• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

geçmeyen yada uzun süren balgamlı öksürük,hırılıtı,öksürük..bunlar varsa kesin bronşit diyemeyiz belki ama dikkat etmek gerekir.
oğlum atlattı çok şükür bende bronşğitten şüphelenmiştim ama soğuk algınlığıydı ,antibiyotiksiz geçiremedik malesef.

kızlar oğlum bu araalr kahvaltıda ne yumurta,nede peynir yemek istemiyor.zaten haşlanmış yumurtayı hiç sevdirememiştim,hep tavada çok az tereyağıyla ,peynirli,sütlü falan yapıyordum,bu araalr onuda yememeye bşladı.
bugün değişik bişey yaptım :
krep :))

önce 1 yumurta ile sütü iyice çırptım.
çok az un ilave ettim,kıvamlı olsun diye.
blendırdan maydonoz,peynir,kaşarı iyice geçirdim.
hepsini birlikte karıştırdım.teflon tavaya çok az tereyağ koydum,arkalı önlü kısık ateşte pişirdim.
beyendirdik çok şükür.hemen hemen hepsini yedi.kalanınıda ben yedim.:))
tabağa lokma lokma minik minik parçaladım krebi,her lokmasını değişik bişeyle verdim.birini pekmezle,birini balla,birini labneyle.ama labneliyi pek yemedi:))
üzrinede portakal suyunu içti.göbüşü şişti:))

içinde un olduğu için,biraz hamur içine kaçıyor sürekli yapmam ama arada değişik iyi olur bence sizde deneyin.
tam buğday unu,yada esmr unla da yapılabilir..

afiyet olsun..:))

Çok güzel fikir valla, ben de çok severim krepi. Hep aynı şeylerden sıkılıyorlar. Hafta sonu deneyeyim bakalım, oğlanlar yiyecek mi? Biz ancak haftasonu olaya dahil oluyoruz maalesef. Kardeşimin 6 yaşında oğlu var, bizim oğlanlardan biri ağlıyordu, onu teselli etmek için dedi ki; Ağlama ağlama, yarın cumartesi, seninle ilgilenecekler. Çalışan annenin oğlu olunca olayı öyle görüyor demek ki, içime battı :50::43: Dediği doğru ama, çalışınca cumartesi pazar ilgilenebiliyoruz ancak çocuklarımızla. Neyse ki cumartesi çalışmayan annelerdenim :)

Çok güzel fikir valla, ben de çok severim krepi. Hep aynı şeylerden sıkılıyorlar. Hafta sonu deneyeyim bakalım, oğlanlar yiyecek mi? Biz ancak haftasonu olaya dahil oluyoruz maalesef. Kardeşimin 6 yaşında oğlu var, bizim oğlanlardan biri ağlıyordu, onu teselli etmek için dedi ki; Ağlama ağlama, yarın cumartesi, seninle ilgilenecekler. Çalışan annenin oğlu olunca olayı öyle görüyor demek ki, içime battı :50::43: Dediği doğru ama, çalışınca cumartesi pazar ilgilenebiliyoruz ancak çocuklarımızla. Neyse ki cumartesi çalışmayan annelerdenim :)

bencede dene..
oyy kıyamam üzülme sakın!açıkçası bende çalışmayı isterdim.tamam çocuk özlemi oluyor ama insan bazen ev ortamından çıkmak istiyor.cumartesinde sana ve bebişlerine aitmiş negüzel..cumartesi pazar evdesin..

bencede dene..
oyy kıyamam üzülme sakın!açıkçası bende çalışmayı isterdim.tamam çocuk özlemi oluyor ama insan bazen ev ortamından çıkmak istiyor.cumartesinde sana ve bebişlerine aitmiş negüzel..cumartesi pazar evdesin..

Belki bu kadar sabırlı olmam özlemden kaynaklanıyor, o kadar az görüyorum ki, herhangi bir şeyi dert etmeye vaktim olmuyor, iple çekiyoruz cumartesi pazarı hepimiz:40: Herkesin derdi ayrı oluyor işte, çalışınca evi çocukları özlüyorsun evde olunca iş ortamını. Böyle böyle büyüyecekler...

