• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba kızlar..

aranıza katılamıyorum kızım geceleri hiç uyumuyor.acıkıyor,ağzına bir damla süt gittimi uyuya kalıyor.yatırıyorum bakıyor ağzında meme yok ağlıyor hemen.gecelerimiz böyle geçiyor.2 gündür şiddetli gaz sancısı çekiyor.

size sorularım olacak.

puset anakucağı kullanıyor musunuz,nezaman başladınız kullanmaya?

bebeklerinize kaç kat giydiriyorsunuz,eldiven takıyor musunuz?

oda ısınız kaç derece ?

kaç günde bir yıkıyorsunuz ?

bebekleriniz sürekli kucakta kalmak istiyor mu ?

kızım kucağa alınmadığı sürece susmuyor!

öyle yatıp etrafa bakma süresi en fazla 10-15 dk. sizde durumlar nasıl ?

chicco nun ana kucağını kullanıyordum ben ama bir kaç gündür onda yatarken rahatsız olduğunu hissettim çok kıpraşıyor çünkü..
çıtçıtlı badi,çorap ve alt üst takım giydiriyorum iki kat gibi oluyor .çıtçıtlı badisi kısa kollu..eldiven mutlaka takıyorum çünkü elleri hiç rahat durmuyo benimkinin sürekli yüzünde..
oda ısımız 22-24 derece ama banyo yapacaksa ısıtıcı yanıyor sürekli odada..
anneme kalsa hergün yıkayacak ama iki günde bir yıkıyoruz...
oğlum zaman zaman gaz sancısı sebebiyle karnı ağrıdığında ve bazen uyumak için özellikle benim kucağımda olmak istiyor..sessiz sedasız etrafı izleme süremiz sizin gibi en fazla 15 dakika..

1-Puset anakucağı ki kendisi oto koltuğu da oluyor 2 haftalıkken başladık kullanmaya. Evde huzursuz olduğu zaman sallamak için koyuyorum ya da mutfakta işim varsa koyuyorum ona. hareket ederken sallanırken gazı daha kolay çıkıyormuş. ama genelde huzursuz değilse koymak istemiyorum çünkü kafası eziliyor ve yamuk olmasını istemiyorum. özellikle kafasına dikkat ediyorum sürekli ya yatırıp yönünü değiştiriyorum. yakında yüz üstü yatmaya alıştıracağım.

2- Bebeğimi iki kat giydiriyorum. birinci kat çıtçıtlı badi ve altına patikli pantolon ve üstüne de tulum giydiroyrum( fakat gaz sanıcısı ayağına bir kat fazla giydirmeye başladım.çorap giydiriyorum içten.) Eldiven özellikle takıyorum çünkü yüzünü çok çiziyor ve eli ağzına gelince meme sanıp heyecanlanıyor.Birde peyne battaniye ye kundak gibi fazla sıkmadan sarıyorum. uyuyuncaa üzerine sadece bir battaniye daha örtüyorum.Bu gece eldivenleri çıkmış kızımın ve yüzünü çizmiş:(:( bide soğuktu elleri. Şapka sadece banyodan sonra ya da dışarı çıkarken takıyoruz.Asla ve asla yelek kulanmıyorum..

3- oda ısım gündüz ve gece sanırım farklı oluyor. 22 dereceyi geçirmiyorum. çok sıcak olmuyor yorgan ile yatıyoruz bazen ben battaniye alıyorum üzerime. biz terlemiyoruz. kızımıda hiç terletmedim.çünkü bebeğin terlemesi çok tehlikeli üşütmesini kolaylaştırıyor. mışıl mışıl uyuyor. gündüzleri oturma odasına oluyoruz.

