2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bebekleri illa her gün yıkamak gerekiyor mu? okuyorum yazdıklarınızı yıkıyormuşunuz yada 1 gün yıkayıp bir gün yıkamıyormuşsunuz ama ben korkuyorum bebeğim hasta olucak diye..oyüzden 2 günde 1 yıkıyoruz..
bebeğim 24 günlük daha ama eskiye oranla sanki daha bi sosyalleşti gözlerini daha fazla görüyoruz:) oturma odasına alıyorum bende gündüzleri..ama üşüyecek diye sarıp sarmalıyorum..çıtçıtlı badi bazen kısa kollu bazen uzun oluyor..üzerine alt-üst takımı ayağına çorap-patik..üstüne de battniye sarıyoruz..oturma odasına getirdiğimde başka bir tane daha battaniye sarıyorum..birde 2 gündür gazı oluyo üşüyo diye yelek giydirmeye başladık..sıcak tutunca karnını birde ayaklarını gazını önlüyoz gibi..
ama dün gece benim gazım vardı çok sancı çektim..hayatımda çekmediğim sancılar bir hamileyken çektim birde akşam oyüzden emzirmedim bebeğime de gazım geçer diye mama verdik..sabahta memeyi alırken nazlandı..ben 40 ını tamamladıktan sonra kısmetse işe başlıycam..bu durumda mecburen mama vercekler öğlenleri gelip emzircem ve akşamları..umarım alır memeyi..bu şekilde hem memeyi hemde mamayı veriyomusunuz??? nasıl davranıyorlar?? alıyorlar mı memeyi???
birde gazı olunca zinco veriyorum günde 1 kez..olmasada hergün düzenli vermek gerekir mi?

selamlar kızlarr nasılsınız.

kilzar aranizda hic motilium kullanan yok mu.... sutu artirmak icin.
cesaret edemiyorum. doktorlar farkli goruslerde
motilium neymiş canım duymamıştım süt artırıcı çay mı ilaç mı?hiç kullanan da duymadım. süt artırmak istiyorsan tavsiyem kuru incir dut kurusu ve rezene çayı.bende acayip işe yaradı.kuru incirleri 2ye 3e doğrayıp 10 dk kaynatıp içeceksin.

yazıların bazılarını okuyunca cok güldüm :) kaynana konusunda hepimiz ne kadar dertliyiz ya :) bendede durum aynı biz bide sizden farklı olarak hamileliktete aynıydım hamileligim boyunca kaynanam ishaldi nasıl oluyorsa ben 2 gün oldum 1 hafta hastanede yattım adam turp gibi.suan evde 6 kişi kalıyoruz görümcem ve nişanlısıda dahil :) kaynanam akşama kadar gezmeye gidiyor akşam eve gelince ne hikmetse hasta olup yatıyor gece sözde cocuga bakıyor mama saatlerinde beni çagırıyor ben mamasını verip altını degiştirip uyutup gidiyorum hoş bunları yaptıktan sonra neresine bakıyor hala anlamış degilim gecen akşam eşimle dısarı cıkalım dedik alt tarafı 2 saat sürmedi geldigimde cocuga mama bile vermemişti zavallım aclıktan avaz avaz bagırıyordu mama hazırlamasını bilmiyormuş ki en az 50 kez anlattım görümcem desen 1 bardak cay bile demlemiyor. Akşama kadar yemek cay bulaşık cocuk ha bu arada evinde dagılmasıda cabası.en son gecen eşim nöbetçi yemek götürmek için yarım saat dısarı cıktım geldim kırk karıs surat yine cocuk ac deli oldum eşime isyan ettim nerdeyse evi terk etme noktasına geldim düşünsenize 2 aydır yatagımda yatamıyorum kanepe köşelerinde sürünüyorum. gecen akşam üşüdüm eşime dedim beraber yatalım (evde 6 kişi olunca yorgan kalmadı dogal olarak battaniye yada yazlık yorganla idare ediyorum) sen yorganı al o babasıyla yatsın diyo ölürmüsün öldürürmüsün. Cocugu tam uyutuyorum görümcem gelip uyandırıyo bu arada görümcem 25 yasında cocuk degil yani:) anlayacagınız oynatmama az kaldı bugun en son gene dısarı cıkacam dedi tabi yemek yap falan diyerek gidiyordo dedim grip falan olursun almam eve dedim .cünkü gecen hafta bi grip oldu bütün ev toptan hastalandık cocuga gececek diye ödüm kopuyo ve dedim yemegi sen gelince beraber yaparız ben yorgunum dedim ve gitmekten vazgecti :) dogum yaptıgım ilk günden beri gelen gidenin haddi hesabı yok hepside kaynanamın arkadasları ve ben lohusa lohusa yemekli misafir agırladım gunduz gelenlere pasta yapmıyorum diyede duydugum lafın hesabı yok.hatta 10 günlük lohusayken benden ciğ köfte yapmamı istiyorlar misafir için tabi bu kadar yorgunluga süt falan kalmadı dün yine süt olmama mevzusunu actı dedim sor millete uyumadan süt olurmuymuş ben misafirden fırsat buldummu ki dedim gelen misafirlerden 1 tanesi benim arkadasım yada akrabam olsa icim yanmayacak hep kaynanamın arkadasları .Pazar günü benim adıma misafir kabul etmiş dedim kocamın evde oldugu bi pazar var gelmesinler hafta içi gelsinler dedim. kocamın yanında da sözde hep cocuga o bakıyor görünüyo dün gece durmus bakamayacaksanız niye yaptınız diyo diyecem salak ben cocuga bakarım ama yanında 6 kişiye niye bakıyorum.bu arada evlerimizin arası 10 dakika bile yok hani gidip evlerinde kalmamaları için sebep yok şimdided durmus yaprak saralım hani akşam sararsak olurya kızı belki çaya falan yardım eder yazık degilmi kıza :)ailemden bi Allahın kulu yakında degil ki gelsinler havalar düzelmedi ki ben cocugu alıp yanlarına gideyim anlayacagınız durum vahim bana dua edin biraz önce herkesi postalayım evlerine

