• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

benimde kırkım pazar günü bitiyor ve ilişkiye girmekten çok korkuyorum :) gerdek heyecenı sardı :D :P normal doğumbenimki ya acıyormu kızlar :(

ya kızlar benim hala kanamam devam ediyor pazar günü kırkım çıkacak 1 ayı geçti bukadar devam edermi.. aslında bitmişti 2-3gün hiç gelmedi sonra tekrar başladı halada devam edior.. sizde nasıl..?

kızlar bebişleri nasıl giydiriyorsunuz? Kundak yapıyor musunz?
ben hiç şapka ve yelek kullanmadım. sadece eldiven takıyorum. iki kat giydiriyorum bir de penye battaniyeye sarıyorum. sizler neler yapıosnuz merak ettim.?
Bir de bebeğinizin saçları varmı. benim kızımın çok saçı vardı hemde uzundu ama alnındaki saçlar dökülmeye başladı. sizinde bebişlerin saçları dökülüyor mu ? bu arada rengide değişmeye başladı.

kalça çıkıklığına götürdüğüm zaman dooktor sakın kundak yapma çok yalnış dedi. iki kat giydiriyorum şapka yok pazen battaniyeye sarıyorum alnı ve saçları dökülmyeye başladı

kızlar siz mama kullanıyormusunuz benim sütüm var ama yeterli değil sağdığım zaman geceye gelmiyor ve gece mama yapıyorum hero baby kullanıyordum bebeğim sanki pek beğenmiyor hep kusuyordu onu ve gaz problemi çok oluyordu sizin tavsiye edeceğiniz bir mama varmı az önce bebelac 1 aldım bir deneyeceğim ama yinede tavsiyelerinizi bekliyorum kızlar iyi akşamlar

kızlar siz mama kullanıyormusunuz benim sütüm var ama yeterli değil sağdığım zaman geceye gelmiyor ve gece mama yapıyorum hero baby kullanıyordum bebeğim sanki pek beğenmiyor hep kusuyordu onu ve gaz problemi çok oluyordu sizin tavsiye edeceğiniz bir mama varmı az önce bebelac 1 aldım bir deneyeceğim ama yinede tavsiyelerinizi bekliyorum kızlar iyi akşamlar

biz henüz kullanmadık çok şükür ama hastaneden milupa önerdiler sütüm yetersiz olursa.
inşallah en kısa zamanda sütün artar canım, bol su iç, süt arttırıcı çaylar, göğsü sıcak tutmak, komposto, çorba, hurma filan ne varsa kullanıyorum sürekli yiyip içme halindeyim ben, olur da az emerse de sağıyorum hemen süt azalmasın diye

canım onları kullanma. en iyisi mulipa aptamil.
ya kızlar benim hala kanamam devam ediyor pazar günü kırkım çıkacak 1 ayı geçti bukadar devam edermi.. aslında bitmişti 2-3gün hiç gelmedi sonra tekrar başladı halada devam edior.. sizde nasıl..?
benim de az az devam ediyor.

benimde kırkım pazar günü bitiyor ve ilişkiye girmekten çok korkuyorum :) gerdek heyecenı sardı :D :P normal doğumbenimki ya acıyormu kızlar :(
offf hiç düşünmek bile istemiyom çok korkyyorum. hala ağrım var o işi hiç yapamam.
Ben Ankara'da Zekai Tahir Burak Doğum Hastanesinde doğum yaptım, bir sorun olduğunda da yine oraya gitmeyi tercih ederim.
Bir an evvel geçer sıkıntılarınız umarım.

önerebileceğin bir doktor var mı ?

canım onları kullanma. en iyisi mulipa aptamil.
benim de az az devam ediyor.

offf hiç düşünmek bile istemiyom çok korkyyorum. hala ağrım var o işi hiç yapamam.

önerebileceğin bir doktor var mı ?

Verebileceğim bir isim yok ama maddi sıkıntın yoksa özel hastanelerde de iyi doktorlar var, ZTB'de sıra çok bekleniyor, kalabalık oluyor. Ama doktorları çok eğitimli ve konunun uzmanı kişiler. Ama doktor seçme imkanı yok, o gün kim nöbetçiyse ona görünüyorsun.

