geç yatıyor demişsin sabah kaçta kalkıyor? geç kalkıyorsa sabah 7 gibi kaldırmayı deneseniz? gün içinde uykuları nasıl? gün içindeki uykularını yeterince alamıyorsa akşam yorgun düştüğünden uyuyamıyordur?
gece uykusuna kaçta yatırmaya başlıyorsunuz? uykusu gelir gelmez gece uykusuna yatması gerekiyor bebeklerin. bence en önemli nokta bu. biz ilk alp babası ile vakit geçirsin diye 9 da yatırmaya çalışıyorduk. çok zor uyuyordu ve sürekli uyanıyordu. sonra yavaş yavaş öne çektik uyku saatini. şimdi uykusu geldiği gibi yatırıyoruz, hem çok kolay uyuyor hem de gece daha az kalkıyor. siz de çalıştığınız için belki bu konuya dikkat etmiyor olabilirsiniz. bizim nasıl uykumuz geldiğinde uyumazsak uykumuz kaçıyor bebeklerde de durum aynen böyle... bu yüzden zorlanıyor olabilirsiniz...
kendi yatağında yatmıyorsa önce yavaş yavaş odasına yatağına alıştırın sonra uyku eğitimine geçin. aynı anda iki değişiklik yapılmaması lazımmış.
uyku eğitimi konusunda gelince herşeyden önce kararlı olmanız lazım...(sadece sizin kararlı olmanız yetmez eşinizin de sizinle aynı fikirde olması, yarım saat sonra odaya girip bırak ben uyuturum dememesi gerekiyor.) eğer bir iki gün sonra uyku eğitimini bırakacaksanız bebeğin kafası karışmış olur ve bir sonraki denemeniz daha da zor olur... ferber konusunda da çok iyi araştırılıp uygulanması gereken bir eğitim olduğunu düşünüyorum. zaten şimdi 1,5 saat ağlamış sonraki denemenizde yapmayıp yanınıza almışsınız bir sonraki denemede 1,5 saat üzerinde ağlayacaktır diye düşünüyorum... daha soft uyku eğitimleri var. (yatır kaldır yöntemi veya kim west in yöntemi gibi) belki diğer uyku eğitimleri daha iyi olabilir sizin için... ama iyice araştırıp ince ayrıntılarını bilmekte fayda var uyku eğitimlerinin. yanlış uygulama yarardan çok zarar getiriyor...
meme konusunda da her uyandığında emzirmeseniz mesela ilk gün 3 saat içinde uyandığında emzirmemeyi deneyip daha sonraki günlerde saatleri arttırsanız.. ya da meme yerine emzik veya biberonla su felan verseniz... sonra onları da kesersiniz yavaş yavaş... aklıma gelenler bunlar umarım içinden yardımcı olabilecek birşeyler çıkar...uyku probleminizde düzelir inşallah.