• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

yok yok bize kesin nazar değdi..gece poyrazı salladım tam yatağına koyucam belime bi bıçak girdi sanki..orda kala kaldım..ellerim bacaklarım boşaldı ben yere poyraz yatağa düştü..eşime bağırdım hemen..ddooğğru hastaneye..totoma yedim iğneleri..şimdi sırtüstü yatıyorum..6 gün daha iğne olucam..poyraz beni yatarken görünce huysuzlanıyo..kucak istiyo ağlıyo..ben alamıyorum diye ağlıyorum..naapıcam bilmem..:((((((

yok yok bize kesin nazar değdi..gece poyrazı salladım tam yatağına koyucam belime bi bıçak girdi sanki..orda kala kaldım..ellerim bacaklarım boşaldı ben yere poyraz yatağa düştü..eşime bağırdım hemen..ddooğğru hastaneye..totoma yedim iğneleri..şimdi sırtüstü yatıyorum..6 gün daha iğne olucam..poyraz beni yatarken görünce huysuzlanıyo..kucak istiyo ağlıyo..ben alamıyorum diye ağlıyorum..naapıcam bilmem..:((((((

inanmıyorum ya çok geçmiş olsun... Nolmuş peki beline? fıtık felan mı? çok ağır oldular artık onları taşırken kaldırmaya çalışırken kendimize zarar veriyoruz artık. benim de bileğimde sıvı vardı, zorlayınca tekrarladı, şimdi alp i aldığımdan beri neredeyse hiç kullanmadığım mei tai da uyutup koyuyorum yatağına ama gün içinde yine taşımam gerekiyor...
poyraz nasıl daha mı iyi? bu rahatsızlıklar aksilikler son olur inşallah geçmiş olsun tekrardan...

mrb arkadaşlar ne güzel bebekleriniz ekgıda yiyor ama ben bebeğime yediremiyorumya ısrarla reddediyor iki kaşıktan fazla yemiyor sebze çorbası yoğurt meyve püreleri muhallebi aklınıza gelebilecek herşeyi yapıyorum ama ısrarla reddediyor başlıyor ağlamaya kendi yesin dedim tabagına koydum yiyecekleri minik parçalar halinde verdim önüne tabagı bi tarafa yiyecekleri bi tarafa fırlattı:43: sadece beni emiyor ama benım sütüm artık yetmicek geceleri saat başı emmeye kalkıyor inanın çok yorucu yıpratıcı bir süreçteyim napıcam bilemiyorum bir önerisi olan varmı...

başta zorlamış olabilir misiniz kaşık görünce tepki yapıyor olabilir mi? eğer öyleyse belki senin elinle yiyebileceği şeyleri yedirirsen belki öyle yemeye başlayabilir... yediklerini karışık veriyorsan ondan yemek istemiyor olabilir tek tek denemeye çalış... mesela sırf armut püresi ya da havuç püresi... bütün gece emdiği için gün içinde yeme ihtiyacını karşılayacak gerekli kaloriyi de alıyor olabilir böylelikle sabah çok yemek istemiyor olabilir... yiyecekleri çok açken deneme emzirdikten 1-1,5 saat sonra dene belki öyle yavaş yavaş tadını alınca yer. bir de sizi yemek yerken görüyor mu? yemek yerken görürse sizi belki o da sizin yediklerinizden yemek isteyebilir eğer hiç görmüyorsa yemek saatlerinizi onun uyku saatlerine denk getiriyorsanız sizi görmediği için özenmiyor da olabilir.... bildiğimden değil, aklıma gelenleri söylemek istedim belki işine yarayan birşey çıkabilir içinden, ukalalık olarak alma lütfen... umarım kısa zamanda düzelir yeme probleminiz...

Ay Ayca geçmiş olsun tekrar hep üst üste gelir işte böyle:(( ben de tüm gün yattım belimden bugün seninle paralel gidiyoruz...çocuklar hasta biz belden yatay off ya trajikomik

