• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın kızlar.dün akşam son okuduğum yerde kalmış sayfa,inanamadım valla.sayfalar ilerlemiyor ama bu kadar da tahmin etmemiştim.gerçi cumartesi bugün... sayfaların eskisi kadar hzılı akmamasının bir sebebi de şu beğen seçeneği bence,yazılanlara yorum yapamıcağım ama beğendiğim şeyleri tıklıyorum,zaten vaktimiz de olmuyo çoğu kez yazmaya.ama yazmasam da gece yatmadan bakmaya çalışıyorum,..ya bişey dicem,bilgisayar erdemin yattığı odada kurulu,zarar verir mi acaba,o uyurken o yüzden çok da açamıyorum bilgisayarı.hatta son gnlerde kapalıyken de üstünü örtüyorum pc.nin,onu görünce deli oluyor klavyeyle fareyle oynıcam diye

İclalcim şimdi gördüm mesajıni.. Teşekkür ederim iyiyiz cok şükür.. Kızlarla eve kapandık geçinip gidiyoruz:) bazen iyi, bazen sıkıcı, bazen yorgun, bazen sinirden ağlamaklı... Buna şükür.. Sen nasılsın, minik kuzu nasıl..

Merhaba yardımcı olurmusunuz lütfenn...7 aylık bebeğim anne sütü almadı devam sütü içti.ek gıdaya başladık sorun yok çok şükür fakat 3 gündür süt içmiyor biberon istemiyor.biberondan ayran su içiyor fakat mamayı almıyor gece alırdı akşam çıldırdı direndi ağladı öğürdü velhasıl yemedi.ek gıdaya sebze püresini katıyorum ama 1 kaşık mamayı değiştirdim çocuk sütü aldım muhallebi yaptım içine koydum yok.aç kalsın yer dedim gece 12de zor bela yedi ertesi gün 13.30 oldu hala mama yemedi verdim almadı çorba verdim onu yedi.sinirleniyorum inatlaşıyorum nafile.bu bir geçişmi dönemmi yaşayan varmı bi akıl verin lütfen.tamam ek gıda yaparım aç bırakmmam ama bu bu daha süt kuzusu anne sütüde almadı süt içmesi lazım bu açığı kapatamammki lütfen bi akıl verin benim keçiler kaçtıı.burda bazı arkadaşlar vardı mamaların içinde ne olduğu belli değil ek gıda daha sağlıklı günde 500 cc reklam felan diyen hanımlar anne sütü veriyormusunuz yada başka süt günlük düzeniniz nasıl .

Merhaba yardımcı olurmusunuz lütfenn...7 aylık bebeğim anne sütü almadı devam sütü içti.ek gıdaya başladık sorun yok çok şükür fakat 3 gündür süt içmiyor biberon istemiyor.biberondan ayran su içiyor fakat mamayı almıyor gece alırdı akşam çıldırdı direndi ağladı öğürdü velhasıl yemedi.ek gıdaya sebze püresini katıyorum ama 1 kaşık mamayı değiştirdim çocuk sütü aldım muhallebi yaptım içine koydum yok.aç kalsın yer dedim gece 12de zor bela yedi ertesi gün 13.30 oldu hala mama yemedi verdim almadı çorba verdim onu yedi.sinirleniyorum inatlaşıyorum nafile.bu bir geçişmi dönemmi yaşayan varmı bi akıl verin lütfen.tamam ek gıda yaparım aç bırakmmam ama bu bu daha süt kuzusu anne sütüde almadı süt içmesi lazım bu açığı kapatamammki lütfen bi akıl verin benim keçiler kaçtıı.burda bazı arkadaşlar vardı mamaların içinde ne olduğu belli değil ek gıda daha sağlıklı günde 500 cc reklam felan diyen hanımlar anne sütü veriyormusunuz yada başka süt günlük düzeniniz nasıl .

bizimkide süt olarak biberonla içmiyo..bende kahvaltısına bolca koyuyorum bide akşam 4 gibi süt saati yapıyorum..eline bisküvi veriyorum bi bisküvi bi süt yapıyoruz..ozaman içiyo biraz..akşam mamalarınıda devam sütüyle yapıyorum..biraz açığı kapamaya çalışıyorum..doktorumuz zorlama demişti bende böyle çare buldum..

ada_01,

çok geçmiş olsun, gerçekten tuhaf bir durum ne iyi gelir ne işinize yarar hiç bilemiyorum. ama puset yağmurluklarında hava delikleri var eğer havadan oluyorsa ona dikkat etmeniz gerekebilir.