Son düzenleme:
kalça çıkıklığına götürdüğüm zaman dooktor sakın kundak yapma çok yalnış dedi. iki kat giydiriyorum şapka yok pazen battaniyeye sarıyorum alnı ve saçları dökülmyeye başladı

Canim senin doktor yapma demis... Benim bebegim biraz rahatsizlandi ve 3 gun cekti surekli emmek istiyordu ve kucagimda kalmak istiyordu normalde huyu degil ebemiz bebek kendini iyi hissetmedigi icin aneye daha yakin olmak istiyor kucaklanmak istiyor dedi.. Yatiracaginda kundak yap anne kucagi hisse verdigi icin rahatliyormus... ebemiz ayrildiktan sonra yaptim o gun hic uyumayan bebegtim tam 3 saat uyudu dun gece yine uyumak istemedi kucagimda kalmak istedi yine denedim ve cook ise yaradi..

benim kızım 20 aralıkta doğdu kırkım çıktı azda olsa kanamam oluyodu elli günden sonra bitmişti ilişki meselesini uyguluyalım dedik amaa öyle bi acı ağrı oldu ki eşim bile korktu ki ilk evlendiğimde bile acı yoktu bi kez daha denedik yine acı olayı devam ediyo epidural sezeryan olmuştum ben ama hamileyken ilişki olmadığı için şuan hiç olmamış gibi ağrır dedi doktorum işin acığı çok korkuyorum dünde azda olsa yine kanamam oldu zaten çok korkuyorum:21:

Verebileceğim bir isim yok ama maddi sıkıntın yoksa özel hastanelerde de iyi doktorlar var, ZTB'de sıra çok bekleniyor, kalabalık oluyor. Ama doktorları çok eğitimli ve konunun uzmanı kişiler. Ama doktor seçme imkanı yok, o gün kim nöbetçiyse ona görünüyorsun.

Ben de burda ZTB gibi kadın doğum hastanesinde doğurdum. daha deneyimlidirler die düşündüm. doktorumda vardı ama normal doğum olunca adını bile bilmediğim bir doktor girdi doğuma. ve malesef sonuç felaket. türkiyede olsa herhalde beni sezeryan yaparlardı. çünkü 20 ye yakın dikişim var .KEşke türkiye'de doğum yapsaydım. artık doktorlarada güvenemiyorum. o kadar çok canım yanıyor ki muayene bile olmak istemiorum. o yüzden geldiğim de sadece bir doktora gitmek istiyorum. çünkü defalarca muayene olmak istemiorum. ama gideceğim doktorun normal doğum uzmanı olması gerekiyor ki benim derdime çare olsun.. :( çünkü :50:çok çaresiz durumdayım.

benim kızım 20 aralıkta doğdu kırkım çıktı azda olsa kanamam oluyodu elli günden sonra bitmişti ilişki meselesini uyguluyalım dedik amaa öyle bi acı ağrı oldu ki eşim bile korktu ki ilk evlendiğimde bile acı yoktu bi kez daha denedik yine acı olayı devam ediyo epidural sezeryan olmuştum ben ama hamileyken ilişki olmadığı için şuan hiç olmamış gibi ağrır dedi doktorum işin acığı çok korkuyorum dünde azda olsa yine kanamam oldu zaten çok korkuyorum:21:

Sen sezeryan ile bu kadar acıdı diyorsun ben en yapıcam ya 20 dikişli normal doğumla. offf (((:18: 40 ımın çıkmasına 2 gün kaldı benide bir korku sardı. ama ben denemeyi bile düşünmüom korkudan :(

Gunaydinlaaarr... Erkenciyim ben bu sabah.. Bebegimi emzirdim o salincaginda bende kahvalti yapiyorum..
Cook guzel rahat bi gece gecirdik.. :nazar:
Su an bana bakiyor bebegim huzur dolu.. :16: Cook seviyorum ben bu cirkini ya.

merhabalar...
bizimde 2 gündür kaka problemimiz var kakasını yapıyor oğlum ama çok zorlanıyordün akşam gece yarısına kadar uyuyamadı kuzucum ne yapıcaz bilmiyorum..

mamayla beslediğim için kaka problemi bizdede ara ara oluyo ben 2 -3 günde bir has zeytinyağı içiriyorum 1 çay kasıgı kadar bide kaka yapmak için ıkındıgını gördüğünde popo deliğine yağ sür biraz içine dogru ben kulak çöpüyle denedim işe yarıyo ama dikkat et pamugu içinde kalmasın yapmadan önce pamugu kontrol et kayınvalidemde gezeteyi rulo yapıp yagı öyle sürüyo basındaki katı kısım çıkınca gerisi kolay cıkıyo

birde annem aktarda satılan hint cevizi (muskat) rendeleyip badem yagına katıp 1 cay kasıgı içir demişti bende gerek kalmadı ama sen yinede arastrır kolay gelsin

:17: ayiptir soylemesi biz acilisi yaptik bikac gun once... hic zorlanmadim yada rahatsizligim ol;madi ... Tabi dikislerimdede aci yok
orda problemim hala devam etseydi denemezdim gibime geliyor...

