• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ocak Şubat Mart Gebelik Planlayanlar Hadi Buyrun 😊 🤲🐣

Benimde cok midem yaniyo bi kac gundr ne yesem dokunuyo acaip şiskinlik var karnimin alt kisminda kasilmalar oluyor sirt ustu bile yatamyrm anlamadim Gebeligin ilk gunlerinde mide yanmasi yasayan varmi ki ,🤔🙂
Sanmam cnm benmde yemekten sonra mideme agrı girdi şimdi ogluma bastırdım sırtıma bıraz iyi geldi

Evet hele ki belli bi yaştan sonra anne olma içgüdüsü daha fazla artiyor ilk evledigimde o kadar anne olma istegim yoktu ama simdi Anne olamayack olma dusuncesi bile icimi acitiyor bazen diyorum ki anne olamayackmym bu benim sinavim mi olck diyorum doktorlar vesile Rabbim nasip ederse kul dala vesile oluyor işte umarim bende dahil hiç anneliği tatmamiş herkes anneligi tadar ...O duygugu hissetmek cok isterim💙
Oyle oluyor canim bende sen gibi düşünüyordum, anne olmaknistiyordum ama evliligin ilk yillarinda biraz daha esimle bas basa olmak agir basiyordu bebek düşünmüyorduk. Sonra istemeye basladim ve simdi bebegimi kaybettikten sonra daha da fazla istiyorum. Çünkü anlatilmaz yaşanır bir duygu gercekten mükemmel bir sey. Yeni bir hayat can buluyor bir bedende 2 can atiyor. Mucize yaa baska aciklamasi yok. Allahımin mucizesi, o mucize insallah en kisa zamanda tüm isteyen bizlere nasip olur inşallah 🙏 amin canim aminn inşallah o annelik ne demek bebegimizi kucagimiza almak ne demek bizde tadalim 🙏🥲

Tabiki doktor birsey önermeden kullanma. Ama zaten verdiginde de en düşük doz veriyor ben 25lik kullaniyorum mesela. Gebe kaldigim dönem de kullanmistim. Bende bu olayi anlamam zaten, bir doktorun verdigini digeri vermez yada tam tersi olur. Bu isler böyle doktorlarin bence gerek yok yada gerek var diyecegi isler degil ki. Cok garip geliyor bana böyle iki farkli gorus bildirilen durumlar 🤦‍♀️
Bende tsh oynuyor antikorlar yani T4 değeri falan normal değerde belki de o yüzden önermediler regl düzensizliğim falan da olmayınca ben de bilemiyorum valla insanın aklı kalıyor her türlü

Teşekkür ederim canım bir şey paylaştım orda ama 4 ve 5. Haftadan itibaren beta ya bakılmasına gerek yoktur diyor
3 kez bakılması söyle önemli, deger yukseliyor mu yukselmiyor mu diye takip ediyor dr.lar. 3.den sonra artik verme istersen diyorlar deger guzel ilerliyorsa. Zaten 1500lerde falan kese görünüyor 3000lerde falan kalp atışı. Kalp atışı 7. Hafta gibi gorunuyor genelde. Tercih senin canim.

Bende tsh oynuyor antikorlar yani T4 değeri falan normal değerde belki de o yüzden önermediler regl düzensizliğim falan da olmayınca ben de bilemiyorum valla insanın aklı kalıyor her türlü
Hasimato denen birine ilac baslamamis olmalari bence yanlis. Tabiki dr da iyi biliyor diyoruz ama bizde artik bu konularda ustalastik. Genel olarak forumda da görebilirsin kullandiriyorlar. Benim arkadaşım da hasimato vardi kullan dememisti ayni senin dr gibi. Ben israrla baska dr.a gitmesini soylemistim. Gitti ve gittigi dr 125lik ilac basladi direkt. Yani bence biraz üzerinde durun. Bu baslikta da konusuldu tsh i cokta yuksek olmayan cok kisi kullaniyoruz bu ilaclari. Benimde cok yuksek degil mesela. T4 degerinin yuksekligi düşüklüğü degil aslinda mesele. Diyorum ya dr.lar kafa karistiriyor. Bana tsh 2 ile ilac basliyor sana 5 ile baslamiyor 🤔

