• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kızıma hayret edıyorum,kıymalı sehrıye corbasının tamamını agzını hıc kapatmadan yedı(masallah masallah) ama o mamayı,muhallebıyı yemıyo ıyımı...yok becerse catalı kasıgı tutup sofraya oturacak bızımle:)

Kızıma hayret edıyorum,kıymalı sehrıye corbasının tamamını agzını hıc kapatmadan yedı(masallah masallah) ama o mamayı,muhallebıyı yemıyo ıyımı...yok becerse catalı kasıgı tutup sofraya oturacak bızımle:)

afiyet bal şeker olsun aysima ya nasıl yaptın fatma salça koyuluyormu çorbaya:56:

canım ben salca yerıne domatesı rendeleyıp koyuyorum,gorunus olarak pek guzel bı goruntusu olmuyo,boyle renksız renksız ama tadı guzel oluyo

fatmaa ben tarif özürlüyüm yawrum bana açık açık tarif yazar mısın?:) belki şaşırır da gökalp de yer .:))
bu arada dün doktor gökalp i tarttı ve tam 8 kilo geldi oğlum, zayıflamış çocuğum.. doktor dedi 71 cm boya en az 9 kilo gerekirmiş.. benim acil oğlumu besiye çekmem lazım ahh bide yese..

canım ben salca yerıne domatesı rendeleyıp koyuyorum,gorunus olarak pek guzel bı goruntusu olmuyo,boyle renksız renksız ama tadı guzel oluyo

ben geçen gün tarhana çorbasına 1 tatlı kaşığı tel şehriye attım değişiklik olsun diye kemal daha kıyma yemiyor yeni 6 aylık olduya bende domatesle yapayım et suyu kullansam erkenmiki yaçorbasına

Son düzenleme:
fatmaa ben tarif özürlüyüm yawrum bana açık açık tarif yazar mısın?:) belki şaşırır da gökalp de yer .:))
bu arada dün doktor gökalp i tarttı ve tam 8 kilo geldi oğlum, zayıflamış çocuğum.. doktor dedi 71 cm boya en az 9 kilo gerekirmiş.. benim acil oğlumu besiye çekmem lazım ahh bide yese..

allah iyiliğini versin emi çok güldüm besiye çekmem lazım diyince

Son düzenleme:
$65341_529573100405609_1290943364_n.jpg ben kaçtım iyi akşamlar kızlar

yahu ne alakası var. 71 cm boya 9 kilo gerekiyorsa bizde bayaa zayıfız. belki bizim çocuklarımız zayıf uzun boylu olacaklar... kilosu az değil canım ya... diş sıkıntısı var zaten. hiç zorlama bence... zaten diş çıkarırken işhtahları gidiyor bir de yedirmeye çalışırsan iyice huysuz olur...

canım okadar maddi gücümüz ölene kadar olsa bile o zamanda hiç bir şey onları okadar mutlu etmiycek ellerindekinin kıymetini bilmiycekler bu defada

benim bir arkadaşım var. acayip zengin kızın kocası. işe, aldığı kıyafetleri giyecek yeri olsun diye ve vakit geçsin diye geliyor. zaten kız jeep le işe geliyor düşünün yani durumu... dediğin gibi kız alışveriş konusunda hiçbir şeyden mutlu olmuyor, ne alırsa iki tane alıyor. deterjan mı alacak iki tane aklına ne gelirse yani... bütün gün işte internetten alışveriş yapıyor günde 3 kere kargo geliyor bankaya... ve kız aldıklarının haddini hesabını bile bilmiyor yani...kızı oldu şimdi kendisinin... 5 tane beşiği var bebeğin düşünün durumu... hamak, yatak odasına küçük beşik, bebek odasına yatak vs. düşünün yani bebeğinin gelecekteki durumunu... o yüzden çok dikkatli olmak gerek bencede... ben dayanamayıp oyuncak alıyorum ama oyuncakları bir çekmecede tutuyorum... tek tek veriyorum... bir müddet sonra o oyuncağı kaldırıp ötekini veriyorum. kıymetini bilsin...