niye bukadar uzun yazdıgıma gelince hani herkes yazıyorya yok elime vermiyorlar yok hep onlar bakıyo halinize şükredin diye yazdım sizden beterleri var:)

cnm bebekler doğuştan reflü olarak doğarlarmış genzine süt kaçmıştır burnu kapalı gibi değilmi benim bebişte öyle oldu bnm ödüm koptu.sanki soğuk almış gibi dimi cnmm

evet bende çok korkuyorum ben bronşit diye düşünmüştüm çok saol canım cevap verdiğin içiin

Yüzünü yolduğu gibi elinin kendisine ait olduğunu da bilemediği için elini yüzüne çarpınca ödü kopuyor yavrumun:) Ödleğiz biraz sanırım :)

aynen bizimkide öyle bide şaşkın şaşkın bakıyor böyle yirim yaa =))

Allah sabır versin canım utandırdın beni..anlayışsız insanlar yaa

Bugün oğlum ilk kez bilinçli bir şekilde gülümsedi bana :))
"Eşşek oğlum bu kadar kaka yapılır mı" dedim gülerek, o da gözlerimin içine bakarak güldü, utanmış gibi çevirdi başını :))

off allah sabır versin valla yaa.....ben allahtan böyle sorunlar yaşamıyorum.birde bu blmiş hareketler tavsiyeler anneyle bebek arasına giriyormuş.şükür ki benim başımda eşim dışında kimse yok oda gündüzişde zaten onu yap bunu yapma da demiyor herşeyiyle kendim ilgileniyorum bebegimin ve bu beni mutlu ediyor.o görümceni de bi kaşık suda bogmak zevkli olurdu:13::13::13:

ilk iki denememizde sıkıntılarım olmuştu ama son denemede bi sorun yaşamadım galiba biraz psikolojik oluyo kendinizi rahat hissedin yeter bunu anladım ben tabi bide zaten eşlerin anlayışı yetiyo

şükür kızımda bu zamana kadar gaz problemi yaşamadık bi kaç kez ayaklarını karnına çekiyodu karnına masaj yaptık hemen gazını çıkardı normalde kendi çıkarıyo zaten bide emzirdikten sonra gögüsümü kapatmadan sırtıma alıyorum hemen çıkarıyo bi iki pışpışlamada bende gündüzleri ve yatasıya kadar çok sık emziriyorum daha hiç yarım saat emmedi çok kısa süreli emip uyuyo uyurkende 1 saatte gecede 2 saatte zaten kendi uyanıp ağlıyo biraz daha uzun süreli emip uykuya devam ediyo ilk ay kontrolümüzde 1 kg almıştı doktorum ii demişti mama kullanmıyoruz ama bakalım 26sında kontrolümüz var ne dicek doktorumuz baen niye az emiyo diyorum çünkü sütüm akıyo az emipte doymasa ağlar heralde kızımın gün içinde ağlaması pek olmuyo.

