rabbim çok büyük bol bol dua et gerisini rabbime bırak tek bi dr. sözünede bağlı kalma için rahat etsin benim 3 gebeliğimde bebeğimin kalbi durması sonucu sonlandı her seferin de 3 4 hastane dolaştım ondan sonra kürtaj oldum emin olmadan bişey yapma sonra acaba mı dersin ?
gebelikte 2. ay
Sizdeki değişiklikler :
- Göğüslerinizde dolgunluk, şişlik , hassasiyet ,göğüs ucunda koyulaşma görülür.
- Plasenta gelişir ve daha fazla hormon salgılamaya başlar.
- Vagina civarındaki dokularda bebeğin beslenmesine yardımcı olan damarlar mavimsi görünür.
- Kendinizi daha yorgun ve enerjisiz hissedebilirsiniz.
- Rahatsız edecek düzeyde kusma ile birlikte veya tek başına sabah bulantılarınız olabilir.
- Kabızlık, idrara sık gitme midede yanma, hazımsızlık, yiyeceklere aşırı istek veya isteksizlik, uykusuzluk şikayetleriniz olabilir.
- Kan hacminiz biraz artmıştır, hamilelik sonunda bebeğin ihtiyacını karşılamak için % 45- 50 fazla kana sahip olacaksınız.
- Arasıra baş ağrıları, baş dönmesi veya fenalaşma hissi yaşayabilirsiniz.
- Karın görünür derecede büyür, ancak belirgin kilo artışı olmaz. Rahim sıkılmış bir yumruk büyüklüğündeyken greyfurt büyüklüğüne ulaşır. Bu büyüme sırasında karın krampları, sancılar hissedebilirsiniz.
- Sinirlilik, ağlama isteği, duygusal değişiklikler, korku, neşe, kaygı duyabilir, mantıksız davranışlarda bulunabilirsiniz.
Bebeğinizdeki değişiklikler :
- Böbrek, kalp, sinir sistemi gelişmeye başlar, kalbi dakikada 150 kez çarpmaya başlar. Beyin,omurilik bağlantısı oluşur. Hipofiz bezi şekillenir. Esas organ ve sistemleri tamamen olmasa da gelişir. Organ gelişimi nedeniyle kritik bir dönemdir.
- El ve ayak parmakları, dizleri ve dirsekleri gelişmeye başlar, bacakları uzamaya, kolları gelişmeye ve elleri bilekten esnek hal almaya başlar.
- Kemikleri sertleşmeye , kıkırdak dokuları oluşmaya başlar.
- Yüz özellikleri daha belirginleşir. Gözleri, göz kapakları ve burun delikleri şekillenmeye başlar.
- Embriyo bu ayın sonlarına doğru fetus adını alır. Fetus sürekli yer değiştirir, hareket eder ancak siz henüz hissetmezsiniz.
- Yaklaşık çilek büyüklüğünde 2,5 cm kadardır. Ağırlığı 10g civarındadır, vücudun 1/3 ünü baş oluşturur.
Muayene ve laboratuar tetkikleri :
- El veya ayaklardaki ödem , varisler için bacak muayenesini de kapsayan ayrıntılı fizik muayene ve pelvik muayene yapılmalı.
Leğen kemiğinizin yapısı , ölçüleri için pelvik muayene önemlidir.
- Kan tetkikleri; kan sayımı, kızamık, kızamıkcık ölçümü, frengi için serolojik test, hepatit B bakılmalı.
- Kan basıncı, kilonuz ölçülmeli
- İdrarda şeker, protein, bakteri miktarlarına bakılmalı.