başta zorlamış olabilir misiniz kaşık görünce tepki yapıyor olabilir mi? eğer öyleyse belki senin elinle yiyebileceği şeyleri yedirirsen belki öyle yemeye başlayabilir... yediklerini karışık veriyorsan ondan yemek istemiyor olabilir tek tek denemeye çalış... mesela sırf armut püresi ya da havuç püresi... bütün gece emdiği için gün içinde yeme ihtiyacını karşılayacak gerekli kaloriyi de alıyor olabilir böylelikle sabah çok yemek istemiyor olabilir... yiyecekleri çok açken deneme emzirdikten 1-1,5 saat sonra dene belki öyle yavaş yavaş tadını alınca yer. bir de sizi yemek yerken görüyor mu? yemek yerken görürse sizi belki o da sizin yediklerinizden yemek isteyebilir eğer hiç görmüyorsa yemek saatlerinizi onun uyku saatlerine denk getiriyorsanız sizi görmediği için özenmiyor da olabilir.... bildiğimden değil, aklıma gelenleri söylemek istedim belki işine yarayan birşey çıkabilir içinden, ukalalık olarak alma lütfen... umarım kısa zamanda düzelir yeme probleminiz...

sağol canım yaa niye ukalalık olsun birbirimizn tecrübelerinden faydalanmalıyız...aslında biz yerken çok hevesleniyor ağzına hemen veriyorum yediklerimden bir kere alıyor ikinciye kilit ağzı zaten kaşıkla imkansız yedirmem elimle daha iyi atıyom ağzına kaşık fobiside 6.ayında cok hastalanmışdı zorla ilaç içirdik şimdi kaşığı görünce sinirleniyor...

inanmıyorum ya çok geçmiş olsun... Nolmuş peki beline? fıtık felan mı? çok ağır oldular artık onları taşırken kaldırmaya çalışırken kendimize zarar veriyoruz artık. benim de bileğimde sıvı vardı, zorlayınca tekrarladı, şimdi alp i aldığımdan beri neredeyse hiç kullanmadığım mei tai da uyutup koyuyorum yatağına ama gün içinde yine taşımam gerekiyor...
poyraz nasıl daha mı iyi? bu rahatsızlıklar aksilikler son olur inşallah geçmiş olsun tekrardan...

zaten fıtık başlangıcı vardı...tamamen fıtık oldu herhalde artık onlar:)))))dana kadar yaaa..taşıyamıyorum artıkkk..yürüselerde kurtulsak biraz..bizimkinin hiiçç niyeti yok..emekleye emekleye gidiyo zaten heryere..kasmıyo hiç yürümek için...poyrazında kontrolü vardı bugün..kulağı geçmek üzereymiş ama boğazları kızarıkmış hala..antibiyotiğe devam..peditusu kesicez..p.tesi tekrar gidicez..gitmişken bende iğnelerimi oldum..çok acıtıyo yaaa..bide yatamıyorum ayakta yapıyolar daha da acıyoo...

mrb arkadaşlar ne güzel bebekleriniz ekgıda yiyor ama ben bebeğime yediremiyorumya ısrarla reddediyor iki kaşıktan fazla yemiyor sebze çorbası yoğurt meyve püreleri muhallebi aklınıza gelebilecek herşeyi yapıyorum ama ısrarla reddediyor başlıyor ağlamaya kendi yesin dedim tabagına koydum yiyecekleri minik parçalar halinde verdim önüne tabagı bi tarafa yiyecekleri bi tarafa fırlattı:43: sadece beni emiyor ama benım sütüm artık yetmicek geceleri saat başı emmeye kalkıyor inanın çok yorucu yıpratıcı bir süreçteyim napıcam bilemiyorum bir önerisi olan varmı...

demekki bu eymenler asi oluyor biraz:)benm oğlumda öyle.kesinlikle tavsiye etmiyorlar ama ben kucağıma alıp zorla yediriyorum.ne yapayım değilse yemiyor.ha benimki emmiyorda mamada içmiyor.onlarıda uyurken içiyorum sütümü sağıp biboranla uyurken içiriyorum.benm içinde çok yıpratıcı bir süreç.Rabbim yardımcımız olsun.

$011220121340.jpg

teyzoşlar ucun biy ayadan çonya tocaman cevgiler...

ayyy nasıl özlemişim buraları ama gördüğüm kadarıyla topikte sessizlik hakim :((

umarım bebeişler ve anneler iyidir kızlar bizde haberler iyi sayılmaz çınar paşanın uykusuzluk macerası günden güne arttı maalesef ne yaptıksa olmuyor :((

anneciğim çok feci migren atakları geçiriyor o yüzden çınar ortada kaldı yavrum 3 gün komşuya bırakmak zorunda kaldım sonra babanesi aldı ama oda eltimin oğluna ve birde yatalak dedemiz var ona bakıyor bebeişim rezil oldu resmen işten izin almaksa hayalden öteye geçemez benim için :(( kısaca fenalardayız...

hepinize kocaman selamlar...

