2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
elfedacım çok çok geçmiş olsun çok şükür iyileşecek..Allahım bir daha yaşatmasın..

serenayy cicim naber...:) ben evde değilim kardeşimdeyim.. cemre burada iyice delirerek ilk 3 gün sabaha kadar hiç uyumadı..ben de ilaç başladım..bu gün 4. gün..yarın son bundan sonra bakalım ne olacak..ayrıca içirdiğim ilk gün uyandı ama sadece 45 dakika uyanık kaldı..diğer günlerde hiç uyanmadı akşam 8.30 da veriyorum.. 9 30 da uyuyor.. sabah 7.30 8.30 arası uyanıyor..öğlen de 1-3 arası uyuyor..özellikle hep aynı saatlerde uyutuyorumki biyolojik saati oluşur belki..öğlen uykuya kolay dalıyor ama gece uyumak istemiyor biraz zorlanıyorum..ama gece uyanmıyor..yalnız uykusunu iyi aldığı için hareketi ikiye katlandı hepimizin canına okuyor..bu arada hiperaktifliğe takılma..büyüdükçe daha da netleşir her şey...randevu gününden sonra bakalım doktor ne diyecek...benim kızım da çok çok hareketli ama şu an sadece gözlemliyorum ...sosyal ortamlara girmeleri gerekli daha çok...ama şuna eminimki uykusunu 4 gündür güzel uyuduğu için mutlu bir çocuk oldu..hırçınlık mızmızlık yapmıyor..bol bol koşuyor basket topu potası aldım duvara kapıya yapışanlardan bol bol basket atıyor...öyle oturarak bebek falan oynamaz bizim erkek Fatma :)

bizden haberler böyle...

Uykularının düzelmesine sevindim canım inşallah hep böyle devam eder, ben de şu hafta sonu geçsin deneyeceğim belki geçmişten okumuşsundur canım, uykusuzluk ve hareketlilik için gittik doktor hiperaktif dedi 3 ilaç verdi biri de konuşması içinmiş üstelik 8 yaş altı kullanılmaz diyor tabi vermedim bir de anti depresan verdi onu da vermedim sadece çok çaresizdim uykusuzluktan çökmüş bitkin başağrıları içindeydim çınar da çok sinirli olmuştu epileptik bir ilaç vardı bebekler bile kullanıyor, çaresizlikten az doz olarak verdim sabah akşam, ilk 2-3 gün çok halsiz uykulu oldu 2-3 gece uyandı 5 dk da uyudu ama 3. günden sonra vücut alışınca baktım değişen birşey yok yine uyanıp 3-4 saat uyuyamadı ben de boşuna niye epilepsisi olmayan çocuğa ilaç vereyim dedim dozu azalttım kestim ilacı. Kesinlikle katılıyorum uykusuz çocuk çok mızmız huzursuz oluyor bu sorundan önce böyle huysuz değildi zorlanmadan uyuyordu gece kalkardı emer anında uyurdu. İnternette de çok okudum belirtiler uygun olabilir ama 18-24 ay arası çocuklar genel olarak hareketliler ve dürtülerini davranışlarını kontrol eden beyinlerin ön lop bölgesi ancak 2 den sonra geliştiği için bu yaşlarda çok aktif olabiliyorlarmış en iyisi beklemek lazım inşallah herşey yoluna girecek, bazı çocukların gelişimi diğerlerine göre geç olabiliyor mesela çınar 16. aydan sonra yürüdü doktorlara göre anormal değil ama çoğu yaşıtına göre geç kalmıştı konuşma da öyle olacak sanırım
ama anlıyor her dediğimi keyfi gelirse komutlarımı yerine getiriyor bugün gözlemledim huysuzken oyun oynayamıyor ama daha sakinken daha uzun dikkatini verebiliyor vallahi doktor önerirse oyun grubuna da götürecem bazı çocukların anneleri daha çok yoruluyor, oğlum sağlıklı normal olsun da yorulayım. İyi yapmışsın ilacı vermişsin keşke ben de yazın ilk adanaya gittiğimde verseydim böyle uykuları bozulmayacaktı aynen dediğin gibi çınar ilk gittiğimizde çıldırdı emerek uyumazsa hiç uyumuyordu gece boyu ağlardı yatağa sokamıyordum 2 ay boyunca nasıl uyutacağıma şaşmıştım keşke o zamanlar haberim olsaydı bu şuruptan denerdim sonra uykuları iyice bozuldu ben de sinirden ona sert davrandım bağırırdım belki de bunlar onun uyku düzenini bozdu. Dediğin gibi uyku düzeni çok önemli ailelerin bu konuda biraz disiplinli olması lazım yoksa bıraksam gece hiç uyumaz uyuyamadığı gibi huzursuz da olur. Bir de son günlerde benim de psikolojim bozuldu nette okuduklarımdan sonra kendimi suçlar oldum hamilelikte çok stresliydim ondan dolayı mı oldu diye üzüldüm bir de hamileliğim son aylarına doğru bronşit oldum kanımda mikrop çıktı iğne antibiyotik tedavisi gördüm ay aklıma neler geldi bir bilsen hastalandığım için bile kendimi suçladım bir de işin genetik kısmı var onda yapılacak birşey yok zaten benim eltimin ikiz erkek çocukları var onlar da çok hareketliler koşturup dururlar 6 yaşındalar ama hala bir yere götürmekte zorlanıyorlar ikiz olunca birbirlerini kudurtuyorlar.
Bakalım ilacı bıraktıktan sonra düzen devam edecek mi, inşallah devam eder hayırlı haberler bekliyorum iyi tatiller canım