4- kızımı hastaneden eve geldiğimizden beri her gün yıkıyoruz. özellikle akşam yıkıyoruz miyavlaya miyavlaya uykuya dalıyor.. anneme uyup yıkamamıştım eve gelen hemşire kızdı :) yıkarken ama mutlaka ufo çalıştırıyorum. burası türkiyden soğuk -10 dereceden aşşa düşmedi her yer kar. yıkayıp dışarı çıkarmadığın sürece bir sıkıntı yok.

5-kızım asla boş durmuyır ve yalnız kalmak istemiyor. özellikle uyuyacagı zaman kucak istiyor. şimdi de kucağımda :)) öyle yatayımda etrafı seyredeyim yapmıyor. heh pardon bi kaç kişi konuşursa (özellikle kadın olacak:) çok hoşuna gidiyor o zaman pusetinde ağlamadan duruyor. benim ki 5 dk fazla etrafı izlemiyor. aman şurda kaç ay daha kucakta durmak isterki. doktorz her istediğnde al dedi. kendini güven ve huzur iiçinde hissedermiş. uyusun kuzum koynumda:)) bu arada yapışık ikiz gibiyiz ama olsun:) not: 4 . aydan sonra kucağımıza almamalıymışız alışkanlık yaparmış. kkendi kendine sakinleşmeyi öğrenmeliymiş. tabii bunları söyelemesi kolayda nasıl uyguluycas:)

Ben eldiven yerine çorap takıyorum artık, çünkü oğlum bir eliyle diğer elindeki eldiveni itekleye itekleye çıakrmayı öğrendi daha ayı dolmadan ama eldivene gücü yetmiyor, uğraşa uğraşa uyuyakalıyor. Bunu da hemşiremiz söyledi bana. Ama ağzına bişey yaklaştığı andaki o meme heyecanı çok tatlı oluyor yaa:)
Bir de oğlum tam altına açtığımız anda yüzüne doğru işiyor ve gelen sudan kaçmaya çalışıyor her seferinde, o zaman da kahkahalar ata ata eğleniyor kendince:)

eve gelen hemşirede eellerine çorap giydirdi ama benim gıcığıma gitti çıkardım. bende eldivenin sıkısını kullanıyom ve kıyafeeten önce giydiriyoö lastiği altta kalıyor:) kıyafetin koluda lastikli olunca çıkaramıyor:)

benim sezeryan ağrım sadece ilk gün anestezinin etkisi geçince olmuştu sonra ağrı kesiciyle geçmişti 2 gün çektim diyebilirim 3. gün eve gelince hiç yatmadım 10 gün geçtikten sonra ev işlerimi yaptım bebeğimin 40 ı çıkmadan mutfak banyo duvarlarımı kapılarımı sildim salı günü 2 aylık olcaz şuan bebeğim artık fazla uyumuyo beni istiyo 40 çıkmadan uyuduğu için büyük temizliğimi yaptım hala dokunduğumda bi hissizlik var dikiş yerinde ama ağrım hiç yok sen daha yeni doğum yapmışsın normal ama geçer doktorum sen çok iyisin yan odadaki hastam çok kötü demişti 2. gün çıkmak istedim çıkarmamıştı beni doktorum kişiden kişiye değişir bendede ilk zamanlar aşırı ter oluyo lohusa teri yatak ıslanıyodu resmen tabi emzirmek içinde kalkınca üşüme olayı ama hepsi geçti şuan çok rahatım sadece eşimle birlikte olmaktan çok korkuyorum doğumdan kalan hiç bi problemim yok benim problemim belkide psikolojiktir :26:

Merhaba kızlar.Benim de hala sezeryan bölgemde ağrılarım oluyor ara ara bugün 25 günlük olduk.Ben de korkuyorum 40 ım çıktıktan sonra ilişki sırasında dikişlerime bi şey olur diye.

