• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Aysıma benı bıkere daha sasırttı,az once banyo yaptıryodum,vucut sungerı kuvetın ıcındeydı,vucudunu yıkamıstım,basını sampuanlıyodum bı baktım bu danacık sungerı almıs bacaklarına suruyo....bıldıgın bı asagı bı yukarı hareket ettırıyo sungerı...
Te allaaam yaaaa:) yakında anne sen cık ben banyomu yaparım derse hıc sasırmıcam

pıtırcığa bak sen ya nelerde beceriyormuş maşallah maşallah :nazar::nazar::nazar:

çocuklar için oyuncak seçimi de çok önemli bu tarz eğitici ve eğlenceli oyuncaklar onların zihinsel gelişimlerine çok yardımcı oluyor...o kadar çeşitli oyuncak varki hepsinden almak istiyorum bazen Çınara ama bir yandan da onun oyuncaktan bıkmasına sebep olmak istemiyorum çünkü bu kezde büyüdüğü zaman oyuncağa doymuş olmasından ve benden yaşının gerektirdiğinden daha büyük şeyler istemesinden tedirgin oluyorum nasıl bir yol izlemek gerek tam olarak çözmüş değilim sanırım dayanamayıp alsamda tek tek vermek en iyisi okuduğum makalelerde hep bunu öneriyor uzmanlar....

evet, kesinlikle tek tek vermek lazım...öyle oyuncak sepeti yapıp da bisürü oyuncağı önüne yığmak çok yanlış..öyle olunca tadı da olmuyo çocuk için..çabucak sıkılıyo..ben hatırlıyorum, küçükken ayda yılda bi oyuncak alınırdı ama ne kadar sevinirdim, ne kıymetli olurdu..bazen para biriktirip kendim alırdım...aklım erdikten sonraki oyuncaklarımı hatırlıyorum hep...doyumsuzlaştırmamak lazım çocukları..

tarık da benişaşırttı bu sbah..uzun zamandır(bir aydır) emekliyodu zaten..bugün bi adım ileri götürdü...annemlerdeyizya, yer sofrasında yemek yiyoruz siniyle..biz evde masada yediğimiz için çok dikkatini çekmiyodu..ama yer sofrası ulaşabileceği boyutta olduğu için müthiş dikkatini çekti..oradaki yiyeceklere saldırıp duruyodu zaten...sonra öyle bi hırslandıki ulaşmak için sofranın kenarından tutup bi hışımla ayağa kalktı kendi başına..ve tabi ulaştı tabaklara..bi kaç tanesini devirme şerefine nail oldu, rahatladı :1:
böylelikle kendi kendine kalkma aşamasına geçmiş oldu...koca boğazlı oğlum ve yemeğin gücü :)

evet, kesinlikle tek tek vermek lazım...öyle oyuncak sepeti yapıp da bisürü oyuncağı önüne yığmak çok yanlış..öyle olunca tadı da olmuyo çocuk için..çabucak sıkılıyo..ben hatırlıyorum, küçükken ayda yılda bi oyuncak alınırdı ama ne kadar sevinirdim, ne kıymetli olurdu..bazen para biriktirip kendim alırdım...aklım erdikten sonraki oyuncaklarımı hatırlıyorum hep...doyumsuzlaştırmamak lazım çocukları..

sanırım bende ki biraz da çalışan anne psikolojisi doktorumuz çalışan çoğu annenin aynı hatayı yaptığını söylemişti gün içinde bebeklerinin yanında olamadıklarından dolayı onun iyi vakit geçirdiğini bilmek istiyoruz bunu sağlamak için de bol bol çeşit çeşit oyuncak alınıyor tabi...geçen gün Çınara bayramlık almak için bir çocuk mağazasına girdim 4 yaşlarında bir erkek çocuk nasıl ağlıyor mağazayı resmen birbirine kattı tutturmuş gidelim diye annesi ne dediyse fayda etmiyor annesi ona bayramlık alıncağını söylüyor çocuk o kadar doymuş ki kıyafete artık yeni bir kıyafet alınacak olması hiç ilgisini çekmiyor bile bense hala dün gibi hatırlıyorum bayramlıklarımla yattığım günleri....(çok yaşlı olamamama rağmen :))

