• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kidemli anneler bende Allah nasip ederse mart basinda dogum yapicam. Benim gibi martin ilk yarisinda dogum yapanlardan bebeklerinizi ilk aylar nasıl giydirdiginiz konusunda bilgi alabilir miim? Ozellikle kadife tulumlari cok beyendim fazla diil 3 tane aldım. Ben hic a ksamlari nisanda falan kadife tulum giydirebikecek miyim cocuguma dısarı cıkarken? Yoksa bunaltırmıyım cocugu. Onları geri mi iade ediyim :(

alp 13 mart doğumlu... ben hiç kadife tulum giydiremedim... bir iki kere denedim ama daraldı giydiremedik... küçük oldukları için dışarı çok çıkartamıyorsun zaten çıkartmak istesen de gelen gidenden çıkartamıyorsun. bebek yeni doğduğunda da kaloriferleri cayır cayır yakıyorsun açıkçası pek gerek olmuyor kadife tuluma... Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip eder inşallah...

dün bir gazla annemle bakırköyde buluşmaya karar verdim... Alp le deniz otobüsüne bindik adam canı istedi diye çığlık atıyor çığlıklar eşliğinde gittik geldik resmen... yandaki kadına vurmalar arkadakilere kaş göz yapmalar gülmeler... çok sosyal çocuk valla... gezerken de zorlamadı beni ama dönüşte inerken inat etti binmedi arabasına... köprü yaptı oturmuyor adam... nasıl bağrıyor anlatamam kıpkırmızı oldum valla deniz otobüsünden inene kadar millet demiştir ne biçim anne diye. bir de ağır arabasını almıştım tam yatıyor bütün eşyaları alıyor sepeti diye. ama oturmayınca mecbur kucağıma aldım alp i... kanguru almıştım ama adamın inadından kucağımdan indirip kanguruyu çantadan çıkartamadım bile... nasıl indiricem arabayı alp i deniz otobüsünden diye düşünüyordum ki bir amca yardım etti bana... hemen az ilerde de dedemiz bekliyordu oradan da o aldı bizi.ama heralde bir daha yakın zamanda deniz otobüsüne binmeye cesaret edemem tek başıma alp le...

dün bir gazla annemle bakırköyde buluşmaya karar verdim... Alp le deniz otobüsüne bindik adam canı istedi diye çığlık atıyor çığlıklar eşliğinde gittik geldik resmen... yandaki kadına vurmalar arkadakilere kaş göz yapmalar gülmeler... çok sosyal çocuk valla... gezerken de zorlamadı beni ama dönüşte inerken inat etti binmedi arabasına... köprü yaptı oturmuyor adam... nasıl bağrıyor anlatamam kıpkırmızı oldum valla deniz otobüsünden inene kadar millet demiştir ne biçim anne diye. bir de ağır arabasını almıştım tam yatıyor bütün eşyaları alıyor sepeti diye. ama oturmayınca mecbur kucağıma aldım alp i... kanguru almıştım ama adamın inadından kucağımdan indirip kanguruyu çantadan çıkartamadım bile... nasıl indiricem arabayı alp i deniz otobüsünden diye düşünüyordum ki bir amca yardım etti bana... hemen az ilerde de dedemiz bekliyordu oradan da o aldı bizi.ama heralde bir daha yakın zamanda deniz otobüsüne binmeye cesaret edemem tek başıma alp le...

:))) bişi olmas alışırsın..ama artık çocukla dışarı çıkmak çok zor oluyo...ben eskiden poyrazı kaptığım gibi sokak sokak gezerdim..şimdi yapamıyorum..kendisi danacık..giyinince daha da danacık oluyo..araba zaten ağır..çanta desen gülle..hem poyraz hem araba hem çanta mümkün diil..bizde kanguru olayı yok..zaten onu ben taşıyamam kanguruyla..eskiden çookk rahattı..poyraz hafifti..araba hafifti..bitek şaseyi taşıyodum..araba koltuğunu taktıkmı üstüne mis oluyodu.. $DSCN1637.jpg $DSCN1649.jpg $DSCN1638.jpg ..baksana tipe..minnacık:))))şimdi kucağıma sığmıyo:)))

