2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bebeği hala emekleyemeyen var mı? ben artık Arda konusunda endişelenmeye başladım hala emeklemiyor da:(

bnm kızımda emeklemiyor tam emekleme pozisyonu alıyor sanki korkuyor ağlamaya başlıyor

evet evet bizlerde katılalım, eski güzel paylaşımları özledik çünkü :))

cnm bi yer var fakat orada artık kimse paylaşımda bulunmuyor yeni bi yer açmışlar samimi olduklarını alıyorlarmış burda gecen konusu olmuştu

günaydın hanımlar herkes iyidir inşallah

bir kaç gündür gelemedim buralara çınarıma diş buğdayı hazırlıkları yapıyordum facede grup kurulmuş anladığım kadarıyla hayırlısı olsun ne diyelim kızlar sizlerle konuşmak bişeyler paylaşmak güzeldi aralarda buralarada bakarsanız memnun oluruz yani :34::34:

e şimdi ben bu topikte yeniyim diye dışarıda mı kaldım yani? burada yalnızım zaten tam da bir sürü kişiyle tanıştım ne güzel paylaşımlarda bulunuyoruz derken neredeyse dağılmış bir topik kaldı ortada. olan yine bana oldu yani, yine yalnızlık...

aşk olsun gönül,bilerde buradayız. biraz geç gördüm ama bak berna da bahsetmiş dağılmış topik yok diye anladığım kadarıyla iki tarafıda takip edip paylaşımda bulunacaklar.

bir kaç gündür gelemedim buralara çınarıma diş buğdayı hazırlıkları yapıyordum facede grup kurulmuş anladığım kadarıyla hayırlısı olsun ne diyelim kızlar sizlerle konuşmak bişeyler paylaşmak güzeldi aralarda buralarada bakarsanız memnun oluruz yani :34::34:

hayırlı olsun dişleriniz, diş buğdayı fotoğraflarını bekliyoruz.

evet kızlar face hesabı açtık çünkü hamilelimizin başından beri konuştumuz ve telefondan girme imkanının dışında bi imkanı olmayan arkadaşlar mecburen face de takılıyolar..o kdr ısrar ettilerki onları kırmak yerine artık kafamızı kırsaydık yeriydi yani..bn başından beri face e karşıydım ama hani arkadaş hatırına çiğ tavuk yenir ya o hesap bizimkide..face e meraklı olduumuzdan değil halada orayı tam çözebilmiş değilim ayrıca aman aman aktifde değilim ki bikaç gündür annemler burdaydı derken onlar gitti Selçuk 2 gündür çok huysuz hiçbişey yaptrmıyo bna...yani bilgisayar başına oturamıorm..mecbur telefondan bakıorm arada kızlarında dedii gibi face telefona uyumlu olduundan dolayı..yoksa burayı terketmişliim yok..vakit buldukça burayada girmek istiyorm ama şu aralar Selçuk diş sıkıntısı çekiyo sanırm..ve bn bu durumda oturup net başında vakit geçiremem..tepki vermek isteyen verebilir istedii tepkiyi..burdada sevdiim arkadaşlarım var ordada..o yüzden iki tarafada bakmaya çalışcam..bnm amacım burda tanışıp orda muhabbet kurmak değil..amacım gönül bağımın bulunduğu arkadaşlarla sohbet muhabbet edip paylaşımlarda bulunmak.sevdiim insanları kaybetmeyi bağlarımızın kopmasını istemiyorm..evet bunn için oraya takılmak gerekrse takılırm..napalm..gelmiyolar buraya madem biz oraya gidelm dedk..hepsine bunu borçluyuz..bu buraya girmicemiz anlamına gelmez..ayrıca bn neyin açıklamasını yapıyosam..buda işte yine burdada sevdiim insanların olmasından kaynaklanıyo..açıklamam onlara..neyse ztn bni tanıyan tanıyo..Ayselde işlerinden dolayı yoğun hesaplar kitaplar varmış bi sürü..

aaaaaaaaaaa yeni face adresini bize de verin ama... ordan da burdanda takip edelim.

