• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

günaydıııın:) güzel bi günden merhaba.. yine kimsecikler yok, herkes face de sanırım. neyse biz yaşatmaya çalışalım bari buraları... herkesin bayramı kutlu olsun. bebişlere:21:

ufff bayram bitti yine kimse yok la hoş biz bayramda sadece evde oturduk başka birşey yapmadık aman canım deliye hergün bayram

Cumhuriyetin ışığında çocuklarımızı yetiştirmek,
Atatürk sevgisizlerine inat Atatürk sevgisiyle eğitilmiş gençler yetiştirmek dileğimle hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun..

Merhaba kizlar, bayrami atlattik. esimin rahatsizligi dolayisiyla hep evxeydik hatta evde olsak gam yemiycem kayinvalidemlerdeyiz. bi iki hafta daha burdayiz sanirim. sonrasinda ins. yavamiza sag salim donebilicez..
Sut azalmasi konusu u da arastirdim dogruymus. hormonlarla alakali gecici bi durum. ben zqten bi kac aydir bariz bi sekilde hissediyordum da sizde de oluyor mu diye sormustum. adet bitince tekrar artacagini dusunerek kendimi rahatlatiyorum..
Fatma sen de sutum bitiyor diye dusunme ek gida da versen uzerine keyif niyetine de olsa emzirmeye devam et. Hic bi faydasi olmasa da emme durtusunu doyurursun. Sutun fayfasinin disinda ilk iki sene emmeleri de cok onemliymis

merhaba güzel mart anneleri, bayramda evde değildim, dün döndüm,gece okumaya çalıştım..zatem çok birikmemiş sayfalar..hepinizin öncelikle de yavrularımızın 29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlu olsun..tüm cumhuriyet çocukları, atamızın izinde cumhuriyet ışığı sönmeden ilerlesin..
alp deniz 3. dişini çıkardı..sol üst dişi epey zorladı bizi, yerimizde durmuyoruz..

$DSCN0276.jpg $DSCN0281.jpg $DSCN0280.jpg $DSCN0265.jpg :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

mehmet can nalanın oğlu..biz poyraz doruk:))) hamburger:))) benim oğlum büyüyünce gurme olucak herhalde..kendi tatmadan imkanı yok bize bişey yedirmez:))) önce o tadar:))

çok çok pardon ayçacım ..oğluşunun adı karışmış benim kafam da poyraz iştahlı bir çocuk maşşallah, iştahlı çocuklara bayılıyorum.. :nazar: nazar:

günaydın herkesee. ayçacım .( ismini doğru söylüyorum umarım ) oğluşuna maşallah:) hamburgerini sevsinler..

