• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

gönül, ayça size ve bebişlerinize geçmiş olsun.
bahar incileriniz hayırlı olsun tekrardan. diş buğdayı partinizden başka resimlerde bekliyorum :)
kaç gündür okuyorum ama yazamıyorum bir türlü... aklımda kalanlar bunlar...

Alp çok hasta oldu. burnu tıkalı ve şakır şakır akıyor, öksürüyor ve sesi kısıldı miniğimin... çok da dikkat ettim aslında üşütmesin diye ama üşütmüş heralde bir şekilde. Bizde eşimle çocuğun odasına yer yatağı yaptık oraya yerleştik. bugünde odasında kalacağız. zaten pek uyuduğumuz da söylenemez iki gündür. herhalde 3 saat ya uyumuşuzdur ya uyumamışızdır. bütün gece biz yatırdık o kalktı. umarım bu gece uyanmaz artık bizde biraz uyuyup uykumuzu alırız. gözaltlarım artık kronik mor. valla zamanı durdursunlar uyuyayım dinleneyim sonra kaldığı yerden devam etsin istiyorum... çok yorgunum çoook...

bahar incileriniz hayırlı olsun tekrardan. diş buğdayı partinizden başka resimlerde bekliyorum :)

Alp çok hasta oldu. burnu tıkalı ve şakır şakır akıyor, öksürüyor ve sesi kısıldı miniğimin... çok da dikkat ettim aslında üşütmesin diye ama üşütmüş heralde bir şekilde. Bizde eşimle çocuğun odasına yer yatağı yaptık oraya yerleştik. bugünde odasında kalacağız. zaten pek uyuduğumuz da söylenemez iki gündür. herhalde 3 saat ya uyumuşuzdur ya uyumamışızdır. bütün gece biz yatırdık o kalktı. umarım bu gece uyanmaz artık bizde biraz uyuyup uykumuzu alırız. gözaltlarım artık kronik mor. valla zamanı durdursunlar uyuyayım dinleneyim sonra kaldığı yerden devam etsin istiyorum... çok yorgunum çoook...

ah canım ya çok zor cidden, Arda da dün gece uyumadı iyice tıkandı:( Allahım sağlık versin biran önce yavrularımıza...

ah canım ya çok zor cidden, Arda da dün gece uyumadı iyice tıkandı:( Allahım sağlık versin biran önce yavrularımıza...

bir an önce iyileşsinler valla. çok üzülüyorum öyle keyifsiz iştahsız görünce onu... dikkat edemedim diye kendime kızıyorum, benim yüzümden canı acıyormuş gibi hissediyorum...

Merhaba yardımcı olurmusunuz lütfenn...7 aylık bebeğim anne sütü almadı devam sütü içti.ek gıdaya başladık sorun yok çok şükür fakat 3 gündür süt içmiyor biberon istemiyor.biberondan ayran su içiyor fakat mamayı almıyor gece alırdı akşam çıldırdı direndi ağladı öğürdü velhasıl yemedi.ek gıdaya sebze püresini katıyorum ama 1 kaşık mamayı değiştirdim çocuk sütü aldım muhallebi yaptım içine koydum yok.aç kalsın yer dedim gece 12de zor bela yedi ertesi gün 13.30 oldu hala mama yemedi verdim almadı çorba verdim onu yedi.sinirleniyorum inatlaşıyorum nafile.bu bir geçişmi dönemmi yaşayan varmı bi akıl verin lütfen.tamam ek gıda yaparım aç bırakmmam ama bu bu daha süt kuzusu anne sütüde almadı süt içmesi lazım bu açığı kapatamammki lütfen bi akıl verin benim keçiler kaçtıı.burda bazı arkadaşlar vardı mamaların içinde ne olduğu belli değil ek gıda daha sağlıklı günde 500 cc reklam felan diyen hanımlar anne sütü veriyormusunuz yada başka süt günlük düzeniniz nasıl .

Benim kızlarımdan biri de sütü hiç sevmiyor,doktoruma bugün sordun yoğurt yesin onun yerine sen o reklamlara pek inanma dedi bana.merak etme bebekler kendileri için en çok ne faydalıysa onu istiyor ve yiyorlar,bizim görevimiz sadece onlara yemeği sunmak,zorla yedirmeye çalışmak değil.zaten zorla da yutturamıyoruz hiçbirşeyi artık büyüdüler.