HAYIRLI OLSUN CANIM...BİZDE DİŞ MİŞ YOK DAHA...nasıldı peki, güzel geçti mi

aşk olsun gönül,bilerde buradayız. biraz geç gördüm ama bak berna da bahsetmiş dağılmış topik yok diye anladığım kadarıyla iki tarafıda takip edip paylaşımda bulunacaklar.

teşekkür ederiz canım bayramdan önce yatiştireyim dedim ama çalıştığım için olmucak sanırım bayramdan sonraya kaldı ancak akşam dan akşama ilgilenebiliyorum hazırlıklarla oda zor oluyor haliyle mutlaka payşlaşıcam fotoğraflarımızı :))

Sema, sen face de takıl, burada ne oluyor haberin olmasın tabi...

defalarca, şurada olacak saat bu, buda 5 alternatifli ulaşım tarifi diye yazdım.

yaptık diş buğdayını,

milyon tane foto yükledim, ama senin haberin yok...

neden, face gülü oldunuz hepiniz, o yeni gidenlerede söyle, daha çok şey kaçırırlar bundan sonra....

hıh, attım tribimi...

bu ne ya, yok face miş, yok whatsup mış, bende de twitter var, orayada gelin bari....

gamze ben burayada hergün giriyorum nasıl görmedim ya çok üzüldüm şimdi bende karar veremedin yere sanıyorum senden özel msj bekliyorum ah ya ne kötü oldu ama kaç kez burayada yazdım gamzenin partisinden haberi olan varmı kimse bişey yazmadı nasıl göremedim ya:(((((offfff moralim bozuldu nede güzel hazırlanmıştık:(((

allah ben diş buğdayıyla neyim uğraşamam..her çıkan şeye bişey yaparsam yandım :) beelkim doğumgünü yaparım..hele bi yaşını doldursun sıpa...gerçi burda görünce özeniyorum bazen, yok yarı yaşı, kınası, diş buğdayı, sünneti..ne törenci bebeleriniz var..ben anca işteneve yetişip iki ek gıda hazırlarsam dünya benim oluyo..yok öyle tören mören..bi kırk okumasını yapmıştık annemlerin ısrarı üzerine.

gönülcüm günaydın allah sabır versin canım benim ya bebekler hep huysuz sürekli kucak kızım zaten kucakçı iyice fena şimdi

bizimkide meklemiyo ki anca şnav çeker gibi bi kere kaldırıyo gövdesini sonra dönüyo bu kadar tembel bizimkiler
zaten tombik benimki anca oturuyo

bu arada face grubuna bizde katılalım hangi isimle açıldığını yazarlarsa arkadaşlarımız:40::40::40::40::40:

galiba benimki de tombiklikten itemiyor kendini öne doğru:) yok canım face olayı özele giriyor, biz burdan böyle devam ederiz arkadaşlar nasılsa buraya da girmek istediklerinde giriyorlar. haberlerini buradan alırız bizi bebişlerden habersiz bırakmazlar herhalde:)

okuyarak geldim sayfaya yine :) günaydın hepinize mart anneleri..gönül cüm hiç öyle acele etme emeklesin diye, alp deniz dün emeklemeye başladı..geri geri gayaet hızlıydı daha önceden de..ama dün ilerlemeye başladı vee zaten çok hareketli bir bebek..inanır mısın dün hiç oturmadık..çıldırmış gibiydi..diş huysuzluğu var kuzumda ,herşeyi ısırmak istiyor..emzirirken beni defalrca ısırdı.süreki yürümek istiyor, emekliyor tv ünitesinin içine girmeye çalışıyor.koridora çıkıyor arkamdan, kütüphaneye takmış durumda kafayı..yani dün nasıl geçti anlatamam..eşimin şirkette ikramı olacaktı ben de dün hep tatlı tuzlu birşeyler yapmakla uğraştım, bu kafayla yaptıklarımdan birine kabartma tozu koymamışım..sizler nasılsınız kızlar?

seni gidi çılgın, işte ben o çıldırmış halini yaşıyorum ama emekleyemediğinden bir de hırçınlaşıyor:)

Berra'da henüz emeklemiyor. Doktrora sorduğumda emekleme bir gelişim kriteri değil, önemli olan 11-12 aylıkken sıralıyormu, eğer bunu 15. ayına gelir ve hala yapmaz ise o zaman oturur konuşuruz, gerekli bölümlerden randevu alırız dedi.

arkadaşlar, gelişim alanında çalıştığım için bu knuda ölçüyü söyleyebilirim...emekleme her çocuktan beklenmez..hiç emeklemeden yürüyedebilirler..11 ayın sonunda tutunarak yürüme (sıralama) yapması beklenir..15 aya kadar da yürümeme normal kabul edilir...acele etmeyin..ayrıca tüm bunlar sadece kaba motor alanıyla ilgili..bazı çocuklar bunları geç yapar ama ince motoru iyidir..yani tutması-kavraması vs..kimi de dil gelişşiminde öndedir...ama emekleme filan daha somut olduğu için onu ölçü sanıyoruz...benim oğlum da 5 buçuk aylık emekledi ama ince motoru zayıf..daha yeni yeni düzgün tutmaya başladı...komşunun aynı aylık bebeği 3 aydan beri gayet güzel kullanıyo ellerini ama daha dönme aşamasında, sürünmeye bile geçmedi..hepsi normal

