• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bayraminiz kutlu olsun dunyanin en guzel anneleri. gonul gecmis dogumgunun kutlu olsun canim. esimin ayagi kirik oldugu icin cok giremedim aslinda girdim hep okumaya calistim ama bi turlu firsat bulup yazamadim. evde erkek olunca is hic bitmiyor anacim hele bi de yatiyorsa istekleri basini alip gidiyor. Zaten kizim da formunu zirvesinde. distendir deyip kendimizi avutuyoruz ama gelen giden yok sonunda esimle karar verdik dis falan yok, o kizimizin oz huysuzlugu:37:
bu arada fehminin yeri muhabbetleri olmus yine, herkese :44:acik degil mi?biz katilamazmiyiz

ya kzlar sinir hastası etti bu oğlan beni ya. ne uyuyorne yiyor. günde toplasanız 2 kz ondada 10 15 dk anca uyuyor. zaten uyutmak ayrı bir terane ağlaya bagrısa çağrısa. gece ayrı yırtıyor kendini gözler kan çanagı ama salla babam salla uyumuyor. sırtını pışpışlıyorum uyumuyor avaz avaz ağlıyor. çok yoruldum çok mutsuzum ya. birinden biri iyi olsa bari. hayatım kaydı.
kocam deseniz bir öküz hiç yardımcı olmuyor sanki ben tek başıma yaptım. neymiş efendim çalışıyormuş yorgunmuş ben napıyım ölmem lazım.
kızıpbagrıncada bagırma cocuguma diyor. ya adam gelde bi al bide sen ugras biraxda kafamı dinliyim ama yok neymiş çalışıyormuş sanki dünyada çalısan tek adam o.
geceleri 2 kez uyanır bazen 3 olur bazen 4 aglar durur neymiş efendim salonda yatacakmış. ölürmüsün öldürürmüsün?
neyse bu oğlana uyku ilacı şurubu falan mı versem._ çıldırcam ya, vallahide billahide sinirlerim harap oldu. sürekli bi aglama mızırdanma... cenesini kanıttıra kanıttıra zorla yemek yediriyorum oda 5 10 kaşık anca yarısınıda geri çıkartıyor zaten. iştah açıcıdamı alsam..

Ebrarcim Allah yardimcin olsun. bu kadar aglamasi normal degil bi derdi vardir belki cocugun.dr. a gotursen kan yada idrar tahlili falan yapsa belki bisey cikar.ilac dusunme bence daha minicik yavrularimiz mecbur kalinmadikca ilac kullanmayalim. Ayse huma oyle grip olmustu ki burnu nasil akiyordu gozleri kipkirmizi.herkes yok calpol yok peditus birsuru ilac ismi saydi hic dikkate qlmqdim cok sukur toparladi. Gunduz imkanin varsa disari cikar, acik hava uyumalarini kolaylastiriyor. Aksamlari mumkun oldugunca ayni satte yatir.ninni soyle sarki soyle bol bol oksa vucudunu.sen sakin ol ki oda sakinlesebilsin. belki bildigin hatta yaptigin seyler ama aklima gelen bunlar..a birde dua okumayi da deneyebilirsin seni de ferahlatir..

ya kzlar sinir hastası etti bu oğlan beni ya. ne uyuyorne yiyor. günde toplasanız 2 kz ondada 10 15 dk anca uyuyor. zaten uyutmak ayrı bir terane ağlaya bagrısa çağrısa. gece ayrı yırtıyor kendini gözler kan çanagı ama salla babam salla uyumuyor. sırtını pışpışlıyorum uyumuyor avaz avaz ağlıyor. çok yoruldum çok mutsuzum ya. birinden biri iyi olsa bari. hayatım kaydı.
kocam deseniz bir öküz hiç yardımcı olmuyor sanki ben tek başıma yaptım. neymiş efendim çalışıyormuş yorgunmuş ben napıyım ölmem lazım.
kızıpbagrıncada bagırma cocuguma diyor. ya adam gelde bi al bide sen ugras biraxda kafamı dinliyim ama yok neymiş çalışıyormuş sanki dünyada çalısan tek adam o.
geceleri 2 kez uyanır bazen 3 olur bazen 4 aglar durur neymiş efendim salonda yatacakmış. ölürmüsün öldürürmüsün?
neyse bu oğlana uyku ilacı şurubu falan mı versem._ çıldırcam ya, vallahide billahide sinirlerim harap oldu. sürekli bi aglama mızırdanma... cenesini kanıttıra kanıttıra zorla yemek yediriyorum oda 5 10 kaşık anca yarısınıda geri çıkartıyor zaten. iştah açıcıdamı alsam..

