2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

Amanınnnn canım içini karartmak istemem ama bizim kuzenin 7 aylık bebeği var iki aylık hamileymiş ve testte çıkmamış kızcağız şok olduu hayırlısı olsun haberlerini bekliyoruz...

İstediği zaman iyi yiyor bazende hiç yemiyor saüı solu belli olmuyor.. Senin doğumda yaklaşmış hayırlı doğumlar.. Benim doğum temmuzda allah izin verirse , senindemi kazayla oldu isteyerekmii?? bebeğinin cinsiyti nee??? çok soru sordum sanırım :)

Ay kızlar gerçekten hizliyiz nisan anneleri olarak Allah kolaylıklar versin ama insan alışıyor eğer yanınızda biri olursa çok rahat edersiniz benim yok o yüzden zorlanıyorum biraz

Merhaba kizlar ben cumartesi gunu istanbula geldim ablamin yanina,kendisi cok iyi ameliyatin sikintisi kalmamis pek,haftaya sali da hangi tedavinin hangi dozlarla uygulanacagi belli olacak,bakalim ins. Kemotrpiye gerek gormez doktorlar. Bende cuma donmeyi dusunuyorim en gec, fazla kalmak olmaz cocukla ablami gordumya yeter. Bu arada ceren de ablaminkilerle iuice kudurdu istedigi sey olmayinca bagiriyo bas bas agliyo kendini yere atip elinde de ne varsa firlatiyo evde de yapiyodu bunlari ama burda hrpten cozuttu, ablamlarda diyo ki eger buna boyle agliyo diye istedigini yaparsan bi daha onune gecemezsin bunda cok edepsiz bi taraf var diyolar haklilarda vallahi gozum korkuyo grrcekten gittikce daha fenalasiyo, ben dikkat ediyorum ama babasi agliyo diye eline cikolata cips verip susturuyo uyariyorum anlamiyo o nasil olcak bilmiyorum...

Selam canım, yeniden hoşgeldin, gercekten benim oğlum da önceden daha iştahlıydı, şimdi daha seçici... Gurmebebek diye bi site var orda okyduguma göre iki ana ögün yeterli diyor, ara ögün de üç tane ama cocugun istahina göre ayarlanir diyor. Bir de gercekten cocuklar tatlı ve enerji veren yiyecekler yiyince başka bisey yemek istemiyorlar, çok dikkat etmek gerekiyor ögün önce yemesinler diye...
Kızlar genelde bilincli anneler var aramızda ama iki seferdir şekerli yiyeceklerde bi uyarı dikkatimi çekiyor, 'çocukların aktivite ve dikkatleri üzerinde olumsuz etkileri vardır' . Ben hic almıyorum ama incelerken dikkatimi çekti, çocuklardan uzak tutmak lazim her şartta...

merhaba demos84, benim kaza oldu, açıkcası hiç düşünmüyordum. bir kızım daha olacak inşallah. doğuma da az kaldı kara kara düşünüyorum ne yapacağım diye ikisiyle birden:)
sen isteyerek mi hamile kaldın? şimdiden hayırlı olsun canım

ben de o siteye baktım canım, 3 ana 3 ara öğünlük örnek menü vermişler de neredeee:) bizimki bugün 2 öğünü iyi yedi diye avunuyorum.
evet şekerli şeylerden uzak tutmakta, eve girmemesinde fayda var ama maalesef benim gibi anneanne dahi olsa başkasına bırakınca başka alışkanlıklar edinerek geliyor. büyüklerin de inançlarını kırmak çok zor oluyor, çikolata yararlı bir şey ona da ihyiyacı var düşüncesinden öteye gidemiyoruz maalesef.