canım ya ben olculu yapmıyorum,gozkararı yapıyorum ama anlatayım
domatesı kabuklarından sıyırıp rendelıyorum,zeytınyagıyla kavuruyorum,kıymayıda ekleyıp bıraz daha kavuruyorum,sonra suyunu ekleyıp suyu kaynatıyorum,kaynayınca yıne goz kararı sehrıyeyı eklıyorum,eger corbam cıvık olursa ıcıne ekmek ufalıyorum ama ben genelde corbayı bekletıyorum bıraz ve bu surede sehruyeler bıraz sısıyor...
Ve aysımada hooop afıyetle yıyor..

benim bir arkadaşım var. acayip zengin kızın kocası. işe, aldığı kıyafetleri giyecek yeri olsun diye ve vakit geçsin diye geliyor. zaten kız jeep le işe geliyor düşünün yani durumu... dediğin gibi kız alışveriş konusunda hiçbir şeyden mutlu olmuyor, ne alırsa iki tane alıyor. deterjan mı alacak iki tane aklına ne gelirse yani... bütün gün işte internetten alışveriş yapıyor günde 3 kere kargo geliyor bankaya... ve kız aldıklarının haddini hesabını bile bilmiyor yani...kızı oldu şimdi kendisinin... 5 tane beşiği var bebeğin düşünün durumu... hamak, yatak odasına küçük beşik, bebek odasına yatak vs. düşünün yani bebeğinin gelecekteki durumunu... o yüzden çok dikkatli olmak gerek bencede... ben dayanamayıp oyuncak alıyorum ama oyuncakları bir çekmecede tutuyorum... tek tek veriyorum... bir müddet sonra o oyuncağı kaldırıp ötekini veriyorum. kıymetini bilsin...

işte tam kastettiğim şeyde buydu canım çok doğru yapıyorsun bende elimden geldiği kadar az alıp tek tek veriyorum oyuncaklarını

doğru valla daha çocuklar çok küçük yaşlanmaya hakkımız yok bizim tüketim konusunda aynı fikirdeyim ben kemale sadeced 1 çıngırak 1 köpek kumbara 1 de araba aldım o kadar bi de ışıklı oyuncak alırsam yeter diye düşünüyorum sence azmı ya çok mu cimrilik ediyorum

Bu kk'ya üye olduktan sonra interneti daha fazla kullandığımı ve bilgisayarımın akşama kadar açık olduğunu fark ettim Suna :)) Arda doğduğundan bu yana televizyonu unutmuş bir insan olarak çocuğumun gözüne bu kadar bilgisayarı sokuyor olmanın bu ne perhiz bu ne lahana turşusu durumuna geldiğini fark ettim:)) ha onu ihmal etmiyorum hiç ama bilgisayar sürekli açık annesi gidip gelip tıklayıp duruyor arada o da saldırıyor... Hal böyle olunca oğluşumun uyuduğu zamanlar dışında bilgisayarı saklıyorum, yani öyle bir karar aldım bakalım. o yüzden bu gün yoktum:)) oğluşumla kitap okumaya başladık:)

oyuncak olayında da sen de çok abartmışın canım yazık Kemal'ime biraz bir şeyler al yavruma...ışıklı ve müzikli olanlar çok dikkatlerini çekiyor bu ara bir de ipi olan şeylere bayılıyor arda ip canavarı, ip kemiriyor:))

Fatma şehriye çorbasını kavuruyormuşsun da bizimkilere kavurmaya erken değil mi, hem bildiğim kadarıyla zeytinyağı en son koymak gerekiyor, piştikten sonra vitamin değeri ölmesin diye. ben domatesi şehriyeyi kuru soğan, kıyma bir de su ekleyip kaynatıyorum en son zeytinyağ ekliyorum.

pütürlü olmuş mu bak bakalım, seninki buna göre nasıldı? Öncesi sonrası :))
$231020125426.jpg $231020125425.jpg

kabak,havuç,kuru soğan,irmik ve tavuk püresi

Son düzenleme:
bizimde1 ağızdan 3 bacaktan.
Merhaba arkadaşlar 6. Ay aşılarını oldu Ege, 2 bacak bi kol bir de ağızdan. Bazı forumlar da3 bacak yazmışlar. Fark var mıdır ki kas dokusu olması yeterli mi acaba? Sizin aşılar nasıl yapılmıştı ?

