- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #70.721
bebeği hala emekleyemeyen var mı? ben artık Arda konusunda endişelenmeye başladım hala emeklemiyor da
evet evet bizlerde katılalım, eski güzel paylaşımları özledik çünkü :))
cnm bi yer var fakat orada artık kimse paylaşımda bulunmuyor yeni bi yer açmışlar samimi olduklarını alıyorlarmış burda gecen konusu olmuştu
e şimdi ben bu topikte yeniyim diye dışarıda mı kaldım yani? burada yalnızım zaten tam da bir sürü kişiyle tanıştım ne güzel paylaşımlarda bulunuyoruz derken neredeyse dağılmış bir topik kaldı ortada. olan yine bana oldu yani, yine yalnızlık...
günaydın hanımlar herkes iyidir inşallah
bir kaç gündür gelemedim buralara çınarıma diş buğdayı hazırlıkları yapıyordum facede grup kurulmuş anladığım kadarıyla hayırlısı olsun ne diyelim kızlar sizlerle konuşmak bişeyler paylaşmak güzeldi aralarda buralarada bakarsanız memnun oluruz yani
geçen gün ebrar'ın yazdıklarından bahsediyorsun sanırım. anladım canım.
evet kızlar face hesabı açtık çünkü hamilelimizin başından beri konuştumuz ve telefondan girme imkanının dışında bi imkanı olmayan arkadaşlar mecburen face de takılıyolar..o kdr ısrar ettilerki onları kırmak yerine artık kafamızı kırsaydık yeriydi yani..bn başından beri face e karşıydım ama hani arkadaş hatırına çiğ tavuk yenir ya o hesap bizimkide..face e meraklı olduumuzdan değil halada orayı tam çözebilmiş değilim ayrıca aman aman aktifde değilim ki bikaç gündür annemler burdaydı derken onlar gitti Selçuk 2 gündür çok huysuz hiçbişey yaptrmıyo bna...yani bilgisayar başına oturamıorm..mecbur telefondan bakıorm arada kızlarında dedii gibi face telefona uyumlu olduundan dolayı..yoksa burayı terketmişliim yok..vakit buldukça burayada girmek istiyorm ama şu aralar Selçuk diş sıkıntısı çekiyo sanırm..ve bn bu durumda oturup net başında vakit geçiremem..tepki vermek isteyen verebilir istedii tepkiyi..burdada sevdiim arkadaşlarım var ordada..o yüzden iki tarafada bakmaya çalışcam..bnm amacım burda tanışıp orda muhabbet kurmak değil..amacım gönül bağımın bulunduğu arkadaşlarla sohbet muhabbet edip paylaşımlarda bulunmak.sevdiim insanları kaybetmeyi bağlarımızın kopmasını istemiyorm..evet bunn için oraya takılmak gerekrse takılırm..napalm..gelmiyolar buraya madem biz oraya gidelm dedk..hepsine bunu borçluyuz..bu buraya girmicemiz anlamına gelmez..ayrıca bn neyin açıklamasını yapıyosam..buda işte yine burdada sevdiim insanların olmasından kaynaklanıyo..açıklamam onlara..neyse ztn bni tanıyan tanıyo..Ayselde işlerinden dolayı yoğun hesaplar kitaplar varmış bi sürü..
günaydın hanımlar herkes iyidir inşallah
bir kaç gündür gelemedim buralara çınarıma diş buğdayı hazırlıkları yapıyordum facede grup kurulmuş anladığım kadarıyla hayırlısı olsun ne diyelim kızlar sizlerle konuşmak bişeyler paylaşmak güzeldi aralarda buralarada bakarsanız memnun oluruz yani
aşk olsun gönül,bilerde buradayız. biraz geç gördüm ama bak berna da bahsetmiş dağılmış topik yok diye anladığım kadarıyla iki tarafıda takip edip paylaşımda bulunacaklar.
hayırlı olsun dişleriniz, diş buğdayı fotoğraflarını bekliyoruz.