oğlum dün akşam anten kablosuyla oynuyo,eşim bir iki uyardı,takmadı,napıp edip koparmış,eşim biraz sert çıktı,kızdı oğluma,hareket aynen şu:gidip babasının bacağına sarılıp "babam,babam" diye sırıtıp yalakalık yaptı,sen nerden biliyosun o "m" ekinin sahiplenme eki olduğunu bacak kadar boyunla di mi?normalde baba der,bu sefer baktı baba kızıyor "babam " diyo,tabi eşimin de yağlar eridi,napıçaz bakalım bunlarla

sabah kızım bana evdeki yapma çiçeği getirdi, annecim çiçek dedi ben de teşekkür ettim öptüm, sonrasında çiko ver dedi. okuyunca aklıma geldi, çok fena işlerini biliyor bunlar:))

cnm bunlar çok zeki maşallah bilmedikleri yok ta işine gelmiyo gelince bak herşeyi nasılsa yapıyolar :)

Serenay Çınarı doktora götürecektin ne oldu? Ben de merak halindeyim...
Götürdüm canım cumartesi günü, yalnız cumartesi gününden 3 gün öncesine kadar çınar acayip mutsuz huysuz aksi sinirli bir çocuk oldu bütün gün herşeye ağlıyordu hiçbirşeyle oyalanamıyordu nedenini anlamadım hani öyle değişik bir durum yaşamadı ve sürekli başını duvarlara, kapılara vuruyor elindeki oyuncaklarla ve kendi eliyle başına vuruyordu artık sinir krizi geçirecektim bu çocuğa neler oluyor diye yoksa ben 4 martta randevu aldığım profa götürecektim ama bu hali beni çok endişelendirdi acele ettim götürdüm zaten orada çınar çok tutuk davrandı çok huzursuzdu normalde herşeye dokunan heryeri kurcalayıp elleyen koşan çocuk huysuz, bana yapışık bir hale geldi sürekli elimi tutup odadan çıkmak istedi babasına ve herkese karşı mesafeli davrandı aslında hiç öyle değildir insanlarla hemen iletişim kurar, tabi doktor o halini görünce anladı bu yaşta bu çocuğun böyle davranması normal değil dedi ben de uyku sorunundan götürdüğüm doktorun hipreaktif teşhisine kadar olan herşeyi anlattım, kadının bana dediği önemli olan bu çocuğunun mutlu olması hiçbirşeyden zevk almıyor bebeklik dönemi depresyonuna girecek nerdeyse diyor tabi beni de çok endişeli görünce sizin ruh haliniz de oğlunuzu çok etkiler dedi ama ben oğlumun uykusuzluğundan yorgun düşmüştüm üstüne öteki doktorun teşhisinden moralim bozulunca mutlu olmam pek mümkün değildi neyse hiperaktiflik konusunu açtım kadın da bana bu yaşta bunu değerlendiremeyiz henüz küçük dedi 4 yaştan önce teşhis koymuyoruz hiperaktif de olsa bu çok kötü birşey değil dedi sadece okul çağında dikkatini toparlaması için yardımcı oluyoruz ve okul öncesinde özel merkezlerde eğitime yönlendiriyoruz dedi yani şimdi
bu yaşta ilaç kullanılmasını uygun bulmuyor diğer doktorun teşhis ve ilaçlarını söyleyince şaşırdı ve senin dediğin gibi oyun grubunu önerdi faydalı olur dedi mümkün olduğunca evden çıkın gezin evde çok sıkılmış bu çocuk dedi

sonuç olarak dışarı çıkın faal olsun diyor ee adanadada uyku sorunu yokmuydu tmm bu kadar değildi ama ordada sorun yokmuydu

sonuç olarak dışarı çıkın faal olsun diyor ee adanadada uyku sorunu yokmuydu tmm bu kadar değildi ama ordada sorun yokmuydu