4 diş birden mi biz de bitane bi,le yok rahatlamıştır yavrum benim ya ***geçmişler olsun bu arada benim de çok koymak istediğim bi isim di alya babsı istemedi

canım çok geçmişler olsun allahım bi daha göstemesin hemen dua edelim balım için

ronya canım ben psikolojik danışmanım psikyatride senelerce çalıştım senin dediklerine harfiyen katılıyorum doğru sevgi ifadelerini çocuklar bizden öğrenmeliler ve dediğin gibi hep biz dışarıdaki insanlardan tedirgin olurken maalesef yakınlardan geliyo bu tür zararlar allahım korusun yavrularımızı :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

canım benim kızım yemekten hemen sonrada emmek istiyor sadece açlık değilki oyun oynuyo resmen zaten memye çok düşkün benimki bişey yemesin emsin:nazar::nazar::nazar::nazar:

teşekkür ediyorum btanemm. Bende koymak istediğim isimleri koyamadım maalesef :( Alya sezeryana 1 gün kala son anda karar verdiğimiz isim aslında. Babası 2. isim Cemreyi koydu,ben Derin Masal Defne arasında gidip gelmiştim Cemreye hiçbirini yakıştıramadık,kısmet :))

Merve, Alya'nın dişleri hayırlı olsun nasıl pırtlatmış dördünü birden:) Maşallah...

sağol kuzucum vallahi 4 diş birden çıkardı sıpam benim, etti mi 6 tane oo oo işim var benim bu kızla :)
mart ayımın güzel anneleri hepinize günaydın iyi bir hafta diliyorum:16::16::16:

izmirden kocaman öpücükler:54::54::54:

gökalpe çok geçmiş olsun annesi nasılda korkmuşundur haklı olarak yaa...

alyanın dişleri hayırlı olsun mervecim umarım rahatlamıştır artık...

poyrazın pizza yiyişine bayıldım doğrusu afiyet bal şeker olsun :nazar::nazar:

çocuk istismarı konusunda ronyaya katılıyorum çok çok dikkat edilmesi gereken bir konu özellikle erkek çocuklara pipini göster pipini göster derler hep çocukta onu bişi zannedip indiriverir pantolonunu kesinlikle izin verilmemeli bence....sadece istismar için değil ileride çocuğun edineceği terbiye açısından da önemli bence küfür et anneye küfür et teyzeye çocuk büyüyp küfür edincede ne biçim çocuk yetiştirmişler olur sonrada....:19::19::19:

filiz ekmeğinin son durumu nasıl yazmamışsın bizde bilelim canım güzel olduysa deniyelim :emir_bebek::emir_bebek:

teşekkür ediyorum şekerimm. bitseydi tüm dişleri çıkartma faslı herhalde sonradan rahatlayacağız :)

çocuk istismarına hepimiz karşıyız bu konuda hemfikiriz ama meleklerimizi öpmemekten başka bir çözüm olmalı mutlaka. zaten belli bir yaşa kadar yalnız bırakmıyoruz. kendini bilmeye başladıktan sonra da bu konuyu anlayacağı bir dille anlatarak çözdüm buldum büyük kızımda. insanların kendilerine ait başkasının asla bakıp dokunamayacağı yerleri olduğunu belirttim ve açıkladım çok küçük bir yerde yaşıyoruz parka giderken şort vb şeyler bile giydirmem ama nedenini anlatırım o da anlar ama öpmemek gibi mesafe olarak algılanabilecek şeyleri yapmak çocukta farklı psikolojik sorunlara yol açabilir bence başkalarının annesi öperken benim annem niye öpmüyor diye düşünebilir çocuk ilerki yaşamında o mesafe hep olur bence bu konuda bir psikologdan tavsiye almak en iyisi ama tabii ki herkes kendi çocuğuna istediği gibi davranır bu da benim naçizane görüşümdür...

