2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canim daha once bir arkadasa da yazmistim gordun mu bilmiyorum, buyuk kirmizi (hatta siyah gibi olan) erikleri haslayip suyunu icirdim ben bol bol. benim kizima da hic birsey fayda etmemisti ancak oyle yapabildi kakasini. belki seninkine de fayda eder. gecmis olsun.

denerim canım sağol...ben o eriği püre olarak veriyodum..

bu arada bende hiç kan damlası kullanmadım...kan değerlerine baktırmak istedik aptal b.r hemşireye denkgeldik yavrumun elini mahvetti kan alamadı...kocaman iğneyle almaya kalktı ...:47:

Selam fıstıklar...
Doktor bey amcadan gelıyoruz,aysıma hanım 8.250 gr olmus boyuda 76cm...
Gecen ay 7kıloydu bu ay 1 kg almıs fındık kurdum ama hıc kılosu falan bellı olmuyo bu kızın yaa,anca boyuna verıyo teyzesı gıbı sırık olucak basıma:)
doktorumuz ısrarla santaferı vermem gerektıgını soyledı ve kıyma yemelı artık dedı,hıc kıyma vermedım,veren anneler nasıl hazırlıyosunuz yazarsanız sevınrım...

Selam fıstıklar...
Gecen ay 7kıloydu bu ay 1 kg almıs fındık kurdum ama hıc kılosu falan bellı olmuyo bu kızın yaa,anca boyuna verıyo teyzesı gıbı sırık olucak basıma:)
doktorumuz ısrarla santaferı vermem gerektıgını soyledı ve kıyma yemelı artık dedı,hıc kıyma vermedım,veren anneler nasıl hazırlıyosunuz yazarsanız sevınrım...

Hey maşallah o nasıl boy öyle:) kıymayı haftada 2-3 kez bir tatlı kaşığı sebze püresine ya da çorbalarına ekliyorum. zaten ben sebzeleri de artık iri taneli verdiğimden sorun olmuyor.

ben geldim.... bayramlık almaya gittik, aldık, geldik. kendime de aldım tabii... Alp i uyuttum. ütü yapmam lazım ama ben burada oturuyorum :( kesin kalkmaya niyetlendiğimde de Alp uyanacak...
demir damlasını bende veriyorum. Doktor demir önemli, demir eksikliğinin telafisi çok zor mutlaka verilmesi gerekiyor dedi, pekmez vereyim dedim damla şart dedi... bende veriyorum. bizde önümüzdeki ay kan vereceğiz. aşılar bitti diye seviniyordum bu çıktı şimdide... bir de artık farkındalıkları daha fazla nasıl kan vereceğiz bilmiyorum...

bnm kızımda emeklemiyor tam emekleme pozisyonu alıyor sanki korkuyor ağlamaya başlıyor

cnm bi yer var fakat orada artık kimse paylaşımda bulunmuyor yeni bi yer açmışlar samimi olduklarını alıyorlarmış burda gecen konusu olmuştu

yok canım oyle bı sey samımı olduklarımız felan dıye,sadece doğru düzgün üslupla konusan,paylaşımda bulunan arkadaslarımız var.tanımadıgmız tesaduf eserı grubu bulan bazı kişiler vardı onlar silindi.

ben yarın kahvaltıya başlayacam. Nasıl olacak şimdi yavaş yavaş mı vereceğiz yine herşeyi... Karışık tahıllı kaşık mamasının içine pekmez, peynir, tereyağ dedi doktor... bebe bisküvisi kullanma dedi. ben şimdilik mama kullanmayacağım, tek tek mi yavaş yavaş mı başlasam yoksa bulamaç mı yapsam...siz nasıl başladınız arkadaşlar...

Pukunto canım bende senın gıbı yapıp kıymasını corbalarına koyayım,bgn doktora kızımın ıstahsız oldugunu soyledım,demır eksıklıgı olan bebeklerde ıstahsızlık olur dedı ve santaferı vermedıgım ıcın cok kızdı bana,bgn hemen tekrar basladım,kan sayımı yapılmadan teshıs koymaları bıraz garıbıme gelıyodu ama baslıcam kızlar kan ılacına hatta basladım bıle...

