2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

Canım geçmniş olsun ahsen in neyi varr????

Duru nun sağı solu belli olmuyor canım 2 3 dilim kaşar, 3 4 tane siyah zeytin , yumurtanın beyazı sarısını yerken midesi bulanıyor bazen kızarmış yumurta yiyor bazende ağzına bişey almıyor haftasonu ben , hafta içi anneme diyorum zorlama acıkınca anneme yumurta yada süt istediğini söylüyormuş sadece yumurtanın yarısını yeyip doydum yemeycem diyormuş işte böyle.

Canım geçmiş olsun umarım elif iyi olmuştur duru her hastalıktan sonra huy değiştirir allah kolaylık versin..

Allah acil şifalar versin canım bu dr ları allah bildiği gibi yapsın neden açıklama yapmıyorlar gerçi ben duru nun dr undan memnunum allah var herşeyi sorarım beni aydınlatır.. Hangisine güveneceksin...

Güzel hatunlar nasılsını siz ve bebişler.

Bizim işler çok yoğun dosya tarıyoruz 2 haftadır doğru dürüst giremiyorum siteye.. Hamilelik , iş, ev , duru yuvarlanıp gidiyoruz allaha şükür annem yanımda ben bu kadının hakkını nasıl öderim bilemem ne yapsam ödiyemem gerçii..

Duru nun dili bayağıı açıldı derdini rahatlıkla anlatıyor şükürler olsun.. Ağlama ve inat krizleri yine devam ediyor, yemek konusuna gelince hiiççç zorlamıyorum yemek istemediğinde tamam yeme diyorum acıktımı zaten söylüyor ve genelde yemeklerin suyunu yiyor suyundan suyundan diyor, ama yemek seçiyor yoğurt hiç sevmiyor .. Allahım sallanma sevdası geçmiyor kızlar saatlerce ayağımda kalıyor gündüzde anneme salla meni deyip kadını yoruyor ne yapacağım bilmiyorum.. Vee uykusunda çookk sayıklıyor bağırıyor bazen korkuyorum sanırım rüya görüyor bizden haberler böyle....

::)))) Dün anneme aneane çanta nerde ben işe gidecem demiş ne çantasıysa beni görüyor ondan sanırım..

En uzun cümlesini cumartesi günü kurdu kaynanam gildeydik : Anne menim uykum geldi eve didelim dedi nasıl sevindim kızlar gözüme kocaman göründü kuzucum ahh biraz akıllı olsaa bağırıp, ağlamasa ne güzel olacak....

Selam kızlarr, benim oğlum cok degisiklik istiyor, sizlerde de var mi? Sürekli yedigi şeylerden sıkılıyor, kahvaltida da öyleyiz, zeytin, peynir, haşlanmis yumurta konusunda da öyle, degisik peynir cesitleri deniyoruz arada, o zaman yiyor, uzun süre haslanmis yumurta yemediyse yapinca yiyor, menemen yapiyorum onu yiyor, yagda yumurta , firinda patates yiyor ama degisik seyler yapiyorum mutlaka eger istahi varsa yiyor. Istahi yoksa bir iki lokma aliyor, zorla asla yemez, ben de hic zorlamiyorum istahi olunca kendisi ister cok sükür...
Ahsennim gecmis olsun belki hastaliktan dolayi istahi yoktur, zorlama bence...
Beşir de bu aralar gece ağlayarak uyaniyor, bi sıkıntısı var yine ama gündüz gayet iyi sayilir... Rüya görüyor desem bu kadar olur mu bilmiyorum...
Bizde gece uykusuna dalmakta zorlaniyoruz, bigün ögle uykusuna yatirmadim yine zor uyuttum, gece de uyanip durdu yine... Bi daha da yapmam öyle sanirim... Alt azilar çıkacak biraz ondan olabilir, yada iki yaş sendromudur belkii...