geçmiş olsun canım biz de atlattık ben asisti veredim ama hiçç sevmedi övürerek içti hep

kızımın gündaşı hızlı çıkmış maşallah bizim hala dişimiz yok ama olmayan dişleriyle memeyi ısırmayı başarıp benim çığlık atmamı sağlayabiliyor küçük sıpa dişleri çıksa koparır artık biz de geceleri sık uyanıyoruz dişten mi acaba

kuzummm olsun çıkar zamanıyla dişleriniz, çıkınca da zor çıkmayınca da valla karar veremedim. bizim bıdık da dişler yokken daha ısırıyordu, şimdi memede ısırma huyu çok yok,çok sinirlenirse ancak:) bizimki omzumu kolumu ısırmaya bayılıyor, bebiş haklı bende etine dolgun bıngıl bıngıl olduğum için çok zevk alıyor ısırmaktan :27::1:

Aysıma benı bıkere daha sasırttı,az once banyo yaptıryodum,vucut sungerı kuvetın ıcındeydı,vucudunu yıkamıstım,basını sampuanlıyodum bı baktım bu danacık sungerı almıs bacaklarına suruyo....bıldıgın bı asagı bı yukarı hareket ettırıyo sungerı...
Te allaaam yaaaa:) yakında anne sen cık ben banyomu yaparım derse hıc sasırmıcam

:1::1::27: Aysimaaa ısırırım kızım seniiii:52: senin kız aldı başını gidiyor ben sana söyleyeyim sen bırak o kendi yıkanır:40:

tarık da benişaşırttı bu sbah..uzun zamandır(bir aydır) emekliyodu zaten..bugün bi adım ileri götürdü...annemlerdeyizya, yer sofrasında yemek yiyoruz siniyle..biz evde masada yediğimiz için çok dikkatini çekmiyodu..ama yer sofrası ulaşabileceği boyutta olduğu için müthiş dikkatini çekti..oradaki yiyeceklere saldırıp duruyodu zaten...sonra öyle bi hırslandıki ulaşmak için sofranın kenarından tutup bi hışımla ayağa kalktı kendi başına..ve tabi ulaştı tabaklara..bi kaç tanesini devirme şerefine nail oldu, rahatladı :1:
böylelikle kendi kendine kalkma aşamasına geçmiş oldu...koca boğazlı oğlum ve yemeğin gücü :)

maşallah kuzuma benimm.. ya biriside gelse kızımı rencide etse de bizimkide emeklese kalkmaya çalışsa hatta direkt uğraştırmadan kalksa yürüse:27: yaww tembellik ötesi bizimki. yerde yatmaktan nefret ediyor yatsa bile 15 dk max, sağa sola dönsün yeter. aman totosunu oynatmasın sıpam.

herkese günaydın bakıyorumda herkesi bayram telaşı sarmış biz hariç bayramın benim için diğer günlerden farkı yok ne gidicek biyer var ne de bize gelicek şu son olaylardan sonra çocuklar bile gelmiyor şeker toplamak için :5::5::5:bayram gelmiş neyime anam anam garibem

Mrb kızlar nasılsnıız
Fatma ben o Aysimanın bacaklarını ısırırm,cadı yaa :)
Dün kardeşim ve teyzem Gönül'e gitmişler (pukunto)Bakü de,burdan güler yüzlülüğü ve misafirperverliği için teşekkür ediyorum.Teyzem anlata anlata bitiremedi :):16:

kuzummm olsun çıkar zamanıyla dişleriniz, çıkınca da zor çıkmayınca da valla karar veremedim. bizim bıdık da dişler yokken daha ısırıyordu, şimdi memede ısırma huyu çok yok,çok sinirlenirse ancak:) bizimki omzumu kolumu ısırmaya bayılıyor, bebiş haklı bende etine dolgun bıngıl bıngıl olduğum için çok zevk alıyor ısırmaktan :27::1:

QUOTE]

yok canım bizim boyumuz kısa onun için toplu gösteriyoruzzz... yok öyle bıngıl falan :)

herkese günaydın bakıyorumda herkesi bayram telaşı sarmış biz hariç bayramın benim için diğer günlerden farkı yok ne gidicek biyer var ne de bize gelicek şu son olaylardan sonra çocuklar bile gelmiyor şeker toplamak için :5::5::5:bayram gelmiş neyime anam anam garibem