Oğlum dün gece çok huysuzdu.Benim yüzümden ama :14::14: lahana sarması yemiştim sanırım o gaz yaptı.Dün saat sabah 10 dan gece 1 e kadar sadece 3 saat uyudu.Gazını çıkarana kadar çığlık çığlığaydı oğlum :43::43: sonra şükür çıkardı da uyudu ama gece emmek için kaldırdığımda nekadar yorgunsa yarım saat göğsümü emen çocuk 5 dk. emdi ve hemen uyudu :53::53:

Ya kızlar benim kayınvalidemler 5. günümden beri evde :5::5: o kadar sıkıldım ki şöyle rahatça uzanıp yatmayı özledim.onlar olduğundan hiçbir şey yapamıyorum.Yatak odamın dışında emziremiyorum bebeğimi kayınpederim de var çünkü.Bebeğim ağlar ağlamaz onlar koşuyor.Benim elimden alıyorlar hemen.Sanki ben bakamıyormuşum gibi :45::45: Kayınvalidem ben yanında olsam bile ağlar ağlamaz gelip elimden almaya çalışıyor bebeğimi.Tamam o da iyi niyetli ama çok sıkıldım artık ben ilgilenmek istiyorum bebeğimle.Bir de kayınpederim sürekli elinde tutmak istiyor.Çocuk iki büklüm oluyor tuttamıyor sinir oluyorum yaaaa :47::47: bebeğim iyice kucağa alıştı ne yapacaksam ben onlar gidince.Ana kucağına hiç koymak istemiyorlar.Bir de üst üste örtüyorlar çocuğun üzerini iyice terletip hasta edecekler.Ben gelince açıyorum onlar örtüyor kat kat :14: ooooof of :47::47: çoook sıkıldım gitsinler istiyorum artık.Lohusalık bunalımına soktular beni.Şöyle rahatça uzanıp bebiğimle ilgilenemiyorum.Hep ayaktayım.dikişlerim rahatça uzanamamaktan düzelmedi gitti.İçim daralıyooooooor... :14::14:

merhaba kızlar..

aranıza katılamıyorum kızım geceleri hiç uyumuyor.acıkıyor,ağzına bir damla süt gittimi uyuya kalıyor.yatırıyorum bakıyor ağzında meme yok ağlıyor hemen.gecelerimiz böyle geçiyor.2 gündür şiddetli gaz sancısı çekiyor.

size sorularım olacak.

puset anakucağı kullanıyor musunuz,nezaman başladınız kullanmaya?
daha erken cnmm
bebeklerinize kaç kat giydiriyorsunuz,eldiven takıyor musunuz?
2 kat
oda ısınız kaç derece ?
26-27 c hemşire ve dr söyledii sakın daha sıcak yapma isilik oluyo hemen kuzumda çıktıı
kaç günde bir yıkıyorsunuz ?
şimdilik haftada 2
bebekleriniz sürekli kucakta kalmak istiyor mu ?
evet ama ders aldım kızımı yüzüstü yaırıp sırtına tıpışlarken kulağına şşşşş sesi veriyorum sürekli 3 4 dak sonra susup dalıyoo
kızım kucağa alınmadığı sürece susmuyor!

öyle yatıp etrafa bakma süresi en fazla 10-15 dk. sizde durumlar nasıl ?

çok takip etmedimm

Bence çok kalın giydirmemek gerekir. Sıcağa bir kere alışırsa en ufak bir soğukta hastalanır. Ben kızım bana benzesin istemiyorum. Ben hala kışın iki kat kilotlu çorabı üst üste giyerim üşüdüğüm için. Ama kardeşim daha toleranslı büyütüldü. O bu karda kışta incecik bir penye ile dışarı çıkar. Yetiştirme meselesi.
Bizim evimiz 24 derece civarında. Çorap, eldiven, kolsuz çıtçıtlı badi giydirip, üzerine ya penye tulum, ya da alt üst giydiriyorum. Yalnızca uyurken üstünü örtüyorum. Şimdi televizyonda da oda oda sıcaklığı 22 - 23 derece olmalı, ensesi sıcaksa üşümüyodur diyor:)

Merhaba kızlar.Benim de hala sezeryan bölgemde ağrılarım oluyor ara ara bugün 25 günlük olduk.Ben de korkuyorum 40 ım çıktıktan sonra ilişki sırasında dikişlerime bi şey olur diye.

