- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
- #71.381
bu arada ben doktorun ek gıda ile ilgili söylediklerini galiba yanlış anlamışım... doktor bir öğün max. 200 cc demişti. ben bunu kafamda bir öğünde 200 cc ye ulaşmalıyız gibi kurmuşum... çocuğa zorla her öğün 200 cc yedirmeye çalışıyorum ya... 200 cc de 1 koca armut, 2 kırmızı erik ve çeyrek elma yapıyor... Dün jetonum kendi kendine düştü de aklım başıma geldi... Çocuk kabızda olur herşey olur valla. hayret birşeyim ya...
Şu çocuğum yemek yemiyor kitabını okuyorum bitmek üzere aslında orada çocuğa asla baskı yapmayın istemediği takdirde yemeği bitirin diyor. Kaç gündür öyle yapıyorum ne ben geriliyorum ne mama sandalyemiz batıyor, alp de rahatladı öyle olunca... Mesela kahvaltıya çok istekli değil diye kahvaltı vermemiştim bu sabah... ben kahvaltı ederken onu da yanıma mama sandalyesine oturttum bir baktım o da istiyor hemen hazırladım az birşey yedi :)
Su için bardağa alıştırma olarak da şöyle bir fikir geliştirdim, yumurtalığa su koyup içiriyorum mahmutalp e...
canım ben kitabı okumadım ama biz ek gıdaya başladığımızdan beri çınara hep bu taktiği uyguladık zaten yemek yemesek bile önümüze bir kaç bişi koyuyoruz yiyoruz 1 lokma kendimize 3 lokma çınara oda bizim ağzımızın hareket ettiğini gördükçe istiyor ve kendi mamasını bitiriyor...bazen onu kandırıyormuşum gibi geliyor ikileme düşüyorum ama zorlamaktan daha iyidir diye düşünüp devam ediyorum