yatmadan evvel kasık maması , en son annesutu ve gun bitiyor,
Bu tabi hasta olmadığında böyle yoksa zorla binbir oyunla birazcık yerse...
Benim derdim de hala ve cok sık emziriyor olmam. Herkes ne durumda süt saganlar bıraktı mı?

Oyle olucak belki zorlanicam ama malum yasim 35 ben 3 istiyorum kismetse,sezeryan ucak ilkide oyleydi hayirlisi, benim kizimda muzu sever cok, yemegi nasil yiyor ezerekmi lokma lokma bizler gibi yiyormu? Kasik mamasi demissin ne veriyorsun, ben emziremedim 3 ay emdi birakti 7 aylik dogdu kuvozde kaldi devam sutuyle buyuduk

hoşgeldin çok merak ettim seni
kimsede bilmiyor tabii nerde olduğunu
ne güzel iki tane kızın olacak
ilki çok zorladı ikinci sakin olur derler
bizimki 11 aylıktan beri yürüyor
yemek sorunumuz yok ne versek yiyor ayrım yapmıyor
bazen ağrısı varsa diş ağrısı o zaman yemek istemiyor
hala karmakarışık sebzeli çorbaları içiriyorum öğlen akşamada bizde ne varsa onu yiyor
senin kız prematüre olmasına rağmen erken yürümüş maşallah

Merhaba tatlim, evet cok zorladi halada huysuz ve asiri sinirli ama cok akilli ve icli bi cicuk masallah, kizinca hemen gonlumuzu almak icin neler yapiyor suan bana cok duskun, ikinci olunca digeri bebek bisey anlamicak o yuzden kizima ilgim aynen devam edicek mumkun oldukca onunla vakitgeciricem, evet erken sayilir bide yemek konusunj halletsek, tuvalet egitimi vermeye baslayan varmi?

Oyle olucak belki zorlanicam ama malum yasim 35 ben 3 istiyorum kismetse,sezeryan ucak ilkide oyleydi hayirlisi, benim kizimda muzu sever cok, yemegi nasil yiyor ezerekmi lokma lokma bizler gibi yiyormu? Kasik mamasi demissin ne veriyorsun, ben emziremedim 3 ay emdi birakti 7 aylik dogdu kuvozde kaldi devam sutuyle buyuduk

Eline alarak yiyor muzu, yemeğin havuc patates falan varsa çatallar eziyorum cok değil ama iste ağzına göre, ekmek delisi eline alıp yiyor ekmegi de. Mama olarak yulafli yada tam tahilli mamalardan veriyorum, icine armut elma ezip katıyorum gece gece itiraz etmeden yiyor. Tabi tüm bunlar hasta degilken oluyor :)
Sabah uyanmış anne anne diye sesleniyor maymun, dili de çözülüyor artık :)
3 cocuk keske olsa ama benim gücüm yok valla buyuk konusmiyim iki kafi...:29:

maşallah 2.de kocaman olmuş desene:))
benim kızımda yürüyor ama çok düşüyor..
bizdede sabah uyanış anne sütü sonra devamsütü içerisine ekmek içi pekmez yumurta peynir ceviz karıştırılıp yediriyoruz
hala bulamaç yemesinden çok rahatsızım ama diğer türlü sürekli diliyle geri atıyor
öğlen normal bizim yemeklerden tuzsuz ayırıyorum içine ekmek içi doğruyorum
ikindi anne sütü meyve-yoğurt
akşam anne sütü küçük kase çorba
akşam yatmadan kaşık maması
gece anne sütü
tabi tüm bunları yedirirken yarısı içine yarısı dışına
tuvalet eğitiminde ise bakıcı ablamz altını hep aynı yerde değiştiriyor bende bunu sürdürüyorum tabi
giderken de kaka yaptın mı yada benim kızım kaka yapmış diyerek sürekli tekrarlıyoruz
yani o oda ile bağdaştırmaya çalışıyoruz şimdilik o kendi kızını 1,5yaşındayken alıştırdığını söylüyor
ama benim hiç acelem yok tabi
bence erken bile olabilir

berfin masallah :) ikinci kiz geliyor demek arkadas gibi olacaklar ne guzel
benim kizda bulamac yiyor kahvaltiyi diger turlu yediremiyorum yani cani isteyince yiyor ayri ayri.. oglen ona yaptigim corbayi yiyor aksamlari bize yemek yapmissam severse yer bir kac lokma kuru incirli muzlu yada armutlu muhallebi yapiyorum onu yer yada sutlu tarhana corbasi yaparim kati gidalarla sorun yok yani sevdigi birsey oldumu gayet guzel yuvarliyor :) tuvalet egitimi konusunda bende altini acarken kizim kaka yapmis diye anlatip konusuyorum oda artik gosteriyor altini ee ee yaptinmi kizim diyorum altini gosteriyor hemen:) bunu oyun yapmis durumda ama bazen gercekten kaka yapinca ee ee diye altini gosteriyor yada durup dururken ee ee diye gosteriyor kaka olmuyor sanirim cis yapiyor onu gosteriyor o zamn afferin kizima falan filan diye konusuyorum hosuna gidiyor

hayırlı oslsun hugo.çok özendim şimdi ..bende 53 e inmişken,sefasını süremeden tekkrar kilo alamalar falan,ve tekrar kilo vermeye çalıştığımda siz incecik olmuş olacaksınız.
türk kahvesi gerçekten işe yarıyor bu arada.
ben sabahları aç karnına şekersiz içtim,kilolarımın gitmesinde etkisi oldu.