canım neler yapıyorsun nasıl uyutuyorsun bilmiyorum belki ezbere konuşuyorum ama yine de birşeyler yazmak istedim... yemek konusunda hiç mi yemiyor, yoksa yediği bazı şeyler var mı? mamayı fazla içiyor ondan aç olmadığı için yemek yemiyor olabilir mi?
uyku konusunda da uykusunu uyuyamadığı için vücudu yorgun düştüğü için çok uyanıyor ve ondan dolayı da huysuz oluyor olabilir... sana yardımcı olabilecek kimse yok mu? annen fln... bence yemek konusunu ikinci plana al, önce uyku konusunu çözmen lazım... yemesi için baskı yapmamaya çalış. belki alması gerekenden fazlasını yediği için midesi fazla dolu oluyordur ondan dolayı uyuyamıyordur, nasıl bizde çok yediğimizde rahatsız oluyoruz, ondandır belki... yardımcı olabilecek biri varsa sana 1-2 gün yardım etsinler, sen biraz dinlen bir sakinleş, bebekler hemen hissediyorlar sakin olmadığmızı... uyumayacak düşüncesi ile de bebeği uyutmaya çalışma... uyutmaya başladığında hep hemen uyuyacak diye düşün :) iyi düşün iyi olsun...
önce bebeğinin gece uykularını düzene sokmaya çalış... gece uykusu düzene girerse gündüz uykuları da düzene girer birazcık... gün içinde biraz dışarı çıkın. yatmadan önce banyo yaptır, gevşesin... sonra kucağına alıp ninni söyle en sakin ses tonunla mesela... ondan sonra uyutmaya çalış... gece her uyandığında besliyormusun bilmiyorum eğer besliyorsan besleme her seferinde belki midesi rahatsız oluyordur... belki de tamamen diş sıkıntısı nedeni ile bütün bunlar oluyordur...
eşine de sinirlenmemeye çalış canım ya... yapacak birşey yok sen bütün gün söylensende eşin ben çalışıyorum yorgunum sen evde oturuyorsun diye düşünecek anladığım kadarı ile. değiştiremeyeceğin şey için gerilme. ona sinirlendikçe de geriliyorsun bizim bütün hislerimiz bebişlere yansıyor...

ne cevap yazarmışım ya offf ne uzun yazmışım...
bizim bayram ziyaretlerimiz bitti... bebişimin huzuru da gitti gibi.. eşim hasta fb li... dün fb nin basket ve futbol maçı bitmeden kalkmam ananemlerden dedi. gece 12 ye kadar oradaydık oradan benim annemlere kalmaya gittik... yolda uyandı kuzum... gece 3 e kadar ne yaptıysak uyumadı... 3 te zorla uyuttum artık, sabah 6 da dikildi ayağa... gün içinde de ortam farklı olduğu için 1 saat ya uyudu ya uyumadı... saat 9 gibi tam uyudu gece uykusuna girdi oh be artık uyanmaz diyordum... halamlara girdik, bunu bir odaya koyduk, benim odadan çıkmamla uyanması bir oldu, ortam farklı olduğu için nasıl korkmuş resmen titriyordu bitanem... yine orda da bir daha uyumadı ve bütün yol boyunca ağladı, en sonunda eve yakın sızdı... nasıl gerildim anlatamam, saçlarım elektrik çarpmış gibi oldu desem yeridir... inşallah yarından itibaren tekrar düzene gireriz...