Hasimato denen birine ilac baslamamis olmalari bence yanlis. Tabiki dr da iyi biliyor diyoruz ama bizde artik bu konularda ustalastik. Genel olarak forumda da görebilirsin kullandiriyorlar. Benim arkadaşım da hasimato vardi kullan dememisti ayni senin dr gibi. Ben israrla baska dr.a gitmesini soylemistim. Gitti ve gittigi dr 125lik ilac basladi direkt. Yani bence biraz üzerinde durun. Bu baslikta da konusuldu tsh i cokta yuksek olmayan cok kisi kullaniyoruz bu ilaclari. Benimde cok yuksek degil mesela. T4 degerinin yuksekligi düşüklüğü degil aslinda mesele. Diyorum ya dr.lar kafa karistiriyor. Bana tsh 2 ile ilac basliyor sana 5 ile baslamiyor 🤔
Evet evet kafa karıştırıyorlar tabi ben de zaten tam anlayamadığım için neden başlamadığını buraya yazmak istedim pazartesi de başka doktordan daha randevu aldım bakalım o ne der diye

Mesela 10 gün önce de tahlilde 2.1di sürekli değişim işte etkiliyor olabilir gibi geliyor bana da

Evet evet kafa karıştırıyorlar tabi ben de zaten tam anlayamadığım için neden başlamadığını buraya yazmak istedim pazartesi de başka doktordan daha randevu aldım bakalım o ne der diye
Insallah iyi dr.lara denk gelirsin 🙏 güzel haberlerle gelirsin

Evet benim doktorumda baslamadı sanırım normal degerde olunca baslamiyorlar. Ben dun verdim tsh 2.10 cikmis ama yeri geliyo 3.75 e cikiyo dunku gittigim doktor 3 ustuyse gel dedi hep boyle durumlarda yukselmiyo baska bisey icin gidiyorum tsh bakiyo ve alaksiz durumda yuksek cikiyo 😂 tiroid icin gidince dusuk cikiyo cildiricam.

Mesela 10 gün önce de tahlilde 2.1di sürekli değişim işte etkiliyor olabilir gibi geliyor bana da
O zaman sana bence bu tirodi takibi diye birsey var dr belli gunler araliklarla kan bakiyor degerine göre ilaca basliyor onu yapabilir. Belki de bu da gerek gormez. Valla bizimde kafamiz karisti ne dusuncegimizi bilemedik 😕

Benim de adetime 3-4 gün kaldı Bir haftadır adet sancısı çekiyorum iki gündür çok şiddetli olmaya başladı ayağa kalkınca rahmim ağrıyor direkt çatlatma iğnesinin 6 günü negatife dönmüştü

O zaman sana bence bu tirodi takibi diye birsey var dr belli gunler araliklarla kan bakiyor degerine göre ilaca basliyor onu yapabilir. Belki de bu da gerek gormez. Valla bizimde kafamiz karisti ne dusuncegimizi bilemedik 😕
Evet yaa işte ben gebelik engeller diye korkuyorum ama engellemez merak etme dedi ama hamile kalır kalmaz gel ilaç başlanacak dedi. Bide diğerine gideyim bakayım ne diyecek 🤷‍♀️

Evet benim doktorumda baslamadı sanırım normal degerde olunca baslamiyorlar. Ben dun verdim tsh 2.10 cikmis ama yeri geliyo 3.75 e cikiyo dunku gittigim doktor 3 ustuyse gel dedi hep boyle durumlarda yukselmiyo baska bisey icin gidiyorum tsh bakiyo ve alaksiz durumda yuksek cikiyo 😂 tiroid icin gidince dusuk cikiyo cildiricam.
Yani garip gercekten 😅 bazi seylerin aciklamasi tek degil midir mesela 2.5 degere basliuor 3.75 e veya 5e baslamiyor. 2.5un sucu nee 😅
Dedigin gibi oluyor ama benim gecirdigim gebeligimde mesela epey düşmüştü bi ara dr.a sormustum birakayim mi diye hayir birakma devam et demisti. Tedbiren kullaniyorum zaten ben. Benim degerim yüksek degil öyle.
Dr bana hatta ilk basladiginda haftada bir gun 50 mg diger gunler 25 mg kullanmami soyledi. Sonra benim seviyem ztn normaldi epeyde dustu gebe kaldigimda dr da bakti ve o 50lik olani kullanma tedbiren devam edelim bu ilaca biz yine de dedi. Hala da tedbir amacli kullandiriyorlar. Vardir bildikleri diyorum bende. Yalan yok kürtajdan sonra epey boslamistim da yeniden basladim kullanmaya duzenli sekilde.