Hiç üzülme günışığımmm, ben seni yalnız bırakmam. Çok şükür doğumda aldığım kiloların yarısını hala muhafaza edebiliyorum :52: Sen güzelce yap ikinci doğumunu, ben beklerim seni, beraber veririz, o zamana kadar benim kilolar çoktan yerleşik duruma geçmezse tabiii :2:

oo maşallah 5.5 aylık olmuşsun.bende 13.haftaydayım,cinsiyet henüz belli değil.ikili teste gittiğimizde belli olmadı.umut ikili test haftasında göstermişti:))
bende biraz umutlandım acaba 2. kız mı diye:))

Eline alarak yiyor muzu, yemeğin havuc patates falan varsa çatallar eziyorum cok değil ama iste ağzına göre, ekmek delisi eline alıp yiyor ekmegi de. Mama olarak yulafli yada tam tahilli mamalardan veriyorum, icine armut elma ezip katıyorum gece gece itiraz etmeden yiyor. Tabi tüm bunlar hasta degilken oluyor :)
Sabah uyanmış anne anne diye sesleniyor maymun, dili de çözülüyor artık :)
3 cocuk keske olsa ama benim gücüm yok valla buyuk konusmiyim iki kafi...:29:

aman benimkide kemek delisi ya..eline alıp emirmeye,onla gezmeye bayılıyor.tabi bende arkasından kırıntı topkuyorum bütüngün.:))

maşallah 2.de kocaman olmuş desene:))

benim kızımda yürüyor ama çok düşüyor..
bizdede sabah uyanış anne sütü sonra devamsütü içerisine ekmek içi pekmez yumurta peynir ceviz karıştırılıp yediriyoruz
hala bulamaç yemesinden çok rahatsızım ama diğer türlü sürekli diliyle geri atıyor
öğlen normal bizim yemeklerden tuzsuz ayırıyorum içine ekmek içi doğruyorum
ikindi anne sütü meyve-yoğurt
akşam anne sütü küçük kase çorba
akşam yatmadan kaşık maması
gece anne sütü
tabi tüm bunları yedirirken yarısı içine yarısı dışına
tuvalet eğitiminde ise bakıcı ablamz altını hep aynı yerde değiştiriyor bende bunu sürdürüyorum tabi
giderken de kaka yaptın mı yada benim kızım kaka yapmış diyerek sürekli tekrarlıyoruz
yani o oda ile bağdaştırmaya çalışıyoruz şimdilik o kendi kızını 1,5yaşındayken alıştırdığını söylüyor
ama benim hiç acelem yok tabi
bence erken bile olabilir

nisane geçengün verdiğin çorba tarifini kaydetmiştim,bugün yaptım.bakalım beyenecekmi umut.
o yemezse biz yeriz.çok güzel oldu.çok teşekkürler..
1.5 yaş ta erken değilmi?eskiden annemler bizleri çok çabuk alıştıtırlarmışsanırım bez yıkamaktan kurtulmak için.banada annem deyip duruyor alıştır artık onu diye.ama kaslarının gelişip çişlerini,kakalarını tutabilmeleri için daha erken bence.

Tuvalet egitimi icin daha kucukler .ayaz bebekken altini kirlettiginde emmezdi beni,anlardik kaka yaptigini :)

benimkide kaka yapınca yanıma gelip sırıtıyor.kakamı yaptın oğlum diyorum,gülüyor kaçıyor sonrada.ben anlıyorum ..

Hiç üzülme günışığımmm, ben seni yalnız bırakmam. Çok şükür doğumda aldığım kiloların yarısını hala muhafaza edebiliyorum :52: Sen güzelce yap ikinci doğumunu, ben beklerim seni, beraber veririz, o zamana kadar benim kilolar çoktan yerleşik duruma geçmezse tabiii :2:

ayy canım yaa,sende verirsin ozaman kadar..bende sizden gaza gelip rejime girerim..

günışığım sen 2.bebişi büyütüp incecik olduğunda da biz 2.ler için şişmiş olcaz büyük ihtimalle canım:))
o yüzden sen yine karlı olansın bence:))

bilmem öylemi dersin .)))
inşallah sizlerde en yakın zamanda verirsiniz,zzaten pek bişey kalmaıştır kilolarda sizinde.bu yaz kesin gider..

KEMEK
yeni bir kelime türetmişim kızlar.
ekmek yazacağıma bi önceki mesajda,aceleden kemek çıkmış.:)))))))

aceleden ne yazacağımı şaşırıyorum.umutla kovalamaca oynuyorum adeta bilgisayar başında.

Son düzenleme:
Back
X