benimde doğumdan önce annem yanımdaydı doguma babam kayınvalidemler geldiler memleketten eşim polis olduğu için gurbetlik yaşıyoruz istanbuldayız kayınvalidem gelince ben kırk çıkasıya kadar kalıcam dedi resmen anneme sen git ben kalcam gibilerinden 5. gün annemler hepsi gittiler kayınvalidem kaldı yanımda bebeğim gündüz uyuyup gece oturunca ve sürekli emzirdiğim için gündüzleri o uyuyunca bende uyuyodum bi süre geçtikten sonra kayınvalidem bebeği göremiyoruz akşamları salona getiriyosun sürekli emzirip uyutuyosun sevemiyoruz filan dedi 18 günlükken akşam 8den öğlen 12 ye kadar hiç uyumadı kızım emzirip yatırıyordum ağlıyodu tabi bende baya kötü olmuştum sırtım ağrımıştı bide lohusa olunca annemde yok yanımda normalde annem kalacaktı kovarcasına gittiği için zoruma gitti bunalıma girmiştim ben sustururum sen beceremiyosun diyodu alıyodu çocugu kucakta salla salla yarım saat susuyodu bende biraz uyuyodum sonra al susmadı emzir diyodu 3 gün mama verdim aralarda uyuyodu sonra kayınvalidem resmen kavga çıkardı ama saolun eşim beni savundu çocugu sevemiyoruz sırtı dönük emziriyo yok bana vermiyo hep uyutuyo gibi saçmalıklar eşimde oldu çocuk sana göre yaşasın minicik bebekten ne bekliyosun dedi bi kaç gün yemegimi yaptı ben gelinim o kaynana dedi neler neler burnumdan getirdi resmen ama inat ettim bebeğime hiç bilmeme ragmen yaparım ben dedim uyumadım baktım yıkadım bile ona dokundurtmadım eşimle yıkadık 42. gün gitti şükür tabi kısa süre sonra yine gelicem duru büyücek odalara sokup uyutamıcan diyerek minicik bebek emip uyumaktan başka ne yapar insanın annesi gibisi yok bende eşimde tek çocuguz oğlunu çok kıskanıyo beni seviyo diye şükür gitti ve kızımla başbaşayız yüzüne bakıp şükürler olsun diyorum şimdide arayıp minik çocuk uyuyup büyücek bebeğimize ii bak diyo sanki ben bakamıyorum gibi ama anladı benim herşeyi başaracağımı ve sustu hiç umudum yoktu ben kalacaktım yaza kadar ama bakıyosunuz dedi şimdi kızım gülücükler atıyo çok uyumuyo ve haftaya anneannesi gelecek bu güzellikleri o görecek insanın içi fesat olmasın herşey çok güzel olur sabret çocugunla ilgilen günler çabuk geçiyo

kızlar oğlum 20 günlük memeyi reddettiği için emziremiyorum hep sağıp biberonla veriyordum bir arkadaşım kaşıklı biberona alıştır tekrar memeye geçer ve emer dedi bugün kaşıklı biberon aldım ama süt akışkan olduğuu için bebeğe veremiyorum çok geliyor kaşığa galiba bu yöntemle olacak iş değil bu aranızda kullanan varmı kızlar

bebeğim bu saatlerde çok ağlıyoooooo yardım lütfennn

gaz için annemin tavsiyersi; kavonoza sıcak su koyup buzdolabı poşetine koyup bağladım.bir beze sarıp kızımın ayaklarının dibine koydum.ayakları ısınınca gaz sancısı hafifleyip 2,5 saat aralıksız uyudu. dene istersen.

motilium yan etkisi sut artirmak olan bir ilac. aslinda bebeklerde de reflu icin veriliyo
diger her seyi denedim ama nafile ( artmiyor artmiyor. dogumdan sonra daha kilo bile aldim herseyi denemekten

Herkese merhaba!!

Dogumdan beri ilk kez yazabiliyorum.. gunlerdir her bilgisayari elime alisimda bi engel cikiyo, bugun nihayet bos bir an bulabildim. Oglum 41+3te dogdu cok sukur, 1 Subat'ta.. Ocak annesi sayiliyor muyum hala??
Artik buralarda dogurmayan kalmadigi icin zor gecen dogumumdan bahsedebilirim sanirim, kimsenin korkacak hali kalmadi..