Ne kadar iyi anliyorum seni, bazen ben de kizimin duzeni bozulcaksa ne bi yere gideyim ne de kimse gelsin istemiyorum. insanlar hemen amann abartiyorsun diyor adin pumpirikli anneye cikiyor ama acisini sonra biz cekiyoruz. bizde bayram dolayisiyla esimin ailesinin yanindayiz, iki dakika yalniz biraktim ayse humayi eline oynasin diye bos sigara kutusunu vermisler kizimda bi guzel kemirmis tabii. bi de dalga geciyorlar nikotine alissin annesi:47:

sakin olman çok önemli bence, eşin sana yardımcı olmalı evet ama olamıyorsa kendini bunun için de yıpratma. sonuçta bizim toplumumuzda bebek büyütmek kadının görevidir, ne kadar modernleşirsek modernleşelim bu değiş(e)meyen bir gerçek.yavrun daha minicik ve her konuda sana ihtiyacı var, uyumak için de. uyumak onun temel ihtiyacı ve bunu gerçekleştiremediğinden de sürekli huzursuz bence...mutsuz olmaman içinse en büyük nedenin kucağındaki o masum bebek. uyumayıp hep huzursuzluk yaptığında sinirlerinin nasıl yıprandığını gayet iyi anlıyorum ama çıkar yolun yok, o bebek senin ve sen onu uyutmak zorundasın. ben o beşiğin başında saatlerimi geçirirken hep kendime bunu söylüyorum.şu linke de bir bak istersen işine yarayacak bilgiler olabilir. Uyku konusunda doğru bilinen yanlışlar | Anneysen.com

calpol sürekli kullanıyorum diyebilirim onu verdiğimde daha sakinleşiyor çünkü. dişlerinden yapıyor farkındayım ama çok yoruluyorum ya. valla o dediklerini yapıyorum ama susmak bilmediğinden sinirleniyorum. ağlamasına hiç tahammülüm yok. içim daralıyor ağladıgında elim ayagıma dolaşıyor bi kötü oluyorum. öküz kocamda bi susturamadın vs gibilerinden dırdırlanınce genelde şalterlerim atıyor. geneldede agrasif bi yapıya sahip sayılırım.
Ebrarcim Allah yardimcin olsun. bu kadar aglamasi normal degil bi derdi vardir belki cocugun.dr. a gotursen kan yada idrar tahlili falan yapsa belki bisey cikar.ilac dusunme bence daha minicik yavrularimiz mecbur kalinmadikca ilac kullanmayalim. Ayse huma oyle grip olmustu ki burnu nasil akiyordu gozleri kipkirmizi.herkes yok calpol yok peditus birsuru ilac ismi saydi hic dikkate qlmqdim cok sukur toparladi. Gunduz imkanin varsa disari cikar, acik hava uyumalarini kolaylastiriyor. Aksamlari mumkun oldugunca ayni satte yatir.ninni soyle sarki soyle bol bol oksa vucudunu.sen sakin ol ki oda sakinlesebilsin. belki bildigin hatta yaptigin seyler ama aklima gelen bunlar..a birde dua okumayi da deneyebilirsin seni de ferahlatir..