Evet yaa işte ben gebelik engeller diye korkuyorum ama engellemez merak etme dedi ama hamile kalır kalmaz gel ilaç başlanacak dedi. Bide diğerine gideyim bakayım ne diyecek 🤷‍♀️
Hadi bakalim canim gidecegin dr da gerek yok derse o zmn vardir bildikleri diyceksin yapacak birsey yok. Ama şey garip gebelik yoksa kullanma gebelik varsa kullanacaksin demeleri...

Ayni benim genetik pıhtılaşma testimde pıhtılaşma cikinca normal hayatta kan sulandirici kullanmana gerek yok gebe kaldiginda kullandircaz hemde igne demeleri gibi birsey 🙃 e normal hayatimda da kullanayim haftada 1 de olsa kan sulandırıcı hap dedim sen bilirsin dediler 🤷🏻‍♀️😅

Wooow 35.7 yumurta pik düşüşü kuzumm 🤫bol havuc ye canımm testini bidaha yükler msn bugun yaptın mı. Bak ben kv.ler var diye test aldım ya yakaladım 2 günde. Teste bacak agrım kasık Batmam uzayan akıntı varken basladım pikti ve o gün ısım dipti herzaman olduğu gibi. Çatladı üstüne 2.gun ısı arttı yumurta kaybolunca 🤣 ( vallahi kocayı özledik ama konsantre 0. Ayrı trajikomik yatagım baza degl benim karyola. Ayaklar da demir. Aman nerden aldıysam altı acık olsun dıye aldım almaz olaydım gıcırdıyor. Diger evde baza var oh mis. Asaagıda elti ve kaynım. Dedim iyice eltilerin savaşına döndü benim iş hahahahahahah
Kuzum insallah benimde dün pikti diye düşünüyorum. Bugunde test yaptim. Ekliyorum alta. Bende zaten akintimdan anladim yumurtlamadayim heralde diye. İnşallah bu ay yakalamisimdir tüm sartlari 🙏
Ahhaha😂 hanginiz once verecek bakalim yeni torunu😂 yatagini da degistir bence her ihtimali düşünerek yatak secmek lazim. En iyisi duvara tam sıfır başlıklar varya onlar gibi. Ama onlar da kaba yaaa 😂 yada yere bi yatak atmak en iyisi ahhaha😂
Canım bunun csi zten ekstra koyu geldi bana sagdakı koyuluk gerçekten baya koyu ama c si neden cok siyah gibi. Bence de catlamıs senin bdha baksana aksama. Isın da dip. Sen smdımsakin ol vucut ısın arttığı sbah catladı demektır. Progesteron etkisiyle yukselır yumurtlama sonrası ısı
Soldaki dün sagdaki bugun kuzum. Catlamis yada catlamak uzere diye yorumladim ben ama bilemedim de. Bir daha mi yapsam yoksa yarin mi yapsam acaba test. Bu geceyi de zaten degerlendircem. Test yapmaya gerek yok sanki. Bilemedimmmm😁
Bu sabah olctum atesimi uyku sersemi unuttum yaa kac ciktigini ahhaha😅 benim b12 nin ortamdan ayrılışı 🤦‍♀️😅 simdi benim ısım düştü dün bu yumurtlama demekti ısım yukselince catlama mi demek oluyor. Asla anlayamıyorum bu sicaklik konusunu

Eklentiler

• Screenshot_20250124-150651_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20250124-150651_WhatsApp.jpg
    26,1 KB · Görüntüleme: 18
  • Screenshot_20250124-150732_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20250124-150732_WhatsApp.jpg
    26,1 KB · Görüntüleme: 18
Kızlar iyi akşamlar ben 18 ocakta çatlatma iğnesi oldum bugün iğne günü hariç 6. Günüm 4.gün ve bugün yaptığım testi ekliyorum iğnenin etkisi geçmiş mi sizce testleri aynı saatte yaptım

Eklentiler

• IMG_2237.jpeg
    IMG_2237.jpeg
    142,8 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_2255.jpeg
    IMG_2255.jpeg
    143 KB · Görüntüleme: 17
Back