41+2 gecesi sancilarim duzenli hale gelince gittik hastaneye ama olcumlerde sancim kuvvetli cikmayinca istersen burada kal istersen eve git dediler ben de dondum eve.. ertesi gun tum gun boyunca devam etti sancilarim, gece yattiktan sonra artinca biraz yuruyeyim dedim oda icinde agri azalsin diye. yururken birden suyum geliverdi! banyoya nasil kostugumu bilemedim, agrim var deli gibi ama bi yandan da siritiyorum sonunda dogcak diye

annem bir yandan soyleniyo "boyle hastane mi olur (yurtdisindayim ya) sancili kadini eve gonderiyolar, suyu evde geliyo!" diye.. esim bi yandan hastaneyi ariyo gelelim mi artik diye.. ve inanilir gibi degil ama bu aramanin sonunda hastanedekiler hala "agrisi dayanilamayacak kadar olana kadar evde durabilirsiniz" dediler!! ben gidelim dedim, evde annemin sikayetlerini daha fazla cekemeyecektim cunku. zaten hastaneye doguma gelemeyecegi icin ayrica bi sinirliydi.. burdaki dogum olayi bizimkinden cooook farkli, dogum sirasinda babadan (baba yoksa 1 refakatci) baska hic kimse etrafta olamiyor ve (sadece) anane-babane-dedeler gunde 1 saat gorebiliyorlar bebegi, diger akrabalara izin yok. babanin bile her aksam 8de odayi terk etmesi gerekiyor. anne tek basina kaliyor bebekle, gece ebeler hemsireler gelip ilgileniyolar seninle...

neyse doguma geleyim...
gece 2 bucuk gibi geldik hastaneye, olcumler falan derken 4-5 saat gecti, sancilarin siddeti artiyo tabi bu arada. sonra dogum odasina gectik, bende acilma hala 3-4 cm.. hicbir ise yaramayan uyusturucu gaz verdiler, cek allah cek sancilarda bi azalma yok! anca kafam guzel oldu esim yanimda benimle konusuyo, bilincim tamamen acik ama gozler kapali zar zor konusuyorum gaz yuzunden.. bikac saat de boyle gecti, iki de bir ebe geliyo yaninda bi ogrenciyle, sirayla acilmama bakip duruyolar, nerdeyse saat basi yarim cm acildi. suni sanci verdiler, 3 kere epidural yapildi. son 3 saatte sancilarim dayanilmazdi, saatlerce aglamicam aglamicam diye soyleniyodum sonunda gozumden yas geldi ikinma fasli en kotusuydu malesef. sancilarla bebegimin yuzu yukari bakar hale gelmis, bir bu bir de acilmam mi yetmedi nedir 1 saat boyunca ikindim da ikindim... yuzum mora donmus esim sonradan anlatiyor, bana destek olmak icin yazik kulagimin dibinde bagiriyor ben ikindikca. bebegimin basi defalarca gorunup gorunup geri kacti iceri. sonra bi ara bi hareketlenme oldu ebeyle ogrencide, dedi ki bi uyusturucu yapcam asagiya, esim de tercume ediyo bana anlamam o halde diye. bi baktim kadin eline nester aldi, oh be dedim sonunda!! yar nereyi yariyosan cikar artik su cocugu! meger ben panik yapmiyim diye uyusturucu falan demis ama gordum yani nesteri memnun bile oldum! o yariktan sonraki 2. ya da 3. ikinmada cikiverdi sonunda yavrum, kafasi uzamis ve mor bir halde

3790 g, 54 cm dogdu 10 gun gec gelen oglum, biraz sariligi ve kan sekerinde duzensizlik goruldu o yuzden 5 gun tuttular bizi hastanede kontrol altinda tutmak icin, 2 haftadir da evdeyim, annem bana bakiyor ben de oglusuma

ben ki agriya siziya dayanikliyim derim hep ve bi saglik problemi soz konusu olmadikca normal dogumdan yanayimdir ama bu yasadigim biraz fazla yorucuydu galiba.. bebegini kucagini alinca agrilari unutuyosun iyi hos ama o agrilarin verdigi rahatsizligi unutmuyosun, en azindan ben unutmadim. oyle ki bebegi yikarlarken esime dedim, bir dahaki dogumu normal isteyecegimden supheliyim diye :26: annem 2. cocuk kolay olur diyor ama gorecegiz bakalim..

neyse artik, cok sukur bebegimi kucagima aldim sonunda, son haftalarda beklemek cok zordu biliyorsunuz... hepinize kolayliklar diliyorum bebeklerinizle, saglikla buyurler insallah!

