2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

selam kızlar nasılsınız baya uzun zaman oldu sizleri takip etmeyeli bi sürü şeyler paylaşılmış.bende süt gittikçe azaldı hatta yok denecek kadar az bu yüzden artık kendimi garantiye almak için doğum kontrol hapına başladım inş. pişman olmam bu arada oğluşum iice asabi oldu sinirleniyo söyleniyo tepkiler netleşmeye başladı anlicanız çıldırdı. okullar açıldığıiçin annem bakıyo benden büyük bi sorumluluk aldı nankörlük yapmak istemiyom ama bu durum bazen beni rahatsız ediyo sanki oğlum beni sevmiyoda ona alışacak gbi neyse saçma ama aklıma geliyo kendi öz annemden oğlumu kıskanıyorummm :((

söylediklerini anlıyorum aslında,çalışan her anne az çok yaşıyordur bunu,sonuç olarak oğlunun yanında olmak istiyorsun , süt de azalınca öyle olmuş canım..ne güzel annen bakıyor ona, bakıcı elinde değil oğlun, bu arada sütün tamamen gitmediyse; üzüm, dere otu,havuç ve bol sıvı tüketerek koruyabilirsin canım bir de emzirmen ya da sağman lazım sık sık..

selam kızlar nasılsınız baya uzun zaman oldu sizleri takip etmeyeli bi sürü şeyler paylaşılmış.bende süt gittikçe azaldı hatta yok denecek kadar az bu yüzden artık kendimi garantiye almak için doğum kontrol hapına başladım inş. pişman olmam bu arada oğluşum iice asabi oldu sinirleniyo söyleniyo tepkiler netleşmeye başladı anlicanız çıldırdı. okullar açıldığıiçin annem bakıyo benden büyük bi sorumluluk aldı nankörlük yapmak istemiyom ama bu durum bazen beni rahatsız ediyo sanki oğlum beni sevmiyoda ona alışacak gbi neyse saçma ama aklıma geliyo kendi öz annemden oğlumu kıskanıyorummm :((

söylediklerini anlıyorum aslında,çalışan her anne az çok yaşıyordur bunu,sonuç olarak oğlunun yanında olmak istiyorsun , süt de azalınca öyle olmuş canım..ne güzel annen bakıyor ona, bakıcı elinde değil oğlun, bu arada sütün tamamen gitmediyse; üzüm, dere otu,havuç ve bol sıvı tüketerek koruyabilirsin canım bir de emzirmen ya da sağman lazım sık sık..

Aysıma bgn saat 10da uyandı emzırdım,kahvaltısını yemedı hadı meyvelı yogurt hazırlıyayım,en fazla 10 kasık yedı,ve su saate kadar hıc uyumadı ve sureklı agladı,daha yenı corbasını ıcırdım ve su an yıne emzırıyorum,aralardada emzırdım..oooff hıc gucum kalmadı o agkadıkca ve uyumadıkca ben daha cok sınırlenıyorum yaaa...
Kızlar cogunuzun su saatte su bu saatte bu gıbı yemeklerınız var,belkı uykularınız bıle saatlı,ama bızım hıc saate gore bı duzenımız yok,hanımefendının keyfı nasıl ısterse ona gore ılerlıyoruz..ama hıc dolu dolu bı yemek programımız olmadı,hazırladıgımı yemıyosa alternatıf baska bıse yedırıyorum,onuda yemıyosa emzırıyorum...
Bu konuda kendımı yeterlı gormuyorum ne yazıkkı...
Poooofff

fatmacımmm mesajını yeni gördüm, çok mutlu oldum, program değişti yolculuk olayını bir gün öne aldık işte geldim buradayım:) bu dönemde böyle sıkıntılar normalmiş bir gün yarım saat uyurken diğer gün saatlerce (ki bu bizde hiç ama hiç olmadı) uyuyabiliyorlarmış. zaten bir rutin oluştursanda en ufak bir olayda yolculuk, ortam değişikliği vb. o rutin altüst oluyor. yemek konusunda bizde benzerr şeyleri yaşıyoruz hazırlıyorum yemiyorsa başka birşey deniyorum onu da mı istemiyor mamayla kapanışı yapıyoruz. geçen gün bebe bisküvisi ile mama karışımı yaptım istemedi meyve püresi verdim bir iki aldı istemedi zorlamadım gittim mama yaptım ne yapayım. zamanla herşey düzelecek bunlarda geçicek, bunu düşün ve rahat olmaya çalış bende çok dertleniyordum ama bizim stresimiz cidden onlara da yansiyor o nedenle relax...