Merhaba tatlımm :16:
Bayramın bizim içinde artık tek anlamı maalesef tatil :(( akşamları eşimi gördüğüm zamanlar yetmiyor yaa bir kaç gün hep birlikte olalım an azından.
Bizim buralarda da gelen giden şeker toplayan çocuklar yok kii :50: O çocuklar BİZDİK bayram sabahında erkenden kalkan süslenen şeker çantasını takan kapı kapı dolaşıp bayramlaşıp şeker toplayan.. Bazende eli açık komşularımız sayesinde cebimiz parayla dolardı :16:Vay be vayyy beeee ne günlerdi artık iyice yaşlandım:53:

Mrb kızlar nasılsnıız
Fatma ben o Aysimanın bacaklarını ısırırm,cadı yaa :)
Dün kardeşim ve teyzem Gönül'e gitmişler (pukunto)Bakü de,burdan güler yüzlülüğü ve misafirperverliği için teşekkür ediyorum.Teyzem anlata anlata bitiremedi :):16:

Bal böceğimmm:16:

QUOTE]

yok canım bizim boyumuz kısa onun için toplu gösteriyoruzzz... yok öyle bıngıl falan :)

Dimi :27: Haklısın bebeğim yaa boydan ötürü:1: Yoksa bende 160 değilde 180 olsam öyle bıngıl mıngıl değilim aslında filinta gibiyim öyle fitim öyle fitim ki sorma:40:

Merve,Alya baya baya dişli olduk artık ya,ay minnoş kuşum benim ne tatlıdır şimdi oo :16:

Yaaa teyzesi ne sandınnn. Alya Gülnihal de Gülnihal diyor başka birşey demiyor , ne zaman geliyorsunuz bizim yakaya :34: Buluşmalarda çook kalabalıktı yeteri kadar koklaşamadık hanginize sarılacağımı şaşırdım:27:

Merhaba tatlımm :16:
Bayramın bizim içinde artık tek anlamı maalesef tatil :(( akşamları eşimi gördüğüm zamanlar yetmiyor yaa bir kaç gün hep birlikte olalım an azından.
Bizim buralarda da gelen giden şeker toplayan çocuklar yok kii :50: O çocuklar BİZDİK bayram sabahında erkenden kalkan süslenen şeker çantasını takan kapı kapı dolaşıp bayramlaşıp şeker toplayan.. Bazende eli açık komşularımız sayesinde cebimiz parayla dolardı :16:Vay be vayyy beeee ne günlerdi artık iyice yaşlandım:53:

Merve bizde bebelerimizi süsleriz:)şimdi daha da bi ayrı anlamı var sanki bizim için bayramların :)
Aldım Gülnihal'in bayramlığını babamız namazdan gelene kadar ana kız süslencez bizde sonra anaanneye gitcez kahvaltıya :)

Yaaa teyzesi ne sandınnn. Alya Gülnihal de Gülnihal diyor başka birşey demiyor , ne zaman geliyorsunuz bizim yakaya :34: Buluşmalarda çook kalabalıktı yeteri kadar koklaşamadık hanginize sarılacağımı şaşırdım:27:

Bayram bi geçsin cnm,bi deli cesareti gelemsi lazım.Geçen annemi alamaya S.Gökçen'e gittik Gülnihal otobüste terör estirdi,kokrtum bizi otobüsten atacaklar diye :27:

Merve bizde bebelerimizi süsleriz:)şimdi daha da bi ayrı anlamı var sanki bizim için bayramların :)
Aldım Gülnihal'in bayramlığını babamız namazdan gelene kadar ana kız süslencez bizde sonra anaanneye gitcez kahvaltıya :)

Bayram bi geçsin cnm,bi deli cesareti gelemsi lazım.Geçen annemi alamaya S.Gökçen'e gittik Gülnihal otobüste terör estirdi,kokrtum bizi otobüsten atacaklar diye :27:

Süslemez miyiz yaaaa hemde süsün püsün dibine vurcaz o denli:16: Küçük kokoş benim kızım:16:
Bakkkk Aysel hanım Aysel hanımmm benim asabımı bozma , yok öyle deli cesareti bilmem neeee gelceksin hele bi gelmeee:27: Otobüse binme uçakla gel :1: Ya da kızlarla toplaşın servis tutun gelin :34:

Back