Kahvalti sorunu bizde de var,ben cogunlukla corba veriyorum.yumurta asla yemiyor,haftada 1_2 kez yumurta peynir sut ceviz karisimi yapip yediriyorum zar zor'arkadasim seneye yer benim kizim da yemiyordu merak etme diyor,ben de zorlamiyorum
canım bizdede bi ara çoktu menemeni çok seviyordu üzerinede biraz kaşar ekmeksis çorba gibi yiyiyordu ama şimdi herşeyi denedim gene yok bugünde kıymalı yumurta yaptım yok onnuda yemedi bende çorba yedireyim bundan sonra
sagol canım ben kulagındaki akıntıyı görünce kan sandım aklım çıktı
zaten doktora gitmekten nefret ediyorum allah onlara muhtaç etmesin özel gidiyorum güya ama yok hiç ilgili bir doktora denk gelmedik

canım benim kıza bıraksam akşama kadar hiç bişey istemez daha yeni 10 500 oldu dün doktorda tartırmakta aklıma gelmedi evde ben tartıyorum

Ahsen canim cok geçmiş olsun..cabuk iyileşir inş. .bu doktorlarin hepsi bir alem ya..
Kizlar yemek bizdede buyuk bir sorun..hele kahvalti.ela ayri ayri hicbisey yemiyor. .bende mecbur karistirip veriyorum..yoksa a kalacak..bi corbayla gunu kapatıyoruz bazen.aksam yemegi hic yok..hep ileride yer umuduyla bekliyorum bakalim..

Canim takipettigim icin biliyorum, sen ugrasa ugrasa aldirdin ahsene gram gram da olsa.. Besir kendi istegiyle yiyor ama aç kalmayacak kadar yer, zorla bir lokma bile yediremem, hemen çıkarır ağzından... Iste ne kadar kendi istegiyle yese de kilo almiyor, boyu uzuyor ama onüc ayindan beri ayni kiloda, 13 kg civarinda hala, boyu da 87 cm... Kilosu önceden iyi oldugu icin almiyo diye takmiyorum hic... Sen de cok takma kafana bosver, zayif insan daha saglikli oluyor genellikle... Bi de cocuklar bu dönemde cok secici oluyorlar heralde, Beşir de cok secici, gecen gün pirasa yedi cok şaşırdım çok da sevindim :)

Ah o kahvalti yok muu! Zaten bu kahvalti derdine sabahlardan nefret eder oldum. 8-9 arasi kalkiyo ceren 11e dogru artik yiliyorum yedigi yeter diyorum. Ben malesef hala bulamac hazirliyorum o da yumurta sarisi bi o kdr peynir bi kasik bal ceviz ve bi parca tereyagi sutle sulandiriyorum baska hicbiseyle cogaltmiyorum bi gidim bisey oluyo zaten onuda agzinda tutuyo bi saatte ogure ogure yiyo onunda tamami badiren bitiyo yaptigimdan kendimde hoslanmiyorum ama napiyim obur turlu bir yumurta sarisini zorla yediriyorum peynirin zeytinin yuzune bile bakmiyo yagda yumurta yapiyotum menemen yapiyorum yok. Allahtan sute alistirdim zorlada olsa sabah ve aksam yatmadan birer cay bard. Sute pekmez katip iciriyorum en azindan sut icti diyorum bisey yemese bile. Bi de yeri gelmisken size sormak istedigim bisey var. Ceren televizyonsuz yemek yemez ooldu, gecen tam hazirladim yedircektim elektrikler gitti ve ben bi lokma yddiremedim cok kotu alisti televizyonla yemeye ya ilerde obeziteye sebep oldugu soyleniyo ama baska turlu yemiyo napabilirim ki!