Eki Görüntüle 584731

ayyy nasıl özlemişim buraları ama gördüğüm kadarıyla topikte sessizlik hakim :((

umarım bebeişler ve anneler iyidir kızlar bizde haberler iyi sayılmaz çınar paşanın uykusuzluk macerası günden güne arttı maalesef ne yaptıksa olmuyor :((

anneciğim çok feci migren atakları geçiriyor o yüzden çınar ortada kaldı yavrum 3 gün komşuya bırakmak zorunda kaldım sonra babanesi aldı ama oda eltimin oğluna ve birde yatalak dedemiz var ona bakıyor bebeişim rezil oldu resmen işten izin almaksa hayalden öteye geçemez benim için :(( kısaca fenalardayız...

ah yavrum kıyamam yaaa.. inşallah biran önce hallolur işler canım ya...

gönül, hoşgeldin canım....sen ne kadar temiz ortam hazırlasan da o evin her bi köşesinde emeklicek zaten :) boşuna uğraşma..

hoşbulduk canım, haklısın valla öyle nerede kuytu köşe var oraya giriyor.

oh ne güzel gezin valla. ne zaman döneceksiniz?
beklersin beklersin beklemediğin an yaparlar... tez zamanda da yürür inşallah canım. bende dört gözle yürümesini bekliyorum bizimkinin kucakta daha az taşımak, kayınvalideme daha rahat bırakabilmek için...

güzeldi aslında ama durumlar biraz sıkıntılı maalesef, kayınpederim hasta ameliyat olacak onu bekliyoruz, daha 2-3 hafta buradayız...

zaten fıtık başlangıcı vardı...tamamen fıtık oldu herhalde artık onlar:)))))dana kadar yaaa..taşıyamıyorum artıkkk..yürüselerde kurtulsak biraz..bizimkinin hiiçç niyeti yok..emekleye emekleye gidiyo zaten heryere..kasmıyo hiç yürümek için...poyrazında kontrolü vardı bugün..kulağı geçmek üzereymiş ama boğazları kızarıkmış hala..antibiyotiğe devam..peditusu kesicez..p.tesi tekrar gidicez..gitmişken bende iğnelerimi oldum..çok acıtıyo yaaa..bide yatamıyorum ayakta yapıyolar daha da acıyoo...

az kaldı yakında yürümeye başlayacaklar biz de biraz rahat ederiz belki o zaman. çok geçmiş olsun ikinize de tekrardan dikkat et kendine de poyraza da... poyraz ın niye bu kadar sürdü hastalığı aşı ile aynı döneme denk geldi diye mi acaba. ben yaptırmadım aşıyı... sağlık ocağından aramadılar doktor da olumsuz konuşunca bende aramadım sağlık ocağını (kurcalamak istemedim.) bir de poyraz da aşıdan sonra hasta olunca hiç aramak içimden gelmedi açıkçası...

Eki Görüntüle 584731

düzen bozulduğundan uyumuyordur tatlım düzeni oturunca yoluna girer heralde... annene de çok geçmiş olsun migreni bilirim ne kadar kötü olduğunu... bizde de haberler pek iyi sayılmaz... sol bileğim rahatsızdı zor taşıyordum alp i. uyuturken bile mei tai ile uyutuyordum ya da eşim uyutuyordu. üzerine sağ koluma ne yaptım bilmiyorum kolum yukarı kalkmıyor kıpırdatamıyorum şu an yazı yazarken bile acısından ölüyorum... kardeşimin özel hayatı nedeni ile de keyfim kaçık... böyle işte durumlar bizde de...

çok zor bir süreç. Allah yardımcın olsun. aşağıda yorum yazan arkadaşa tamamen katılıyorum ben . aklıma başka da birşey gelmiyor. gayet detaylı anlatmış.önerim emzirmeyi gün içerisinde epeyce azaltman.çünkü şuan sütünün kalorisi yok denecek kadar az. sadece antibiyotik niyetine veriliyor.örneğin sadece sabah kaltıgında öğlen bi uyku öncesi ve akam yatmadan. belki bir de gece kalktığının birinde... bir de çocuğum yemek yemiyor kitabını öneririm.