kızlar merhaba.. iyisiniz inş.. maalesef uzun zamandır giremiyorum özledim burayı:16:
gökalp in beslenme düzenini oturtamadım bir türlü, kahvaltıyı hiç sevmiyor, hani şu kendi yaptığımız bisküvi warya, yerkken pütür pütür oluyor..onu hiç sevmiyo, cicibebe vereyim diyor annem,, o şekilde diğer kahvaltııkları da yer diyor, sizler nasıl yapıyorsunuz, seviyor mu bebişler ew bisküvisini?
bir de meyve olarak neler yedirebiliriz, tam mevsim geçişi, neleri püre olarak verebiliyoruz??

bende emek zahmet yaptım bisküvileri, yemedi minik gurme. irmik kavrulduğu için pütürlü kalıyor onu da liva sevmiyor ama gayet güzel yiyen bebeklerde var burada. meyve olarakta şeftali, armut, üzüm, muz, mürdüm eriği, elma veriyorum cam rendeden geçirip.

bu sabah Arda kahvaltısını biraz mırın kırın yaptı. tam son daha vermeyeceğim dedim bir kaşık verdim ardından öksürük nöbeti geçirdi ve ne yediyse ağzından burnundan fışkırdı resmen:( çok korktum. sanırım uzun bir süre peynir vermeyeceğim midesi almıyor kuzucuğumun. bir de böyle her şeyi karıştırmak galiba hoşuna gitmiyor yarın tek tek denemeyi düşünüyorum.

sabah: lor, domates, ceviz, bisküvi karşımı (ki hepsini kustu) yanında ıhlamur.
ara: armut ve üzüm
öğlen: brokoli, bulgur ve kıymalı püre
ikindi: yoğurt
akşam: yulaf unu, pirinç unu, kuru kayısı ve bademli muhallebi
tabi aralarda bol bol emiyor:)

valla bu karışımı bende olsam yemem:)))) bikere niye lor veriyosunki..böreklik yufka mı bu çocuk:)) beyaz peynir koy..yarım yağlı yada yağsız..sonra domates koyma sabah sabah öğlende verirsin...bisküvi ceviz tamam..milupanın kahvaltı karışımı var..tahıllı falan.. al ondan karıştır..azıcıkta pekmez damlat..ve ıhlamurla ıstatmak bence hiiçç iyi bi fikir değil..ıhlamurun ne faydası varki çocuğa..onun yerine devam sütüyle ıslat..bence bu karışımı daha zevkle yer gibi..

valla bu karışımı bende olsam yemem:)))) bikere niye lor veriyosunki..böreklik yufka mı bu çocuk:)) beyaz peynir koy..yarım yağlı yada yağsız..sonra domates koyma sabah sabah öğlende verirsin...bisküvi ceviz tamam..milupanın kahvaltı karışımı var..tahıllı falan.. al ondan karıştır..azıcıkta pekmez damlat..ve ıhlamurla ıstatmak bence hiiçç iyi bi fikir değil..ıhlamurun ne faydası varki çocuğa..onun yerine devam sütüyle ıslat..bence bu karışımı daha zevkle yer gibi..

lor tuzsuz olduğundan kullanılıyor canım , yufka olduğundan değil :) beyaz peynirin tuzunu çıkarmak için cebelleşmektense lor benimde tercihim.

devam sütü kabul etmeyen veletler için örnek Berra, ıhlamur en tolare edilecek sıvı.

ben lor yerine labne veriyorum bayılıyo versem kaşık kaşık bir kutuyu yer yumurtayıda çok seviyor ama cevizden bebe bisküvisinden ve ıhlamurdan hiç hoşlanmıyor. bir şekilde yediriyorum yinede ama o görüntüyü gördükçe benim bile midem bulanıyo:(

vallahi aslında bakınca baya haklı yanların var Ayça:) her öğünü hallettim ama bu kahvaltı öğününe ana-oğul bir türlü alışamadık:) aslında doktorumuz labne demişti ama içinde ne vardır allah bilsin diye kendim yapıyorum daha güvenilir diye lor veriyorum işte. ıhlamurla ıslatmıyorum yahu domatesle ıslanıyor zaten de boğazları kötü diye içiriyorum ıhlamuru. bir de o hazır karışımlar kendini yediriyor doğru ama bana hiç sağlıklı gelmiyor.

gamze sana bir sorum daha olacak berranın hiç su içmediğini yazmıştın bir çözüm bulabildin mi nehir de hiç su içmiyor biberonla ağzına suyu çekip geri salıyor. ben kaşıkla bi kaç damla içirebiliyorum sadece:((

lor tuzsuz olduğundan kullanılıyor canım , yufka olduğundan değil :) beyaz peynirin tuzunu çıkarmak için cebelleşmektense lor benimde tercihim.

devam sütü kabul etmeyen veletler için örnek Berra, ıhlamur en tolare edilecek sıvı.

sütü kesmek için yoğurt kullanıyosun tatlım..o yoğurttada tuz var..tuz yediğimiz herşeyde var..tuzsuz peynir var..hasta peyniri deniyo..labne var..süzme peynir var..bunların hepsi tuzsuz ve yağsız..devam sütünü almıyo anne sütüyle ıslatın sizde..zaten nekadar sütle ıslanıyoki..ama vitaminli bişi olsun..ıhlamur nedir yani..ot işte bildiğin..