- Pap smear yapılmalı
- Bel soğukluğu kültürü yapılmalı
merhaba arkadaşlar
bu sabah doktora gittik ve karından bakılan USG ile kesemizi gördük maşallah5+1 olarak SAT ile uyumluydu kesemiz allah sevincimizi devamını nasip etsin ve hayırlısıyla tamamına erdireceğimiz günleri nasip etsin inşallah
rubella,taksoplazma,HIV,Hepatit,tiroid,vitamin değerlerim ve kan sayımları tarzında testler için aç karnına kan ve idrar vermem gerekiyormuş aç olmadığım için yarın sabah yapılacak bu testler. SGK ile anlaşması olmayan özel bir hasteneye gittiğimiz için 1700 lira civarı tuttu bütün testler özel sigortamız %80 karşıladı:26: allah kısmet eder bir aksilik olmazsa da kalp atışları duymak için 7+4 olacağımız 26 ağustos tarihine randevu aldım:97:
merhaba arkadaşlar
bu sabah doktora gittik ve karından bakılan USG ile kesemizi gördük maşallah5+1 olarak SAT ile uyumluydu kesemiz allah sevincimizi devamını nasip etsin ve hayırlısıyla tamamına erdireceğimiz günleri nasip etsin inşallah
rubella,taksoplazma,HIV,Hepatit,tiroid,vitamin değerlerim ve kan sayımları tarzında testler için aç karnına kan ve idrar vermem gerekiyormuş aç olmadığım için yarın sabah yapılacak bu testler. SGK ile anlaşması olmayan özel bir hasteneye gittiğimiz için 1700 lira civarı tuttu bütün testler özel sigortamız %80 karşıladı:26: allah kısmet eder bir aksilik olmazsa da kalp atışları duymak için 7+4 olacağımız 26 ağustos tarihine randevu aldım:97:
Mrb arkadaşlar aranıza yeni katıldım sabırsızlıkla ilk mesajımı yazmayı bekledim öncelikle hepinizi tebrik ediyorum ve bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum. 3 aydır hamilelik için çaba sarf ettiğmden neredeyse yazdıklarınızı ezbere biliyorum artık.Ben de nisan anne adayıyım. Çoğunuzla sat ve beklenen doğum tarihim aynı olduğu için sizlere yazmayı ve sorunum konusunda yardım alabileceğimi düşündüm. sat:29 haz. 23 temmuzda idrar testi yaptım(belirtim yoktu his diyelim) ve çok da silik olmayan pembe çizgiyi görünce hemen laboratuvara (3+4haftalık) 24 temmuzda b-hcg :171,57 çıktı. Daha erken zaten bir şey yapamaz diye doktora gitmek için bekledim ki zaten 2 aydır folik asit kullanıyordum. (4+5hafta) 1 ağustosta Dr. gittim Abdominal usg ile baktı ve şak diye buldu keseyi "evet dış gebelik değil kese olması gerektiği yerde ama 3 haftalık görünüyor" dedi.Tabi ben şok. sonra kendnce daha önceki hcg ile 200 üzerinden bir hesap yaptı ve "bugün 3200 çıkması gerek,eğer çıkmazsa sağlıksız" dedi. Aynı hesabı 171 üzerinden ben yaptım ve hcg 2720 çıkması gerekti.Neyse o gün sonucum 2645,5 çıktı ve dr "bu kabul edilen bi oran değil" dedi. kendisine 2 gündür pembe akıntım olduğunu da söyledim. "%90 düşük yapacaksın. Devam etmeyecek boşuna bekleme onu söyliyim ama sen yine de 10 gün sonra gel 10 günlük gelişmiş mi ona bakalım" dedi.Ona göre sonlandırırız gibi bi şey de söyledi. Sonra usg çıktısına baktım ölçüyü biraz büyük almış ama kese çapı: 5,9mm görünüyor araştırdım bu oran 5. hafta için büyükmüş bile nasıl 3 haftalık dedi diye düşündüm. hcg de 2645 olarak yine sitede yazılanlara göre 4+5 hafta sınırın içinde ve benim gibi çıkanlara dr.lar hep çok iyi demiş. Progestan yazdı ve gönderdi toplam 4 dk ilgilenmedi bi de özel hastane sözde. Tabi içim durmadı haklı olarak farklı şehirde 70 yaşında bir dr.a gittim tecrübeli diye. 4 ağustos(5+1 hafta) adam 1.5 saat ilgilendi benimle b-hcg istedim yaptı. sonuç: 8109 yani tam olması gerektiği gibi artmış 3 günde. vajinal usg ile baktı. Kese 5 haftaya uygun dedi ama yolk kesesi henüz yoktu."Ben gördüm başta oluşmaya başlamış görüntülemeye çalıştım ama bi daha bulamadım" dedi. Sonra da "daha 6mm en az 10mm olmalı görebilmem için ama şimdi bile oluşmaya başlamış ben baştan gördüm" dedi.Ama tabi hiç bir dr. devam edecek deyip topun altına girmiyor. Kafamı karıştıran sonra da kese boyu oldu. 6mm idi yani 3 günde 0,1 mm büyümüş ama hcg düzenli artmış. Ama 1. dr.un ölçüyü büyük aldığını gözlerimle görebildiğim için bunu çok takmadım. Asıl beni üzen pembe ve bazen kahverengi akıntının hala devam ediyor olması. Yarın randevum ama öncesinde benimle aynı haftalık olan sizlerin sonuçlarını hcg , kese ölçümü, yolk kesesi görünmesi,akıntınız var mı gibi bilgileri paylaşıp karşılaştırmak istedim. Malum saatler bile geçmiyor böyle olunca. Daha ilk mesajımda kafanızı şişirdim galiba ama gerçekten yardımlarınıza ihtiyacım var. Teşekkür Ederim.
