Uykularının düzelmesine sevindim canım inşallah hep böyle devam eder, ben de şu hafta sonu geçsin deneyeceğim belki geçmişten okumuşsundur canım, uykusuzluk ve hareketlilik için gittik doktor hiperaktif dedi 3 ilaç verdi biri de konuşması içinmiş üstelik 8 yaş altı kullanılmaz diyor tabi vermedim bir de anti depresan verdi onu da vermedim sadece çok çaresizdim uykusuzluktan çökmüş bitkin başağrıları içindeydim çınar da çok sinirli olmuştu epileptik bir ilaç vardı bebekler bile kullanıyor, çaresizlikten az doz olarak verdim sabah akşam, ilk 2-3 gün çok halsiz uykulu oldu 2-3 gece uyandı 5 dk da uyudu ama 3. günden sonra vücut alışınca baktım değişen birşey yok yine uyanıp 3-4 saat uyuyamadı ben de boşuna niye epilepsisi olmayan çocuğa ilaç vereyim dedim dozu azalttım kestim ilacı. Kesinlikle katılıyorum uykusuz çocuk çok mızmız huzursuz oluyor bu sorundan önce böyle huysuz değildi zorlanmadan uyuyordu gece kalkardı emer anında uyurdu. İnternette de çok okudum belirtiler uygun olabilir ama 18-24 ay arası çocuklar genel olarak hareketliler ve dürtülerini davranışlarını kontrol eden beyinlerin ön lop bölgesi ancak 2 den sonra geliştiği için bu yaşlarda çok aktif olabiliyorlarmış en iyisi beklemek lazım inşallah herşey yoluna girecek, bazı çocukların gelişimi diğerlerine göre geç olabiliyor mesela çınar 16. aydan sonra yürüdü doktorlara göre anormal değil ama çoğu yaşıtına göre geç kalmıştı konuşma da öyle olacak sanırımelfedacım çok çok geçmiş olsun çok şükür iyileşecek..Allahım bir daha yaşatmasın..
serenayy cicim naber...:) ben evde değilim kardeşimdeyim.. cemre burada iyice delirerek ilk 3 gün sabaha kadar hiç uyumadı..ben de ilaç başladım..bu gün 4. gün..yarın son bundan sonra bakalım ne olacak..ayrıca içirdiğim ilk gün uyandı ama sadece 45 dakika uyanık kaldı..diğer günlerde hiç uyanmadı akşam 8.30 da veriyorum.. 9 30 da uyuyor.. sabah 7.30 8.30 arası uyanıyor..öğlen de 1-3 arası uyuyor..özellikle hep aynı saatlerde uyutuyorumki biyolojik saati oluşur belki..öğlen uykuya kolay dalıyor ama gece uyumak istemiyor biraz zorlanıyorum..ama gece uyanmıyor..yalnız uykusunu iyi aldığı için hareketi ikiye katlandı hepimizin canına okuyor..bu arada hiperaktifliğe takılma..büyüdükçe daha da netleşir her şey...randevu gününden sonra bakalım doktor ne diyecek...benim kızım da çok çok hareketli ama şu an sadece gözlemliyorum ...sosyal ortamlara girmeleri gerekli daha çok...ama şuna eminimki uykusunu 4 gündür güzel uyuduğu için mutlu bir çocuk oldu..hırçınlık mızmızlık yapmıyor..bol bol koşuyor basket topu potası aldım duvara kapıya yapışanlardan bol bol basket atıyor...öyle oturarak bebek falan oynamaz bizim erkek Fatma :)
bizden haberler böyle...
Canım zor oldu ama gece emzirmesini kestim 20 gündür çınar geceleri uyanık olduğu zamanlar istemiyor ama kendi kendine uykuya dönemiyor bence bu durym emzirme yi kesmemle ilgili değil çünkü akşam uykuya da zor dalıyor belki ceren uyuyabilir ama sabahları çok aç uyanıyor maşallah 1 yumurta metve suyu peynir pekmez yiyoe bazen bitiremedipş oluyor ama eskisine göre kahvaltı sı daha iyi gündüz çok emiyor eminim onu kessem daha iyi yiyecek şu an öğlen birşey yemiyor biraz yoğurrkızlar hepinize ablam konusundaki sagduyunuz icin tesekkur ederim,iyi dilekleri okumak bile iyi geliyo insana...