az kaldı yakında yürümeye başlayacaklar biz de biraz rahat ederiz belki o zaman. çok geçmiş olsun ikinize de tekrardan dikkat et kendine de poyraza da... poyraz ın niye bu kadar sürdü hastalığı aşı ile aynı döneme denk geldi diye mi acaba. ben yaptırmadım aşıyı... sağlık ocağından aramadılar doktor da olumsuz konuşunca bende aramadım sağlık ocağını (kurcalamak istemedim.) bir de poyraz da aşıdan sonra hasta olunca hiç aramak içimden gelmedi açıkçası...

bilmiyorumki..iyileşemiyo çocuğum bitürlü..p.tesi tekrar kontrole gidicez..burnu tıkalı sürekli..

iyi geceler mart anneleri..çok uzun zamandır yazmamakla beraber, yazılanları tek tek okuyorum aslında..hastalıklar,uyku düzeninde bozulmalar,hava nedeniyle eve tıkılmak..çıksak hastalık..yani sanırım güzel yaz günlerinden biraz daha bulutlu geçecek bu günler..oğlum alp deniz gripten yeni çıktı..iyiyiz bugünlerde çok şükür..her hastalıkta büyüme biraz gei atacak artık..kilo alamadık bu ay..diş sıkıntılarımız arttı..yeni dişler bizi çok zorluyor..oğlum sürekli ısırmak istiyor..dişlik falan kesmiyor onu..bugün bir pırasa sapı verdim valla, dayanılmaz oldu diş kaşıntısı..hepinize sevgiler kızlar, hasta olan bebişlere şifalar diliyorum..salı günü 9 aylık olacağız, kontrolü de heyecanla bekliyorum..ha bu arada kan testinde sınırda çıktı alp deniz..kan ilacı kullanmadığımız halde,santafer aldım ama yok içmiyor içmeyecek ne yapmalı acaba?tamam kansız değil şuan ama olmayacağı anlamına da gelmiyor bu..:44:

Kızlar bir sorum olacak benim bebeğim de uyku düzensizliği var ve geceleri bizimle memede uykuya alıştı resmen emzik niyetine kullanıyor ben :) ne sallanmak istiyor nede başka bir şey. geceleri de 00:00 ye kadar ne kadar uğraşırsam uğraşayım uyutamıyoruz.tabi oda bizde yıpranıyoruz malum çalışan anne olmanın dezavantajlarını da yaşıyorum bende artık kendi yatağında uyuması gerektiğini ve saat düzenine sokmak gerektiğini uzun zaman dır düşünüyorum.ve dün feber yöntemine benzer bir uygulama yapmaya kalktım ama dayanılacak gibi değil bu yöntemi uygulayan arkadaşlar var mı yada bu uygulamanın bebeğime zararı ne olur veya olurmu ,yoksa içimiz parçalandı gerçi 1,5 saat dayandık kendiliğinden uyudu ana gece uyanınca dayanamadım aldım yine yanıma.bir yandan dayanmam gerek onun için diyorum çünkü ağlayarak her istediğini yaptırmayı öğrendi bir yandan ağlaması beni mahvediyor aciilll yardımmm :(

ve en sonunda bizim de dişimiz patladı. sabahın 6 sında alp elimi ağzına soktu, uyku sersemiydim dişi hissedince uykudan eser kalmadı. aha dişi çıkmış diye bağırınca eşim de uyandı... dişi geç çıktığı için diş buğdayına herkesi çağırmaktan vazgeçmiştim ama yine de küçük bir diş buğdayı yapmak istiyordum aile arasında... ama kardeşim 10 yıldır çıktığı nişanlısından ayrıldı. o üzgünken yapmak istemiyorum ama yapmazsam da çok içimde kalacak, ileride keşke yapsaydım diyeceğim. çok istemiştim diş buğdayı yapmayı ama kardeşim kötüyken yapmak da içime sinmiyor. sanki onun acısına saygı duymuyormuş gibi hissediyorum kendimi...

Kızlar bir sorum olacak benim bebeğim de uyku düzensizliği var ve geceleri bizimle memede uykuya alıştı resmen emzik niyetine kullanıyor ben :) ne sallanmak istiyor nede başka bir şey. geceleri de 00:00 ye kadar ne kadar uğraşırsam uğraşayım uyutamıyoruz.tabi oda bizde yıpranıyoruz malum çalışan anne olmanın dezavantajlarını da yaşıyorum bende artık kendi yatağında uyuması gerektiğini ve saat düzenine sokmak gerektiğini uzun zaman dır düşünüyorum.ve dün feber yöntemine benzer bir uygulama yapmaya kalktım ama dayanılacak gibi değil bu yöntemi uygulayan arkadaşlar var mı yada bu uygulamanın bebeğime zararı ne olur veya olurmu ,yoksa içimiz parçalandı gerçi 1,5 saat dayandık kendiliğinden uyudu ana gece uyanınca dayanamadım aldım yine yanıma.bir yandan dayanmam gerek onun için diyorum çünkü ağlayarak her istediğini yaptırmayı öğrendi bir yandan ağlaması beni mahvediyor aciilll yardımmm :(