Kizlar benim dogumdan sonra kanamam cook az olmustu hatta iki hafta bile surmedi..
Dort gun once kanamam basladi ama felaket adetlerimde bile boyle cok olmuyordu.. Resmen akiyor oysa emzirince kanama gec olur yada hic olmaz diye duymustum :6: Sizde nasil?

mamayla beslediğim için kaka problemi bizdede ara ara oluyo ben 2 -3 günde bir has zeytinyağı içiriyorum 1 çay kasıgı kadar bide kaka yapmak için ıkındıgını gördüğünde popo deliğine yağ sür biraz içine dogru ben kulak çöpüyle denedim işe yarıyo ama dikkat et pamugu içinde kalmasın yapmadan önce pamugu kontrol et kayınvalidemde gezeteyi rulo yapıp yagı öyle sürüyo basındaki katı kısım çıkınca gerisi kolay cıkıyo

birde annem aktarda satılan hint cevizi (muskat) rendeleyip badem yagına katıp 1 cay kasıgı içir demişti bende gerek kalmadı ama sen yinede arastrır kolay gelsin

biz mama kullanmıyoruz ve 1hafta öncesine kadar herşey normaldi, işin garibi kabızda değiliz kulak çöpünü popo çevresine sürüyorum içeriye sürmüyorum zaten. Muskatı banada çok tavsiye ettiler ama ben düşünmüyorum kullanacaksan bile iyi araştır bence. Ben araştırdım ve çok yan etkisi olduğun gördüm..

:17: ayiptir soylemesi biz acilisi yaptik bikac gun once... hic zorlanmadim yada rahatsizligim ol;madi ... Tabi dikislerimdede aci yok
orda problemim hala devam etseydi denemezdim gibime geliyor...

Kizlar benim dogumdan sonra kanamam cook az olmustu hatta iki hafta bile surmedi..
Dort gun once kanamam basladi ama felaket adetlerimde bile boyle cok olmuyordu.. Resmen akiyor oysa emzirince kanama gec olur yada hic olmaz diye duymustum :6: Sizde nasil?

benimde kanamam az azdı ve bitmişti 4-5gün sonra yoğun haliyle tekrar başlamışı ama şimdi bitmek üzere çok şükür..
Ama adet kanaması kişiden kişiye değişiyormuş kimisinde emzirme süresince kimisinde 3-4 ay kimisindede doğumdan sonra hemen başlayabiliyormuş.

merhabalar ocak anneleri...hatırlarsanız 2 hafta önce ağlayarak sizinle oğlumdan topuk kanı istediklerini cevap beklediğimi söylemiştim.ve hepinizden dua istemiştim....bana duaa eden etmeyen tüm güzel annelere canı yürekten teşekkür ederim...oğlumun cevabı geldi herşey normalmiş...dilerim ALLAH kimseyi evladı ile imtihan etmesin....minicik elleri olan yavrularımızı bizlere bağışlasın....farklı durumda evlatları için sıkıntıda olan kimlr varsa ALLAH yardım etsin.....

yaa kızlar benimde bugün 44. günüm ama kanamam azda olsa var. biryerde okudum 40 günü geçen kanamanız olursa dr a gidin çünkü kanama sütünüzün azalmasına sebep olabilir yazıyor. ne alakası var anlamadım ama doktora gidip gitmemekte kararsızım.
bu arada bebeğim çok halsiz yaaa ayaklarımda sallamadan uyumayan bebeğim bıraksam sabahtan akşama uyuyacak kucağıma alınca da hiç hali yok sanki baygın gibi böyle. uslu uslu duruyor ama böyle değildiki gayet canlı bilmiş bir bebekti. hasta mı oldu acaba doktora götürsemmi off inşallah düzelir. beni hiç rahat bırakmıyor diye şikayet ediyordum şimdi eski haline gelsin diye dua ediyorum sevmedim bu uslu kızı ben:14:

kızlar memem iltihaplandı sanırım elime bir kitle geliyor ve ağrı yapıyor ayrıca ateşimde var?? böyle bir durum yaşayan var mı? normal durum mu sizce???

Back
X