esra hg diyeyim bende senin şu an bebeğin tam olarak kaç hafta benimki bugün 5 hafta oldu ve ayın 12sinde doktora gitmeye karar verdim benim 4 haftalıkken değerim 2932 çıktı doktor şaşırdı biraz ve bana anlamadım ben keseye göre bebeğin 3,5 haftalık falan dedi ben de doktora pek güvenemedim açıkçası ve doktor değiştirmeye karar verdim bakalım cuma günü gideceğim doktor farklı o ne diyecek
Teşekkür ederim Beralku Şuanda 5 hafta 6 günlük hamileyim
24 tem (3+4haft) =171
1 ağus.(4+5haft)= 2645
4 ağus.( 5+1haft)=8109 çıktı hcg sonucum.
Bir de senin değerin gayet normal görünüyor doktorunun şaşırması garip geldi bana. Bazen dr.lar (3+1 ile 3+6)yı 4 hafta sayıyorlar. sana 3.5 hafta dedi ise muhtemelen 3+4 günü kast etmiştir ve senin hesabına göre 2, gün şaşıyorsa bu da 1,2 gün geç yumurtladığını gösterir. Takılıp üzme kendini. Ben üzdüm bütün çabalarım durdu. Peynirle ,yoğurla sütle bile aram açıldı hiç bir şey yapmak istemiyorum. Diyene bak diyeceksin belki ama moral çok önemliymiş meğer.
esra senin durumun biraz benimkini andırdı bana...benim ilk gebeliğim 2009 yine bu zamanlardı, Nisan annesi olacaktım.. Sat'a göre 7 haftalıktı, dr. karından göremedi, alttan baktı ve 5 haftalık görünüyor dedi, sonra pembe ve sonra kahverengi kanama başladı hafiften, dr. a gittim progesteran verdi, evde istirahat raporu verdi; ama birkaç gün sonra düşük yaptım, sonra da parça kaldığı için kürtaj oldum...Kan değerlerimi bilmiyorum hiç baktırmamıştım, ben Hsg çektirerek hamile kalmıştım ve Hsg çekilmeden önce Gebelik kategorisi D olan bir antibiyotik vermişti dr. onu kullanmıştım, büyük ihtimalle ilaç etkiledi, çünkü araştırmalarım sonucu adet gecikmesinden önce D kategorisinde bir ilaç ya bebeği hiç etkilemez ve bebek sağlıklı olarak dünyaya gelirmiş ya da bebeği etkiler o zaman da düşük yaşanırmış..3 ay sonra tekrar hamile kaldım...Şİmdi 11 aylık bir oğlum var..Ve hatayla yine hamileyim şimdi 5 haftalık, sadece idrar testi yaptım dr. gitmedim henüz..
sen hamile kalmadan önce ilaç vs. kullanmış mıydın?
Peny yanıtsız kalmadığınız için hepinize teşekkür etmek istedim öncelikle,
aslında benim daha 4+5 haftalıkken karından gördü ve 3 haftalık dedi. sende de 2 haftalık şaşma varmış 2009da. şuanda 5+6 haftalığım ama akıntım 1 ağustostan beri aynen devam ediyor çok az ama var işte. 1 ağustostan beri progestan kullanıyorum ama ne akıntı kesildi ne de düşük oldu. Sanırım sen progestan kullanırken düşük yapmışsın. ben hamile kalmadan önce herhangi bir ilaç kullanmadım hsg de çektirmedim. 3. denememizdi bu ay.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?