ben yarın kahvaltıya başlayacam. Nasıl olacak şimdi yavaş yavaş mı vereceğiz yine herşeyi... Karışık tahıllı kaşık mamasının içine pekmez, peynir, tereyağ dedi doktor... bebe bisküvisi kullanma dedi. ben şimdilik mama kullanmayacağım, tek tek mi yavaş yavaş mı başlasam yoksa bulamaç mı yapsam...siz nasıl başladınız arkadaşlar...
canım ben tam anlamıyla kahvaltıya gecmeden kendı kahvaltılarımızda kızıma yumurta,peynır verıyodum zaten,tam anlamıyla gecınce peynırını tereyagını,bıskuvısını yıyebılecegı mıktarlarda verdım,bulamacta yaptıgım oldu ama aysıma hıc severek yemedı o karısımı...
Bazende tek tek verdım osekılde daha bı sevdı sankı...
Ama yenı baslıcaksan ve daha once hıc yumurta yememısse az az basla yumurtaya bı anda tamamını verme,yedıkce yedıkce mıktarını arttır...

onu bilmiyodum eşim eczaneden almaya gitmiş yokmuş eczacı ferro sanolla ilgili bişeyler söyleniyo istersen içirmeyin demiş doktora sordum son kul.tar. ekim 2016 tarihli olanların bazı serileri toplatılıyo dedi

ay gerçekten ferro sanolmuş baktım da. bendeki aralık 2016 tarihliymiş ama. üfff çok saçma ya ferrum da da paraben var ve paraben kanserojen bir madde.

ben geldim.... bayramlık almaya gittik, aldık, geldik. kendime de aldım tabii... Alp i uyuttum. ütü yapmam lazım ama ben burada oturuyorum :( kesin kalkmaya niyetlendiğimde de Alp uyanacak...
demir damlasını bende veriyorum. Doktor demir önemli, demir eksikliğinin telafisi çok zor mutlaka verilmesi gerekiyor dedi, pekmez vereyim dedim damla şart dedi... bende veriyorum. bizde önümüzdeki ay kan vereceğiz. aşılar bitti diye seviniyordum bu çıktı şimdide... bir de artık farkındalıkları daha fazla nasıl kan vereceğiz bilmiyorum...

hayırlı olsun cicileriniz.hangi damlayı veriyorsun?

bize de bisküvi demişti doktor ben katıyodum bulamaç yapıyordum hepsini. 3 tane cici bebe, bir tatlı kaşığı pekmez, yarım ceviz, 1/4 kibrit kutusu labne, 1/4 kibrit kutusu yumurta ( yumurta ve peynir dönüşümlü bir gün o bir gün diğeri) miktarlar yavaş yavaş artırılarak 1 ayda tam kutuya çıkarılıyor. ama bunu Arda hiç sevmedi. ben de tek tek denemeye karar verdim.

Pukunto canım bende senın gıbı yapıp kıymasını corbalarına koyayım,bgn doktora kızımın ıstahsız oldugunu soyledım,demır eksıklıgı olan bebeklerde ıstahsızlık olur dedı ve santaferı vermedıgım ıcın cok kızdı bana,bgn hemen tekrar basladım,kan sayımı yapılmadan teshıs koymaları bıraz garıbıme gelıyodu ama baslıcam kızlar kan ılacına hatta basladım bıle...

sorma, ben de çok araştırdım bunu, Türkiye'deki her 2 çocuktan birinde demir eksikliği görüldüğünden ve dünya sağlık örgütünün de demir takviyesini onaylamasından dolayı her bebeği delik deşik edip kan almaya gerek yok diye sağlık bakanlığı 4 aydan itibaren her bebeğe demir damlası verilmesini kararlaştırmış. ama sonra da bir kısmını toplatıyor bir kısmında paraben var. ne yapacağız bilmiyorum.

:) yalnız falan değilsin bende burdayım cnm :)
e şimdi ben bu topikte yeniyim diye dışarıda mı kaldım yani? burada yalnızım zaten tam da bir sürü kişiyle tanıştım ne güzel paylaşımlarda bulunuyoruz derken neredeyse dağılmış bir topik kaldı ortada. olan yine bana oldu yani, yine yalnızlık...
benim oğlumda emeklemiyor cnm sadece emekleme pozisyonu alıyor ileri geri, pat düşüyor.

bebeği hala emekleyemeyen var mı? ben artık Arda konusunda endişelenmeye başladım hala emeklemiyor da:(

biraz öyle olmuş cnm
ben yokken bura face nedeniyle biraz ıssızlaşmış anladığım kadarıyla..yani son okuduklarımdan öyle çıkardım..daha geçmişe bakamadım...facede devam da edebiliriz toplucanak.ne farkedecekki...gerçi kesin bu konu ben yokken tartışılmıştır, ben saf gibi yeni bişey bulmuş gibi söylüyorum muhtemelen..susuyum bari :)

geçen gün ben ne yazmışım cnm?
geçen gün ebrar'ın yazdıklarından bahsediyorsun sanırım. anladım canım.

