2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

canım galiba seninle aynı şeyi yaşıyoruz günde kaç kıyafet değiştriyoruz bazen fışkırtarak kusuyo yavrum bi yudumda içse kusuyoruz dr aynı şeyi verip bizede bebek reflüsü dedi zaten babadada var her sabah böğ diye kusar :) siz kilo alıyomusunuz bi buçauk ayda ancak bi kilo aldık nasıl alcaz kiloyu ya günde dört defa kullanımlık toz dimi eşim verdirmiyo okadar düzensiz kullanıyoruz ağır gelir dio ne bilimben hatta yarısını veriyorum inşşlh kurtuluruz kusma işşindende kilo alırız sizede geçmiş olsun.

kızlar bu birliktelik nasıl olcak bilmiyorum arkadaşın dediği gibi yeni evli gelin gibi hisederim utanırım ben ya henüz cesaretim yok unutmuşum o işleri ben yaa gündeki yaşlı ablalarla dalga geçiyordum örümcek bağlamıştr die aynen öle oldum heheheeeeeee artık kız olmuşumdr he vala çok ciddiyim cesaretim yok benim ya

kızlar memem iltihaplandı sanırım elime bir kitle geliyor ve ağrı yapıyor ayrıca ateşimde var?? böyle bir durum yaşayan var mı? normal durum mu sizce???
Mastit olmuş olabilirsin arkadaşım, doktora git istersen.

Valla doktor bana saati saatine kullan bir hafta dedi, şimdiden kusmalarımız bitti. Bu sabah 9da içmesi gerekiyordu, uykulu uykulu yarısı ağzından çıktı, öğlen beslenmesinin yarısını kustu gene. Bizim kilo alımımız iyi aslında, 2620 doğmuştuk, 50 günlük olduk kilomuz 5 kiloyu geçti, boyu da 50den 55e çıktı. Ama işte reflü mahvediyor oğlumu, görüyorum yüzündeki o ızdırabı.

Çok sevindim, Allah kimseye evladının acısını göstermesin.

valla kusma olayı bittiyse sevindim biz doğru dürüst kullanmadığımızdan olsa gerek fışkırtarak çıkarıyoruz arada arada da normal kusma yapıyoruz inşlh bir an önce bitermaşşlh demekki derlerya sütün yarıyormuş beslenme işini rayına otrttrmadım ağladıkcamı vercem ben memeyi yoksa yarım saatte birmi bizimki pek kibar fazla emmiyo fazla hazır mama yemiyo göğsümü 2 çekip bırakıyo dinleniyo uykusu yok yani çok uğraşcam bu pohlu prensesle ben:)

benim 40 ımın olmasına daha 17 gün var bende sezeryan oldum bebeğimi bile kucağıma aldığımda dikiş yerlerime geldiğinde acıyo..sizin geçtimi ağrı oluyomu 40 tamamlandığında?eşimin ağırlıını verdiğini düşünemiyorum bile nasıl olur...bizde çok uzun zamandır birliktelik yaşamadık..bende ağrım olur diye çok korkuyorum günü geldiğinde......

Ben gece öğünlerini biberonla veriyorum bir de sabah 7 öğününü. O zaman deliksiz bir 4 saat uyuyor oğlum. Gece büyüme hormonları daha çok salgılanırmış. Belki de bundandır.

kızlar memem iltihaplandı sanırım elime bir kitle geliyor ve ağrı yapıyor ayrıca ateşimde var?? böyle bir durum yaşayan var mı? normal durum mu sizce???

ilk günlerden yaradan dolayı emziremeyince benimde oldu sert ele geliyo gögüsüm kızardı ve çok sıcaktı.iyice sag sütünü canım duşa gir çık yada sıcak su torbası veya havluyu koy sagımı hızlandırsın kolaylaştırsın.birde az zeytinyagıyla masaj yap gögüs ucuna dogru o ser yerleri sütler aksın damarların rahatlar sertlik geçer.yap bi saate iyi olursun

bişe çıkmadığına çok sevindim amiiiin

bizde de uyku yok zombi olduk dediğin gibi..bebeğim gaz sancısından kıvrandıkça biz de mahvoluyoruz...gaz için ne denediysem olmad =((

canım ben de iki kat giydiriyorum ve penye battaniyesine sarıyorum..oğlumunda maşallah çok saçı vardı şimdi dökülüyor.normalmiş o..