Belki bu kadar sabırlı olmam özlemden kaynaklanıyor, o kadar az görüyorum ki, herhangi bir şeyi dert etmeye vaktim olmuyor, iple çekiyoruz cumartesi pazarı hepimiz:40: Herkesin derdi ayrı oluyor işte, çalışınca evi çocukları özlüyorsun evde olunca iş ortamını. Böyle böyle büyüyecekler...

Ben bide bir cumartesi çalışıyorum 3'e kadar,bir cumartesi çalışmıyorum.
Mesela bu hafta çalışmıyorum 2 gün oğlumla birlikteyiz.Umarım misafir falan gelmez :1::1:
Misafir sevmediğimden değil ama oğlumla ilgilenemiyorum o zaman

Geçen gece Ayaz uyanmış ben de alıp bizim yanımıza yatırmışım ama hiç hatırlamıyorum.
Bi ara bi uyandım Ayaz yanımda alla allaaa ne zaman aldım ben bunu diyorum kendi kendime :9::9:
Eşim de uyanmış gece ben yanımdaki lambayı yakmışım onu kapatmak için bizim üstümüzden eğilip kapatmış ezicektim az kalsın diyor,niye söylemiyosun Ayaz burda diye.Bizimki kalkıp yorganın üstüne yatmış,bu da çekiştiriyomuş yorganı gelmiyomuş bi baktım diyo ayaz :52::52: Ahh dedim ben de bilmiyodum kii hahhahaha :9::9::9::9: Çok güldüm gece gece.
Ne içtiysem artık yatmadan şuurum kapanmış :44:
yorgunlukkk

Ben bide bir cumartesi çalışıyorum 3'e kadar,bir cumartesi çalışmıyorum.
Mesela bu hafta çalışmıyorum 2 gün oğlumla birlikteyiz.Umarım misafir falan gelmez :1::1:
Misafir sevmediğimden değil ama oğlumla ilgilenemiyorum o zaman

Geçen gece Ayaz uyanmış ben de alıp bizim yanımıza yatırmışım ama hiç hatırlamıyorum.
Bi ara bi uyandım Ayaz yanımda alla allaaa ne zaman aldım ben bunu diyorum kendi kendime :9::9:
Eşim de uyanmış gece ben yanımdaki lambayı yakmışım onu kapatmak için bizim üstümüzden eğilip kapatmış ezicektim az kalsın diyor,niye söylemiyosun Ayaz burda diye.Bizimki kalkıp yorganın üstüne yatmış,bu da çekiştiriyomuş yorganı gelmiyomuş bi baktım diyo ayaz :52::52: Ahh dedim ben de bilmiyodum kii hahhahaha :9::9::9::9: Çok güldüm gece gece.
Ne içtiysem artık yatmadan şuurum kapanmış :44:
yorgunlukkk
Benim her cumartesi mutlaka bir işim çıkar, mutlakaa. Ya birine gitmem gerekir ya birileri gelir, ya alışveriş falan, daha boş geçmedi. Oğullarımla olduktan sonra çok dert değil. Birileri gelince özellikle çocukları varsa çok seviniyoruz biz, benim oğlanlar çocukları çok seviyor, bir de hafta içi kimseyi görmedikleri hep bizimle oldukları için sıkılıyor, yeni birileri onlara da iyi geliyor.
Aman dikkat et, eşin ezmesin oğlanı :)İyi ki yorganı çekerken oğlanı düşürmemiş :1: Ben çok korkarım ondan, babamız biraz iri ve kilolu, gece oğullarımı kucağıma bile aldığımda hep onu kontrol ederim, dönüp zarar vermesin diye gözüm onda olur :1::1:

günaydın kızlar nasılsınız? kaç gündür pek ilerlemiyor forum kimse vakit bulamıyor sanırım

hugocum, telkinleri indirdim, birkaç gündür dinliyorum
ama eşim bana kızdı, diyo ki "duymadığın bir telkine nasıl güvenirsin ya sana kötü bişeyi telkin ediyorsa"
ben yine her zamanki gibi "bişey olmaz" dedim daha çok kızdı :1:

sen devam ediyomusun dinlemeye yada bi faydasını görebildinmi canım ?