melisela: senin de kızına gecmis olsun canım. hep hasta diye okuyorum elayı oysa resimlerde insan imreniyodu kilosu boyu posu ne guzel ama bagısıklıgı zayıf herhalde. zaturre suphen varsa daha baska bi uzmana mı gotursen acaba goturmussundur illa ama niye duzelmiyo acaba bencede balı kesmen iyi olmus. ins en kısa zamanda duzelir elacık
migi: aynen cereninde bi amuda kalkarak emmedigi kaldı kesmezsem onuda yapacak diye korkuyorum :) ayakta sallama bizde de var ama keske bastan alıstırmasaydım diyorum oglenleri kolay uyuyo ama aksam min. yarım saat sallıyorum fenalık geliyo kıpır kıpr bi uyuyamıyo. muhtemelen memeden kesince geceleri de ayagımda sallamak zorunda kalıcam, ayaklara kuvvet...bu arada senin delikanlı faaliyetlere baslamıs oh oh yapamasada olsun ne guzel olmus oyle bi ortam icin fırsat yaratabilmissin. hem ne guzel yarım saat oturmus benim zilli bes dakka oturur sonra yanındakilerin kalemine kagıdına sarardı muhtemelen...neyse ben su memeden kesmek icin cesaretimi toplayabilirsem gelismeleri yazarım cunku karar verince bidaha donus yok..
ahsenim: cnm ahsen hala istahsız mı kusması ne durumda bi ara cok kusuyoduya pek sesin cımaz oldubi de kac kilo oldu? ceren 11 di ama belki de verdi cunku bir haftadır bisey yediremiyorum cıldırcam ya agzındakini yutmuyo gecen oglen uykusundan kalktı bi baktım agzında hala uyumadan 1 saat once yedirdigim corbanın posası duruyo napıcam bilmiyorum ya...
Canım zor oldu ama gece emzirmesini kestim 20 gündür çınar geceleri uyanık olduğu zamanlar istemiyor ama kendi kendine uykuya dönemiyor bence bu durym emzirme yi kesmemle ilgili değil çünkü akşam uykuya da zor dalıyor belki ceren uyuyabilir ama sabahları çok aç uyanıyor maşallah 1 yumurta metve suyu peynir pekmez yiyoe bazen bitiremedipş oluyor ama eskisine göre kahvaltı sı daha iyi gündüz çok emiyor eminim onu kessem daha iyi yiyecek şu an öğlen birşey yemiyor biraz yoğurr
Ama şuan evde ikimiz emzirmeyi jesmem zor beni oturur görse10 dk da bir gelir emer dışarıda daha az aklına geliyor zaten mayısta 2 yaşında olacak havalarda ı zaman ısınır emmeye şimdi devam etsin bir de oğlum zaten kucak sevmez bir emdiğinde geliyor benim hoşuma gidiyor emzirmek o kadar alıştımki bırak sa ben boşluğa düşerim
Ne ilacı verdin canim uyku ilacınıelfedacım çok çok geçmiş olsun çok şükür iyileşecek..Allahım bir daha yaşatmasın..
serenayy cicim naber...:) ben evde değilim kardeşimdeyim.. cemre burada iyice delirerek ilk 3 gün sabaha kadar hiç uyumadı..ben de ilaç başladım..bu gün 4. gün..yarın son bundan sonra bakalım ne olacak..ayrıca içirdiğim ilk gün uyandı ama sadece 45 dakika uyanık kaldı..diğer günlerde hiç uyanmadı akşam 8.30 da veriyorum.. 9 30 da uyuyor.. sabah 7.30 8.30 arası uyanıyor..öğlen de 1-3 arası uyuyor..özellikle hep aynı saatlerde uyutuyorumki biyolojik saati oluşur belki..öğlen uykuya kolay dalıyor ama gece uyumak istemiyor biraz zorlanıyorum..ama gece uyanmıyor..yalnız uykusunu iyi aldığı için hareketi ikiye katlandı hepimizin canına okuyor..bu arada hiperaktifliğe takılma..büyüdükçe daha da netleşir her şey...randevu gününden sonra bakalım doktor ne diyecek...benim kızım da çok çok hareketli ama şu an sadece gözlemliyorum ...sosyal ortamlara girmeleri gerekli daha çok...ama şuna eminimki uykusunu 4 gündür güzel uyuduğu için mutlu bir çocuk oldu..hırçınlık mızmızlık yapmıyor..bol bol koşuyor basket topu potası aldım duvara kapıya yapışanlardan bol bol basket atıyor...öyle oturarak bebek falan oynamaz bizim erkek Fatma :)
bizden haberler böyle...
