- Konu Sahibi BeyazOrkidem
- #80.401
geçmeyen yada uzun süren balgamlı öksürük,hırılıtı,öksürük..bunlar varsa kesin bronşit diyemeyiz belki ama dikkat etmek gerekir.
oğlum atlattı çok şükür bende bronşğitten şüphelenmiştim ama soğuk algınlığıydı ,antibiyotiksiz geçiremedik malesef.
kızlar oğlum bu araalr kahvaltıda ne yumurta,nede peynir yemek istemiyor.zaten haşlanmış yumurtayı hiç sevdirememiştim,hep tavada çok az tereyağıyla ,peynirli,sütlü falan yapıyordum,bu araalr onuda yememeye bşladı.
bugün değişik bişey yaptım :
krep :))
önce 1 yumurta ile sütü iyice çırptım.
çok az un ilave ettim,kıvamlı olsun diye.
blendırdan maydonoz,peynir,kaşarı iyice geçirdim.
hepsini birlikte karıştırdım.teflon tavaya çok az tereyağ koydum,arkalı önlü kısık ateşte pişirdim.
beyendirdik çok şükür.hemen hemen hepsini yedi.kalanınıda ben yedim.:))
tabağa lokma lokma minik minik parçaladım krebi,her lokmasını değişik bişeyle verdim.birini pekmezle,birini balla,birini labneyle.ama labneliyi pek yemedi:))
üzrinede portakal suyunu içti.göbüşü şişti:))
içinde un olduğu için,biraz hamur içine kaçıyor sürekli yapmam ama arada değişik iyi olur bence sizde deneyin.
tam buğday unu,yada esmr unla da yapılabilir..
afiyet olsun..:))
Çok güzel fikir valla, ben de çok severim krepi. Hep aynı şeylerden sıkılıyorlar. Hafta sonu deneyeyim bakalım, oğlanlar yiyecek mi? Biz ancak haftasonu olaya dahil oluyoruz maalesef. Kardeşimin 6 yaşında oğlu var, bizim oğlanlardan biri ağlıyordu, onu teselli etmek için dedi ki; Ağlama ağlama, yarın cumartesi, seninle ilgilenecekler. Çalışan annenin oğlu olunca olayı öyle görüyor demek ki, içime battı