hugocum, telkinleri indirdim, birkaç gündür dinliyorum
ama eşim bana kızdı, diyo ki "duymadığın bir telkine nasıl güvenirsin ya sana kötü bişeyi telkin ediyorsa"
ben yine her zamanki gibi "bişey olmaz" dedim daha çok kızdı :1:

sen devam ediyomusun dinlemeye yada bi faydasını görebildinmi canım ?

aslında benimde ilk önceleri içime şüpe düşmüştü ama dinledikçe diyete spora konsantre olunca geçti
bu ara ihmal ettim canım ama dinleyince diyet yapıyorum dinlemeyince ipin ucu kaçıyordu
ben birazdan diyetisyene gidicem
koşu bandınıda koridora koydum dün bütün gün onları yerleştirdim temizlik yaptım
nettende ağırlık dumbell l carnitine plates lastiği filan ne eksiğim varsa aldım
akşam mehmet erken uyuyor o uyuyunc spor yapıcam eşim tv izler telsizde takılı oluyor eşim bakıyor
gün aşırı düzenli yapıcam eskisi gibi
ve tabiki diyetisyenin verdiği listeyide yapıcam
düzenli spor yapabilmek için mehmetin odasından koşu bandını çıkarttım
bugün vücut analiz cihazına giricem yarım saat kalıyormuşsun tüm vücudunu metabol,zmanı yağını suyunu ödemini herşeyi kontrol ediyormuş metbolizma hızını filan
ona görede liste alıcam
tam biyokimya testi yaptırmıştım zaten sonuçlar normaldi
bakalım nasıl liste verecek
benim derdim spordu düzenli yapamıyordum şimdi düzenli yaparım
telkin müziklerini düzenli dinlicem çok faydası oluyordu öncedende

aslında benimde ilk önceleri içime şüpe düşmüştü ama dinledikçe diyete spora konsantre olunca geçti
bu ara ihmal ettim canım ama dinleyince diyet yapıyorum dinlemeyince ipin ucu kaçıyordu
ben birazdan diyetisyene gidicem
koşu bandınıda koridora koydum dün bütün gün onları yerleştirdim temizlik yaptım
nettende ağırlık dumbell l carnitine plates lastiği filan ne eksiğim varsa aldım
akşam mehmet erken uyuyor o uyuyunc spor yapıcam eşim tv izler telsizde takılı oluyor eşim bakıyor
gün aşırı düzenli yapıcam eskisi gibi
ve tabiki diyetisyenin verdiği listeyide yapıcam
düzenli spor yapabilmek için mehmetin odasından koşu bandını çıkarttım
bugün vücut analiz cihazına giricem yarım saat kalıyormuşsun tüm vücudunu metabol,zmanı yağını suyunu ödemini herşeyi kontrol ediyormuş metbolizma hızını filan
ona görede liste alıcam
tam biyokimya testi yaptırmıştım zaten sonuçlar normaldi
bakalım nasıl liste verecek
benim derdim spordu düzenli yapamıyordum şimdi düzenli yaparım
telkin müziklerini düzenli dinlicem çok faydası oluyordu öncedende

açıkçası ben akşamları abur cubur özellikle tatlı yemeyi çok severim, birde doymak bilmem, karnım tokta olsa illa bişeyler yerim
dün akşam ilk defa yemeği çok az yediğim halde canım hiçbirşey tatlı vs. istemedi
sabah kalktım yine kendimi çok tok hissediyorum zorla birkaç lokma börek yedim, şimdi yine öğle yemeği vakti geliyo ama canım bişey istemiyo, muhtemelen telkinin etkisi bunlar yada psikolojik olarak kendimi şartlandırdım bilmiyorum