cnm ablan için çok sevindim inş patolojide temiz çıkacak ve bi daha yaşamazsınız inş aynı hastalıklarıKizlar az once annem aradi ablam hala ameliyattaymis ama doktoru cikmis ameliyatin gayet bssarili gectigini memeyi almaya gerek gormediklerini Koltuk altina dahi inmediklerini soylemis cok sukur rabbime :) annem aglamaktsn konusamadi zaten bende aglamaktan yazamiyorum kizlar ya bugun evde kafayi yicem zaten sizinle payladinca rahatliyorum... Allahim kimseyi korktugu yere ugratmasin cok sukur, canim ablam iyi olucak ins
cnm bende öyleydim önceleri aman tozlu yere değdi aman şöyle oldu herkes elini yıkasın vs. şimdi saldım çayıra mevlam kayıra alışsın bünyeside hemen hastalanmasın :) ama nerdeeeeegeçmiş olsun canım bünyeleri hassas çabuk üşütüyorlar inşallah çabuk geçer geçen hafta hastanedeyken ben de çok korktum hastane öksürenlerle dolu bir de çocuk bölümünü görsen bizim çınar da yerlere yattı süründü o mikroplara bağışıklık kazandı sanırım inşallah hasta olmaz 1 yaşına kadar onu ne kadar özenli büyüttüm kendi ellerimi yıkamadan dokunmazdım herkesin elini yıkatırdım şimdi çocuk yerler yatıyor hasta olmasın da
bu huysuzluk konusunda sizde de öyle mi bilmiyorum çınar mesela komşunun evindeyken fırına dokunmak istedi kadın sıcak hayır deyince bizimkinin zoruna gitti ağlayacak gibi mırıldandı sonra unuttu ama ben söyleyince yerlere atar kendini demekki kişlere özel davranıyorlar bizi üzmek için ellerinden geleni yapıyorlar
cnm maşallah kocaman olmuşş pekte tatlısınız :)3 yaş altını almıyolardı aslında ama gitti oturdu oğlum sandalyeye....ve işte olanlar :)))
(resimleri 5 ten 1 e doğru sıralayarak okuyun cümleleri,fotoğraf numarasından dolayı sıralama ters oldu)
5-"hmmm,boyamaya nerden başlasam acaba?"
4-neyse bi kalemi alalım da elimize bakalım...,
3-şurayı bi boyayalım
2-hmm,yandakine bakayım o napmış :))
1-tam olmadı sanki...
Eki Görüntüle 955960 Eki Görüntüle 955961 Eki Görüntüle 955963 Eki Görüntüle 955964 Eki Görüntüle 955966
seninki bıkıyor yapmıyor bende izin verdim hep dağıtsın etsin diye ama bıkmıyorr plastik kaplarım var hep yıka yıka kullan yapıyorum yeterki aklına gelsin hemen çıkartıp fırlatıyor. evde derli toplu yer yok artık boyumu uzadı noldu daha yükseklerre uzanmaya başladı napıcm bilmiyorum. ama oda haklı canı sıkılıyor evde hep aynı şeyler. komşuya yada başka yerre gidelim ilk başta etrafı inceliyor sonra ev yabancı demeden evi kurcalamaya başlıyor ayy işim zor çokkkyaşı itibariyle hareketli olmaları normal bence ama bunun dozu önemli,yani 30 dk boyunca aynı oyuncakla oynamasını beklemek doğru değil çünkü dikkat süreleri kısa,ama oğlum mesela yere oturup oyuncaklarını dökünce ve farklı farklı aktivitelerle oyuncakları ilişkilendirip oyun kurunca (eğer oyun onu sarmışsa) 20-30 dk boyunca oturabiliyor,tabi her zaman değil,ama ilgisini çekerse ilgisini sürdürebiliyor,bizim genelde konsantre aktivite süremiz 10-15 dk arası,sonra ondan sıkılıp başka bi şeye ilgisini yöneltiyor,ama mesela fotoğraftaki oyun atölyesinde yarım saate kadar içerde sandalyede kıpırdamadan oturdu ve anlamaya çalıştı noluyo diyeama bazen de kanepe tepelerinde koşuyo tabi ben onun ulaşabileceği çekmece ve dolapların içini yeniden düzenledim,özgür bıraktım her odaya girip oradaki dolapları açmasına bi şey demiyorum,zaten giysi olan çekmeceler artık ilgisini