Canım zor oldu ama gece emzirmesini kestim 20 gündür çınar geceleri uyanık olduğu zamanlar istemiyor ama kendi kendine uykuya dönemiyor bence bu durym emzirme yi kesmemle ilgili değil çünkü akşam uykuya da zor dalıyor belki ceren uyuyabilir ama sabahları çok aç uyanıyor maşallah 1 yumurta metve suyu peynir pekmez yiyoe bazen bitiremedipş oluyor ama eskisine göre kahvaltı sı daha iyi gündüz çok emiyor eminim onu kessem daha iyi yiyecek şu an öğlen birşey yemiyor biraz yoğurr
Ama şuan evde ikimiz emzirmeyi jesmem zor beni oturur görse10 dk da bir gelir emer dışarıda daha az aklına geliyor zaten mayısta 2 yaşında olacak havalarda ı zaman ısınır emmeye şimdi devam etsin bir de oğlum zaten kucak sevmez bir emdiğinde geliyor benim hoşuma gidiyor emzirmek o kadar alıştımki bırak sa ben boşluğa düşerim

Selam kızlar benim oğlum da hala emiyor, çok düşkün degil ama yine de ariyor, istiyor tabi ki, ben de iki yaşına kadar beklemeyi düşünüyorum, ne alacaksa alsin yavrumm... Bu arada gece emzirmeyi kesmedim ama bi sıkıntısı okmayinca uyanmiyor çok şükür, bu gece deliksiz uyumuşuz maşaallah.
Bi de ben önce tuvalet egitimine agirlik vermeyi düşünüyorum, adem güneşin tavsiyesi üzerine... marti beklemem gerekiyor yalniz, eşim ankaraya gidip geldigi icin şu an bi düzenimiz yok... aslinda Beşir haber veriyor kakasini ve rahatsiz oluyor artik...
Konuşma konusunda da artik cümle kuruyor, 'baba gitmiş' vs. Bizden haberler böyle...

esasında bende sviyorum emzirmeyi ama bazen daral geliyo cınar misali gidip gelip emmek istiyo geceleri de artık genelde 1 kere uyanıyo emiyo, eger kesersem gecede ayagımda sallamak zorunda kalıcam muhtemelen. bazıları da meme icin uyandıgını, memeden kesince uyanmıcagnı iddia ediyo amabilmiyorum yasayınca gorucez. ah ceren de ac uyanssa keske bi saatte 3 kasık bulamac zor yediriyorum. obur turlu kahvaltıyı deniyorum arada ama ne yumurta ne peynir herseye kafasını ceviriyo hatta gecen kasıgın ucunu nutellaya batırdım verdim eline tadına baktı onu bile yemedi. bi de uzmanlar zorlamayın diyo ya ben bu cocugu zorlamasam butun gun aclıgı aklına gelmez ki, of gene yaramı destim neyse iste bakalım kesebilirsem belki biraz daha iyi yer diye umut ediyorum...

