2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

maşallah kilosu gayet iyiymiş canım :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: bu arada ne veriyosun canım ek gıda olarak yazabilirmisin

maşallah canım ben çok yeni geçiyorum ek gıdaya fikir olsun diye soruyorum kıyafet biraz fark ettirir tabi maşallah yinede iyi allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

aminnn canım hepimizinkini seninki kaç aylık .

kızlar kemale ekmek yaptım çorbalarına filan eklemek için tarifini yazayım belki yapmak isteyen olur
160ml su
250 gr organik tam buğday unu
100 gr organik beyaz un
2 çay kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı şeker(mayalanması için)
1,5 çay kaşığı instant maya
ben ekmek makinesinde yaptım ama fırındada pişirebilirsiniz

Son düzenleme:
canım bol su içir,,,birde şu kavanozdaki meyve pürelerinden hero baby idi sanırım elmalı armutlu olanı kızıma kabız olduğunda yedirmiştim hemen yapmıştı,,,

çok sağol canım denerim...su içirmek tam bir eziyet benim cadıya...ağlata ağlata içiriyorum bazen...

3 saattir uykusu olan ve uyumamak için direnen kızım 15 dakika uyudu ve uyandı inanamıyorummmmmmmmmm

ben dün 1 çay bardaüı suyu 1 çay kaşığının ucu tarçınla kaynattım ılıyımca çeyrek avakado yarım muz koydun hepsini yedi cevizde konabilir:nazar::nazar::nazar:

merhabalar ...
kızımın kabızlığı ile ilgili başka önerisi olan yok mu?
yada istanbul avrupada dr önerisi de olur?
doğduğundan beri kaka problemimiz geçmedi ek gıda olayıyla iyice çıkmaza girdik...
yavrumun poposuna müdahale ettiğim için kendimi çok suçlu hissediyorum...
bebeğim acı çektikçe ben mahvoluyorum...:43:

merhabalar ...
doğduğundan beri kaka problemimiz geçmedi ek gıda olayıyla iyice çıkmaza girdik...

canım gün kurusu kayısıyı biraz suda haşla blendırdan geçir biberonuna koy içsin

ya ben herkes gitti sanmıştım oysaki herkes buradaymış:)

dün akşam çınarı uyuttuktan sonra biraz haberleri dinliyeyim dedim ve tvyi açtım keşke açmasaydım...bir yandan akşam yemeği hazırlarken bir yandan da haberleri dinliyordum ki spikerin söylediği haber burnumu sızlattı başımı ekrana doğru çevirdiğimde gördüğüm manzara okadar içler acısıydı ki gözlerimden akan yaşlara engel olamadım hemen hemen oğlumla aynı ay doğumlu dünyalar güzeli bir kız bebek babasının tabutunu okşuyor... bir anda kendimi o annenin yerine koydum ne kadar zor bir durum...TIRNAĞININ UCUNA BİLE ZARAR GELCEK DİYE ÖDÜMÜN KOPTUĞU OĞLUMUN BİR GÜN BİR KÖR KURŞUNA YENİK DÜŞEBİLECEĞİNİ DÜŞÜNMEK BİLE AKLIMI ALIYOR ALLAHIM O ANNEYE O EŞE SABIRLARIN EN BÜYÜĞÜNÜ O DÜNYA TATLISI BEBİŞEDE GELECEKLERİN EN GÜZELİNİ VERSİN İNŞALLAH....nasıl bir ülke olduk biz nasıl bir dünyada yaşar olduk aklım almıyor umarım bebeklerimizin geleceği umduğumuz gibi olur....

okurken bile tüylerim diken diken oldu, hiç iyiye gitmiyoruz ama bir şeyler yapmak lazım. en azından yavrularımızı vatan millet sevgisiyle yetiştirmeliyiz.

Bizimde 7.ayımız bitti sağlık ocağına götürmüş dün eşim ben çalışıyorum. Aylık boy ve kiloasuna baksın diye.c.tesi de kendi doktoruna götüreceğiz aylık rutin kontrol ve kan tahlili yapacağız demişti.
Hemşiresi boyuna bakmamış bizimkide sormamış. Kilosu da 9,5 demiş inanamadım geçen ay 8,650di
emekleme yok sadece emekler gibi duruyo beşiğinde kendini sallıyor çok hoşuna gidiyor.
Dişleride henüz çıkmadı.

maşallah. benim oğlum daha da tombik:) sağlık ocakları boy ölçmüyor canım. kilosunu ölçerken de kıyafetlerini düşüyor belli bir gram zaten. kan tahlilini ne için istedi acaba bize yapılmadı da.

kızlar kemale ekmek yaptım çorbalarına filan eklemek için tarifini yazayım belki yapmak isteyen olur
160ml su
250 gr organik tam buğday unu
100 gr organik beyaz un
2 çay kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı şeker(mayalanması için)
1,5 çay kaşığı instant maya
ben ekmek makinesinde yaptım ama fırındada pişirebilirsiniz

ekmek için erken diye düşünüyorum ben Sunacığım ya. tahıllardan ekliyorum sebze pürelerine falan o bile zorluyor barsaklarını.

