- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
- #72.461
yaparımda canım nolucak yeni gönderdim bi baksana bende virüs varya gelmediyse bi daha göndereyim
gelmiş canım gelmiş çok teşekkür ediyorum
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
yaparımda canım nolucak yeni gönderdim bi baksana bende virüs varya gelmediyse bi daha göndereyim
çok teşekkür ediyorum canım benim hakketten çok pratik bişimiş , böyle bir buz dolabı poşeti olduğunu da ilk kez sende gördüm açıkçası ne kadar cahil kalmışım ben ya bunları nerden alabiliriz ki acep
neyse okadrını da ben araştırayım artık iyice tembelle bağladım saol canım benim
tüm marketlerde var buz dolabı poşetleri filan olan reyonlarda
suna ne çayı ben kaçırdım neden özelden gönderdin?
suna vermiş cevabı ama alıntı yapmışken bende vereyim marketlerde buzdolabı poşeti reyonlarında var buz torbası bunun küp şekillisi de varmış.
zeynep gönderdim canım sanada aldınmı
merhaba kızzlar, bu ara pek yazamıyorum oğluşumla oynamaktan:)
esracım o poşetler buz poşeti diye satılıyor. ben de tavuk suyunu buz kabında donduruyorum ama şu yedek satılanlar varya kapaklı onlardan kullanıyorum böylece koku da olmuyor. tavuğuda yardımcımız köyden getiriyor gayet organik ve mis, haşlayınca etini de didikleyip dondurucuya koyuyorum parça parça çıkarıp pürelere ekliyorum.
suna ne çayı ben kaçırdım neden özelden gönderdin?
Zeynepçim şu doktor searsın kitabını alayım dedim uyku eğitimi için ama maalesef türkiyede çıkan en son kitabı 2002 yılında basılmış ve güncellenmiş bir kitap değilmiş okuyanların yaptığı yorumlara bakacak olursanda hep olumsuz yorumlar var kafam karıştı benim yahu :44::44:
aldın canım benim de safrana takıldım söktürüyomuş zaten sezodan sonra bi söküyo bi söküyo:)
gönülcüm seni göremiyoruz artık aramızda gerçekten uyku saol canım verdiğin bilgiler için tavukları bende öyle parçalayıp buzluğa atmıştım poşetlere koyup ama suyunu koymak aklıma gelmemişti gerçekten iyi oldu benim için :)) bu arada arda nasıl iyimi uyku eğitimine başladınmı nasıl gidiyor başladıysan ben hala aynıyım yaaa bir türlü cesaret edemiyorum başlayıpta yarıda bırakmakta istemiyorum çınar hala kendi beşiğinde ama bizim odada uyuyor ayıramadım bile odasını kafam çok karıştı bu konuda zaten kuzuma da kıyamıyorum offf
canım ben de dr.sears ı okumadım ama netten baktığım kadarıyla bebek nasıl uyumak istiyorsa öyle uyutun diyordu. sallanmak istiyorsa sallayın emerek uyumak istiyorsa öyle uyutun gibiydi diye hatırlıyorum.
doğru hatırlıyosun tatlım bende daha az kuralcı olduğu için merak ettim ama maalesef türkçeye çevrilmiş kitaplarını okuyanlar pek memnun kalmamış en iyisi kendi yöntemini kendin oluşturmak olacak bu gidişle bana
ben uyku eğitiminden önce yeme ve gündüz uykuları için rutin oluşturacağım. bir de gece uykusu öncesi rutin oluşturacağım. her gece aynı saatte yatırmak hep aynı şeyleri yapmak vs... sonra uyku eğitimine başlayacağım. tabi önce beyefendinin birkaç gününün notunu tutmak gerek...
çınarın çok değişken bir uyku sistemi yok zaten gündüzleride annemden öğrendiğim kadarıyla öğleden önce ve sonra olmak üzere 2 kere uyuyor ve saatleride yarım saat önce yada sonra olarak değişiyor yani hemen hemen hep aynı akşam saat 7:00 de eve gidince tekrar uyumak istiyor benim önce bu uykuyu kaldırmam lazım çünkü ozaman 1 -1.30 saat sonra kalkıyor ve saat 22:00 bazen 23:00 ekadar oyun oynuyoruz ama kararsızımda çünkü saat 9:00 gibi uyuduğunda babasını sadece 1 saat görebiliyor buda ona yetermi bilmiyorum yani bizimle zaman geçirme şansı azalıyor bir yandan da onu düşünüyorum çalışan olduğun zaman rutin koymak biraz zor bebeğimle özlem bile gideremeden onu yatırmak çokta işime gelmiyor yani (
çınarın çok değişken bir uyku sistemi yok zaten gündüzleride annemden öğrendiğim kadarıyla öğleden önce ve sonra olmak üzere 2 kere uyuyor ve saatleride yarım saat önce yada sonra olarak değişiyor yani hemen hemen hep aynı akşam saat 7:00 de eve gidince tekrar uyumak istiyor benim önce bu uykuyu kaldırmam lazım çünkü ozaman 1 -1.30 saat sonra kalkıyor ve saat 22:00 bazen 23:00 ekadar oyun oynuyoruz ama kararsızımda çünkü saat 9:00 gibi uyuduğunda babasını sadece 1 saat görebiliyor buda ona yetermi bilmiyorum yani bizimle zaman geçirme şansı azalıyor bir yandan da onu düşünüyorum çalışan olduğun zaman rutin koymak biraz zor bebeğimle özlem bile gideremeden onu yatırmak çokta işime gelmiyor yani (
esracım uyku eğitimine başlamadım henüz kendimi hazırlıyorum demiştim. ama Arda'nın öyle uyku konusunda pek sıkıntısı yok:) bence akşam uykusunu ne olursa olsun 9a çekmelisin, bebeğin gelişimi için çok önemli diye düşünüyorum ben. Arda doğdu doğalı bu böyle ve geceleri maşallah çok güzel uyuyor. emmek için kalkıyor 2-3 kez ama hiç zorlanmıyorum, hatta keyf alıyorum o yarı baygın emişinden:)
ben henüz odasını ayırmadım, Aralık ayında 2-3 haftalık bir Tr turumuz var yine:) oradan dönünce Arda için bir oda hazırlamayı düşünüyorum. buradaki evimizi eşyalı kiralamıştık, o yüzden Arda'nın sadece beşiği var. evimizde 2+1, odanın biri genç odası mantığıyla döşemişler. ben oradaki yatak ve çalışma masasını çıkarıp yeri komple halı kaplatacağım bir köşeye de yer yatağı haazırlayacağım, güzll planlarım var yapınca foto eklerim:) artık iyice hareketlendiği için yer yatağı daha mantıklı geldi bana keza beşiği çok yüksek heran düşebilir Allah korusun...aslında biraz oyun odası gibi yapacağım orayı oyuncakları ve bir köşede de küçük bir kitaplık. beşiğinide odamızdan çıkarmayacağım, yani odasını ayırmak istemiyorum şuan. uzun araştırmalarım, okuduklarım ve eşiimle yaptığımız fikir alışverişi sonucu bu karara vardım canım:)
bir odası olacak, bütün zamanını orada geçirecek hatta bazen oradaki yer yatağında uyuyacak ama geceleri annesinin güvenli koynişinden uzaklaşmayacak:) son karar böyle ama heran fikrim değişebilir bakalım:S