2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kimse bana cevap vermiyor mu ? 50:

ben yazmıştım canım cevabımı buraya kopyalıyorum: Ben şimdiye kadar hiç kan testi yaptırmadım, gerekli de değil bence dr. da istemedi, evdeki testten sonra 6-7 haftalıkken dr. a gittim ultrasonla baktı, bebek var şu kadar haftalık dedi, tamam..Hepsi bu..Şimdi 5 haftalık hamileyim birkaç hafta sonra gidecem, çünkü yok bebek daha görünmüyor vs. derler canımı sıkarlar 7 haftalıkken garanti olur, varsa vardır, yoksa yoktur..Zaten önemli olan bebeğin kalp atışları o da 6-7 haftalıkken duyulur...

hayırlı olsun arkadaşlar hoşgeldiniz aramıza
allah hayırlısıyla yavrularımızı kucağımıza alacağımız günleri de gösterir inşallah

soğol canım hoşbulduk ben doktora gittim bugün 4/4günlük 15 gün sonra kalp atışlarını duymaya gidicem bebeğimin inşallah
bu arada benim başlangıç kilom 53 bdt:7 nisan :92:

Son düzenleme:
Ferzin, beni de listeye yazar mısın?

Sat: 6 temmuz
beklenen doğum tarihi: 11 Nisan
Kilo: 67

benim şuan 6 haftalık ben önümüzdeki hafta doktora gitmeyi düşünüyorum heralde o zaman kalp atışları duyulur sanırım

Topikte ilk haftalar biraz sıkıntılı ve endişeli geçiyor, 3 aylık oldu mu rahatlıyacağız inş. güzel şeylerden konuşacağız Allah nasip ederse..

yeni nisan hamileleri hos geldiniz saglikli hamilelikler hepimize...su listeyi konunun en basina alsak daha iyi olur daha iyi takip edilir.basligi acan arkadas duzenleyebilir mi acaba

benim şuan 6 haftalık ben önümüzdeki hafta doktora gitmeyi düşünüyorum heralde o zaman kalp atışları duyulur sanırım

6 haftalıkken alttan, 7 haftalıkken üstten bakınca duyulurmuş, bazen 8 haftaya kadar duyulmadığı da olurmuş..

Progestan hapını kullanıyorun cnm günde 3 defa. Dinlenmeye gelince hiç dinlenmiyorum diyebilirim. Son 3 haftadır neredeyse 2 günde bir en azı 2-3 saatlik yolculuklar yaptım. Dinlenme ile olacağına da inanmıyorum zaten. Sağlıklı ise benimle kalır deyip kendimi kandırıyorum artık hayırlısı.

Bence sen dinlen, elinden geleni yap, çünkü bazen tutunmayla alakalı oluyor, dinlenince tutunuyor, benim arkadaşım hiç kalkmadan çok iyi dinlendiğini söyledi, hatta hamilelikleri boyunca evde veya hastanede full yatanlar bile oluyor tuvalate bile gitmeden..ama tabii dr. söyler neyin gerekli olduğunu dinlenmen gerekiyorsa dinlen der..

slm arkadaşlar yeni katılanlar hoşgeldiniz aramıza bende önümüzdeki pazartesi günü gidicem doktora kese gözüktü 5mm ama bebeği göremedik doktora göre 4+6 günlük hamileyim boş gebelikten korkuyorum açıkcası bi bebeği göreyim hatta 9 ay geçsin bi doğsun başka bişey istemiyorum Tabi Allah bilir bebişlerimizi bize bağışlasın inşallah

hamilelikte birçok şeye dikkat etmek gerekiyor arkadaşlar bunlardan biri Toksoplazmo enfeksiyonu
Toksoplazmozis hamilelikte düşüklere, ölü ya da sakat doğumlara neden olabilen bir enfeksiyon

Toksoplazmadan korunmanın en etkili yolu hijyen kurallarına uymaktır

• Ellerinizi sık sık yıkayın.
• Eğer toprak ile uğraşıyorsanız mutlaka eldiven giyin
• Çiğ ya da az pişmiş et yemeyin (salam sucuk vb)
• Çiğ et ile temas ettikten sonra mutlaka ellerinizi yıkayın
• Çiğ et kestiğiniz bıçak ile iyice yıkamadan başka bir madde kesmeyin
• Çiğ et kestiğiniz kesme tahtalarını iyice yıkamadan üzerinde başka bir işlem yapmayın
• Çiğ sebze ve meyveleri mutlaka çok iyi yıkayın
• Tercihen dışarıda yeşil yapraklı salataları yemeyin
• Pastörize edilmemiş süt içmeyin bu tür sütlerden üretilmiş ürünleri kullanmayın
• Evde kedi varsa kumunu siz değiştirmeyin
• Kedinin kumunun 24 saat aralıklarla mutlaka değişmesini sağlayın
• Kedinizi dışarı bırakmayın
• Kedinize çiğ et yedirmeyin

salam, sucuk yerken dikkat, sebzeleri iyi yıka, kediden mümkünse kaç, çiğ ete dikkat..

aman sakın kategorisine bakmadan ilaç, krem vs. kullanmayın C ve D'den uzak durun...

Rontgen vs. den de...

Bilgisayar, ceptel gibi radyasyonlardan da...

hamburger, dışardan alınan patates kızartması, konserve, kola, çaydan da..

Folik asit, Kalsiyum-D vitamini, Demir hapı, Balık yağı hapı kullanmamız gerekiyor..

aklımıza gelmeyenler vs. vs...

ben şuana kadar hiç folik asit kullanmadım bi sıkıntı olurmu acaba ?

hemen başla canım kullanmaya, aslında gebelikten 3 hafta önce kullanmaya başlamak gerekiyormuş ama çoğu bayan gebeliği 5-6 haftalıkken öğrendiği için sonradan kullanıyor, bir sorun olmaz Allahın izniyle ben de yeni kullanmaya başladım..

ben şuana kadar hiç folik asit kullanmadım bi sıkıntı olurmu acaba ?

planlıysa eğer 3 ay önceden başlamak gerekirmiş Benimki plansız olduğu için hamile olduğumu öğrendiğim günden sonra başladım hemen canım sende doktoruna danışıp gerekli vitaminleri al bir an önce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…