Zeynepcim çok geçmiş olsun Alp'e, Arda da ufak ufak hastalanıyor gibi. daha doğrusu ben üşüttüm onada benden geçiyor sanırım:( ben nane limon kaynatıyorum kendime, ona da 4-5 tatlı kaşığı içiriyorum, bir de ayva çok işe yarıyor soğuk algınlığında. ister eline ver kemirsin istersen haşla ezerek yedir. doktoru da takma kafaya onlar hep öyle muayene ettikleri bütün bebekler sanki o anki annenin bebeğiymiş de annede bu duruma çok alışkınmış gibi rahat olabiliyorlar maalesef.

Esracım maaşallah Çınar ne kadar güzelleşmiş ya, yanakları da dolmuş baya :)) bu uyku düzeni yavrumun kilosunu bile etkiledi görüyor musun? ee boşa dememişler uyusun da büyüsün diye :))

gönülcüm çok haklısın uykusunun düzene girmesi çınarın gelişimini ciddi anlamda etkiledi cuma günü kontrole gittik doktoru bile şaşırdı bu kadar hızlı büyümesine çınar prematüre olduğu için 2 ay geriden takipi yapılıyor ama çok şükür ki çınar şu an normal doğanlarla aynı gelişimi gösteriyor kilosu her ne kadar bize az gelsede doktorumuz çok iyi olduğunu söyledi ve eğer haklı çıkarsa çınar oklava gibi bir adam olacakmış yani kemik yapısı amcaları gibi uzunmuş...

bu arda söylemek istediğim başka bişiler daha var doktorumuz bu aylarda bebeklere ayva,çiğ havuç ,pırasanın verilememsi gerektiğini söyledi boğazlarına takılma riski olduğu için birde odasını ayırma konusunu sordum artık 6 aydan sonra oda ayırma eskiden di dedi şimdiki yeni araştırmalara göre erken ayrılan bebeklerde kekemelik,içine kapanıklık gibi problemler ortaya çıkabiliyormuş o yüzden yaşına girene kadar ona ve kendine izin ver 1 yaşından sonra sana yardımcı olurum dedi tabi bunda çalışıyor olmamında etkisi var...koynumda uyutmadığım sürece ciddi bir sorun olmazmış...

gönülcüm çok haklısın uykusunun düzene girmesi çınarın gelişimini ciddi anlamda etkiledi cuma günü kontrole gittik doktoru bile şaşırdı bu kadar hızlı büyümesine çınar prematüre olduğu için 2 ay geriden takipi yapılıyor ama çok şükür ki çınar şu an normal doğanlarla aynı gelişimi gösteriyor kilosu her ne kadar bize az gelsede doktorumuz çok iyi olduğunu söyledi ve eğer haklı çıkarsa çınar oklava gibi bir adam olacakmış yani kemik yapısı amcaları gibi uzunmuş...

bu arda söylemek istediğim başka bişiler daha var doktorumuz bu aylarda bebeklere ayva,çiğ havuç ,pırasanın verilememsi gerektiğini söyledi boğazlarına takılma riski olduğu için birde odasını ayırma konusunu sordum artık 6 aydan sonra oda ayırma eskiden di dedi şimdiki yeni araştırmalara göre erken ayrılan bebeklerde kekemelik,içine kapanıklık gibi problemler ortaya çıkabiliyormuş o yüzden yaşına girene kadar ona ve kendine izin ver 1 yaşından sonra sana yardımcı olurum dedi tabi bunda çalışıyor olmamında etkisi var...koynumda uyutmadığım sürece ciddi bir sorun olmazmış...

peki bişi sorcam..kocanla naapıyosunuz bızdık odadayken..yani sonuçta herkesin bi hayatı var..çocuklar için bu tarz şeyleri görmek yada seslerini duymak travma etkisi yaratıyomuş..hatta mutlakaa başlamadan önce son kez çocuğunuzu kontrol edin diyo doktorlar uyuyomu diye..