Ne ilacı verdin canim uyku ilacını
Bizimda uyku sorunumuz hele kardeşi olunca hepten mizmiz oldu artık öğlen uyutmuyorum gece uyusun diye doğru mu yapıyorum bilmiyorum 2 çocuk zor oluyor
Çok zaman oldu giremiyorum topige beni hatirlayanda var mi bilmiyorum ama ilk göz ağrım burası ilaçtan ziyade papatya melisa anason çayı deneseniz belki iyi gelir geçmişiookuyamadim tabi belki konuşulmuştur

cnm ablan için çok sevindim inş patolojide temiz çıkacak ve bi daha yaşamazsınız inş aynı hastalıkları

cnm bende öyleydim önceleri aman tozlu yere değdi aman şöyle oldu herkes elini yıkasın vs. şimdi saldım çayıra mevlam kayıra alışsın bünyeside hemen hastalanmasın :) ama nerdeeeee
bu arada cnm nazları annelere oluyor başka kimseye değil biliyoar sevildiklerini fln istediğinide yaptırıyolar nasılsa ohh ondan ne çekiyorsak biz çekiyoruz

cnm maşallah kocaman olmuşş pekte tatlısınız :)
seninki bıkıyor yapmıyor bende izin verdim hep dağıtsın etsin diye ama bıkmıyorr plastik kaplarım var hep yıka yıka kullan yapıyorum yeterki aklına gelsin hemen çıkartıp fırlatıyor. evde derli toplu yer yok artık boyumu uzadı noldu daha yükseklerre uzanmaya başladı napıcm bilmiyorum. ama oda haklı canı sıkılıyor evde hep aynı şeyler. komşuya yada başka yerre gidelim ilk başta etrafı inceliyor sonra ev yabancı demeden evi kurcalamaya başlıyor ayy işim zor çokkk

cnm gittiğimde dr.a soracaktım ama unuttum biz hastanede yatarken çocuk nefes alsın diye yastığına damlatmıştım cold mixi hemşire geldi ay ne kokuyor burda viksmi fln dedi yok dedim söyledim dr.unuza sordunuzmu dedi bu zatüreye çevirebiliyor fln dedi o öyle deyince bende işgillendim yakında gitme durumunuz varsa sorabilirmisin

madem 1 kere uyanıyormuş gece, o zaman emzirmeyi bırakınca bence de uyanmaz belki birkaç gece zorlayabilir ama deliksiz uyuyabilir hemen sallama ninni filan söyle biraz okşa belki o şekilde rahatlar uyur çınar da öğle yemeyi istemiyor akşam da tv açıyorum artık önüne bir kase su dolduruyorum onunla oynuyor da yiyor yani öyle kendi isteğiyle yediremiyorum bazen de acıkmışsa ağzını açıyor parmağını ağzına sokuyor yani ağzıma yemek koy diyor konuşamasa da bana anlatıyor o sırada öyle tatlı oluyor ki herhalde konuşsa anneciğim filan dese sarılıp ağlarım, bizim gece emmesi çok kötüydü gündüzden farkı yoktu bazen saatte 3 defa kalktığı oluyordu saat başı kalktığı artık belim boynum ağrıyordu mesela annemlerdeyken etrafıma ya da en yakınım anneme yakındığım zaman bile herkes bana abartıyorum ya da annesin bütün çocuklar böyle muamelesi yapıyorlardı üstelik tek sorun emzirme değildi ben o istediği her zaman verdim ama bel boyun ağrılarım çok arttı bir de gündüz çok hareketli o kadar az uykuyla oğluma yetişemez olmuştum şimdi de yetişemiyorum da. Benim için evi dağıtması filan hiç önemli değil bir zamanlar çok titiz bir insan olmama rağmen oğlum keşfetsin öğrensin 3 yaşına kadar ne kadar çok şeyle ilgilenirse ilerde onun için daha iyi olurmuş diye rahat bıraktım zararlı yerlere kilit taktım ama bir yere gittiğimde zor oluyor iyice strese giriyorum onu geçtim bu günlerde artık pusette hiç durmuyor yere bıraktığım an elimi bırakıp koşup gidiyor arkasından koşturuyorum ve üzülüyorum acaba düzelecek mi diye çok yoruluyorum hiçbirşeyden zevk alamaz oldum şöyle çocuklarının elinden tutup gezen ya da masa da oturup yemek yiyenleri görünce imreniyorum onları da geçtim bari akşamlarım bana kalsa uykuya dalamıyor 1-2 saatte uyuyabiliyor ancak 1 yaşına kadar 21-22 arası uyurdu şimdi 23-24 arası uyuyup gece 2-3 gibi uyanıp 6 gibi uyuyabiliyor 8 gibi geri kalkıyor çocuğa ne olduğunu anlamadım ama beni ciddi depresyona sürüklüyor bu durum. Hiç unutmam yeni doğum yaptığımda eşimin bir yakını 3,5 yaşlarında kızlarıyla bize gelmişlerdi Allahım kız yerinde durmamıştı koltuklardan atlıyordu masaya çıkıp atlıyordu banyoda diş fırçaları sabunları içeri getiriyordu hatta oğlumun çikolata sepetindeki süsleri parçalamıştı ne tv izleyebiliyor ne birşeyle ilgilenebiliyordu kız masamın üzerindeki örtüleri yere fırlatmıştı ya bir odadan öbürüne gidip geliyordu ben de lohusaydım oğlumu emziriyordum Allahım dedim kafam şişti bir an önce gitseler Allah yardımcıları olsun demiştim benim başıma geldi üstelik çınar bebekken çok hareketsizdi ana kucağında 3-4 saat bile oturabilirdi pusetinde de aynı şekilde 1 yaşından sonra çoştu umarım yakın bir zamanda düzelir de ben de çocuğumla özel ve güzel anlar yaşayabilirim