merhaba güzel anneler bayadır giremiyroum. ama çok kimse uğramıyor heralde. ilerlememiş sayfalar.
bizde durumlar karışık. kalsiyum ve fosforumuz yüksek.
Dr. d vitamini eksikliği olabilir dedier bakıldı normal.
Taş düşürüyo olabilir dediler. o araştırııldı. şimdilik yok ama takip ediliyor.
Küçücük bebişim de taş olabilir diye korktum.

Kidemli anneler bende Allah nasip ederse mart basinda dogum yapicam. Benim gibi martin ilk yarisinda dogum yapanlardan bebeklerinizi ilk aylar nasıl giydirdiginiz konusunda bilgi alabilir miim? Ozellikle kadife tulumlari cok beyendim fazla diil 3 tane aldım. Ben hic a ksamlari nisanda falan kadife tulum giydirebikecek miyim cocuguma dısarı cıkarken? Yoksa bunaltırmıyım cocugu. Onları geri mi iade ediyim :(

allah tamamına erdirsin hayırlısıyla kucağına al bebeğini inş. arkdaşlar yazmış zaten ama bende yazayım, kadife pek kullanışlı olmuyor çünkü küçük diye zaten hep sıcakta tutuluyor bebekler, penye alt üst takımları daha çok kullandım. önden çıtçıtlı bol bol al..ayaklı olmasın çok çabuk uzuyorlar.birde penye battaniye en çok kullandıklarımdı.

ateşimiz üştü döküntümüz geçti.iileştik çok şükür.gelsin canavarlıklar gelsin afacanlıklar...

geçmiş olsun canım, benim kızımda altıncı hastalık geçirmşti..iyi olsunlarda bütün afacanlıklara razıyım:)

kızlar merhaba,
26 mart doğumlu kızımın boyu 67 cm ölçüldü sağlık ocağında
8 aylık kontrolündede 67 cm di. hiç uzamamış:43:
10 aylık kontrolü bekliyorum şimdi,
boyu kısamı acaba, kızı olanlar sizin bebeklerinizin boyu kaç?

canım ben henüz kontrole gitmedim boyunu yazamıycam ama sağlık ocaklarında çok doğru ölçemiyebiliyorlar, sonuçta çocuk dümdüz yatmıyor artık. uzamıştır mutlaka ama eskisi gibi büyük farklar beklememk lazım 1-2 santim uzayacaklar bundan sonra, onu da ölçememişlerdir içini ferah tut.

dün bir gazla annemle bakırköyde buluşmaya karar verdim... Alp le deniz otobüsüne bindik adam canı istedi diye çığlık atıyor çığlıklar eşliğinde gittik geldik resmen... yandaki kadına vurmalar arkadakilere kaş göz yapmalar gülmeler... çok sosyal çocuk valla... gezerken de zorlamadı beni ama dönüşte inerken inat etti binmedi arabasına... köprü yaptı oturmuyor adam... nasıl bağrıyor anlatamam kıpkırmızı oldum valla deniz otobüsünden inene kadar millet demiştir ne biçim anne diye. bir de ağır arabasını almıştım tam yatıyor bütün eşyaları alıyor sepeti diye. ama oturmayınca mecbur kucağıma aldım alp i... kanguru almıştım ama adamın inadından kucağımdan indirip kanguruyu çantadan çıkartamadım bile... nasıl indiricem arabayı alp i deniz otobüsünden diye düşünüyordum ki bir amca yardım etti bana... hemen az ilerde de dedemiz bekliyordu oradan da o aldı bizi.ama heralde bir daha yakın zamanda deniz otobüsüne binmeye cesaret edemem tek başıma alp le...[/Q