çekmiyor açıp kapatıyor genelde,mutfakta sıvı yağların olduğu dolaba çocuk kilidi taktım,bıçakları da çekmeceden tezgahın üstüne aldım,çekmecelerde de hep ambalajlı ürünler var vanilyaydı,buzdolabı poşetiydi gibi,o yüzden karıştırması benim açımdan sorun değil,artık daha az karıştırıyor,yasaklayınca daha çok karıştırmak istiyor,dolaptaki eşyalarla kendine ilginç aktiviteler buluyor ve oturup oynuyor,mesela mutfak robotunun içine poşet çayları tek tek atmaya uğraştı dün,yerinden kalkmadan uzun bi süre oynadı,bir de bence evde sıkılıyorlar doğal olarak ,havalar nispeten iyiyse uzun uzun yürütüyorum o iyi geliyor,enerjisini atıyor,o zaman evde daha sakin oluyor ama okuduğum kadarıyla senin oğlun daha hareketli,bence bi danış prof. a,sonuçta annelik içgüdüsü başka bi şey ve içindeki ses sana bi şeyler sanki normal değil diyosa onu dinlemekte fayda var,çevredeki insanlar bazen çocuktur yapar,bi şeyi yok sana öyle geliyor vs dese de iç ses tersini söylediğinde anne genelde haklı çıkıyo,tecrübelerimde ben bunu gördüm,için rahat eder en azından doktora sorunca
Efleda canim saol..disa bakmican demekki :)) elayi goren nazar ediyor..ahsen gordu bir lokma agzina koymuyor ama yanaklardan herkes tombis diye sevip nazar ediyor..cok sukur kilosuda iyi bakici zorlada olsa yediriyor :) benim yapamadığımi yapiyor yani ondan iyi bana kalsaydi bu cocuk cop olurdu heralde :)) helede bu uc gundur hasta olali bisi yemiyor.mama yapiyom onu bile icmiyor..bende zorlamiyom. Simdi daha iyi cok sukur duzeldi nefesi..pekmezle zencefile devam ediyorum..burnuda açıldı. Cold mix buldum damlatiyom..bitkisellerle simdilik duzeldi ilac kullanmadan cok sukur..
esasında bende sviyorum emzirmeyi ama bazen daral geliyo cınar misali gidip gelip emmek istiyo geceleri de artık genelde 1 kere uyanıyo emiyo, eger kesersem gecede ayagımda sallamak zorunda kalıcam muhtemelen. bazıları da meme icin uyandıgını, memeden kesince uyanmıcagnı iddia ediyo amabilmiyorum yasayınca gorucez. ah ceren de ac uyanssa keske bi saatte 3 kasık bulamac zor yediriyorum. obur turlu kahvaltıyı deniyorum arada ama ne yumurta ne peynir herseye kafasını ceviriyo hatta gecen kasıgın ucunu nutellaya batırdım verdim eline tadına baktı onu bile yemedi. bi de uzmanlar zorlamayın diyo ya ben bu cocugu zorlamasam butun gun aclıgı aklına gelmez ki, of gene yaramı destimneyse iste bakalım kesebilirsem belki biraz daha iyi yer diye umut ediyorum...
demek 2. bebiş doğmuş gözünüz aydın canım kaç aylık oldu Allah kolaylık versin gündüz uyutmuyorum demişsin canım peki gece uykuları düzeldi mi gündüz uyutmadığında çok mızmız olmuyor mu bir ara denedim çınar çok huysuzlaşmıştı bu arada benim oğluma hiçbir çay etki etmez çok denedim düzenli de kullandım malesef fayda etmediNe ilacı verdin canim uyku ilacını
Bizimda uyku sorunumuz hele kardeşi olunca hepten mizmiz oldu artık öğlen uyutmuyorum gece uyusun diye doğru mu yapıyorum bilmiyorum 2 çocuk zor oluyor
Çok zaman oldu giremiyorum topige beni hatirlayanda var mi bilmiyorum ama ilk göz ağrım burası ilaçtan ziyade papatya melisa anason çayı deneseniz belki iyi gelir geçmişiookuyamadim tabi belki konuşulmuştur
İyi akşamlar kızlar herkes burdaymış
bu ara kızlar pek giremiyorum şekerler hastalıktan dolayı birikti o yüzden baya yoğunum bu ara okuyabilirsem okuyup çıkıyorum yazdıklarınızı..