:) cnm tokluktan değil açlıktan . mamayıda içmez ek gıdada yemez. bi yeşil mercimek çorbasını 1 kez sorunsuz yedirdim başkada daha yediremedim sorunsuz hiçbirşeyi. mamayıda önceden içmezdi ek gıdaya geçtiğimden beri mamayı sever oldu. annemle birlikte yaşıyoruz zatn tmm yardımı dokunuyor ama cok değil. bana geldikleinde alır sadece kucagımdan sakinleşene kadar. annem sabırlı biri değil ona bırakıpda bi hava alayım diyemem. bakamaz çünkü. size nasıl bakmış deme o öncedenmiş suan tahammülüz bi kadın. yemek konusuda uyku kadar önemli benim için. pozitif düşünme yöntemini bırakalı yaklaşık 1.5 sene oldu. çok ciddiyim. iyi düşün iyi olsun la olmuyor :) çok tecrübe ettim.
dişsıkıntısından sanıyorum böyle ama ağlama krizleri hep var uyumak istemiyor asla. sanki uyursa birşeyler kacacak göremeyecek. gece her uyandıgında beslemiyorum artı çocugum doydugunu bilir ve asla agzını açamazsın fazlasını yemez içmez. hergün banyo yaptıramıyorum evim soğuk çünkü. dışarı hergün cıkıyoruz zaten.
evet ya adam öyle diyor senin görevin. dedim bende ne görev ya benmi yaptım tek başıma sen nesin? babalık görevini yapamayacaksan çek git . sinirlerimi çok bzdu yok benim annem olsa bakardı demeye başladı bende dedim annen size bakmamış torununamı bakcak. çok damarıma basıyor ya. sanki ben evde köle hizmetçi bakıcı. boşayıvercem görecek gününüü kendinede dedim bşarım seni çocugununda yzünü göremezsin. vır vır ediyor.
canım neler yapıyorsun nasıl uyutuyorsun bilmiyorum belki ezbere konuşuyorum ama yine de birşeyler yazmak istedim... yemek konusunda hiç mi yemiyor, yoksa yediği bazı şeyler var mı? mamayı fazla içiyor ondan aç olmadığı için yemek yemiyor olabilir mi?
uyku konusunda da uykusunu uyuyamadığı için vücudu yorgun düştüğü için çok uyanıyor ve ondan dolayı da huysuz oluyor olabilir... sana yardımcı olabilecek kimse yok mu? annen fln... bence yemek konusunu ikinci plana al, önce uyku konusunu çözmen lazım... yemesi için baskı yapmamaya çalış. belki alması gerekenden fazlasını yediği için midesi fazla dolu oluyordur ondan dolayı uyuyamıyordur, nasıl bizde çok yediğimizde rahatsız oluyoruz, ondandır belki... yardımcı olabilecek biri varsa sana 1-2 gün yardım etsinler, sen biraz dinlen bir sakinleş, bebekler hemen hissediyorlar sakin olmadığmızı... uyumayacak düşüncesi ile de bebeği uyutmaya çalışma... uyutmaya başladığında hep hemen uyuyacak diye düşün :) iyi düşün iyi olsun...
önce bebeğinin gece uykularını düzene sokmaya çalış... gece uykusu düzene girerse gündüz uykuları da düzene girer birazcık... gün içinde biraz dışarı çıkın. yatmadan önce banyo yaptır, gevşesin... sonra kucağına alıp ninni söyle en sakin ses tonunla mesela... ondan sonra uyutmaya çalış... gece her uyandığında besliyormusun bilmiyorum eğer besliyorsan besleme her seferinde belki midesi rahatsız oluyordur... belki de tamamen diş sıkıntısı nedeni ile bütün bunlar oluyordur...
eşine de sinirlenmemeye çalış canım ya... yapacak birşey yok sen bütün gün söylensende eşin ben çalışıyorum yorgunum sen evde oturuyorsun diye düşünecek anladığım kadarı ile. değiştiremeyeceğin şey için gerilme. ona sinirlendikçe de geriliyorsun bizim bütün hislerimiz bebişlere yansıyor...

vallahi cnm ağlamasa saatlermi yıllarımı sakin sakin geçireyim ama titreye titreye ağlıyor ya. öyle böyle bi ağlama değil. linke göz atıyorum. sağol.
sakin olman çok önemli bence, eşin sana yardımcı olmalı evet ama olamıyorsa kendini bunun için de yıpratma. sonuçta bizim toplumumuzda bebek büyütmek kadının görevidir, ne kadar modernleşirsek modernleşelim bu değiş(e)meyen bir gerçek.yavrun daha minicik ve her konuda sana ihtiyacı var, uyumak için de. uyumak onun temel ihtiyacı ve bunu gerçekleştiremediğinden de sürekli huzursuz bence...mutsuz olmaman içinse en büyük nedenin kucağındaki o masum bebek. uyumayıp hep huzursuzluk yaptığında sinirlerinin nasıl yıprandığını gayet iyi anlıyorum ama çıkar yolun yok, o bebek senin ve sen onu uyutmak zorundasın. ben o beşiğin başında saatlerimi geçirirken hep kendime bunu söylüyorum.şu linke de bir bak istersen işine yarayacak bilgiler olabilir. Uyku konusunda doğru bilinen yanlışlar | Anneysen.com

canım bende nisan annesiyim 8 yaşında birde 6 aylık iki kızım var seni çok iyi anlıyorum uykusuzluk yorgunluk insanı mahvediyo eşin yardım bile etse hiç birşey yapmıyo gibi geliyo ben çocukla ilgilenirken onun koltukta oturması bile bana batardı ilk kızımda şimdi yaşım olgunlaştı galiba bu kızımda çok yaramaz ama artık yardım istemiyorum alıştım artık gelelim sana önerime ben büyük kızımı çingene beşikleri olurya ondan kurmuştum eve pencerenin kurpuyla kalörifer borusuna ve sonuç düzenli uyku ha kalkardı gene ama 10 yerine 3 kere bir dene istersen yemeye bi önerim yok çünkü helen bi çözüm bulamadım :50:ama çok zorlama derim zorladıkca daha kötü oluyo kusmayı ögreniyor ve 3 yaşına kadar kustu büyük kızım