lohusalıkmı kötü yoksa lohusayken karşılaştığımız sorunlarmı kötü??az önce yazdıklarınızı okudumda sizin kayınvalidelerinizden yaşadığınız hiç bişey yok...ben 10 günlük lohusayken kavga ettim...çocuğu ona vermiyormuşum(uyuyor diye anne uyanınca sev diyorum)dokundurmuyormuşum(eldivenini çıkarma gece yüzünü çok derin çizmiş çok ağladı diyorum.bi akşam 10 dakika dışarıya çıktım eşimle alışveriş için kayınvalidemide aldık evden o sıra annemi aradım çocuk ağlıyor deyince nevrim döndü arabadan inince koştur koştur eve çıktım(hoşgeldin dememişim)şekerli su işini araştırdım çok tavsiye edilmiyor o söyleyince yapmıyormuşum..göbeği akıyor tuzlamayalım dedim annenle ablanla yıka diye herkesin içinde laf sokuyor...akşamda ben burda duramam deyip çıkıp gidiyor...3 gün sonra tekrar geliyor EĞER BURAYA GELDİĞİMDE TEKRAR BÖYLE OLURSA S....R BATIRIRIM ORTALIĞI ONA GÖRE DİYOR..ben ağlamaktan sinir krizi geçiriyorum o ara annemin ellerini tutuyorum KENDİSİ YAPIYOR diyor....annem oğlun alıyor deyince zorla toparlandım o gece uyumadan sabahı ettim...ertesi gün tekrar çıkıp gidiyor ...kayınpederimi dolduruyor ben lohusa lohusa babamı göreyim diye gidiyorum babamda yüzüme bakmıyor laf sokup ağlatıyor...eve geliyorum annemi babamı sığdırmadın suratın yerden kalkmıyor deyip kucağımda bebeğimle DAYAK YİYORUM...dikişlerimi ağrılarımı acılarımı hiçe sayıp savuruyor beni...abisi sürekli beni haksız görüp ailesini saygısızlık yapıyorum diye eşimi dolduruyor,eltimden yardım istiyorum düne kadar onlar hakkında konuşurken bugün onlar bizim ailemiz eşlerimizin ailesi annecim deyiver ben olsam öyle yaparım diyor eşine benim anlattıklarımı anlatıyor(kendisi çok uzak buraya yılda bir defa 15 günlüğüne gelir gezer tozar gider..)ayrılmak istiyorum ailem kabul etmiyor eşim bebeğimi elimden almakla tehtit ediyor korkumdan sesim çıkmıyor(maddi durumu yok ailemin ailemde yok aslında)dün akşam oğlum için ortamı düzeltiyorum haklıda olsam özür diliyorum ama eltim ne söylediyse abimde ben ordan ayrılınca ordakileri tekrar dolduruyor beni hiçe sayıyor sürekli benim eşim şöyle iyi benim eşim böyle iyi saygılı deyip duruyor....eve geliyorum kendime bakıyorum aynada...koca bi ÇARESİZLİK KARŞIMDA....BEBEĞİME BAKIP BAKIP AĞLIYORUM ...benim arkadaşım lohusayken delirdi geceleri evden çıkar giderdi bende hasta oldum sonunda sürekli elim ayağım titriyor korkudan her an bişey olucakmış gibi....dahada anlatsam uzayacak hepinizden dua bekliyorum....huzurlu kalın....bebeklerinizle meleklerinizle....

bunlar insan mı yaaa. yazıklar olsun hepsine.. elimde olsa ben yardım ederim sana o nasıl koca onlar nasıl aile. Allahım senin yardımcın olsun lohusa insana bunlar yapılırmı?? hiç beddua etmeye gerek yok lohusa bir kadına bunları çektirenler belalarını bulurlar zaten çünkü sadece sana değil aynı olumsuzlukları el kadar bebeğede çektiriyorlar. destek olmaları onların sana moral vermeleri gerekirken yapmadıkları kalmamış o şeytan kaynınla eltinide Allah bildiği gibi yapsın inşallah. eşine de helal olsun valla sen ona binbir acılarla çocuk doğur ver o sana dayak atsın. bunlar insansa ben değilimm valla. bende kendi halimden şikayetçiydim valla utanıyorum şu anda kendimden. Allah yardımcın olsun esracığım. Allah merhamet versin kalplerine.

kizlar benim de bebegim cok agliyor karni agriyor

serbet veriyorum rahatlatiyor ve hemen yatiyor

[B[/B] Birde Rezene ve anason cayi yapiyorum

Iyi geliyor deniye bilirsiniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…