ben de hayranım çocuğuyla hayattan kopmayanlara, dışarı çıkacağımı düşünnce bile strese giriyorum. 1 sattlik bi yer için bi haftalık valiz hazırlıyorum nerdeyse, herseferinde bi daha yapmıycam diyorum sonra ya lazım olursa diye düşünüp yine atıyorum çantaya. çocuktan önce benim alışmam lazım dışarı:)

merhaba güzel anneler bayadır giremiyroum. ama çok kimse uğramıyor heralde. ilerlememiş sayfalar.
bizde durumlar karışık. kalsiyum ve fosforumuz yüksek.
Dr. d vitamini eksikliği olabilir dedier bakıldı normal.
Taş düşürüyo olabilir dediler. o araştırııldı. şimdilik yok ama takip ediliyor.
Küçücük bebişim de taş olabilir diye korktum.

allah korusun inş yoktur taş falan ya.. merak ettim bu sonuçları nerden öğrendin, yani rutin bi tahlilde mi çıktı? bizim de kan değerlerimize bakılacak ama kalsiyum fosfor bakılır mı biz mi söylüyrz?

Kızlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Allah sizin de yavrularınıza saglıklı uzun omurler versin birlikte inşallah :))

Belki dışarı cıkarırım diye 2 yedek kadife tulum tutiyim nisan için. Cunku benim dogum subat sonuna denk geliyor 27 subat gibi sezeryan tarihi o da. Başka almiyim ozaman. Ben hep ayaklı penyeler almışım. Ona da dikkat ediyim ayaksız alıyım artık ozaman.

uzun bi aradan snra merhaba kızlar,
topicimizin birinci olmasına inanılmaz sevindim,
her nekadar giremesekde görmesekde o topic bizim topicimizdirrrr:49::emir_bebek::nazar:
kalemm yazdkların beni cok duygulandrdı cnm :(((( asla kopmayacagımıza inanıorum ben:)

bugunun anısına yani birinci olmamızın serefine burada olalım en azından birer satır yazalım ne mutlu hepimiz mart anneleri olduk şimdi evlatlarımızı buyutuyoruz birbirimize buradan cok dualar cok dileklerde bulunduk ama yaprak dökümü gibi dagıldık onumuzde uzuuuun bir sene daha var nasipse tabi 2013 yılı sıze ve sevdiklerinize herşeyin en güzelini nasip etsin insallah....:71::71::71:

bizim icin en ozel yili geride birakiyoruz.2013 hepinize saglik,huzur,para dolu gunler getirsin,bebeklerimiz hic hasta olmasin,bol bol uyusun,anneciklerini hic uzmesinler 2013 te:emir_bebek::emir_bebek:

Herkese merhaba... 2012nin bu son günlerinde topicigimize yazmadan geçmeyim:) cok şükür hepimiz bu sene bebeklerimizi sağ salim kucağımıza aldık.. Gaz sıkıntıları, kaka sorunları, uyku sorunları, emeklemeler hatta yürümeye başlayan bıdıklar, iştahsizlik, kış hastalıkları derken koskoca bir yıl daha geride kalıyor... 2013 inşallah tüm anne ve bebeklerine, tüm dünyaya, sevdiklerimize iyi gelir... Herşeyden önce sağlık diliyorum herkes için. Yeni yıl hayırlı olsun inşallah... Hepinizi ve bebişlerinizi öpüyorum

2013 yılı bebeklerimiz kucağımızda geçireceğimiz ilk yılbaşı olacak, nice yıllara hep sevdiklerimizle oluruz inşallahh, yeni yıl hepimize şans uğur huzur sağlık afiyet bolluk bereket getirir inşallahhh:)

Herkese merhaba... 2012nin bu son günlerinde topicigimize yazmadan geçmeyim:) cok şükür hepimiz bu sene bebeklerimizi sağ salim kucağımıza aldık.. Gaz sıkıntıları, kaka sorunları, uyku sorunları, emeklemeler hatta yürümeye başlayan bıdıklar, iştahsizlik, kış hastalıkları derken koskoca bir yıl daha geride kalıyor... 2013 inşallah tüm anne ve bebeklerine, tüm dünyaya, sevdiklerimize iyi gelir... Herşeyden önce sağlık diliyorum herkes için. Yeni yıl hayırlı olsun inşallah... Hepinizi ve bebişlerinizi öpüyorum

semracım cnm cok tesekkürler heheheh :54:eski günlerdeki gibi bu smailleri yapmayi bile ozlemişim.:27::27::27:bunlarıda:52::52::52::52:

Saglık olsun,mutluluk olsun,para olsun,huzur olsun 2013 te...
2012 den cok cok daha ıyı gecsın,bebıslerımızle sevdıklerımızle daha cook guzel yıllarımız olsun ınsallah...
Bu arada dogumgunlerınede az kaldı...:))))

Topiğimizin 1. Olmasına hem çok hemde çok duygulandım..1 seneden fazla zamanımızı burada sürekli paylaşımlar bulunarak geçirdik..sanal oetam olmasına rağmen gönül bağı kurduk..2012 yılı hayatımız önce ve sonra diye ayrıldı bebişlerimizle..2012 yılıda ailemizle sevdiklerimizle çokk çokk güzel geçer umarım..

ara ara yazabiliyorum ama topiğimizi fırsat buldukça takip ediyorum..Topiğimizin 1.olmasına çok sevindim.,2012 yılında çok şükür bebişlerimize kavuştuk..Bundan sonra da bebişlerimizi Rabbim sağlıklı ve hayırlı bir şekilde büyütmek nasip eder inşallah...Tüm anne ve bebeklerinin yeni yılını şimdiden kutlarım...

ayyy nasıl şenlendi topiciğimiz, inanılmaz sevindim...hepinize yavrularınızla hayırlı bereketli sıhhat afiyet dolu bi sene diliyorum ben de..

uzun bi aradan snra merhaba kızlar,
topicimizin birinci olmasına inanılmaz sevindim,
her nekadar giremesekde görmesekde o topic bizim topicimizdirrrr:49::emir_bebek::nazar:
kalemm yazdkların beni cok duygulandrdı cnm :(((( asla kopmayacagımıza inanıorum ben:)

nurcum ben de nasıl koptuğumuza şaşırdım zaten, beni gözüm yaşlıyken güldürmüştün nasıl unuturum seni, (alyaya kükremiştin :)

merhaba kızlar, deryanın ameliyatı güzel geçmiştir, zeynebin bileği iyidir, poyrazın ateşi inmiştir inş... gönülcüm siz de hoşgeldiniz türkiyeye..
gülnihal ne yapıyor, selçuk nasıl, aysima yürümüştür şimdiye, ömerin kusmaları durdu mu, berra kaçıncı dişini çıkardı, alya günde kaç kez kaka yapıyor,.... nerdesiniz mart anneleri? birinci olmuşuz güya, ağlamak istiyorum :(( fehminin yerinin adresini bilen yok mu bari ben de oraya katılayım?

Arkadaşlar geçmiş olsun dileklerinde bulunan herkese teşekkür ederim ameliyat iyi geçti yürüyorum diyebilmeyi çok isterdim ama kalçam ve ayağım çok ağrıyo parmaklarım yine uyuşuk üstüne ameliyat yerinin ağrısı eklendi 5'inde emar çekilecek sonucuna göre belki bi ameliyat. Daha olabilir
Moralim hiç yok

Neyin birincisi olmuşuz yaaw

Sizleri seviyorum:54:

Arkadaşlar geçmiş olsun dileklerinde bulunan herkese teşekkür ederim ameliyat iyi geçti yürüyorum diyebilmeyi çok isterdim ama kalçam ve ayağım çok ağrıyo parmaklarım yine uyuşuk üstüne ameliyat yerinin ağrısı eklendi 5'inde emar çekilecek sonucuna göre belki bi ameliyat. Daha olabilir
Moralim hiç yok

Neyin birincisi olmuşuz yaaw

Sizleri seviyorum:54:

çok geçmiş olsun

Back