minik su torbalarından aldık bizde karnına ve ayaklarına koyuyorum iyi geliyor..damla olarak colinox ve sap kullandık,sonra annem kimyon ve muskat verdi ,doktorumuz milupanın rezenesini önerdi..kimyon ve muskatı korktuğum için kullanmıyorum diğerleride hiçbir fayda etmedi tükendim artık yavrum kıvrım kıvrım kıvranıyor sancıdan elimden masaj yapmaktan başka birşey gelmiyor,o ağlıyor ben ağlıyorum =((

gözün aydın canım..Allah başka sıkıntı vermesin..

Kızlar benim bebiş beni çıldırtıyorduu ağlamaktan. alaha şükür iki gündür iyi. Şöyle bir yol izledim ayağına 2 kat az geliyordur dediler bende ayaklarına baktım sıcak değildi ve bir kat fazla çorap patik benzeri şeyler giydirmeye başladım ve en önemlisi beslenme durumunu düzene soktum. sık sık emzirmiyorum ve annesi sütünü mümkün oldukça biberonla veriyorum çünkü doktor öyle demişti. emzirdiğim zamanlar doymadığnı biliyorum fakat doktor emzirmeden sonra hemen mama verme biraz zaman geçsin demişti. Birde sab simplex e benzer bir gaz damlası kullanıyorum. ilk doktor düzenli ver demişti aşı için gittiğim doktor az ver dedi bebeğn düzeni bozuldu. şimdi gaz damlasını antibiyotik gibi 8 saatte bir veriyorum. arada eğer sancısı olduğunu görürsem zinco veriyorum. tabi kaka problemimiz var o zmaanda mamasına zeytinyağı damlatıyorum. ama kesinlikle poposuna bişi sokmayın, sadece yağ sürebilirsin dışına dedi doktor.
allahıma şükürler olsun bugün sadece bir kere ağlama krizine girdi oda çok uykusu gelmişti az ağlıyordu ben ilgilenmedim

Bu arada biz hala 1. ay aşımızı olamadık yarın 40 ımız çıkıyor. deri enfeksiyonu bez bölgesine geçmiş iyileşemedi yavrum ya ne yapmam gerek bilmyiorum. tekrar kültür aldılar ve damla verdiler. aşının günü geçer mi? aranızda bu konuda bir bilgisi olan var mı?
Bu arada2. ayda olacağımız verem aşısnı burada doğumda vurdular.

benim sezeryan ağrım sadece ilk gün anestezinin etkisi geçince olmuştu sonra ağrı kesiciyle geçmişti 2 gün çektim diyebilirim 3. gün eve gelince hiç yatmadım 10 gün geçtikten sonra ev işlerimi yaptım bebeğimin 40 ı çıkmadan mutfak banyo duvarlarımı kapılarımı sildim salı günü 2 aylık olcaz şuan bebeğim artık fazla uyumuyo beni istiyo 40 çıkmadan uyuduğu için büyük temizliğimi yaptım hala dokunduğumda bi hissizlik var dikiş yerinde ama ağrım hiç yok sen daha yeni doğum yapmışsın normal ama geçer doktorum sen çok iyisin yan odadaki hastam çok kötü demişti 2. gün çıkmak istedim çıkarmamıştı beni doktorum kişiden kişiye değişir bendede ilk zamanlar aşırı ter oluyo lohusa teri yatak ıslanıyodu resmen tabi emzirmek içinde kalkınca üşüme olayı ama hepsi geçti şuan çok rahatım sadece eşimle birlikte olmaktan çok korkuyorum doğumdan kalan hiç bi problemim yok benim problemim belkide psikolojiktir :26:

kızlar bebeğim uyurken sesler çıkarıyor hırıltı gibi bu neyin nesi yahu

benim kızımdada aynı sorun oluyo bifi form burun aspiratörü kullanıyoruz damladan sonra burundaki sümükleri bi boru yardımıyla ağzınla çekiyosun süngerli minik pompalar işe yaramıyo ilerdeki pislikleri temzilemiyo bifi formdan çok memnunuz temziliyoruz şaşıyoruz bu pislik bu burundan mı çıktı diye tavsiye ederim çok kullanışlı ve basit hergün eşim temziliyo kızım çok rahat nefes alıyo

ne kadara aldınız birde burun damlaları işe yaramıyomu

canım bifi form gaz giderici damla değil mi senin burun aspiratörü dediğin bebevak olmasın ? bififormun aspiratörüde mi var ?