bu arada bebişi uyumayanlara benden birkaç tavsiye olacak nacizane.. bu anlattıklarımın hepsini yaşamış biri olarak aynı yanlışları yapmayalım.. hoş bebeğine göre doğrusu da yanlışı da değişiyor ama.. nacizane dediğim gibi.. tracy elizabeth pantley dr siars kim west.. hepsini okumuş biri olarak.. ister yatağınızda yatırın ister kendi odasında kendi yatağında ister sizin odanızda kendi yatağında..kendi kendine uyumayı öğrenmeli. sallamak işleri daha da sarpa sardırıyor.. ben aylarca kucağımda gezdirerek hoplatarak uyutmaya çalıştım.. en sonunda artık kollarım dayanmayınca yatağına koydum, başında durarak, pışpışlayarak denedim, memede uyutmayı denedim, öyle koydum.. anlayacağınız yapılmaması gereken herşeyi yaptım, yanlış oldugunu da bile bile üstelik. demekki insanın büyük konuşmaması gerekiyomuş:) o kitaplarda bahsettikleri yöntemleri uygulamaya çalıştım , başarılı da olamadım..
şimdi kendimce bulduğum yöntemden bahsetmek istiyorum. radikal bi karar alıp denemeye karar verdim:D:D odasında hiç yatmıyordu, beşiği tekrar taşıdım odasına. önce odasında vakit geçirmeye oynamaya başladık.. alıştı biraz biraz. uykusunun gelmesini takip ederim zaten sürekli. bir huysuzluk, kucağa alınmak istemeler,esnemeler, göz ovuşturmalar.. artık hepimiz bebeğimizi bilioruz zaten..karnının da tok olduguna eminsem, 3 -4 esnemeden sonra yatağına yatırdım.. tabiki önce oynamaya sonra ağlamaya başladı. almadım kucağıma aşırı zırlamadıkça:) oraya buraya tırmanmaya çalışıyor sürünüyor, sevinç çığlıkları atıyor, nevresimle oynuyor çekiyor.. eskiden çok sinirleniyordum bu haline. hadi oyun zamanı değil uyku zamanı değil diyerek yaptıgı işten alıp sırt üstü yatırıyordum.. meğerse daha çok uykusunu kaçırıyormuşum konuşarak ve benim bu temaslarımı oyun zannediyormuş.. şimdi bırakıyorum kendi haline, enerjisini atmasını bekliyorum. park yatağın kenarı zaten fileli.. ben de yere oturup onu seyrediyorum bi yandan, beni görüyor yani..enerjisi tükenmeye başlayınca başını ara ara yere koyuyor yorgunluktan. tırnaklarını cır cır cır cır park yatağın orasına burasına sürtüyor, dikkat çekmeye çalışıyor, pis pis sırıtıyor bana:) sonra ağlamaya başlıyor uyduruktan ( uykusu iyice gelmiş oluyor çünkü) bu saatten sonra da sürekli ses değiştirirerek bi eeee, bi pış pışş, bi ooooo, bi benim oğlumun uykusu mu gelmiş, eveet çok haklısın, bütün bebekler uyudu anıl kerem de uyusun diyerek ikna etmeye çalışıyorum.. herşeyi artık anladıklarını düşünüyorum.. eskiden bi de uyku öncesi sağ ayağını sürekli yere vururdu, ona da sinirlenirdim, tam uyku öncesi oldu mu şimdi diye.. meğerse bana çekmiş paşam , ben de sağ ayağımı nevresime sürterek uyurum:) o da bunu huy edinmiş meğerse, o haline de dokunmuyorum..sizinkilerin de illa ki vazgeçilmezleri oluşmuştur. sonra uyuyakalıyor...2dk sonra bakınyor ordamıyım diye..ordaysam uyuyor tekrar.. çok ağladıysa , zorlamıyorum ,bi kere kucağıma alıp sakinleştirip geri koyuyorum yok yine sakinleşmediyse kusma aşamasına asla getirmiyorum. kaldırıyorum. 10 dk sonra tekrar deniyoruz.. böyle yani.. ya size basit geliyor belki, sizlerden çoğu bunu başarmıştır ama ben yeniyim ya kendi kendine uyutma konusunda. anlatmak istedim. 9 gündür böyleyiz. maşallah diyin:) :nazar::nazar: gece çok emdikçe gündüz çok yemiyor, bu döngü sürekli devam ediyor. mümkün oldugunca , gece kalktıkça su ile ya da pış pışla kandırmaya çalışın derim.. bir de piyasa görmüşsünüzdür mutlaka, müzkli ışıklı bi kaplumbağam var. bayadır onun müziğini açıyorum uykuya dalmadan. alıştı iyice ona.. onu açınca artık anlıyor uyku zamanı geldiğini.. ama başka zaman hiç dinletmiyorum, kaplumbağayı ortalığa koymuyorum, uykuyla ilişkilendirsin diye.. ha bir de hergün banyo yapıyoruz uyku öncesi.. çok sakin konuşuyorum banyoda onunla. az ışık açıyorum.. soğuksa hava başını yıkamıyorum. göbeğine sıcak masaj yaparak rahatlatıyorum.. o da alıştı zaten mayışıveriyor..:D öyle yani arkadaşlar.. öptüm sizi ve bebişlerinizi...