HAYIRLI OLSUN CANIM...BİZDE DİŞ MİŞ YOK DAHA...nasıldı peki, güzel geçti mi
daha yapamadım ki tatlım ya yetiştiremedim bayrama çalışıyorum malum zor oluyor yapınca paylaşıcam inşallah sizlerle
Sema, sen face de takıl, burada ne oluyor haberin olmasın tabi...
defalarca, şurada olacak saat bu, buda 5 alternatifli ulaşım tarifi diye yazdım.
yaptık diş buğdayını,
milyon tane foto yükledim, ama senin haberin yok...
neden, face gülü oldunuz hepiniz, o yeni gidenlerede söyle, daha çok şey kaçırırlar bundan sonra....
hıh, attım tribimi...
bu ne ya, yok face miş, yok whatsup mış, bende de twitter var, orayada gelin bari....
gönülcüm günaydın allah sabır versin canım benim ya bebekler hep huysuz sürekli kucak kızım zaten kucakçı iyice fena şimdi
bizimkide meklemiyo ki anca şnav çeker gibi bi kere kaldırıyo gövdesini sonra dönüyo bu kadar tembel bizimkiler
zaten tombik benimki anca oturuyo
bu arada face grubuna bizde katılalım hangi isimle açıldığını yazarlarsa arkadaşlarımız
okuyarak geldim sayfaya yine :) günaydın hepinize mart anneleri..gönül cüm hiç öyle acele etme emeklesin diye, alp deniz dün emeklemeye başladı..geri geri gayaet hızlıydı daha önceden de..ama dün ilerlemeye başladı vee zaten çok hareketli bir bebek..inanır mısın dün hiç oturmadık..çıldırmış gibiydi..diş huysuzluğu var kuzumda ,herşeyi ısırmak istiyor..emzirirken beni defalrca ısırdı.süreki yürümek istiyor, emekliyor tv ünitesinin içine girmeye çalışıyor.koridora çıkıyor arkamdan, kütüphaneye takmış durumda kafayı..yani dün nasıl geçti anlatamam..eşimin şirkette ikramı olacaktı ben de dün hep tatlı tuzlu birşeyler yapmakla uğraştım, bu kafayla yaptıklarımdan birine kabartma tozu koymamışım..sizler nasılsınız kızlar?
Berra'da henüz emeklemiyor. Doktrora sorduğumda emekleme bir gelişim kriteri değil, önemli olan 11-12 aylıkken sıralıyormu, eğer bunu 15. ayına gelir ve hala yapmaz ise o zaman oturur konuşuruz, gerekli bölümlerden randevu alırız dedi.
arkadaşlar, gelişim alanında çalıştığım için bu knuda ölçüyü söyleyebilirim...emekleme her çocuktan beklenmez..hiç emeklemeden yürüyedebilirler..11 ayın sonunda tutunarak yürüme (sıralama) yapması beklenir..15 aya kadar da yürümeme normal kabul edilir...acele etmeyin..ayrıca tüm bunlar sadece kaba motor alanıyla ilgili..bazı çocuklar bunları geç yapar ama ince motoru iyidir..yani tutması-kavraması vs..kimi de dil gelişşiminde öndedir...ama emekleme filan daha somut olduğu için onu ölçü sanıyoruz...benim oğlum da 5 buçuk aylık emekledi ama ince motoru zayıf..daha yeni yeni düzgün tutmaya başladı...komşunun aynı aylık bebeği 3 aydan beri gayet güzel kullanıyo ellerini ama daha dönme aşamasında, sürünmeye bile geçmedi..hepsi normal
kızlar günaydın,
Alp de henüz emeklemiyor, sürünüyor sadece.... Zaten her bebek emekleyecek diye de birşey yok... Mesela eşim hiç emeklemeden sıralamaya başlamış.
Benim dün mayaladığım yoğurdun üzerinde su vardı birazcık... onu şimdi Alp e vermeyeyim mi olmamış mı yoğurt demek oluyor bu şimdi...
aşk olsun gönül,bilerde buradayız. biraz geç gördüm ama bak berna da bahsetmiş dağılmış topik yok diye anladığım kadarıyla iki tarafıda takip edip paylaşımda bulunacaklar.
hayırlı olsun dişleriniz, diş buğdayı fotoğraflarını bekliyoruz.
gönül cüm yalnız kaldığın falan yok, neden öyle yazdın güzelim..
öyle deme ya çok güzel telaşlar bunlar. tamam yorucu ama ilerde keşke yapsaydım dersin, pişman olma sonra.allah ben diş buğdayıyla neyim uğraşamam..her çıkan şeye bişey yaparsam yandım :) beelkim doğumgünü yaparım..hele bi yaşını doldursun sıpa...gerçi burda görünce özeniyorum bazen, yok yarı yaşı, kınası, diş buğdayı, sünneti..ne törenci bebeleriniz var..ben anca işteneve yetişip iki ek gıda hazırlarsam dünya benim oluyo..yok öyle tören mören..bi kırk okumasını yapmıştık annemlerin ısrarı üzerine.
bebeği hala emekleyemeyen var mı? ben artık Arda konusunda endişelenmeye başladım hala emeklemiyor da
yşubat anneleri mayıs anneleri topiğine bak, kırk yılda bir biri girer de bişi yazar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?