evet yanlış yazmışım bifiform değil adı otribebe burun damlası kullanıyoruz ardından otribebe aspiratörü doktorum tavsiye etti arkadaşlarımda kullanıyo çok güzel mutlaka tavsiye ederim hiç bi zararı çok bebedor minik aspiratör kullanıyodum uçları temziliyo ama sümükler ilerde kalıyodu ve temzilemiyodu tabi bizde göremiyoduk otribebe kullanmaya başlayınca şoklara girdik mükemmel burun açıyo 16 lira filandı sanırım içinde uçları var makina sizde kalıyo zaten makina derken bi boru uçları bitince 10tane var bi kutuda 9lira almış eşim günde iki kez temziliyoruz burnunu hiç bişey yoktur diyoruz ama çıkıyo tabiki çok memnun kaldık

merhaba kızlar..

aranıza katılamıyorum kızım geceleri hiç uyumuyor.acıkıyor,ağzına bir damla süt gittimi uyuya kalıyor.yatırıyorum bakıyor ağzında meme yok ağlıyor hemen.gecelerimiz böyle geçiyor.2 gündür şiddetli gaz sancısı çekiyor.

size sorularım olacak.

puset anakucağı kullanıyor musunuz,nezaman başladınız kullanmaya?

bebeklerinize kaç kat giydiriyorsunuz,eldiven takıyor musunuz?

oda ısınız kaç derece ?

kaç günde bir yıkıyorsunuz ?

bebekleriniz sürekli kucakta kalmak istiyor mu ?

kızım kucağa alınmadığı sürece susmuyor!

öyle yatıp etrafa bakma süresi en fazla 10-15 dk. sizde durumlar nasıl ?

kırkımız çıktıktan sonra anakucağı kullanmaya başladım kayınvalidem yanımda kalıyodu ve gripti 40 çıkasıya kadar akşamları 1 saat filan odasından çıkarıyodum kayınvalidem düzeldi diye normalde hep odamızdaydık baktım kızım ufak seslerde uyumucak kayınvalidem gidince sabah kalktığımızda salona geçtik başlarda yatmak istemedi ama alıştı şimdi tv sesinede alıştırdım yoksa zor olacaktı benim evim kaloriferli son gaz yakıyorum ama ben üşür diye korkumdan odada bide ufo çalıştıryorum altını açarken yıkarken veya soguk hissedersem ki ben kısa kollu geziyorum ve eşimle beraber bol bol terliyoruz bugün farkettim kızıma çıtçıtlı badi 1 çorap üstüne penye pijemaları altına tekrar polar pijema üstünede örgü yelek patik giydiriyordum yatarkende penye yelek ve bebeğim bi baktım bugün çok terlemiş iyi yapayım derken hasta edecem diye korktum artı bide penye batteniyeye sarıyordum başka odalara geçerken her yer sıcak ama ben biraz abarttım sanırım kızım yeni uyudu penye pijemalarıyla uyuyo çok basıncada hasta edicem diye korktum evimiz 23 24 derece bizim gün aşırı yıkadım 50 gün ama artık 3 günde bi yıkıyorum istanbul çok soguk bizim minik hanım şükür uslu pek ağladığını duymadım ama ben gık deyince fırlıyorum baktım olmayacak yatağında dönencesi var onu açıyorum onunla vakit geçiriyor ağlasa bile kucağıma almıyorum abartmadığı sürece karşısına geçip konuşuyorum artık alıştı gülüyo hep ama benim kızım 2 aylık olacak 20sinde artık düzene girdi gibi oynuyo kendisi ama bi süre geçiyo kucak istiyo kucağıma sarar gibi alıyorum doktorum tavsiye etti dik tutuyorum yatırmıyorum emzirme dışında biraz gezdirip tekrar yatırıyorum dikkatini çekecek ışıklı filan dönence al kızım yatağa yatınca hemen oyuncak tarafına kafa çeviriyo müzik sesinede bayılıyo tabi bi yere kadar sonuçta bebekler