çok çok pardon ayçacım ..oğluşunun adı karışmış benim kafam da poyraz iştahlı bir çocuk maşşallah, iştahlı çocuklara bayılıyorum.. :nazar: nazar:

galiba onu iştahlı hale birazda ben getiriyorum..poyraz sadece 3 ay meme emdi sonra hemen ek gıdaya geçtik..6 ayını doldurdu ve ben ona ne yiyosam tattırmaya başladım..hiç ayırt etmeden..o akşam yada o anda ne yiyosam poyrazda yedi..pizza lahmacun kısır makarna çorba sebze emekleri aklınıza ne gelirse..3 4 lokma belki ama hepsinin tadına baktı..ben ek gıda konusunda farklı düşünen annelerdenim..sadece doktorumuzun özellikle yasakladığı şeyleri yedirmedim..balık,patlıcan,bakla,sakatat gibi..ben şuna inanıyorum poyraz büyüdüğünde yemek konusunda sıkıntı çekmicez..hiçbişey yasak olmadığı için gizli gizli yemicek..evet annemler zaten bana izin veriyorlar dicek..ve böylece kontrollü yemesini sağlamayı planlıyorum..çünkü çikolata şeker hamburger vs.yemeyen çocuk yok..böyle bi çocuğu hayal etmekte çok saçma..ben yedirmessem başkası yediricek yada kendi yicek..öyle ay bu organik olsun ay bu bilmemne olsun takıntımda yok..mümkün olduğunca güvendiğim bildiğim markaları kullanıyorum..yok evde peynir yapiim bisküvi yapiim bilmemne..hiç girmedim o işlere..sadece yoğurt yapıyorum..ama bizimkindende yiyo..ileride yemekte seçicektir mutlaka..sonuçta o bi insan..makina değil..biz nasıl sevmediğimiz şeyleri yemiyosak oda yemicek..ama amacım bu listeyi mümkün olduğu kadar kısa tutmak..hem bu aman yemesin dediğimiz şeyleri bizde yiyoruz..aklı erince bana vermiyosunuz ama siz yiyosunuz dicek..bu çocuğun yanında sigara içip ayy çok zararlı sen içme demekle aynı..biz yiyoruz ama sen yeme..oldu..rol model biz olduğumuza göre yapıcak bişey yok..ama dediğim gibi amacım sadece kontrollü yemeği sağlamak..

fearnes,, -adın neydi bu arada- çok güzel anlatmışsın..başarmışsın da,tebrikler..darısı bize...ben de yeni farkettim hatamı, önceleri yüz üstü yatıyodu ve bundan mutluydu ama artık yastıkla yatmak istiyomuş, son bir aydır huzursuzluğu ondanmış..ben daha dün anlayabildim..ve bütün gece mışıl mışıl uyudu..ah şu tecrübesizlik..ilk çocuklar eğitim zayiatı valla :1:

herkese günaydın fıstıklar geçmişi okuyamadım henüz bu gün 6. ay aşıları var kemalin umarım sorunsuzca atlatırız ateşsiz huzurlu görüşmek üzere ben kaçtım :54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54:

günaydınlar güzel anneler ve tatlı bebeişlere yaniden merhaba diyorum...güzel bir bayram tatilinden sonra yine bir mesai günündeyim bu sabah oğlumu bırakıp işe gelmek okadar zor geldi ki anlatamam tatil boyunca birbirimize çok alıştık özelliklede oğlum emme düşkünü oldu tamamen bugün anneanne için çok zor geçecek eminim :(( artık emmek istediği zamanlarda çınar yakamı paçamı çekiyor özellikle de uykusu geldiği zaman emmeyle uykuyu bağdaştırmasın diye çok zorladım ama o kadar çok ağlıyor ki mecbur kalıyorum...

günaydınlar güzel anneler ve tatlı bebeişlere yaniden merhaba diyorum...güzel bir bayram tatilinden sonra yine bir mesai günündeyim bu sabah oğlumu bırakıp işe gelmek okadar zor geldi ki anlatamam tatil boyunca birbirimize çok alıştık özelliklede oğlum emme düşkünü oldu tamamen bugün anneanne için çok zor geçecek eminim :(( artık emmek istediği zamanlarda çınar yakamı paçamı çekiyor özellikle de uykusu geldiği zaman emmeyle uykuyu bağdaştırmasın diye çok zorladım ama o kadar çok ağlıyor ki mecbur kalıyorum...