vallahi aslında bakınca baya haklı yanların var Ayça:) her öğünü hallettim ama bu kahvaltı öğününe ana-oğul bir türlü alışamadık:) aslında doktorumuz labne demişti ama içinde ne vardır allah bilsin diye kendim yapıyorum daha güvenilir diye lor veriyorum işte. ıhlamurla ıslatmıyorum yahu domatesle ıslanıyor zaten de boğazları kötü diye içiriyorum ıhlamuru. bir de o hazır karışımlar kendini yediriyor doğru ama bana hiç sağlıklı gelmiyor.

bişi yok içinde merak etme:) benim görümcem gıda mühendisi..o yeğenine getirdiğine göre:)))) domates,bakla,patlıcan,çilek gibi sebe meyveler allerjendir çünkü tohumludur..belki onun için sıkıntı çıkarıyo olabilir..ben buzamana kadar hiçç çiğ domates vermedim oğlana..ben karışım olarak sadece milupaya güveniyorum..bu dediğim karışım anne sütüyle veya devam sütüyle ıslatılıyo..boğazı kötüyse koy biberona sık azıcıkta limon içsin..hatta al bi potakal sık yarısını ver..hem c vitaminide olur..

Milupa | Bebek beslenmesi uzmanı - bebek maması bak istersen

gamze sana bir sorum daha olacak berranın hiç su içmediğini yazmıştın bir çözüm bulabildin mi nehir de hiç su içmiyor biberonla ağzına suyu çekip geri salıyor. ben kaşıkla bi kaç damla içirebiliyorum sadece:((

sen ne kadar içiriyorsan bende o kadar :) emziriyorum sık sık su dengesi bozulmasın diye.

sütü kesmek için yoğurt kullanıyosun tatlım..o yoğurttada tuz var..tuz yediğimiz herşeyde var..tuzsuz peynir var..hasta peyniri deniyo..labne var..süzme peynir var..bunların hepsi tuzsuz ve yağsız..devam sütünü almıyo anne sütüyle ıslatın sizde..zaten nekadar sütle ıslanıyoki..ama vitaminli bişi olsun..ıhlamur nedir yani..ot işte bildiğin..

yoğurtun neresinde tuz var, ben yoğurt yaparken tuz koymuyorum ki, konulmaz ki ???

sebzelerde de tuz var ama kaçındığımız tuz o değil, rafine tuz ve rafine şeker, yoksa meyvede de şeker var diye gelirsin üstüme ortak :)

bu arada gece boyunca kafamdaydı, birşeyler netleşti, pr açıcından önemli olanda o zaten, hafta sonuna kadar netleştiririz iyicene. Diğer bu işi yapanların bloglarını incelemeye başlayacağım, şekil şemalimiz nasıl olmalı vs diye.

bu arada e-bay e bakıyordum dün, kaldı, sen bi incelesene, tr / e-bay fiyat karşılaştırması yapalım, free shipping olanlardan

Ihlamurun Faydaları: Sinirleri yatıştırır ve rahatlatır. Kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olur. Uykusuzluğa ve iç sıkıntısına iyi gelir. Sindirime yardımcı olur. İdrar söktürücüdür. Bağırsak ve böbrekleri temizler. Böbrek taşlarını ve kumlarını dökmeye yardımcı olur. Kansızlığı giderir. Saç dökülmesini azaltır. Vücudu terleterek vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını sağlar. Soğuk algınlığı ve gribe iyi gelir. Göğsü yumuşatır, bronşları açar ve balgamı söker.

Ihlamurun Faydaları: Sinirleri yatıştırır ve rahatlatır. Kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olur. Uykusuzluğa ve iç sıkıntısına iyi gelir. Sindirime yardımcı olur. İdrar söktürücüdür. Bağırsak ve böbrekleri temizler. Böbrek taşlarını ve kumlarını dökmeye yardımcı olur. Kansızlığı giderir. Saç dökülmesini azaltır. Vücudu terleterek vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını sağlar. Soğuk algınlığı ve gribe iyi gelir. Göğsü yumuşatır, bronşları açar ve balgamı söker.

evet 7 aylık bebekte tamamen depresif oluyo:)))) kesin içide sıkılıyodur:))))) zaten varille işiyolar söktürmeye ne gerek var:)) kesin 7 ayda taş diil kaya oluşmuştur böreklerinde:)))) saçları mı varki dökülsün..epi topu 2 tel zaten:)))

Ihlamurun migren için de birebir olduğu bilinir. Ancak ıhlamuru uzun süre ve fazla miktarda kullandığınızda kalbinize zarar verebileceğini unutmamalısınız.”

Back