birde telkini yüksek sesle dinlediğim zaman cızırtı halinde bir adam sesi geliyo, sert bir şekilde birşeyler söylüyo ama anlayamadım tabiki telkin bu olsa gerek

diyetisyenden gelince haber ver merak ederim zahmet olmazsa listenide paylaşırsın artık :27:

kızlar oğlum uyumuyor deliricem.Kalkıp beşiğinde oturuyor yada ayakta beni bekliyor sürekli emmek istiyor o kadar bitkin düşüyorum ki gece emzirmeleri kesmeyi düşünüyorum ama kıyamıyotrum da çok kararsızım

ben de oğluma krep yapıyor haftada 2 kez
geçen gün de sosisli yaptım
bayıldı
tavsiye ederim
yanına domates salatalık vs güzel gidiyor :)

kızlar oğlum uyumuyor deliricem.Kalkıp beşiğinde oturuyor yada ayakta beni bekliyor sürekli emmek istiyor o kadar bitkin düşüyorum ki gece emzirmeleri kesmeyi düşünüyorum ama kıyamıyotrum da çok kararsızım

ağlamıyorsa yada mızmızlanmıyorsa,huzursuzluğu yoksa bırak dursun beşiğinde..elbet uykusu gelicek ve uyuyacak.
bu dönem bebeklerin memeye en düşkün olduğu dönemmiş!emdikçe emmek isterler..

aynen dediğn gibi oluyor canım,bazen çaşıştığım günleri okadar çok arıyorumki..bütüngün umutla aynı şeyler sabır falan kalmıyor insanda.

kızlar bugünlerde kimse ortalarda yok.bende giremiyorum bu aralar pek fazla.inşallah bebişleriniz hasta değildir..

selamlar herkese...bende giremiyorum malesef ama mutlaka okuyorum
müfettişler var tepemizde bi sürü ıvır zıvır evrak işi oluyor birde çocukların sınavlarını okuyorum fırsat buldukça buraya zaman kalmıyor:((
mozpcum okumuş ama cevap yazamamıştım.çok incesin kızımı sormuşsun teşekkür ederim.
malesef başka bi doktora daha götürmedim
zaten ordu küçük bi il..bi kaç tane hastane var ikisine gittik zaten..hiç zorlamamaya karar verdim
artık yaza ankarada bakıcam çaresine sabredip

buarada diyetten falan bahstmişsiniz.bende yaklaşık 1 aydır kendimce yapıyorum bişeyler.ve 1,5 2 kilo civarında verdim.60,5tum şimdi 58 küsürlerdeyim..sabah kahvaltımı ekmekli falan yapıp öğle yemeğini elma yoğurt ceviz falan geçiştiriyorum.akşam yemeğimi en geç 17.30 gibi ekmeksiz yeyip başka da bişey yemiyorum..özellikle abur cuburu çıkardım hayatımdan diyeilirim.çok canım isterse tadını alıp bırakıyorum..malesef spor yapamıyorum kızım hemen tepeme biniyor çünkü:))

bu gece emme işi kızımın burnuyla da birleşince bende çok uykusuz kalıyorum
doktor bu dönemde gece beslemesini bırakmak gerekiyor ama sen emzirdiğin için devam et demişti
bende 10 kerede olsa kalkıyorum geceleri

kızlar size bi sorum var
bebeklerinize yemek yedirdikten sonra ağız kenarlarında kalan yemek bulaşıklarını nasıl siliyorsunuz??neyle siliyorsunuz??
benim kzımın ağız kenarı küçük benek benek oldu
metal kaşıktanda şüpheleniyorum,ağız kenarını kuruladığım kağıt peçetelerdende ,yeterince dezenfekte edememektende!!!!!!!!!
bunlardan birinde sıkıntı var ama hangisinde!!!