ben de aynı kaygıyı yaşıyodum ama aradım şimdi bakıcıyı...gayet iyi dedi, korktuğum gibi olmamış..neyseki çocuklar şartlara çabuk uyum sağlıyo

galiba onu iştahlı hale birazda ben getiriyorum..poyraz sadece 3 ay meme emdi sonra hemen ek gıdaya geçtik..6 ayını doldurdu ve ben ona ne yiyosam tattırmaya başladım..hiç ayırt etmeden..o akşam yada o anda ne yiyosam poyrazda yedi..pizza lahmacun kısır makarna çorba sebze emekleri aklınıza ne gelirse..3 4 lokma belki ama hepsinin tadına baktı..ben ek gıda konusunda farklı düşünen annelerdenim..sadece doktorumuzun özellikle yasakladığı şeyleri yedirmedim..balık,patlıcan,bakla,sakatat gibi..ben şuna inanıyorum poyraz büyüdüğünde yemek konusunda sıkıntı çekmicez..hiçbişey yasak olmadığı için gizli gizli yemicek..evet annemler zaten bana izin veriyorlar dicek..ve böylece kontrollü yemesini sağlamayı planlıyorum..çünkü çikolata şeker hamburger vs.yemeyen çocuk yok..böyle bi çocuğu hayal etmekte çok saçma..ben yedirmessem başkası yediricek yada kendi yicek..öyle ay bu organik olsun ay bu bilmemne olsun takıntımda yok..mümkün olduğunca güvendiğim bildiğim markaları kullanıyorum..yok evde peynir yapiim bisküvi yapiim bilmemne..hiç girmedim o işlere..sadece yoğurt yapıyorum..ama bizimkindende yiyo..ileride yemekte seçicektir mutlaka..sonuçta o bi insan..makina değil..biz nasıl sevmediğimiz şeyleri yemiyosak oda yemicek..ama amacım bu listeyi mümkün olduğu kadar kısa tutmak..hem bu aman yemesin dediğimiz şeyleri bizde yiyoruz..aklı erince bana vermiyosunuz ama siz yiyosunuz dicek..bu çocuğun yanında sigara içip ayy çok zararlı sen içme demekle aynı..biz yiyoruz ama sen yeme..oldu..rol model biz olduğumuza göre yapıcak bişey yok..ama dediğim gibi amacım sadece kontrollü yemeği sağlamak..

Vay be :) sen baya baya adam muamelesi yapıyosun poyraza desene..adam yakında acılı adana isteyecek...ama dişleri var heralde böyle yedirebildiğine göre..tarık da tek bi diş bile yok daha..ben de okuyunca senin yazdıklarını koyveresim geldi bak şimdi..bazen yoruluyorum çünkü ona özel yiyecek hazırlamaktan...şeker-çikolata-fast food tarzı şeyleri nasılsa yiyecek ama ne kadar geç tanışsa o kadar iyi diye düşünüyorum yine de...hiç olmazsa sağlıklı bi altyapısı olsun diyorum..sonra görüp isteyecek, az da olsa yiyecek, engelleyemicez...amaaan, ne bilem, zor işler....

MAG34,
sadece fotoğraf çektirmek için mi bu yiyecekleri veriyorsun?
yoksa gerçekten bebeğin bunlarla karnını doyuruyormu :)

eğer karnını doyuruyorsa tehlikeli gibi gözüküyor. ben böyle şeyleri dr. umuza söylesem, bizi daha muayeneye almaz sanırım.
kendi yediğim fasulyenin suyundan verdiğimi söylediğimde epey kızmıştı.

herkese günaydın fıstıklar geçmişi okuyamadım henüz bu gün 6. ay aşıları var kemalin umarım sorunsuzca atlatırız ateşsiz huzurlu görüşmek üzere ben kaçtım :54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54:

ateş olmaz büyük ihtimal de huzursuzluk oluyor aşılara bağlı... doktorumuz ateş olmasa bile huzursuzsa calpol verebilirsin demişti... bende 2 kere calpol vermiştim 6.ay aşılarını olduğu gün...

Back