Oh oh senin zilli nerdeyse kitap yazicak:) biz daha iki kelimelrre yeni gectik baba gitti, mama bitti falan diyo iste ama soyledigim herseyi tekrarlamaya calisiyo Dun betul diye bi arkadasla telde konustum bugun bile bi kac kere betul dedi. Bi de su bir haftadir elindeki hicbiseyi vermek istemiyo benim diyo, bazen de ciyen diyo kendisini gosteriyo :) bi de bugun bagirtti beni kiziyodum bana bakti bakti offf anneee dedi dondu gitti oldum gulmekten ya cok fena bunlar :)

eczacıarda nerdeyse dr. gibi cnm zaten bilirler çoğu şeyi haklı tabi hastaneler mikroplu ortam
allah kolaylık versin cnm ya zor işin ben hamileyken iş yerinde hep ekmek arası zeytin isterdi cnm ve elifte zeytine bayılıyor hep zeytin ver yesin birde tahin pekmezide seviyor karışık tatlıya hoşuna gidiyor heralde yumurtayı pek sevmiyor haşlanmış halini ucundan beyazını yiyor o kadarcık
ayymaşallah duruya darısı elife :) cnm duru normal doğummu olmuştu?

ah o gece uykuları yokmuu illa yarım saat 1 saat uğraştıracakalr kendileriyle, bende bugün 10 da uyandı 11 lerde uyuduk yine 1 buçukta uyandı ama yine uyumakta direndi ama ben anladım çocuklar evde yorulmuyor dışarı çıktık dün 11 lerde uyanmıştı sabah gece hemen uyudu :)

sagol canım bizim huysuzda çorba türünü gene yiyiyor çok şükür ama çigneyerek hiç birşey yemiyor bebekken daha iyiy yiyiyordu sanki
aynen canım dedigin gibi küçük hanım gr la alıyor bi hastalanınca kiloyla gidiyor
maşallah sizin boyunuz çok güzelmiş bizim 80 cm yoktur
canım valla sabahları bende aynı durumdayım ben epeyidir hiç bulamaç yapmadım
tekrar başa dönmek istemiyorum

canım elifte hiç bişey yemiyormuş
ahsen mama filanda yemiyor sütde yeni başladık gece uyumadan önce veriyorum
memeden kesmeyi düşünüyorum bu ay ama nasıl olur çok korkuyorum geceleri
emzigidde 2 yaşını doldursun o zaman deniyecem :18:

Kahvalti sorunu bizde de var,ben cogunlukla corba veriyorum.yumurta asla yemiyor,haftada 1_2 kez yumurta peynir sut ceviz karisimi yapip yediriyorum zar zor'arkadasim seneye yer benim kizim da yemiyordu merak etme diyor,ben de zorlamiyorum

Kızlar bıldırcın yunurtasini deneyin haslayip eline verin bizim kıza oyuncak gibi geliyor hemen yiyor tabağa koyup masaya bırakıyorum hop agInda kendi küçük ama besleyici bende hâlâ bulamaç yapıyorum öyle ne yediğini biluyorum en azından

Valla öyle canım hergün şaşırtıyor bizi dünde ben tırnaklarımı kesiyorum elini uzatıp uzamış kes diyor kendi tırnakları için..

gözümde canlandırdımda genç kız edasıyla offff anneee deyişini...... Allah kuzucuklarımıza sağlıklı ömürler versin..

Hayır canım sancıyı çektimde çıkarmayı beceremedim 24 saatlik sancıya rağmen 1 cm bile açılma olmadı gece saat 1 de acil sezeryana aldılar....

Birde özelll vay adiii vayyy...

Neyseki duru azda olsa bişeyler yiyor. Zor bir durum ya hiç yememesii....