açıkçası ben akşamları abur cubur özellikle tatlı yemeyi çok severim, birde doymak bilmem, karnım tokta olsa illa bişeyler yerim
dün akşam ilk defa yemeği çok az yediğim halde canım hiçbirşey tatlı vs. istemedi
sabah kalktım yine kendimi çok tok hissediyorum zorla birkaç lokma börek yedim, şimdi yine öğle yemeği vakti geliyo ama canım bişey istemiyo, muhtemelen telkinin etkisi bunlar yada psikolojik olarak kendimi şartlandırdım bilmiyorum

birde telkini yüksek sesle dinlediğim zaman cızırtı halinde bir adam sesi geliyo, sert bir şekilde birşeyler söylüyo ama anlayamadım tabiki telkin bu olsa gerek

diyetisyenden gelince haber ver merak ederim zahmet olmazsa listenide paylaşırsın artık :27:

geldim canım ancak geldim
bi cihaz vardı oksijen maskesi gibi bağladılar yatırdılar yarım saat nefes aldım filan ameliyat masası gibi çok sıkıldım
neyseki metabolizma hızm normal çıktı
sabah uyanınca 1 bardak sirkeli ballı su
2 dilim esmer ekmek 1 dilim beyaz peynir 1 kırmızı biber

arada şekersiz türk kahvesi

öğlen: 4 köfte kadar et balık tavuk 2 dilim ekmek haşlanmış sebze ve yağsız karışık salata

arada:1 dilim esmer ekmek 1 yk. lor peyniri veya labne peyniri 1 tk. fıstık ezmesi 1 fincan yeşilçay

akşam:
4-5 yk. yoğurt
1 dilim esmer ekmek

7-8 yk. sebze yemeği veya kuru baklagil

arada:1 meyve
1 ceviz
en geç 9 buçukta bitmiş oluyor bidaha sadece su
sabah uyanınca 1 saat içinde kahvaltı olacak ana öğünler arası 4 saat yani sabah 8 de kahvaltı 2 saat sonra 10 da ara öğün 12 de ara öğün 4 te ara öğün 7 de akşam yemeği 9 da son ara öğün
haftada üç kez beyaz et üç kez balık 1 kez kırmızı et
ton balığı olunca 2 küçük kutu yağı tamamen süzülmüş ton balığı oluyor
1 köfte ölçüsü 1 el hayasının içi kadar oluyor
benim günlük 3 litre su içmem gerekiyor ödemim çok çıktı
vücut analizi yaptı ddağılımını yaptı filan fazlalık karnımda zaten biliyordum
kasım çok çıktı o yüzden bu ay yarım saat filan spor yap kasın dahada artmasın dedi
şimdilik kısıtlı spor verdi
l carnitin kullanma kas yapar ihtiyacın yok fazlası var dedi ve kilolar gittikten sonra şok diyet tarzı bişeyler yapacağız kasta kaybetmek içiin
bu arada çok sevindirici bişeyde öğrendim estetik doktor arayıp duruyordum emrah bey vardı burdaydı çok iyi diye duymuştum fakat gitti sanıyordum meğer burdaymış özel muayenehanesi varmış ameliyatıda araştırma hastanesinde yapıyormuş telini bulacak diyetisyenim ona gidecem eğer aklıma yatarsada karın gerdirme ameliyatını burda olucam en azından git gel olmayacak bakalım inşallah olumlu olur herşey
5 haftada bir gidicem diyetisyene

Ben de biraz kilo vermek istiyorum yaz geldi sayılır ama çok üşeniyorum :1::1::1:
Ben yemeyi seviyorum,eşimde beni böyle seviyor yuvarlanıp gidiyoruz şimdilik :1::1:
3 kilo versem yeter ama aç kalamıyorum işte hemen elim ayağım titriyo tansiyonum düşüyo ,illa bişiler yemeliyim :56:

kızlar size bi sorum var
bebeklerinize yemek yedirdikten sonra ağız kenarlarında kalan yemek bulaşıklarını nasıl siliyorsunuz??neyle siliyorsunuz??
benim kzımın ağız kenarı küçük benek benek oldu
metal kaşıktanda şüpheleniyorum,ağız kenarını kuruladığım kağıt peçetelerdende ,yeterince dezenfekte edememektende!!!!!!!!!
bunlardan birinde sıkıntı var ama hangisinde!!!