ben de bir eğitimciyim:) bu söylediklerinizi teorikte biliyorum ama iş uygulamaya gelince, söz konusu da kendi bebeğiniz olunca insan bir hırs yapıyor neden emeklemiyor diye işte:)

kızlar günaydın,
Alp de henüz emeklemiyor, sürünüyor sadece.... Zaten her bebek emekleyecek diye de birşey yok... Mesela eşim hiç emeklemeden sıralamaya başlamış.
Benim dün mayaladığım yoğurdun üzerinde su vardı birazcık... onu şimdi Alp e vermeyeyim mi olmamış mı yoğurt demek oluyor bu şimdi...

üzerinde biraz su olması normal, süt gibi cıvık olmasın yeter.

tabi Zeynepciğim varsınız da son zamanlarda baya durgunlaşınca ortalık ben de dedim dağılmak üzere topik:)

Son düzenleme:
gönül cüm yalnız kaldığın falan yok, neden öyle yazdın güzelim..

hep gelin siz de böyle o zaman kaç gündür sıkıldım yahu çok az kişi var sayfalar ilerlemiyor:)

allah ben diş buğdayıyla neyim uğraşamam..her çıkan şeye bişey yaparsam yandım :) beelkim doğumgünü yaparım..hele bi yaşını doldursun sıpa...gerçi burda görünce özeniyorum bazen, yok yarı yaşı, kınası, diş buğdayı, sünneti..ne törenci bebeleriniz var..ben anca işteneve yetişip iki ek gıda hazırlarsam dünya benim oluyo..yok öyle tören mören..bi kırk okumasını yapmıştık annemlerin ısrarı üzerine.
öyle deme ya çok güzel telaşlar bunlar. tamam yorucu ama ilerde keşke yapsaydım dersin, pişman olma sonra.

Yeliz sen geçenlerde avokadolu bir tarif vermiştin denedin mi? tarifi bir daha yazabilir misin?

bebeği hala emekleyemeyen var mı? ben artık Arda konusunda endişelenmeye başladım hala emeklemiyor da:(

cnm görünce yazmak istedim benim kızım 5 buçuk aylıktı emeklemeye başladığında dr.kontrolünde söyledim emekliyoruz dedim emeklemeyede bilirdi bu bir gelişim belirtisi değil emeklemeden yürüyen çok bebek var dedi.Takılma bence emeklememesi normalmiş ayrıca benim kuzenim 8 aylıktı emeklemeye başladığında bebek den bebeğe değişiyor yani.sağlıkla büyüt canım bebeğini

alp deniz in iki tane dişi çıktı geçen ay..ben de diş buğdayı yapmak istiyorum ama hemen değil..her özel anı ölümsüzleştirmek, kutlamak mümkün değil, o zaman akışa uyamazsınız biraz yapay olur herşey.. ama bazı şeyler vardır unutulmaz işte böyle kutlanır,hem güzel anılar biriktirmiş oluyoruz..hem en çok da insan sevdikleri için birşeyler yapınca mutlu oluyor bence...

yalnız kaldığını düşünmüşsün, yanılıyorsun..bu topikte 1 yıldır war olan biri olarak bu topiğin ıssız kalmasına üzülmedim değil ama yakın zamanda toparlanacağını düşünüyorum.. burası en uzun süre warlığını koruyan topic, buradaki arkadaşlık buluşmalar hiç bi yerde yok.. şubat anneleri mayıs anneleri topiğine bak, kırk yılda bir biri girer de bişi yazar.. buranın değerini bilelim, herkes düzenli olarak doktora gidemeyebilir,çoğumuz tecrübesiz anneleriz.. çoğumuzun bilgi alacağı soracağı öğreneceği bir burası wardır belki.. ben buraya çok sık giremesemde girdiğimde birikmiş sayfalar görmek beni mutlu ediyor, seni görmek fatmayı zeynebi ayseli, ismini bilmediğim arkadaşları, herkesi görmek beni mutlu ediyor..face de bir tercih sonuçta,kim nerden rahat bağlanabilyorsa ordan bağlanır, buna kimse söz söyleyemez..ama burayı da ihmal etmeyin derim arkadaşlar..
emeklemiyor demişsin ya, Gökalp de aynı, sürünürken bile çok eziyeti war çocuğumun:) arada bir deneyeyim diyorum yardım ediyorum ama bu sefer de ağlıyor, direk yürücek heralde bizim çocuklar :)

Back