canım benim oğlumda ek gıdalara yeni yeni başladığımızda devam sütü içmek istemedi kesinlikle kendini parçalıyordu öğürüyordu bende ayça gibi muhallebisinin içine yada mamalarının içine karıştırarak verdim hep ama şu anda oğlum devam sütlerini kendi isteğiyle içiyor bu bir süreç sanıyorum bende yaşamıştım aynısını hatta biberondan sanıp biberonunu değiştirmiştim ama yine istememişti üzerine gitme bence ve devam sütündense ek gıda çok daha iyidir tabiki onunda faydası var çocuğa ama sonuçta katkı maddeleriyle yapılıyor...

peki bişi sorcam..kocanla naapıyosunuz bızdık odadayken..yani sonuçta herkesin bi hayatı var..çocuklar için bu tarz şeyleri görmek yada seslerini duymak travma etkisi yaratıyomuş..hatta mutlakaa başlamadan önce son kez çocuğunuzu kontrol edin diyo doktorlar uyuyomu diye..

işte o kısım biraz zor oluyor ayçaçım :)) bu söylediğini daha önce birinden daha duymuştum o yüzden çınarın olmadığı bir odayı tercih etmek şimdilik çözüm yolumuz oldu :))

işte o kısım biraz zor oluyor ayçaçım :)) bu söylediğini daha önce birinden daha duymuştum o yüzden çınarın olmadığı bir odayı tercih etmek şimdilik çözüm yolumuz oldu :))

şimdilik çözüm ama sonra pek çözüm olmicak:)) kalkıp yüricekler,yanımıza gelicekler..hatta aramıza girip yatıcaklar..o haldede çocuğa basılmak felaket olur yaa..düşünsene düzelt düzeltebilirsen..naapıyodunuz anne...hiiçççç yawrum konuşuyoduk:)

biyerde okudum..böyle durumlar için ebeveyn odalarına özel hareket sensörlü lambalar varmış..kapının üstüne takıyosun kapıya biri geldi mi içerde kırmızı ışık yanıyo..böyle durumlar için ideal bence..onlardan taktırıcan...baktın koridorda hareket var hemen yatar pozisyona geçicen:)

şimdilik çözüm ama sonra pek çözüm olmicak:)) kalkıp yüricekler,yanımıza gelicekler..hatta aramıza girip yatıcaklar..o haldede çocuğa basılmak felaket olur yaa..düşünsene düzelt düzeltebilirsen..naapıyodunuz anne...hiiçççç yawrum konuşuyoduk:)

o zaman kadar başka bir çözüm yolu buluruz inşallah ayçacım :)) şaka bir yana oda ayırma konusunda çok kararsız kalmıştım şimdiye kadar elbetteki her çocuk aynı tepkiyi göstermiyor ama çınar ciddi anlamda ilgi hastası bir bebek gün içinde bizi göremediği için mi yoksa yapı gereğimi bilemiyorum ama onu bu durumda odamdan ayırırsam hata yapmış olurum diye düşünüyorum ve en azından yaşına kadar bizimle aynı odada kalması ikimiz içinde daha iyi olacak zaten uyku saatini iyiden iyiye oturttuk 1 yaşından sonrada odasını daha kolay ayırabilirim umarım...

o zaman kadar başka bir çözüm yolu buluruz inşallah ayçacım :)) şaka bir yana oda ayırma konusunda çok kararsız kalmıştım şimdiye kadar elbetteki her çocuk aynı tepkiyi göstermiyor ama çınar ciddi anlamda ilgi hastası bir bebek gün içinde bizi göremediği için mi yoksa yapı gereğimi bilemiyorum ama onu bu durumda odamdan ayırırsam hata yapmış olurum diye düşünüyorum ve en azından yaşına kadar bizimle aynı odada kalması ikimiz içinde daha iyi olacak zaten uyku saatini iyiden iyiye oturttuk 1 yaşından sonrada odasını daha kolay ayırabilirim umarım...