---------------
gonul_2000_sayfam kullanıcısından alıntı

Merhaba yardımcı olurmusunuz lütfenn...7 aylık bebeğim anne sütü almadı devam sütü içti.ek gıdaya başladık sorun yok çok şükür fakat 3 gündür süt içmiyor biberon istemiyor.biberondan ayran su içiyor fakat mamayı almıyor gece alırdı akşam çıldırdı direndi ağladı öğürdü velhasıl yemedi.ek gıdaya sebze püresini katıyorum ama 1 kaşık mamayı değiştirdim çocuk sütü aldım muhallebi yaptım içine koydum yok.aç kalsın yer dedim gece 12de zor bela yedi ertesi gün 13.30 oldu hala mama yemedi verdim almadı çorba verdim onu yedi.sinirleniyorum inatlaşıyorum nafile.bu bir geçişmi dönemmi yaşayan varmı bi akıl verin lütfen.tamam ek gıda yaparım aç bırakmmam ama bu bu daha süt kuzusu anne sütüde almadı süt içmesi lazım bu açığı kapatamammki lütfen bi akıl verin benim keçiler kaçtıı.burda bazı arkadaşlar vardı mamaların içinde ne olduğu belli değil ek gıda daha sağlıklı günde 500 cc reklam felan diyen hanımlar anne sütü veriyormusunuz yada başka süt günlük düzeniniz nasıl

-----------------

devam sütünün içine (az miktarda) ya vanilya koymalısın, ya da tarçın...devam sütünün tadından dolayı almıyor bebekler

teşekkürler canım yine soru sorucam amma :)) kahvaltı 15 gün yedi benimki doktor listesine göre c.bebe+yumurta+t.yağ labne dönüşümlü işte 30 cc mamayla artık yemiyor.sen nasıl veriyorsun kahvaltıyı? bi bu akşam mamalarını nasıl yapıyosun acaba ?

bukadarını yemiyosa bizim tarifi hiç yemez:)))) ben sabahları pınar beyaz+cicibebe+milupa kahvaltı maması+yumurta+t.yağ+marmelat+devamsütü koyuyorum..haftada 2 kerede ceviz..sadece kahvaltı karışımı vermeyi dene..içine peynir koy sadece..yani tuzlu seviyosa tabi..tatlı seviyosa marmelat yada pekmez koy azıcık..belki öyle hoşuna gider..milupanın gece tahılları var..ondan alıp devam sütüyle karıştırıp yediriyorum..sonrada sofrada bizimle biz ne yiyosak ondan yiyo..ama mutlaka yoğurt yediriyorum..hem uykusunu getiriyo hemde hafif oluyo..

nolldu bizim bu çocuklara yaa poyrazda beter..ben ondan beter..boğazı açıyo sanırım su bile içmiyo doğru düzgün..yarın doktorumuzu aricam tekrar..getir derse gitcem yine..

nolldu bizim bu çocuklara yaa poyrazda beter..ben ondan beter..boğazı açıyo sanırım su bile içmiyo doğru düzgün..yarın doktorumuzu aricam tekrar..getir derse gitcem yine..

sana da geçmiş olsun ayçacım. hastayken bir de daha zor oluyordur ilgilenmek. alp de aynı boğazlarının acısından kaç gündür emmiyor bile. bizde ctesi günü tekrar telefonla konuştuk ama tekrar götürsemiydik doktora diye düşünmüyor değilim...

sana da geçmiş olsun ayçacım. hastayken bir de daha zor oluyordur ilgilenmek. alp de aynı boğazlarının acısından kaç gündür emmiyor bile. bizde ctesi günü tekrar telefonla konuştuk ama tekrar götürsemiydik doktora diye düşünmüyor değilim...

annem geldi ben yattım bütüngün..kaldıramıyorumki kafamı..oğlanda üstüme atlıyo hadi mecbur kalkıyorum falan..çok zor oluyo yaaa..bizim hastane hemen kapı komşusu onun için rahatım:) ariim sabahtan getir derse hemen kapar giderim..hangi hastaneye gidiyosun sen

annem geldi ben yattım bütüngün..kaldıramıyorumki kafamı..oğlanda üstüme atlıyo hadi mecbur kalkıyorum falan..çok zor oluyo yaaa..bizim hastane hemen kapı komşusu onun için rahatım:) ariim sabahtan getir derse hemen kapar giderim..hangi hastaneye gidiyosun sen

memorial a gidiyorum. senin hangi hastane. ne güzel hemen yakınında olması...