geç yatıyor demişsin sabah kaçta kalkıyor? geç kalkıyorsa sabah 7 gibi kaldırmayı deneseniz? gün içinde uykuları nasıl? gün içindeki uykularını yeterince alamıyorsa akşam yorgun düştüğünden uyuyamıyordur?
gece uykusuna kaçta yatırmaya başlıyorsunuz? uykusu gelir gelmez gece uykusuna yatması gerekiyor bebeklerin. bence en önemli nokta bu. biz ilk alp babası ile vakit geçirsin diye 9 da yatırmaya çalışıyorduk. çok zor uyuyordu ve sürekli uyanıyordu. sonra yavaş yavaş öne çektik uyku saatini. şimdi uykusu geldiği gibi yatırıyoruz, hem çok kolay uyuyor hem de gece daha az kalkıyor. siz de çalıştığınız için belki bu konuya dikkat etmiyor olabilirsiniz. bizim nasıl uykumuz geldiğinde uyumazsak uykumuz kaçıyor bebeklerde de durum aynen böyle... bu yüzden zorlanıyor olabilirsiniz...
kendi yatağında yatmıyorsa önce yavaş yavaş odasına yatağına alıştırın sonra uyku eğitimine geçin. aynı anda iki değişiklik yapılmaması lazımmış.
uyku eğitimi konusunda gelince herşeyden önce kararlı olmanız lazım...(sadece sizin kararlı olmanız yetmez eşinizin de sizinle aynı fikirde olması, yarım saat sonra odaya girip bırak ben uyuturum dememesi gerekiyor.) eğer bir iki gün sonra uyku eğitimini bırakacaksanız bebeğin kafası karışmış olur ve bir sonraki denemeniz daha da zor olur... ferber konusunda da çok iyi araştırılıp uygulanması gereken bir eğitim olduğunu düşünüyorum. zaten şimdi 1,5 saat ağlamış sonraki denemenizde yapmayıp yanınıza almışsınız bir sonraki denemede 1,5 saat üzerinde ağlayacaktır diye düşünüyorum... daha soft uyku eğitimleri var. (yatır kaldır yöntemi veya kim west in yöntemi gibi) belki diğer uyku eğitimleri daha iyi olabilir sizin için... ama iyice araştırıp ince ayrıntılarını bilmekte fayda var uyku eğitimlerinin. yanlış uygulama yarardan çok zarar getiriyor...
meme konusunda da her uyandığında emzirmeseniz mesela ilk gün 3 saat içinde uyandığında emzirmemeyi deneyip daha sonraki günlerde saatleri arttırsanız.. ya da meme yerine emzik veya biberonla su felan verseniz... sonra onları da kesersiniz yavaş yavaş... aklıma gelenler bunlar umarım içinden yardımcı olabilecek birşeyler çıkar...uyku probleminizde düzelir inşallah.

ve en sonunda bizim de dişimiz patladı. sabahın 6 sında alp elimi ağzına soktu, uyku sersemiydim dişi hissedince uykudan eser kalmadı. aha dişi çıkmış diye bağırınca eşim de uyandı... dişi geç çıktığı için diş buğdayına herkesi çağırmaktan vazgeçmiştim ama yine de küçük bir diş buğdayı yapmak istiyordum aile arasında... ama kardeşim 10 yıldır çıktığı nişanlısından ayrıldı. o üzgünken yapmak istemiyorum ama yapmazsam da çok içimde kalacak, ileride keşke yapsaydım diyeceğim. çok istemiştim diş buğdayı yapmayı ama kardeşim kötüyken yapmak da içime sinmiyor. sanki onun acısına saygı duymuyormuş gibi hissediyorum kendimi...

bence tam tersi yapmalısın..hem kafası dağılır hemde yeğeninin mutlu günü onuda mutlu eder...bundan sonrası patır patır çıkıcak merak etme..bizim 7 oldu 8.yolda..hatta hazırlıklara onuda dahil et..oda bişeyler yapsın süsler falan..

Back