valla bende korkumdan dışarı çıkamıyorum salgın var diye tekrar hastalanmayalım diye bi atlatsakta şu salgını bi kar yağsada kurtulsak bizde gezmelere gitsek valla cnm sıkıldı ama yaaa
iyi akşamlar canım çınar uyuyalı 30 dk oldu ben de biraz stres atayım dedim çok sıkılmıştım sana da danışayım bir tanıdık bana başka prof önerdi teşhis atlamıyormuş aradım zaten ücret ve önceki randevu aldığım profla aynı semtteler hem de bu prof bana şubatın 8 ine randevu verebiliyor karasız kaldım ikisi de deneyimli zaten proflar biri hacatepe biri ist. üniversitesi mezunu diğer randevum 4 martta ama ben çok sıkıntıdayım uykusuzluk ve kafamdaki soru işaretleri bir çözüm bulmalı ne yapsam ki şaşırdım
canım madi durumu önce göz önünde bulundur eger sizi zorlamıyacaksa hemen git
ben olsam giderdim ahsene hamileyken doktorum ense kalınlıgı var dediginde aynıgün biri doçent 3 doktra birden gitmiştik eşimle
1 ay az bir zaman degil
biz de down sendromu riski çıkmıştı 2 profa gitmiştim biraz evhamlıyım işte anne yüreği nasıl rahat olabilir ki ama inan benim psikolojim bozulunca çocuğa daha çok yansıyacak diye korkuyorum, burda sizinle paylaşıyorum uzaktayım ailemden, annem çok sıkıldı bu sorundan bana birgün iyi birşey söylemeyecek misin demeye başladı, ben mi sana git uzaklara dedim diyor moralimi bozdu, eşimse bırak aktif olsun hipreaktif olsun deyip geçiyor Allahım bu adamın rahatlığı beni geriyor artık beni delirtecekler artık en azından bu prof ayrıca psikoterapistmiş belki beni de rahatlatır Allah kimseye evladıyla ilgili ciddi bir dert vermesin
sağol cnm dediiğin gibi oyalayıcı bir uğraş ama en azından kafa dağıtıyor, valla gittiğim yerde bende rahat oturamıyorumki elifin peşinden koşmaktan bi tek bizim tarafta ablam kuzenler ilgileniyor diye rahat oluyorum elifte onları çok seviyor beni bile sallamıyor yani o derece :)kolay gelsin canım ellerine sağlık biz de pek çıkamıyoruz zaten artık ben de çınarla çıkmak istemiyorum ev daha rahat ama sıkılıyorum tabi yine sen şekerlerle uğraşırken rahatlıyorsundur ne güzel hem birşeyler üretiyorsun hem de vakit geçiriyorsun
bu annelerde bazen ne diyeceklerini bilmezler bütün sıkıntıyı çeken sen iki güzel laf edeceklerine böyle konuşmuyolarmı insan bişey diyesi gelmiyor bazen benim annemde yapar onu ama naapalım işte huy mudur artık neyse , tabi eşinin tuzu kuru ilgilenen sensin ona dokunan yok, eşim bir gün bakıyor mesela elife sinirden kuduruyor diyorum devamlı baksan napıcaksın 3 en fazla 4 gün dayanırım diyor yaaa dedim anla işte kolaymıymış bide elif öyle çok aşırı zor bi çocuk değil ya öyle olsaydı napardık bilmem Allah kolaylık versin cnm sanabiz de down sendromu riski çıkmıştı 2 profa gitmiştim biraz evhamlıyım işte anne yüreği nasıl rahat olabilir ki ama inan benim psikolojim bozulunca çocuğa daha çok yansıyacak diye korkuyorum, burda sizinle paylaşıyorum uzaktayım ailemden, annem çok sıkıldı bu sorundan bana birgün iyi birşey söylemeyecek misin demeye başladı, ben mi sana git uzaklara dedim diyor moralimi bozdu, eşimse bırak aktif olsun hipreaktif olsun deyip geçiyor Allahım bu adamın rahatlığı beni geriyor artık beni delirtecekler artık en azından bu prof ayrıca psikoterapistmiş belki beni de rahatlatır Allah kimseye evladıyla ilgili ciddi bir dert vermesin