Son düzenleme:

Ben kahvaltıda çorba iciriyorum yanında zeytin peynir minicik yedirmeye çalışıyorum artık ne kadar yerse kardır diyorum. Çorba dediğimde minik çerez kasesiyle anca içiyor bazen bitiremiyor bile. Benim kizimda ahsen gibi iştahsız bir bebek. 10,5 kilo tartık kıyafetleri ile. Şimdi hasta büyük ihtimal kilo verdi hepten iştahı kesildi. Patates kızartmasını seviyorsa ahsen küçük küçük kızartıp yumurtayı üstüne kırmayı denesen belki yer ben nehire o şekilde biraz yediriyorum.

bıldırcın yumurtası da veriyorum bazen ama eline alıp oynuyo ama yemiyor,yani yumurta ve peyniri kesinlikle biliyor ve naparsam yapayım ayırıyo ,ayrı yediremiyorum,belki kaşar yiyebiliyor nadiren,ben de haftada bir iki kez karışım yapıp diğer günler çorba veriyorum,seneye düzeleceğini düşünüyorum,bir de anne sütü alıyor,sanırım kahvaltı saatinde çok da aç olmuyor çünkü gece de emiyor bir iki kez,uyanınca da evdeysem emiyor ne kadar karnı doyacak diye emmesin desem de,o yüzden ısrar etmiyorum,en azından çorba içiyor,ya onu da içmese

Ne zor ya uyku yemek
Kesin emdiği içindir canim

kızlar ya kaç gündür pek bi endişeliyim geçen ay 5 inde adet olmuştum ama hala gelmedi bide kasıklarımda bazı hareketlerde rahatsızlık hissediyorum dayanamayıp test yaptım bugün sonuç tek çizgi ama neden hala olmadım ve rahatsızlık oluyor acaba bu seferde ona taktım üff çok huzursuzumm

Benim kızım 16 aylık olduğundan beri iştahsız. Yani genelde iki öğünle geçiştirmeye çalışıyor günü ve 18 aylık olduğunda kilosu 11.200 filandı, bir süredir tartılmadı ama çok da arttığını sanmıyorum. Tatlıya bayılıyor, ben çalışırken anneannesi alıştırmış, biraz yese ödül olarak çikolata bekliyor. Ben işten ayrıldım ve bir aydır evde beraberiz, bazı günler hiç tatlı vermiyorum bu durumu kırmak için. 36 haftalık hamile olduğum için sürekli yeni bir şeyler için de uğraşamıyorum mutfakta. Sizinkilerde de iştahsızlık var mı? Çok da hareketli ve sürekli konuşuyor. Sen bana karışma dedi geçen gün, nereden duyuyor bilmiyorum bu lafları.

canım bizimki derdi yumurta peynir filan degil çiğnememek sadece
2 lokma yiyiyor doydum diyor ve agzındakini saatlerce yutmuyor
allah yardımcın olsun canım bende kıyafetleriyle tartıyorum 10 500 10 600 geliyor ama hasas doktor tartısında ne kadar gelir bilmiyorum çok degişecegini sanmıyorum
senin tarifide bugün deniyeyim inşallah sever
eyidas sendemi nisan anneleri çok hızlı çıktı
şaka yapıyorum canım sitrestende olabilir benim genelde mevsim gecişlerinde düzenim degişir bir iki gün daha bekle sonra gidersin bi doktora bi sorun olacagını sanmıyorum

of canım senin durumun daha zor allah yardımcın olsun hem iştahsız bir bebek birde hamilelik
canım bizimki tatlıda pek anlamıyor dün kahvaltıda kek verdim bir ince dilim onu bile zorla yedi bende pek sevmem tatlıyı benim kızlarda pek sevmiyor

"doydum" demeyi de öğrenmiş küçük cadı çok bilmişler,napçaz bunlarla bilmiyorum :44:

"doydum" demeyi de öğrenmiş küçük cadı çok bilmişler,napçaz bunlarla bilmiyorum :44:

canım ahsen artık herşeyi söylüyor kendi dilince bir çogunu sadece biz anlıyoruz ama konuşmayı çok seviyor
gecen lahmacun vardı küçük küçük böldüm tabaga koydum ahsene yediriyorum baktım yiyiyor gitim birazdaha koydum geldi tabaga baktı doldurdun dedi hepimiz şok olduk demek bitigini farketmiş bende bitmedi diye kandırmaya çalışıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…