- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #70.641
selam kızlar nasılsınız baya uzun zaman oldu sizleri takip etmeyeli bi sürü şeyler paylaşılmış.bende süt gittikçe azaldı hatta yok denecek kadar az bu yüzden artık kendimi garantiye almak için doğum kontrol hapına başladım inş. pişman olmam bu arada oğluşum iice asabi oldu sinirleniyo söyleniyo tepkiler netleşmeye başladı anlicanız çıldırdı. okullar açıldığıiçin annem bakıyo benden büyük bi sorumluluk aldı nankörlük yapmak istemiyom ama bu durum bazen beni rahatsız ediyo sanki oğlum beni sevmiyoda ona alışacak gbi neyse saçma ama aklıma geliyo kendi öz annemden oğlumu kıskanıyorummm(
selam kızlar nasılsınız baya uzun zaman oldu sizleri takip etmeyeli bi sürü şeyler paylaşılmış.bende süt gittikçe azaldı hatta yok denecek kadar az bu yüzden artık kendimi garantiye almak için doğum kontrol hapına başladım inş. pişman olmam bu arada oğluşum iice asabi oldu sinirleniyo söyleniyo tepkiler netleşmeye başladı anlicanız çıldırdı. okullar açıldığıiçin annem bakıyo benden büyük bi sorumluluk aldı nankörlük yapmak istemiyom ama bu durum bazen beni rahatsız ediyo sanki oğlum beni sevmiyoda ona alışacak gbi neyse saçma ama aklıma geliyo kendi öz annemden oğlumu kıskanıyorummm(
Aysıma bgn saat 10da uyandı emzırdım,kahvaltısını yemedı hadı meyvelı yogurt hazırlıyayım,en fazla 10 kasık yedı,ve su saate kadar hıc uyumadı ve sureklı agladı,daha yenı corbasını ıcırdım ve su an yıne emzırıyorum,aralardada emzırdım..oooff hıc gucum kalmadı o agkadıkca ve uyumadıkca ben daha cok sınırlenıyorum yaaa...
Kızlar cogunuzun su saatte su bu saatte bu gıbı yemeklerınız var,belkı uykularınız bıle saatlı,ama bızım hıc saate gore bı duzenımız yok,hanımefendının keyfı nasıl ısterse ona gore ılerlıyoruz..ama hıc dolu dolu bı yemek programımız olmadı,hazırladıgımı yemıyosa alternatıf baska bıse yedırıyorum,onuda yemıyosa emzırıyorum...
Bu konuda kendımı yeterlı gormuyorum ne yazıkkı...
Poooofff
kızlar merhaba.. iyisiniz inş.. maalesef uzun zamandır giremiyorum özledim burayı
gökalp in beslenme düzenini oturtamadım bir türlü, kahvaltıyı hiç sevmiyor, hani şu kendi yaptığımız bisküvi warya, yerkken pütür pütür oluyor..onu hiç sevmiyo, cicibebe vereyim diyor annem,, o şekilde diğer kahvaltııkları da yer diyor, sizler nasıl yapıyorsunuz, seviyor mu bebişler ew bisküvisini?
bir de meyve olarak neler yedirebiliriz, tam mevsim geçişi, neleri püre olarak verebiliyoruz??
günaydınnnnn
sabah: lor, domates, ceviz, bisküvi karşımı (ki hepsini kustu) yanında ıhlamur.
ara: armut ve üzüm
öğlen: brokoli, bulgur ve kıymalı püre
ikindi: yoğurt
akşam: yulaf unu, pirinç unu, kuru kayısı ve bademli muhallebi
tabi aralarda bol bol emiyor:)
valla bu karışımı bende olsam yemem:)))) bikere niye lor veriyosunki..böreklik yufka mı bu çocuk:)) beyaz peynir koy..yarım yağlı yada yağsız..sonra domates koyma sabah sabah öğlende verirsin...bisküvi ceviz tamam..milupanın kahvaltı karışımı var..tahıllı falan.. al ondan karıştır..azıcıkta pekmez damlat..ve ıhlamurla ıstatmak bence hiiçç iyi bi fikir değil..ıhlamurun ne faydası varki çocuğa..onun yerine devam sütüyle ıslat..bence bu karışımı daha zevkle yer gibi..