allah allah yazmıştım hatlarım mı karıştı acaba? tuğba sen değilmisin ? :D ben kişierimikarıştırıyorum yoksa :D aöf kayıdını sormuştum.
öncelikle herkese merhabalar
ya lagrima, şimdi mesajını gördüm ve çok şaşırdım, bi de yeterli mesajım da yok cevap yazamıyorum. bana yazdığının hiiiiiiiiiç farkında değilim, çünkü ben bi mart 2013 anne adayı olarak fiti fiti sizin geçen sene bu vakitler neler yaptığınızı okumakla meşguldüm :17: hiç son dönemde neler konuştuğunuzun farkında diilim yani :37:

geçmişe baktım bana bunu yazmışsın, neye kayıt yaptırdım ben anlamadım ki soruyu:27:

ah yavrum nasıl kötü olmuş Allah acil şifalar versin cnm.
teyzoşlar ben hala hastayımmm:((((((( napsak da iyileşsem pufff..
Eki Görüntüle 538792

selam nasılsınız kızlar?oyuncaklar hakkında konusulmuş ben hiç almıyorum teyzemin 6 yasında oğlu var onun oynamadıklarını getiriyor ki zaten benimoğlum hiç ama hiç oyuncaklarla oynamayı sevmiyor. varsa yoksa ben ve kucak ve sokak :)

oğlum paşam gece 2.30 da uyandı 5.15 de zor zar uyudu 6.30 da uyandı bir daha uyumadı iflahım kesildi bugün. gündüz uyur bende uyurum diye umud ederken yarım saat toplasan tüm gün uyumadı. ağla ağla içi dışına çıktı geceden bu saate kadar. kızmayayım diyorum bagırmayayım diyorum ama sabrım cok taşıyor. ağlayan insana heleki çocuksa asla dayanamam. heleki benim çocugumsa ve elimden birşey gelmiyorsa bana geliyorlar sağdan soldan. offff ne berbat bir günn yatayımda dinleneyim bari. herkese şimdiden iyi mutlu bayramlar... bebişlerimizle 2. bayramımız ne mutlu bize :1:

Bu kk'ya üye olduktan sonra interneti daha fazla kullandığımı ve bilgisayarımın akşama kadar açık olduğunu fark ettim Suna :)) Arda doğduğundan bu yana televizyonu unutmuş bir insan olarak çocuğumun gözüne bu kadar bilgisayarı sokuyor olmanın bu ne perhiz bu ne lahana turşusu durumuna geldiğini fark ettim:)) ha onu ihmal etmiyorum hiç ama bilgisayar sürekli açık annesi gidip gelip tıklayıp duruyor arada o da saldırıyor... Hal böyle olunca oğluşumun uyuduğu zamanlar dışında bilgisayarı saklıyorum, yani öyle bir karar aldım bakalım. o yüzden bu gün yoktum:)) oğluşumla kitap okumaya başladık:)

oyuncak olayında da sen de çok abartmışın canım yazık Kemal'ime biraz bir şeyler al yavruma...ışıklı ve müzikli olanlar çok dikkatlerini çekiyor bu ara bir de ipi olan şeylere bayılıyor arda ip canavarı, ip kemiriyor:))

Fatma şehriye çorbasını kavuruyormuşsun da bizimkilere kavurmaya erken değil mi, hem bildiğim kadarıyla zeytinyağı en son koymak gerekiyor, piştikten sonra vitamin değeri ölmesin diye. ben domatesi şehriyeyi kuru soğan, kıyma bir de su ekleyip kaynatıyorum en son zeytinyağ ekliyorum.
canım kavurma derken pısırme anlamında kullandım,once domatesı bıraz pısırıp,ardından kıymayı bıraz pısırıp,sonra suyunu eklıyorum,yanı pısırmekten kastım en fazla 1 dk bekletmek,sonra suyunu eklıyorum,zeytınyagını bılmıyodum ama bundan sonra bende oyle yaparım..

Back