güzel pazarlar herkese...
bizde, bayramda tatilde bitmiş bulunmakta, babamız işe biz de günlük telaşemize dönmüş durumdayız:) havalar iyice bozdu ve bugünde baya kapalı, evde hapis modundayız:( e saatlerde geri alındı artık uyku düzenimizi yeni saate uydurma çabasına girişme vakti geldi anlaşılan:S

güzel pazarlar herkese...
bizde, bayramda tatilde bitmiş bulunmakta, babamız işe biz de günlük telaşemize dönmüş durumdayız:) havalar iyice bozdu ve bugünde baya kapalı, evde hapis modundayız:( e saatlerde geri alındı artık uyku düzenimizi yeni saate uydurma çabasına girişme vakti geldi anlaşılan:S

valla bizimki tatilyapıyo, iş zamanı 10 da yatarken tatile girdiğimden beri 12 ye kadar oturuyo..ben de tatilimi zehir etmemek için dokunmadım..canı ne zaman istiyosa o zaman yatırıp kaldırdım..salı günü mesai başlıyo...nasılsa doğal şartlar için de eski düzene döner diye düşünüyorum...

ebrarcım, sinirlerin baya bozulmuş..ne deyim, bütün erkekler aşağı yukarı böyle...uykusuzluğa gelince, ya bi idrar testine baktırsan..burda konuşulmuştu sanırım, idrar yolu enfeksiyonu olabiliyomuş ve o zaman çok sık uyanıyolarmış..bi de demir eksikliğinde de aynı durum var..tarık da çok sık uyanıyo gece..ben demir ve kan ilaçlarını kullanmamıştım, pişmanım şimdi.eve dönünce düzenli kullanıcam bi müddet..onun etkisi olduğunu düşünüyorum..demir eksikliği-kansızlık durumlarında uykuya dalmak çok güç oluyomuş çünkü..zaten ne demeye vermediysem...türkiyede kansızlık milli bi sorun, doktorlar keyfine vermiyoya bu damlaları..neyse, umarım düzelir...yemede şu hazır tahıllı meyve pürelerini denedinmi?genelde seviyolar onu..en azından doyar biraz

selam güzel annişler bugün hem pazar hem hala bayram telaşı sayfalar ilerlemez artık Ebrar cım dişleri çıksın rahatlar inşallah yardımcı olmak isterdim ama bende o kadar tecrübesizimki ilk çocuğum ve tekim canım ne anne ne kayınvalide kimse yok canım bayramda biz sadece evdeydik burası çoktan soğudu zaten 1 aydır çıkamıyoruz allahtan kaloriferlerimiz yanmaya başladı evde soğuk olunca hiç çekilmiyordu kafayı yiycem bu erzurumda ya:ssz::ssz::ssz::ssz::ssz::ssz::ssz::ssz:

selam herkese... geç oldu ama herkese iyi bayramlar...
dişimiz halen çıkmadı mert dün gece hiç uyumadı offf vallahi...

Kizlar sizin de adet donemlerinde sutunuz azaliyor mu.ne yesem degismiyor. Ek gidaya da cok istahli degil kizim butun gun ve gece mememe de kalmak istiyor.

Selam fıstıklar...epıcınızın bayramını kutlar ellerınızden operım....
Gez gez gezzz anam ne cok hısım akraba varmıs,daha bıtıremedık bıle ama an ıtıbarıyle pılım bıttı..
Cok fena dıs agrısı cekıyorum...
Aysıma resmen mutasyona ugradı,yavrum evrım gecırıyo:) ıcınde fırıldak var sankı,hıc durmuyo ve bayramın ılk gununden berı acayıp bı enerjı var kızımda...
Ama varya ne duzen kaldı ne bısı,mahvoldu gıttı ama cabuk toparlanırız ınsallah..su andada bas bas bagırıyo...
Emenccık karnını doyurayım,bıcısını yaptırayım uyutayımda dınleneyım bıraz..
Bu arada sutum ıyıııce azaldı,tamamen bıtecek galıba..