sabah: lor, domates, ceviz, bisküvi karşımı (ki hepsini kustu) yanında ıhlamur.
ara: armut ve üzüm
öğlen: brokoli, bulgur ve kıymalı püre
ikindi: yoğurt
akşam: yulaf unu, pirinç unu, kuru kayısı ve bademli muhallebi
tabi aralarda bol bol emiyor:)
kızlar bir sorum olacak bu evde yaptığımız bebe bisküvilerini kaç günde tüketiyorsunuz ben buz dolabında 1 hafta bekletip kalanını atıyorum.
benim tarifin içinde yumurta olmadığından , sağlıklı koşullarda sakladığın takdirde hiçbirşey olmaz.
valla bu karışımı bende olsam yemem:)))) bikere niye lor veriyosunki..böreklik yufka mı bu çocuk:)) beyaz peynir koy..yarım yağlı yada yağsız..sonra domates koyma sabah sabah öğlende verirsin...bisküvi ceviz tamam..milupanın kahvaltı karışımı var..tahıllı falan.. al ondan karıştır..azıcıkta pekmez damlat..ve ıhlamurla ıstatmak bence hiiçç iyi bi fikir değil..ıhlamurun ne faydası varki çocuğa..onun yerine devam sütüyle ıslat..bence bu karışımı daha zevkle yer gibi..
lor tuzsuz olduğundan kullanılıyor canım , yufka olduğundan değil :) beyaz peynirin tuzunu çıkarmak için cebelleşmektense lor benimde tercihim.
devam sütü kabul etmeyen veletler için örnek Berra, ıhlamur en tolare edilecek sıvı.
vallahi aslında bakınca baya haklı yanların var Ayça:) her öğünü hallettim ama bu kahvaltı öğününe ana-oğul bir türlü alışamadık:) aslında doktorumuz labne demişti ama içinde ne vardır allah bilsin diye kendim yapıyorum daha güvenilir diye lor veriyorum işte. ıhlamurla ıslatmıyorum yahu domatesle ıslanıyor zaten de boğazları kötü diye içiriyorum ıhlamuru. bir de o hazır karışımlar kendini yediriyor doğru ama bana hiç sağlıklı gelmiyor.
gamze sana bir sorum daha olacak berranın hiç su içmediğini yazmıştın bir çözüm bulabildin mi nehir de hiç su içmiyor biberonla ağzına suyu çekip geri salıyor. ben kaşıkla bi kaç damla içirebiliyorum sadece(
sütü kesmek için yoğurt kullanıyosun tatlım..o yoğurttada tuz var..tuz yediğimiz herşeyde var..tuzsuz peynir var..hasta peyniri deniyo..labne var..süzme peynir var..bunların hepsi tuzsuz ve yağsız..devam sütünü almıyo anne sütüyle ıslatın sizde..zaten nekadar sütle ıslanıyoki..ama vitaminli bişi olsun..ıhlamur nedir yani..ot işte bildiğin..
sütü kesmek için yoğurt kullanıyosun tatlım..o yoğurttada tuz var..tuz yediğimiz herşeyde var..tuzsuz peynir var..hasta peyniri deniyo..labne var..süzme peynir var..bunların hepsi tuzsuz ve yağsız..devam sütünü almıyo anne sütüyle ıslatın sizde..zaten nekadar sütle ıslanıyoki..ama vitaminli bişi olsun..ıhlamur nedir yani..ot işte bildiğin..
Ihlamurun Faydaları: Sinirleri yatıştırır ve rahatlatır. Kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olur. Uykusuzluğa ve iç sıkıntısına iyi gelir. Sindirime yardımcı olur. İdrar söktürücüdür. Bağırsak ve böbrekleri temizler. Böbrek taşlarını ve kumlarını dökmeye yardımcı olur. Kansızlığı giderir. Saç dökülmesini azaltır. Vücudu terleterek vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını sağlar. Soğuk algınlığı ve gribe iyi gelir. Göğsü yumuşatır, bronşları açar ve balgamı söker.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?