bu ara kızlar pek giremiyorum şekerler hastalıktan dolayı birikti o yüzden baya yoğunum bu ara okuyabilirsem okuyup çıkıyorum yazdıklarınızı..

valla bende korkumdan dışarı çıkamıyorum salgın var diye tekrar hastalanmayalım diye bi atlatsakta şu salgını bi kar yağsada kurtulsak bizde gezmelere gitsek valla cnm sıkıldı ama yaaa

demek 2. bebiş doğmuş gözünüz aydın canım kaç aylık oldu Allah kolaylık versin gündüz uyutmuyorum demişsin canım peki gece uykuları düzeldi mi gündüz uyutmadığında çok mızmız olmuyor mu bir ara denedim çınar çok huysuzlaşmıştı bu arada benim oğluma hiçbir çay etki etmez çok denedim düzenli de kullandım malesef fayda etmedi

İyi akşamlar kızlar herkes burdaymış

iyi akşamlar canım çınar uyuyalı 30 dk oldu ben de biraz stres atayım dedim çok sıkılmıştım sana da danışayım bir tanıdık bana başka prof önerdi teşhis atlamıyormuş aradım zaten ücret ve önceki randevu aldığım profla aynı semtteler hem de bu prof bana şubatın 8 ine randevu verebiliyor karasız kaldım ikisi de deneyimli zaten proflar biri hacatepe biri ist. üniversitesi mezunu diğer randevum 4 martta ama ben çok sıkıntıdayım uykusuzluk ve kafamdaki soru işaretleri bir çözüm bulmalı ne yapsam ki şaşırdım

kolay gelsin canım ellerine sağlık biz de pek çıkamıyoruz zaten artık ben de çınarla çıkmak istemiyorum ev daha rahat ama sıkılıyorum tabi yine sen şekerlerle uğraşırken rahatlıyorsundur ne güzel hem birşeyler üretiyorsun hem de vakit geçiriyorsun

canım madi durumu önce göz önünde bulundur eger sizi zorlamıyacaksa hemen git
ben olsam giderdim ahsene hamileyken doktorum ense kalınlıgı var dediginde aynıgün biri doçent 3 doktra birden gitmiştik eşimle
1 ay az bir zaman degil

biz de down sendromu riski çıkmıştı 2 profa gitmiştim biraz evhamlıyım işte anne yüreği nasıl rahat olabilir ki ama inan benim psikolojim bozulunca çocuğa daha çok yansıyacak diye korkuyorum, burda sizinle paylaşıyorum uzaktayım ailemden, annem çok sıkıldı bu sorundan bana birgün iyi birşey söylemeyecek misin demeye başladı, ben mi sana git uzaklara dedim diyor moralimi bozdu, eşimse bırak aktif olsun hipreaktif olsun deyip geçiyor Allahım bu adamın rahatlığı beni geriyor artık beni delirtecekler artık en azından bu prof ayrıca psikoterapistmiş belki beni de rahatlatır Allah kimseye evladıyla ilgili ciddi bir dert vermesin

anlat canım sende evde sürekli bunaldın eşinde annende sana en destek olmaları gereken zaman valla iyi bir haberini bekliyorum seni hiç tanımama ragmen gecen gün senle konuştuktan sonra eşimle beraber çınara dua ettik eşim diyor kim hastaymış dedim arkadaşımın oglu burda çok alıştım sizlere sizinle sevinip sizin sıkıntılarınıza üzülüyorum
her çocuk aynı olmuyor çınar bence hem uykusuz hemde kendini ifade edemiyor diye iyiyce hırçınlaşıyor
inşallah bir konuşsa daha sakin olur
biz şevvale sipraktin diye bir ilaç kulanmıştık o ilaçta uykularını düzene sokmuştu ama doktorunuza danışın bizim sadece uyku sorunu vardı