Uykuya dalmada sorun yoktu ama gece uyanmaları vardı bilmiyorum sorunlara çok yüzeysel davrandı verdiği birksç öneri zaten benim uyguladıklarımdı Kadın sanki ben depresyona girmişim de çınarı etkilemişim gibi algıladı halbuki ben uykusuzluk ve çınarın bu durumlarından dolayı üzgünüm

peki demedinmi söylemedinmi öyle olduğunu dr.a

peki demedinmi söylemedinmi öyle olduğunu dr.a
Canım söyledim de kadın görmek istediğini görüyor şu çocuğun uykuları düzelse ben de daha rahat olacam dinlenecem kadının bana dediği bu kadar takma uykuyu ne kadar yatarsa diyor çocuk gece boyu 5 saat ancak zor yatıyor en iyisi ben martta randevu aldığım profa da gideyim

zaten doktorlara göre anneler herşeyi abartıyor
herşey normalde ben sıkıldım doktor doktor gezdiriyorum deseydin tabi insanın piskolojisi bozulur sürekli peşinde koşturdugun 2 senedir uykusuz kaldın allah yardımcın olsun eşin pek yardımcı degil heralde ama geceleri 1 2 saat o baksa sen uyusan gündüzde sen daha sakin olursun insanın sinirleri harap olur 2 3 gece ahsen gece 12 gibi uyandı 4 gibi zorla uyutum direk aklıma sen geldin canım rabbbim yar ve yardımcın olsun

zaten birinin dediği diğerini tutsa şaşarım.Bir de bu çocuklar özellikle doktorda insanı yalancı çıkartmıyorlar mı?Senin anlattıklarının tam tersini yapıyor,sen de öyle kalıyosun ortada.Bence doktor Çınar ın o hareketli halini görmediği için,içine kapanık ve pasif gibi algılayıp depresyona bağladı,Acaba evdeki hareketlerini videoya çekip göstersen mi doktora,duymuştum bu yöntemi kullananları,haberi olmadan Çınarın seni endişelendiren hareketlerini çekebilirsen bir de uyku sorununu da anlatırsan belki daha faydalı olur.

Canım ne oldu senin adet işi oldunmu???????

Ben çok üzülüyordum duru da böyle yapıyor neyseki tek edepsiz benim kız değilmiş

Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin canım.... Benimkide kaza canım ben duru 5 yaşında olana kadar düşünmüyordum güyaaa..... Benimde oğlum olacak canım. Hayırlı doğumlar diliyorum allah kolaylık versin canım...

Alem kız bu veletlerrr....

sabah kızım bana evdeki yapma çiçeği getirdi, annecim çiçek dedi ben de teşekkür ettim öptüm, sonrasında çiko ver dedi. okuyunca aklıma geldi, çok fena işlerini biliyor bunlar:))

Rüşvetçiiiiiii.

Allah yardımcın olsun canımmmmmm...

En doğrusunu söylemiş aslında bizim psiyatritte 4 yaştan evvek teşhis koymadıklarını ve kesinlikle ilaç tedavisi uygulamadıklarını söylemişti. En iyisi yuva. Bence acil yuva bul kendine ve öbür 4 marttaki randevuna kadar gelişmeleri göreceksin. 4 MArttaki ne diyecek bakalım ona göre karar verirsin. Ama senin ruh halin dediği gibi çocuğu çok etkiler. Ben işte bişeye sinirlenince evden telefon açıyolar çok huzursuz diye. uzaktan bile farkediyorlar durumu. Ama yuvaya başlatırsan sana da günde 2 saat kalır. dışarı çıkar bir çay içersin kafanı dinlersin sana da iyi gelecektir.

Ve Çınarı yatırdıktan sonra okuyabildiğin kadar ayetel kursi oku. Çok faydasını gördüm ben.
Bizim de 8 MArtta psikolog randevumuz var. Bakalım neler olacak. Gerçi ilk seansta anne babayı alıyor sadece çocuğu değil.

Gelişmelerden haberdar et

Selam kızlar nasılsınız siz ve bebişler...

Duru hasta, çok şükür bu kış geçen kışa nazaran rahattık grip falan oldu ama hafig atlattık ama bu sefer fecii bronşiti azdı iğneler, şuruplar, buhar vs. vs. 4 gecedir uyumuyoruz sürekli sallanmak istiyor mahfoldum onamı kendimemi üzülsen bilemedim inşallah kuzucum biranönce ileşir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…