Giyim tarzını bir de doktoruna sor bence, çok sıcağa alıştırma kızını. Ben oğlumu bir çıtçıtlı body, bir çorap, bir de alt üst takım giydiriyorum, arada bir de üstüne bir tulum giydiriyorum. Doktor sen ne giyiyorsan onu giydir, sıcağa alıştırma, ileride başedemezsin dedi. Ben sadece banyo yaptığımız geceler polar tulumla uyutuyorum. Gündüzleri ilk günden beri chicconun ana kucağında uyuyor oğlum, kendi kendine uyumayı öğrendi. Gündüzleri üzerine bir yün battaniye seriyorum. Geceleri yatak odamız nemli olduğu için iki kat yorgan var, o kadar. Dönence almayı ben de istiyorum ama dönenceler epilepsiyi ve otizmi tetikliyor diye endişe ediyorum. Alırsam da sürekli çalıştırmayı düşünmüyorum. Akşamları zaten babası dönence gibi vaktini alıyor oğlumun:)
Biz de 25inde 2 ayımızı dolduracağız.

1-Puset anakucağı ki kendisi oto koltuğu da oluyor 2 haftalıkken başladık kullanmaya. Evde huzursuz olduğu zaman sallamak için koyuyorum ya da mutfakta işim varsa koyuyorum ona. hareket ederken sallanırken gazı daha kolay çıkıyormuş. ama genelde huzursuz değilse koymak istemiyorum çünkü kafası eziliyor ve yamuk olmasını istemiyorum. özellikle kafasına dikkat ediyorum sürekli ya yatırıp yönünü değiştiriyorum. yakında yüz üstü yatmaya alıştıracağım.

2- Bebeğimi iki kat giydiriyorum. birinci kat çıtçıtlı badi ve altına patikli pantolon ve üstüne de tulum giydiroyrum( fakat gaz sanıcısı ayağına bir kat fazla giydirmeye başladım.çorap giydiriyorum içten.) Eldiven özellikle takıyorum çünkü yüzünü çok çiziyor ve eli ağzına gelince meme sanıp heyecanlanıyor.Birde peyne battaniye ye kundak gibi fazla sıkmadan sarıyorum. uyuyuncaa üzerine sadece bir battaniye daha örtüyorum.Bu gece eldivenleri çıkmış kızımın ve yüzünü çizmiş bide soğuktu elleri. Şapka sadece banyodan sonra ya da dışarı çıkarken takıyoruz.Asla ve asla yelek kulanmıyorum..

3- oda ısım gündüz ve gece sanırım farklı oluyor. 22 dereceyi geçirmiyorum. çok sıcak olmuyor yorgan ile yatıyoruz bazen ben battaniye alıyorum üzerime. biz terlemiyoruz. kızımıda hiç terletmedim.çünkü bebeğin terlemesi çok tehlikeli üşütmesini kolaylaştırıyor. mışıl mışıl uyuyor. gündüzleri oturma odasına oluyoruz.

4- kızımı hastaneden eve geldiğimizden beri her gün yıkıyoruz. özellikle akşam yıkıyoruz miyavlaya miyavlaya uykuya dalıyor.. anneme uyup yıkamamıştım eve gelen hemşire kızdı :) yıkarken ama mutlaka ufo çalıştırıyorum. burası türkiyden soğuk -10 dereceden aşşa düşmedi her yer kar. yıkayıp dışarı çıkarmadığın sürece bir sıkıntı yok.

5-kızım asla boş durmuyır ve yalnız kalmak istemiyor. özellikle uyuyacagı zaman kucak istiyor. şimdi de kucağımda :)) öyle yatayımda etrafı seyredeyim yapmıyor. heh pardon bi kaç kişi konuşursa (özellikle kadın olacak:) çok hoşuna gidiyor o zaman pusetinde ağlamadan duruyor. benim ki 5 dk fazla etrafı izlemiyor. aman şurda kaç ay daha kucakta durmak isterki. doktorz her istediğnde al dedi. kendini güven ve huzur iiçinde hissedermiş. uyusun kuzum koynumda:)) bu arada yapışık ikiz gibiyiz ama olsun:) not: 4 . aydan sonra kucağımıza almamalıymışız alışkanlık yaparmış. kkendi kendine sakinleşmeyi öğrenmeliymiş. tabii bunları söyelemesi kolayda nasıl uyguluycas:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…