madem 1 kere uyanıyormuş gece, o zaman emzirmeyi bırakınca bence de uyanmaz belki birkaç gece zorlayabilir ama deliksiz uyuyabilir hemen sallama ninni filan söyle biraz okşa belki o şekilde rahatlar uyur çınar da öğle yemeyi istemiyor akşam da tv açıyorum artık önüne bir kase su dolduruyorum onunla oynuyor da yiyor yani öyle kendi isteğiyle yediremiyorum bazen de acıkmışsa ağzını açıyor parmağını ağzına sokuyor yani ağzıma yemek koy diyor konuşamasa da bana anlatıyor o sırada öyle tatlı oluyor ki herhalde konuşsa anneciğim filan dese sarılıp ağlarım, bizim gece emmesi çok kötüydü gündüzden farkı yoktu bazen saatte 3 defa kalktığı oluyordu saat başı kalktığı artık belim boynum ağrıyordu mesela annemlerdeyken etrafıma ya da en yakınım anneme yakındığım zaman bile herkes bana abartıyorum ya da annesin bütün çocuklar böyle muamelesi yapıyorlardı üstelik tek sorun emzirme değildi ben o istediği her zaman verdim ama bel boyun ağrılarım çok arttı bir de gündüz çok hareketli o kadar az uykuyla oğluma yetişemez olmuştum şimdi de yetişemiyorum da. Benim için evi dağıtması filan hiç önemli değil bir zamanlar çok titiz bir insan olmama rağmen oğlum keşfetsin öğrensin 3 yaşına kadar ne kadar çok şeyle ilgilenirse ilerde onun için daha iyi olurmuş diye rahat bıraktım zararlı yerlere kilit taktım ama bir yere gittiğimde zor oluyor iyice strese giriyorum onu geçtim bu günlerde artık pusette hiç durmuyor yere bıraktığım an elimi bırakıp koşup gidiyor arkasından koşturuyorum ve üzülüyorum acaba düzelecek mi diye çok yoruluyorum hiçbirşeyden zevk alamaz oldum şöyle çocuklarının elinden tutup gezen ya da masa da oturup yemek yiyenleri görünce imreniyorum onları da geçtim bari akşamlarım bana kalsa uykuya dalamıyor 1-2 saatte uyuyabiliyor ancak 1 yaşına kadar 21-22 arası uyurdu şimdi 23-24 arası uyuyup gece 2-3 gibi uyanıp 6 gibi uyuyabiliyor 8 gibi geri kalkıyor çocuğa ne olduğunu anlamadım ama beni ciddi depresyona sürüklüyor bu durum. Hiç unutmam yeni doğum yaptığımda eşimin bir yakını 3,5 yaşlarında kızlarıyla bize gelmişlerdi Allahım kız yerinde durmamıştı koltuklardan atlıyordu masaya çıkıp atlıyordu banyoda diş fırçaları sabunları içeri getiriyordu hatta oğlumun çikolata sepetindeki süsleri parçalamıştı ne tv izleyebiliyor ne birşeyle ilgilenebiliyordu kız masamın üzerindeki örtüleri yere fırlatmıştı ya bir odadan öbürüne gidip geliyordu ben de lohusaydım oğlumu emziriyordum Allahım dedim kafam şişti bir an önce gitseler Allah yardımcıları olsun demiştim benim başıma geldi üstelik çınar bebekken çok hareketsizdi ana kucağında 3-4 saat bile oturabilirdi pusetinde de aynı şekilde 1 yaşından sonra çoştu umarım yakın bir zamanda düzelir de ben de çocuğumla özel ve güzel anlar yaşayabilirim
senin bu yazdıklarını okuyunca uzuluyorum gercekten, yalnız cocuk buyutmenin ne demek oldugunu bildigim icin belkide, bi de ustune cınarın bu uykusuzlugu hırcınlıgı
biz de down sendromu riski çıkmıştı 2 profa gitmiştim biraz evhamlıyım işte anne yüreği nasıl rahat olabilir ki ama inan benim psikolojim bozulunca çocuğa daha çok yansıyacak diye korkuyorum, burda sizinle paylaşıyorum uzaktayım ailemden, annem çok sıkıldı bu sorundan bana birgün iyi birşey söylemeyecek misin demeye başladı, ben mi sana git uzaklara dedim diyor moralimi bozdu, eşimse bırak aktif olsun hipreaktif olsun deyip geçiyor Allahım bu adamın rahatlığı beni geriyor artık beni delirtecekler artık en azından bu prof ayrıca psikoterapistmiş belki beni de rahatlatır Allah kimseye evladıyla ilgili ciddi bir dert vermesin
insan ne yasadıgını bi tek kendisi biliyo canım. yani benim esimde cok rahat, ve keyfine de fazlasıyla duskun bi insan o yuzdenben onu yok sayıyorum cogu zaman cunku biraz beklentimi yukselttigim zaman sonucunda mutsuz oluyorum ve karsılıklı geriliyoruz o nedenle trnagın varsa basını kasırsın diyorum kendi kendime napiim, gelelim tabi bence annenin oyle demesi sana daha cok koyuyodur insan annesinden bari destek gormek ister zor zamanında ama ne diceksin iste, ona da dencek bisey yok... iste o yuzden boyle yazıp duruyoruz ya sıkıntılarımızı en azından care olamasak da dinliyoruz anlamaya calısıyoruz bu da iyi geliyo insana cnm napıcaksın...