Oğlum dün gece çok huysuzdu.Benim yüzümden ama :14::14: lahana sarması yemiştim sanırım o gaz yaptı.Dün saat sabah 10 dan gece 1 e kadar sadece 3 saat uyudu.Gazını çıkarana kadar çığlık çığlığaydı oğlum :43::43: sonra şükür çıkardı da uyudu ama gece emmek için kaldırdığımda nekadar yorgunsa yarım saat göğsümü emen çocuk 5 dk. emdi ve hemen uyudu :53::53:

Ya kızlar benim kayınvalidemler 5. günümden beri evde :5::5: o kadar sıkıldım ki şöyle rahatça uzanıp yatmayı özledim.onlar olduğundan hiçbir şey yapamıyorum.Yatak odamın dışında emziremiyorum bebeğimi kayınpederim de var çünkü.Bebeğim ağlar ağlamaz onlar koşuyor.Benim elimden alıyorlar hemen.Sanki ben bakamıyormuşum gibi :45::45: Kayınvalidem ben yanında olsam bile ağlar ağlamaz gelip elimden almaya çalışıyor bebeğimi.Tamam o da iyi niyetli ama çok sıkıldım artık ben ilgilenmek istiyorum bebeğimle.Bir de kayınpederim sürekli elinde tutmak istiyor.Çocuk iki büklüm oluyor tuttamıyor sinir oluyorum yaaaa :47::47: bebeğim iyice kucağa alıştı ne yapacaksam ben onlar gidince.Ana kucağına hiç koymak istemiyorlar.Bir de üst üste örtüyorlar çocuğun üzerini iyice terletip hasta edecekler.Ben gelince açıyorum onlar örtüyor kat kat :14: ooooof of :47::47: çoook sıkıldım gitsinler istiyorum artık.Lohusalık bunalımına soktular beni.Şöyle rahatça uzanıp bebiğimle ilgilenemiyorum.Hep ayaktayım.dikişlerim rahatça uzanamamaktan düzelmedi gitti.İçim daralıyooooooor... :14::14:

allah sabır versin canım..benim kayınvalidemler uzakta olduğu için bu boşluğu annem-babam dolduruyor sağolsunlar..nerdeyse emzirmeden emzirmeye alıcam çocuğu kucağıma bazen öyle deliriyorum ki ..:53: mesela beşiğinde ağlıyor ben başındayım annem hemen koşup geliyor,geldim oğlum ben yanındayım diyor :53: ben bostan korkuluğuyum ya..bir de babam sürekli gazı var bunun diyor
sanki biz bilmiyoruz hey Allahıımm

slm kızlar benim kızımda 24 günlük oldu bugün o kadar gazı oluyo ki yavrum hep kıvranıyo hele 3 gündür ne uyku uyudu ne sustu uyurken bile mızırdanıyo napıcamı şaşırdım keşke benim annemde hergün gelsede biraz baksa ilk önce hergün geliyodu kalıyodu ama artık gelmelerini azalttı bende bazen ne yapacağımı şaşırıyorum ağlamaları yüzünden

benim kız beni emmedi hiç hep sütümü sağıp veriyorum ve tabi yetmiyo mamada veriyorum mama galiba çok gaz yapıyo bende sizler gibi iki kat giydiriyorum ama üşüdüğü için mi gaz oluyo acaba eldiven durdurmuyo elinde elleri serin oluyo ama yüzü sıcak valla bu çocuk beni şaşkına çevirdi :))