çok sağol canım denerim...su içirmek tam bir eziyet benim cadıya...ağlata ağlata içiriyorum bazen...

neyle veriyorsun suyu? ben şu alıştırma bardaklarıyla veriyordum ucu silikondu içmiyordu geveleyip duruyordu. o bardakların ucu sert olanları var ondan aldım kafaya dikince otomatikman su boşalıyor ağzına o da mecbur içiyor:)

3 saattir uykusu olan ve uyumamak için direnen kızım 15 dakika uyudu ve uyandı inanamıyorummmmmmmmmm

ben dün 1 çay bardaüı suyu 1 çay kaşığının ucu tarçınla kaynattım ılıyımca çeyrek avakado yarım muz koydun hepsini yedi cevizde konabilir:nazar::nazar::nazar:
aaay aynı Arda tam 15 dakika uyudu ve saatlerdir de çılgın gibiydi en son banyo yaptırdım da nihayet uyudu. sesi kısıldı bağırmaktan inşallah uyur da dinlenir yavrum.

ya ben herkes gitti sanmıştım oysaki herkes buradaymış:)

okurken bile tüylerim diken diken oldu, hiç iyiye gitmiyoruz ama bir şeyler yapmak lazım. en azından yavrularımızı vatan millet sevgisiyle yetiştirmeliyiz.

maşallah. benim oğlum daha da tombik:) sağlık ocakları boy ölçmüyor canım. kilosunu ölçerken de kıyafetlerini düşüyor belli bir gram zaten. kan tahlilini ne için istedi acaba bize yapılmadı da.

ekmek için erken diye düşünüyorum ben Sunacığım ya. tahıllardan ekliyorum sebze pürelerine falan o bile zorluyor barsaklarını.

neyle veriyorsun suyu? ben şu alıştırma bardaklarıyla veriyordum ucu silikondu içmiyordu geveleyip duruyordu. o bardakların ucu sert olanları var ondan aldım kafaya dikince otomatikman su boşalıyor ağzına o da mecbur içiyor:)

aaay aynı Arda tam 15 dakika uyudu ve saatlerdir de çılgın gibiydi en son banyo yaptırdım da nihayet uyudu. sesi kısıldı bağırmaktan inşallah uyur da dinlenir yavrum.

bizim sağlık ocağı ölçüyor boy ekmek te fazla vermiyorum zaten canım çok az çorbasına ufalıyorum kalanınıda biz yiyoruz zaten ben hep evde yapıyorumda ekmeği

zeynep önceleri çok su içmekten hoşlanmıyordu. hayat su aldım kızlar sulukda hediyesi vardı şimdi artık onunla gayet güzel içiyor.
geçen ayki kontrolümüzde 7.ay kontrolünde kan değerlerinede bakarız dedi.
ben kan ilacı hiç kullanmıyorum güvenemedim sadece devit veriyoruz.

burdayım sunacım oğlum süpriz yapıp beni ziyarete gelmiştide onunla uğraşıyordum annemin bir işi varmış o yüzden bıraktı işyerime mecburen :34:şimdi patronumun koltuğuna kurulmuş mışıl mışıl uyuyor adamıda odasından ettik iyimi :9::9:

gönülcüm keşke bir kaç aileyle çözüme ulaşabilecek olsa sorunlarımız ama yıllardan beri süre gelen bu öfkenin bu kinin bitme olasılığı yok gibi görünüyor maalesef umarım evlatlarımız büyüyene kadar kein çözüme ulaşabilir bu sorunlar Allahtan tek dileğim onlara birlik beraberlik içinde olan bir ülke bir dünya bırakabilmek...

teknoloji biraz daha ilerlesede bulaşıklar bulaşık makinesinden sırasıyla yerlerine kendileri gitseler la kalkıp boşaltmaya üşeniyorum iyimi annelerimiz napıyordu acaba çamaşır makinesi bile yokmuş doğru düzgün iyiki ben ozaman yokmuşum kesin kokardım :19::19::19::19::19::19:

zeynep önceleri çok su içmekten hoşlanmıyordu. hayat su aldım kızlar sulukda hediyesi vardı şimdi artık onunla gayet güzel içiyor.
geçen ayki kontrolümüzde 7.ay kontrolünde kan değerlerinede bakarız dedi.
ben kan ilacı hiç kullanmıyorum güvenemedim sadece devit veriyoruz.
bende kullanmıyorum kan ilacı zaten karın ağrısı da yapıyormuş kullanmıycamda

burdayım sunacım oğlum süpriz yapıp beni ziyarete gelmiştide onunla uğraşıyordum annemin bir işi varmış o yüzden bıraktı işyerime mecburen :34:şimdi patronumun koltuğuna kurulmuş mışıl mışıl uyuyor adamıda odasından ettik iyimi :9::9:

gönülcüm keşke bir kaç aileyle çözüme ulaşabilecek olsa sorunlarımız ama yıllardan beri süre gelen bu öfkenin bu kinin bitme olasılığı yok gibi görünüyor maalesef umarım evlatlarımız büyüyene kadar kein çözüme ulaşabilir bu sorunlar Allahtan tek dileğim onlara birlik beraberlik içinde olan bir ülke bir dünya bırakabilmek...

keşke canım ama zor görünüyor çınarda yerini bulmuş maşallah

merhabalar ...

ay canım benim ya nasıl dayansın minicik yavru ya. ek gıdaya geçtiysen, kuru kayısı, mürdüm eriği, armut, elma gibi meyvelerin pürelerini verebilirsin. milupanın rezene çayından bir kaç çay kaşığı verebilirsin. ama sizde durum daha ciddi sanırım, doğduğundan beri varsa iyi bir doktor şart. İncirli de Ethica hastanesinde murat çarıkçı var ama rutin kontrollerimizi yapıyordu ben memnundum da kabızlık sorunumuz olmadı hiç o konuda yardımcı olabilir mi bilmiyorum açıkçası.

Back