selam kızlar.şçyle bi bakıp çıkayım demiştim,fazla sayfa birikmemiş neyseki ...erdem'i normalde 8de yatırıyorduk,bgn 7 de birden delirdi,huysuzlaştı,esniyodu falan ama anlamasım,halbuki uyku saati kaçmak üzereymiş,saatlerin geri alınması olayını aklımdan çıkarmışım.neyseki çok geçikmeden uyuttuk.bugünlerde çıldırmış gibi,sürekli hareket halinde olmak istiyor,gezdirsek de yürütsek de memnun değil...herkes gibi ben de diş içinmi yapıyo acaba diyorum,hasta olmadan da calpol vs vermek istemiyorum...aynı sözleri bi arkadaş daha yazmıştı dimi :D hepimizin durumlar aynı nerdeyse.allah sağlık versin
selam herkese... geç oldu ama herkese iyi bayramlar...
dişimiz halen çıkmadı mert dün gece hiç uyumadı offf vallahi...

kusura bakma,ben kaçırmışım,ilk dişlerimi çıkacak mertin? bizimkinin 2 tane var ama üstten çıkma dönemimi anlayamadım.allah kolaylık versin onlara da bize de

Kizlar sizin de adet donemlerinde sutunuz azaliyor mu.ne yesem degismiyor. Ek gidaya da cok istahli degil kizim butun gun ve gece mememe de kalmak istiyor.
ben doğumdan sonra henüz hiç adet olmadım,aslında pek azalacağını sanmam,sürekli emiyorsa sen birikmediğini düşünürsün,ama o alıyordur sütünü.belli saatlerde emzirsen belki daha çok gibi görünür.bide diyeti ayarlamak lazım senin dediğin gibi.

Selam fıstıklar...epıcınızın bayramını kutlar ellerınızden operım....
Gez gez gezzz anam ne cok hısım akraba varmıs,daha bıtıremedık bıle ama an ıtıbarıyle pılım bıttı..
Cok fena dıs agrısı cekıyorum...
Aysıma resmen mutasyona ugradı,yavrum evrım gecırıyo:) ıcınde fırıldak var sankı,hıc durmuyo ve bayramın ılk gununden berı acayıp bı enerjı var kızımda...
Ama varya ne duzen kaldı ne bısı,mahvoldu gıttı ama cabuk toparlanırız ınsallah..su andada bas bas bagırıyo...
Emenccık karnını doyurayım,bıcısını yaptırayım uyutayımda dınleneyım bıraz..
Bu arada sutum ıyıııce azaldı,tamamen bıtecek galıba..
içinde fırıldak var sanki cümlesi tam bizimkini ifade ediyor :)çok güldüm yaa :)bu arada çok geçmiş olsun,diş ağrısı fenadır.sütüm azaldı deme noolur,var de hep,artırmanın yoluna bak bence.hiç sütü olmayan anneler de var tabi ama bizde varken çabucak bitmesi taraftarı değilim.en azından yaşına kadar emer inşallah

kızlar ben adet oldum gibi oldu ama olmadım sanki...
sabah bir damla kan geldi ama bir daha da hiçbir şey olmadı... zaten bir ağrım felan da yok öyle ilk adetimde şiddetli ağrılar bekliyordum ama olmadı bir şey... göbeğim küçülecek mi bakalım... eski kiloma inmiştim çok önce ama göbeğin birazı duruyor.
bugün bizim bebişte saatler erken alındığı için erken uyudu biraz geç yatırmaya çalıştım ama yarım saati zor ettik...
yavaş yavaş tekrar 9 a çekmeye çalışacam artık...

içinde fırıldak var sanki cümlesi tam bizimkini ifade ediyor :)çok güldüm yaa :)bu arada çok geçmiş olsun,diş ağrısı fenadır.sütüm azaldı deme noolur,var de hep,artırmanın yoluna bak bence.hiç sütü olmayan anneler de var tabi ama bizde varken çabucak bitmesi taraftarı değilim.en azından yaşına kadar emer inşallah

haha bizimkinin de içinde fırıldak var...
bende 2 yaşına kadar emzirmek istiyorum korkuyorum azalacak diye... şimdi adet olunca acaba azalıyor mu diye korktum ama 40 ı çıkar çıkmaz adet olup hala emziren anneler var... dediğin gibi sütüm var denmeli çünkü süt olayının %70 inin psikolojik olduğuna inanıyorum...

buna bağlı olarak süt azalmaz da çok emdiğinden sana az geliyordur. e artık büyüdüler sadece sütle doyamıyorlar zaten, ek gıda almadığı için de seni sömürüyordur:)

Back