sağol cnm dediiğin gibi oyalayıcı bir uğraş ama en azından kafa dağıtıyor, valla gittiğim yerde bende rahat oturamıyorumki elifin peşinden koşmaktan bi tek bizim tarafta ablam kuzenler ilgileniyor diye rahat oluyorum elifte onları çok seviyor beni bile sallamıyor yani o derece :)
bu annelerde bazen ne diyeceklerini bilmezler bütün sıkıntıyı çeken sen iki güzel laf edeceklerine böyle konuşmuyolarmı insan bişey diyesi gelmiyor bazen benim annemde yapar onu ama naapalım işte huy mudur artık neyse , tabi eşinin tuzu kuru ilgilenen sensin ona dokunan yok, eşim bir gün bakıyor mesela elife sinirden kuduruyor diyorum devamlı baksan napıcaksın 3 en fazla 4 gün dayanırım diyor yaaa dedim anla işte kolaymıymış bide elif öyle çok aşırı zor bi çocuk değil ya öyle olsaydı napardık bilmem Allah kolaylık versin cnm sana

Tesekkur ederim canim 1,5 aylık oldu evet akşama doğru çığrından çıkıyor oyalamaya çalışıyorum çünkü guzduz salladigimda kardeşi ses çıkarsın hemen kalkmak istiyor artık gücüm yok aglamasina uyusa bile bu sefer gece çok geç uyuyor 12yi buluyor buna hiç tahammülüm yok gündüz bi şekilde idare ediyorum da aslında hamile olduğumu öğrendiğimde zeynep 1 yaşındaydı sürekli memedeydi bırakınca uykuları düzeldi alıştı ayrı yatitylyordu takı kardeşi olana kadar çok mizmiz oldu çok 2yas sendromu bide hastalık sinir hastası oldum deliriyorum bazen ama oğlum olmasaydı sizin gibi memede olur yine cildirtirdi ama ona hak veriyorum bütün gün evde sıkılıyor enerjisini atamiyor
Suan yazdirmiyir anne anne diye Allah sağlık versin ne yapalım zor muş bu işler

canım gözün aydın,şu ilk yılı atlatsan rahatlarsın biraz,büyük de kardeşe alışmaya çalışıyo,onun için de zor bir durumm tabi,arkadaşım 3. doğurdu,6 aylık oldu,diğer ikisinin de arası 1.5 yaş,ikisi büyüdü biri 7 biri 5.5 yaşında,artık anneye yardım bile ediyorlar,ne güzel aradan çıktı ikisi bir arada,3. de oğlan oldu,o da seneye ortaya çıkar,bazen 2. yi de hemen yapsam mı diyorum da işte şimdi emzirme olayı falan var,kaza olursa ne ala ama olmazsa da bi 3 yaşını bitirsin de ,yapıcam bi tane daha,bence en güzel hediye kardeş,bi kaç sene sonra arkadaş olurlar birbirlerine

bizde de derli toplu yer yok canım,o eskidendi,temizlik yap 10 dk sonra her yer çubuk kraker,oyuncak vs ama oğlumun eşyaları fırlatma huyu yok,o açıdan rahatım,bazen benim yanımda cam kavanozla da oynuyo,merakını yensin diye içinde tahıl,çubuk tarçın,vs ooan kavanozları veriyorum eline,ama yere atsa veremem tabi,yabancı evlerde biz de seviyoruz kurcalamayı,değişik geliyor eşyalar,o yüzden ben çocuklu olan yerlere gitmeyi tercih ediyorum,çocuklu çocuklunun halinden anlıyor bir de o evde de bi yığın oyuncak oluyor,onlarla oynarken zaman geçiyor yoksa incikli boncuklu evlere oturmaya gitmek mi,kalsın peşinde gezmekten zaten bi şey anlamıyorum,genelde de gitmiyorum,enerjisini boşaltacak oyunlar bulsan,ben mesela dışarı çıkamıcaksak koridorda koşturuyorum,ben kaçıyorum o kovalıyo ya da oyuncak ayısı onu kovalıyo ya da minderleri yanyana dizip üstünde yürü diyorum bazen yere gazete kağıdı serip boylu boyunca yol yapıp üzerinde koşturuyorum,hışır hışır hoşuna gidiyo,beraber zıplıyoruz vs,o zaman da yorulup sakinleşebiliyor,onların atlama zıplama dönemi sonuçta,enerjileri çok yüksek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…