ii bakalım bayram temizlikleri başladmııı?
burdayım ben canım temizlik filan yapıyordum giremedim :1::1::1::1::1:

cnm duphlac diye bir şurup var 2 aylıkken oğlum kabız olmuştu doktor verdi çok çok iyi geldi arkadaşımın bebeğinindede sorun vardı poposuda kabızlıktan çatlamıştı onada vermiş doktoru. hemen düzene sokuyor. fitil mitil daha cok yırtabilir.amam genede sen bilirisn doktoruna sor bi istersen.
merhabalar ...
kızımın kabızlığı ile ilgili başka önerisi olan yok mu?
yada istanbul avrupada dr önerisi de olur?
doğduğundan beri kaka problemimiz geçmedi ek gıda olayıyla iyice çıkmaza girdik...
yavrumun poposuna müdahale ettiğim için kendimi çok suçlu hissediyorum...
bebeğim acı çektikçe ben mahvoluyorum...:43:
kayısı armut günlük veriyorum zaten...popsunda çatlak olmuş o yüzden yapmak istemiyor ...bekletincede kabızlık dahada artıyor...kabızlık geçmeyince çatlakda iyileşmiyor...kısır bir döngüdeyiz...offf
murat çarıkçıyı bir araştırayım...

merhaba kızlar. ya Turab yaklaşık 3 aydır öhü öhü diye günde 10 15 kez öksürüyor. geceleri olmuyor ama genellikle gündüz. öyle ciğerden falanda değil kuru kuru sanki boğazına birşeyler takılmış gibi. doktora götürdüm biri birşey yok dedi. başka bir doktora götürdüm film falan çekti ciğerleri temiz dedi. hırıltıda yok dedi ama bronşiolit olabilir antibiyotik kullanalım dedi kabul etmedim yoksa neden kullanayım dedim olsun kullan dedi birde prof du. neyse allerji olabilir diye götürdüm oda birşeyler geveledi. neden olabilir? nereye kime götürsem ki. bir sorun var ama ne bilmiyorum. test mest yapmadan kafadan teşhis koyuyorlar. antibiyotik veriyorlar hemen. o bronşiolit olabilir diyen beyninde urda olabilir falan demişti. neyse o günleri hatırlamak istemiyorum. ne yapsam ya. bana bi akıl verin!!
:53::53::53::53::53::53::53::53:

Selam fıstıklar...

maşaalh aysimaya
fatma hangi dr agötüüryorsun ben erciyes kartala gidiyorum pek memnun değilim sen dr undan memnunmuusn?

yok canım oyle bı sey samımı olduklarımız felan dıye,sadece doğru düzgün üslupla konusan,paylaşımda bulunan arkadaslarımız var.tanımadıgmız tesaduf eserı grubu bulan bazı kişiler vardı onlar silindi.

ben eski grubu biliyorum da yeni gruptan haberim yok buarada bi ara konuşkduda ondan dedim cnm

Erkek annesi olmak ne demektir…?

Bir kere en başta çocuğunun fiziken sana benzemeyeceği gerçeğini kabullenebilmek demektir.

Hayatta bilmediğin bazı şeyleri ona öğretmek, çocukluğunda hiç oynamadığın oyun ve oyuncakları ona öğretmek; birlikte araba sürmek, otoparklar inşa etmek, hatta araba marka ve modellerini onunla öğrenmek demektir.

Oğlunun hayatındaki ilk kadınken, büyüdükçe başkalarının da olacağını bilip o günlerin hayallerini kurmak, seni çok sevip örnek alırken ona bazı şeyleri neden senin gibi yapamayacağını anlatabilmektir.

Oğlunla yapışık ikiz gibi dolaşmaktır.

Eşin için, hayatında bu kadar çok sevebileceğin başka bir erkek yok diye düşünürken, sana aksini ispatlarcasına çıkıp gelen bu küçük prense deliler gibi aşık olmak, sevgini içinde taşıyamayıp durmadan hüngür şakır ağlamak, koklamaya öpmeye doyamamak, dokunmaya kıyamamak demektir.

Erkek annesi olmak… İçindeki erkeği keşfetmektir onunla.

Bunca yıldır ‘kadın’ken ve daha yeni ‘anne’ olmaya alışırken, bir de ‘erkek’ olmak…

ona en iyi dost, en iyi öğretmen, en delikanlı arkadaş, en sert koruma olmak…

Erkek annesi olmak… Onunla büyümek onunla güzelleşmektir..

Fakat olgunluk, ergenlik, ‘erkeklik’ evresinde sarılıp öpememek, uzaktan sevmektir Erkek annesi olmak ...