2.çocuk istiyordum ama artık çok kararsızım. 4 gündür Alp canımı okudu. gece 1-2 kere kalkıyordu. nasıl hiç uyanmazın planlarını yapıyordum, şimdi gece 2 ye bile razıyım. ikisinin birden hasta olduğunu düşünemiyorum. bugün yine Alp in odasında kalacağım sesi kısıldığı için Alp in telsizden duyulmuyor... alışmaz umarım aynı odada kalmamıza. her yerim ağrıyor ya...

benim annem geldiği zaman daha beter yoruluyorum ben ya, hiç dinlenemiyorum. annemler geleceği zaman yemek yap topla acayip yoruluyorum... misafir modunda takılıyor benim annem. kayınvalidem de aynı apartmanda ama alp i bir kaldırıyor beli tutuluyor sonra kaç gün yatıyor...

Gunaydin sevgili anneler
benim kizim suan 8aylik ve bugune kadar maalesef dort defa idrar yol.enf.gecirdi kllandigimiz antibiyotikler ise yaramadigi icin suan igne ve flagly surup kullaniyoruz ama bu surubun yan etkileri okadar cokki aglaya aglaya veriyorum yavruma ilaci:43:ogrenmek istedigim aranizda bu ilaci kullanan var mi
birde dr onerebilirmisiniz ist.da
nefroloğa git arkadaşım mutlaka. ben bağdat cad.de bir prof.a gittim ama bir daha gitmiycem. neşe bıyıklıyı duymuştum. doç.

gunaydın kızlar, hayırlı cumalar..
kızımın ılk ıncısını gorduk kızlar.. :nazar:
gözünüz aydın canım biz 9 aylık olcaz nerdeyse hala çıkmadı bizim gibi kaldı mı merak ediyorum...

İclalcim şimdi gördüm mesajıni.. Teşekkür ederim iyiyiz cok şükür.. Kızlarla eve kapandık geçinip gidiyoruz:) bazen iyi, bazen sıkıcı, bazen yorgun, bazen sinirden ağlamaklı... Buna şükür.. Sen nasılsın, minik kuzu nasıl..
iyi çok şükür kızıma böbrek reflüsü teşhisi kondu. o da geçerse çok ii olcaz inş.

çok geçmiş olsun

çok geçmiş olsun

yaa hastalık mevsimi midir nedir herkes hasta. gökalp de kaç gündür çok huzursuz ve dün gece ateşi 39.1 e yükseldi, çok korktuk ateş düşürücü verdik doktoru aradık dişten kaynaklı olabilceğini söyledi, bir de ishal var..
ben başka sebeplerden olabilir diyerek gökalp'e kan ve idrar tahlili de yaptırdım bgn, temiz çıktı.. ama kulaklarında çok akıntı war deyince doktor bir alet ile baktı, kulak enfeksiyonu dedi, vücüdundada sinek ısırığı gibi kızarıklıklar var, ateş ve enfeksiyondan dolayı olmuş.. uff bgn akşama kadar hastanedeydik çok yoruldu bebeğim ve kan verirken çok ağladı:((
augmentin peditus ve çinko içeren bir ilaca, birde ishal için bir toz şaseye başladık yoğurduna katacakmışım..yine istemeye istemeye antibiyotiğe başlamak zorunda kaldık.. Rabbim daha kötüsünü yaşatmasın,, bütün bebişlerimize çook geçmiş olsun..

Uzun bir aradan sonra herkese merhaba herkesi çok özledim ama malum okullar açıldığından bu yana yazamadım.
Soykan Alp büyüdü 8 ayımız bitti 2 dişimiz çıktı 1 kere gripcik olduk:(
Şu an 9 kilo 300 gramız günlerimiz geçiyor gidiyor.
Bebeği hasta olan arkadaşlara acil şifalar diliyorum.Hasta oldular mı bütün huyları değişiyor mahvoluyoruz.Rabbim herkesin bebeğini korusun.
Yeme durumları nasıl akşamları yemek vermeye başlayan var mı biz akşam muhallebi yiyoruz.
Gündüz sebze çorbasına devam bu hafta tarhana ya geçeceğim artık...
Öpüyorum sizi

hasta olan bebişlere acil şifa dilerken annelerine de sabırlar versin
hastalandılarmı anamızdan emdiğimizi burnumuzdan getiriyler bu veletler

biyerde okudum..böyle durumlar için ebeveyn odalarına özel hareket sensörlü lambalar varmış..kapının üstüne takıyosun kapıya biri geldi mi içerde kırmızı ışık yanıyo..böyle durumlar için ideal bence..onlardan taktırıcan...baktın koridorda hareket var hemen yatar pozisyona geçicen:)

e o işi yaparken kim bakar kırmızı ışığa :1:

Back