Tesekkur ederim canim 1,5 aylık oldu evet akşama doğru çığrından çıkıyor oyalamaya çalışıyorum çünkü guzduz salladigimda kardeşi ses çıkarsın hemen kalkmak istiyor artık gücüm yok aglamasina uyusa bile bu sefer gece çok geç uyuyor 12yi buluyor buna hiç tahammülüm yok gündüz bi şekilde idare ediyorum da aslında hamile olduğumu öğrendiğimde zeynep 1 yaşındaydı sürekli memedeydi bırakınca uykuları düzeldi alıştı ayrı yatitylyordu takı kardeşi olana kadar çok mizmiz oldu çok 2yas sendromu bide hastalık sinir hastası oldum deliriyorum bazen ama oğlum olmasaydı sizin gibi memede olur yine cildirtirdi ama ona hak veriyorum bütün gün evde sıkılıyor enerjisini atamiyordemek 2. bebiş doğmuş gözünüz aydın canım kaç aylık oldu Allah kolaylık versin gündüz uyutmuyorum demişsin canım peki gece uykuları düzeldi mi gündüz uyutmadığında çok mızmız olmuyor mu bir ara denedim çınar çok huysuzlaşmıştı bu arada benim oğluma hiçbir çay etki etmez çok denedim düzenli de kullandım malesef fayda etmedi
Tesekkur ederim canim 1,5 aylık oldu evet akşama doğru çığrından çıkıyor oyalamaya çalışıyorum çünkü guzduz salladigimda kardeşi ses çıkarsın hemen kalkmak istiyor artık gücüm yok aglamasina uyusa bile bu sefer gece çok geç uyuyor 12yi buluyor buna hiç tahammülüm yok gündüz bi şekilde idare ediyorum da aslında hamile olduğumu öğrendiğimde zeynep 1 yaşındaydı sürekli memedeydi bırakınca uykuları düzeldi alıştı ayrı yatitylyordu takı kardeşi olana kadar çok mizmiz oldu çok 2yas sendromu bide hastalık sinir hastası oldum deliriyorum bazen ama oğlum olmasaydı sizin gibi memede olur yine cildirtirdi ama ona hak veriyorum bütün gün evde sıkılıyor enerjisini atamiyor
Suan yazdirmiyir anne anne diye Allah sağlık versin ne yapalım zor muş bu işler
cnm ablan için çok sevindim inş patolojide temiz çıkacak ve bi daha yaşamazsınız inş aynı hastalıkları
cnm bende öyleydim önceleri aman tozlu yere değdi aman şöyle oldu herkes elini yıkasın vs. şimdi saldım çayıra mevlam kayıra alışsın bünyeside hemen hastalanmasın :) ama nerdeeeee
bu arada cnm nazları annelere oluyor başka kimseye değil biliyoar sevildiklerini fln istediğinide yaptırıyolar nasılsa ohh ondan ne çekiyorsak biz çekiyoruz
cnm maşallah kocaman olmuşş pekte tatlısınız :)
seninki bıkıyor yapmıyor bende izin verdim hep dağıtsın etsin diye ama bıkmıyorr plastik kaplarım var hep yıka yıka kullan yapıyorum yeterki aklına gelsin hemen çıkartıp fırlatıyor. evde derli toplu yer yok artık boyumu uzadı noldu daha yükseklerre uzanmaya başladı napıcm bilmiyorum. ama oda haklı canı sıkılıyor evde hep aynı şeyler. komşuya yada başka yerre gidelim ilk başta etrafı inceliyor sonra ev yabancı demeden evi kurcalamaya başlıyor ayy işim zor çokkk
cnm gittiğimde dr.a soracaktım ama unuttum biz hastanede yatarken çocuk nefes alsın diye yastığına damlatmıştım cold mixi hemşire geldi ay ne kokuyor burda viksmi fln dedi yok dedim söyledim dr.unuza sordunuzmu dedi bu zatüreye çevirebiliyor fln dedi o öyle deyince bende işgillendim yakında gitme durumunuz varsa sorabilirmisin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?