:) yalnız falan değilsin bende burdayım cnm :)
benim oğlumda emeklemiyor cnm sadece emekleme pozisyonu alıyor ileri geri, pat düşüyor.

merhaba kızlar. ya Turab yaklaşık 3 aydır öhü öhü diye günde 10 15 kez öksürüyor. geceleri olmuyor ama genellikle gündüz. öyle ciğerden falanda değil kuru kuru sanki boğazına birşeyler takılmış gibi. doktora götürdüm biri birşey yok dedi. başka bir doktora götürdüm film falan çekti ciğerleri temiz dedi. hırıltıda yok dedi ama bronşiolit olabilir antibiyotik kullanalım dedi kabul etmedim yoksa neden kullanayım dedim olsun kullan dedi birde prof du. neyse allerji olabilir diye götürdüm oda birşeyler geveledi. neden olabilir? nereye kime götürsem ki. bir sorun var ama ne bilmiyorum. test mest yapmadan kafadan teşhis koyuyorlar. antibiyotik veriyorlar hemen. o bronşiolit olabilir diyen beyninde urda olabilir falan demişti. neyse o günleri hatırlamak istemiyorum. ne yapsam ya. bana bi akıl verin!!
:53::53::53::53::53::53::53::53:

Arda emeklemede son noktayı koydu sanırım. artık her yere yuvarlanarak gidiyor:)

neredeyse bir haftadır Arda da var o öksürük hatta bu gün sesi boğuldu. Ama Arda çok bağırıyor bu aralar sürekli konuşma çabasında bence ondan boğazları tahriş oluyor o da öksürük yapıyor.

Erkek annesi olmak ne demektir…?

Bir kere en başta çocuğunun fiziken sana benzemeyeceği gerçeğini kabullenebilmek demektir.

Hayatta bilmediğin bazı şeyleri ona öğretmek, çocukluğunda hiç oynamadığın oyun ve oyuncakları ona öğretmek; birlikte araba sürmek, otoparklar inşa etmek, hatta araba marka ve modellerini onunla öğrenmek demektir.

Oğlunun hayatındaki ilk kadınken, büyüdükçe başkalarının da olacağını bilip o günlerin hayallerini kurmak, seni çok sevip örnek alırken ona bazı şeyleri neden senin gibi yapamayacağını anlatabilmektir.

Oğlunla yapışık ikiz gibi dolaşmaktır.

Eşin için, hayatında bu kadar çok sevebileceğin başka bir erkek yok diye düşünürken, sana aksini ispatlarcasına çıkıp gelen bu küçük prense deliler gibi aşık olmak, sevgini içinde taşıyamayıp durmadan hüngür şakır ağlamak, koklamaya öpmeye doyamamak, dokunmaya kıyamamak demektir.

Erkek annesi olmak… İçindeki erkeği keşfetmektir onunla.

Bunca yıldır ‘kadın’ken ve daha yeni ‘anne’ olmaya alışırken, bir de ‘erkek’ olmak…

ona en iyi dost, en iyi öğretmen, en delikanlı arkadaş, en sert koruma olmak…

Erkek annesi olmak… Onunla büyümek onunla güzelleşmektir..

Fakat olgunluk, ergenlik, ‘erkeklik’ evresinde sarılıp öpememek, uzaktan sevmektir Erkek annesi olmak ...

çok güzel,
ben oğlumu çok seviyorum ya, içime sokasım geliyor:)

geçenlerde biri Ankara'da tüp bebek için doktor sormuştu. dikmende Ankara Tüp Bebek Merkezi'nde Dr. Serdar Oğuz varmış. Görümcem onun özeline gidiyordu o merkezde de tüp bebek tedavileri yapıldı ve şu an bebekleri oldu 5 aylık bir kızları var maşallah:)

benimkide sürünerek her yere gidiyor. emekleme pozisyonu alıyor ilerliyor geriliyor ileri doğru da atıyor birde :9: bagırıyor ama ondan değil sanıyorum. birşeyler var ama ne oldugunu anlayamadım.
Arda emeklemede son noktayı koydu sanırım. artık her yere yuvarlanarak gidiyor:)

neredeyse bir haftadır Arda da var o öksürük hatta bu gün sesi boğuldu. Ama Arda çok bağırıyor bu aralar sürekli konuşma çabasında bence ondan boğazları tahriş oluyor o da öksürük yapıyor.

ya birde kocam zayıflama deyip duruyor 8 kilo verdim bıdı bıdı yapıyor çıldırmış olmalı :52::52::52::52:

Back