Ben ıslak mendille siliyorum ama bizimki ben sildikçe mendili yalamaya çalışıyo bi yandan zor oluyo :)

geldim canım ancak geldim
bi cihaz vardı oksijen maskesi gibi bağladılar yatırdılar yarım saat nefes aldım filan ameliyat masası gibi çok sıkıldım
neyseki metabolizma hızm normal çıktı
sabah uyanınca 1 bardak sirkeli ballı su
2 dilim esmer ekmek 1 dilim beyaz peynir 1 kırmızı biber

arada şekersiz türk kahvesi

öğlen: 4 köfte kadar et balık tavuk 2 dilim ekmek haşlanmış sebze ve yağsız karışık salata

arada:1 dilim esmer ekmek 1 yk. lor peyniri veya labne peyniri 1 tk. fıstık ezmesi 1 fincan yeşilçay

akşam:
4-5 yk. yoğurt
1 dilim esmer ekmek

7-8 yk. sebze yemeği veya kuru baklagil

arada:1 meyve
1 ceviz
en geç 9 buçukta bitmiş oluyor bidaha sadece su
sabah uyanınca 1 saat içinde kahvaltı olacak ana öğünler arası 4 saat yani sabah 8 de kahvaltı 2 saat sonra 10 da ara öğün 12 de ara öğün 4 te ara öğün 7 de akşam yemeği 9 da son ara öğün
haftada üç kez beyaz et üç kez balık 1 kez kırmızı et
ton balığı olunca 2 küçük kutu yağı tamamen süzülmüş ton balığı oluyor
1 köfte ölçüsü 1 el hayasının içi kadar oluyor
benim günlük 3 litre su içmem gerekiyor ödemim çok çıktı
vücut analizi yaptı ddağılımını yaptı filan fazlalık karnımda zaten biliyordum
kasım çok çıktı o yüzden bu ay yarım saat filan spor yap kasın dahada artmasın dedi
şimdilik kısıtlı spor verdi
l carnitin kullanma kas yapar ihtiyacın yok fazlası var dedi ve kilolar gittikten sonra şok diyet tarzı bişeyler yapacağız kasta kaybetmek içiin
bu arada çok sevindirici bişeyde öğrendim estetik doktor arayıp duruyordum emrah bey vardı burdaydı çok iyi diye duymuştum fakat gitti sanıyordum meğer burdaymış özel muayenehanesi varmış ameliyatıda araştırma hastanesinde yapıyormuş telini bulacak diyetisyenim ona gidecem eğer aklıma yatarsada karın gerdirme ameliyatını burda olucam en azından git gel olmayacak bakalım inşallah olumlu olur herşey
5 haftada bir gidicem diyetisyene

listelerimiz hemen hemen aynıymış, ama ben bu sıralar uygulayamıyorum bi başlasam deevamı gelecekte işime gelmiyo :27:
inşallah istediğin gibi kilo verirsin canım, halledersin zaten azim var sende
bak yine diyorum estetiğe gerek kalmayacak, sen spor ve diyetle halledeceksin işini

Ben de biraz kilo vermek istiyorum yaz geldi sayılır ama çok üşeniyorum :1::1::1:
Ben yemeyi seviyorum,eşimde beni böyle seviyor yuvarlanıp gidiyoruz şimdilik :1::1:
3 kilo versem yeter ama aç kalamıyorum işte hemen elim ayağım titriyo tansiyonum düşüyo ,illa bişiler yemeliyim :56:

canım zaten aç kalarak kilo vermek çok zor o yüzden diyetisyene gitmek mantıklı, çünkü verilen listeyi tamamen uygularsan acıkmaya fırsat olmuyo

Back
X