allah sabır versin canım..benim kayınvalidemler uzakta olduğu için bu boşluğu annem-babam dolduruyor sağolsunlar..nerdeyse emzirmeden emzirmeye alıcam çocuğu kucağıma bazen öyle deliriyorum ki ..:53: mesela beşiğinde ağlıyor ben başındayım annem hemen koşup geliyor,geldim oğlum ben yanındayım diyor :53: ben bostan korkuluğuyum ya..bir de babam sürekli gazı var bunun diyor
sanki biz bilmiyoruz hey Allahıımm

aynen canım aynen yaaa :47: bostan korkuluğunu bile daha gerekli görüyorlar. benim de kucağımda ağlasa kayınpederim annene ver sustursun diyor o da hemen elimden alıyor yavrumu :14::14: hiçbir şey diyemiyorum.Sen bakamıyorsun demek istiyor.Daha acemiyizz bırksalar da biz kendimiz öğrensek.Sinir hastası etcek bunlar beniii :47:

slm kızlar benim kızımda 24 günlük oldu bugün o kadar gazı oluyo ki yavrum hep kıvranıyo hele 3 gündür ne uyku uyudu ne sustu uyurken bile mızırdanıyo napıcamı şaşırdım keşke benim annemde hergün gelsede biraz baksa ilk önce hergün geliyodu kalıyodu ama artık gelmelerini azalttı bende bazen ne yapacağımı şaşırıyorum ağlamaları yüzünden

benim kız beni emmedi hiç hep sütümü sağıp veriyorum ve tabi yetmiyo mamada veriyorum mama galiba çok gaz yapıyo bende sizler gibi iki kat giydiriyorum ama üşüdüğü için mi gaz oluyo acaba eldiven durdurmuyo elinde elleri serin oluyo ama yüzü sıcak valla bu çocuk beni şaşkına çevirdi :))

Benim kızımın da eldivenleri düşüyordu minicik bileklerinden. Evde makine lastiği vardı, hani şu ince ip gibi olup da makaraya sarılı olanlardan. Bir akşam aldım iğne ipliği elime bütün çorap ve eldivenlerine bir kat daha lastik diktim. Oh ne rahat oldu:9: Şimdi ne çorabı ayağından çıkıyor, ne de eldiveni elinden:9:

Benim kızımın da eldivenleri düşüyordu minicik bileklerinden. Evde makine lastiği vardı, hani şu ince ip gibi olup da makaraya sarılı olanlardan. Bir akşam aldım iğne ipliği elime bütün çorap ve eldivenlerine bir kat daha lastik diktim. Oh ne rahat oldu:9: Şimdi ne çorabı ayağından çıkıyor, ne de eldiveni elinden:9:

benim de aklımda öyle bir şey yapmak ama onu şimdi nerden alcam eşim de bulamaz.:44:

aslinda eldivan giydirmemek en iyisi. bebek annesine dokunarak ogreniyor taniyor.
ben hic giydirmedim emerken gogsunuze dokunsun bence

aslinda eldivan giydirmemek en iyisi. bebek annesine dokunarak ogreniyor taniyor.

Kesinlikle katılıyorum cnm, çok haklısın. O yüzden emzirirken kontrolüm altında diye eldivenini çıkarıyorum ben de. Ama yatarken, bakınırken yüzünü çizecek korkusundan takıyorum yine eldivenini:9:

kızlar çok özel olacak ama kırkından önce ilişki yaşayan varmı?

doktorum hastaneden çıkarken 40 gün ilişki yok demişti..söz dinliyoruz :31:

emzirirken çıkartıyorum eldivenlerini,öbür türlü direkt yapışıyor yüzüne başlıyor yolmaya :20:

doktorum hastaneden çıkarken 40 gün ilişki yok demişti..söz dinliyoruz :31:

emzirirken çıkartıyorum eldivenlerini,öbür türlü direkt yapışıyor yüzüne başlıyor yolmaya :20:

Yüzünü yolduğu gibi elinin kendisine ait olduğunu da bilemediği için elini yüzüne çarpınca ödü kopuyor yavrumun:) Ödleğiz biraz sanırım :)

Back
X