ben bu konuda şanslı annelerdenim sanırım..poyraz doğduğundan beri odasında yatıyo..ama sonra değişir mi bilmem:) benim oğlumda öyle..yapışık yaşıyoruz ki ben işe başlamadım..bakkala gidiyorum arkamdan ağlıyo..bugün 1 saat uyiim dedim annem bizdeydi yatamadım çığlıklarından..kalktım kucağıma geldi sustu..bide hastayız ana oğul..2 gündür burnu akıyodu bugün banada geçirdi..ama geçirmek için elinden geleni yaptı..sümüklü burnunu suratıma süre süre öpücem diye hasta etti benide:)
umarım yolunu bulursun yaa..benim kuzenin oğlu 5 yaşına girdi hala odalarında yatıyo..

canım benim oğlumda ek gıdalara yeni yeni başladığımızda devam sütü içmek istemedi kesinlikle kendini parçalıyordu öğürüyordu bende ayça gibi muhallebisinin içine yada mamalarının içine karıştırarak verdim hep ama şu anda oğlum devam sütlerini kendi isteğiyle içiyor bu bir süreç sanıyorum bende yaşamıştım aynısını hatta biberondan sanıp biberonunu değiştirmiştim ama yine istememişti üzerine gitme bence ve devam sütündense ek gıda çok daha iyidir tabiki onunda faydası var çocuğa ama sonuçta katkı maddeleriyle yapılıyor...

Sağol canım ya muhallabiyi bıraktı bırakmasaydı iyyidi içine ekliyodum .kahvaltı 15 gün karışım şeklinde yedi onu da bıraktı .diğer mama dediklerin şu s.prinçli tahıllı felanmı
acaba ?evet üzerine gitmeme kararı aldımki zaten o benim üsteme daha çok geliyor ve galip geliyor.geçen gece 12de zorla mama verdim ertesi sabah oldu yok inat öğlen 13.30 hala istemiyor o hışımla kalktım tavuk suyuna tarhana yaptım ki tavuk suyunu ilk vermeme rağmen birazda çok koymuşum tadı buruktu onu yedi buyur burdan yak 12 saat aç kaldı inat ettim acıkanca yer diye ye-me-di :))

bizimkide süt olarak biberonla içmiyo..bende kahvaltısına bolca koyuyorum bide akşam 4 gibi süt saati yapıyorum..eline bisküvi veriyorum bi bisküvi bi süt yapıyoruz..ozaman içiyo biraz..akşam mamalarınıda devam sütüyle yapıyorum..biraz açığı kapamaya çalışıyorum..doktorumuz zorlama demişti bende böyle çare buldum..

teşekkürler canım yine soru sorucam amma :)) kahvaltı 15 gün yedi benimki doktor listesine göre c.bebe+yumurta+t.yağ labne dönüşümlü işte 30 cc mamayla artık yemiyor.sen nasıl veriyorsun kahvaltıyı? bi bu akşam mamalarını nasıl yapıyosun acaba ?

bence geçiş dönemidir. Arda da ek gıdaya başlayınca bir ara az emdi, ben hala anne sütü veriyorum. öyle zamanlar oluyor ki ek gıdayı az alıyor memeyi çok emiyor, bazen tam tersi bazen de dengeliyor. merak etme düzelir. ama sütü bir şekilde ek gıdalarına falan kat, hiç olmadı peynir ve yoğurdunu ihmal etme derim .

Ayça çok hoşsun ya, ama haklısın da çocuklu hayat çok özen istiyor.

bende hala odasını ayırmadım, ama 5 yaşına kadar ayıramama olayının 1 ya da 2 yaşına kadar aynı odada kalmakla alakası olduğunu sanmıyorum ya. burada birçok kişi yapışık gezdiğini söylüyor. biz Ardayla hiç öyle değiliz vallahi, oysaki geceleri koynumda uyuyor neredeyse yani:) aynı odada annenin koynunda falan kalmak çocuğa güven duygusu veriyor bence, ben bu güven duygusunun pnu dış dünyadan uzaklaştırıp, dışarının güvensiz olduğunu düşünmesine neden olacağına da inanmıyorum. aksine bana doymuş bir çocuğun daha özgüvenli olacağını da düşünüyorum. neyse ya zaten çok söyledim bunları önceden de :) hayırlısı bakalım...

$100_6001.jpg eweeet kızlar merhaba.
bgn gökalp e diş partisi yaptım , gerçekten çok keyifliydi.. bu da diş pastamız..

Back