2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

bende bu konuda bi kaç kelime etmeden geçemiçem.bünyeylemi alakalı acı yoksa yapılan tıbbi işlemlerlemi bende anlamadım.ikitane sezeryan la doğum yaptım ilki arkadaşın dediği gibi çok acıydı dğumdan sonra o sızıyı çekmek .spinal sezeryandı.ikincisi ise spinal epiduraldi.sanırım epidural oluşundandı ki hiç ağrım sızım olmadı.ben bir elim kulamda bekledim ha şimdi ağrım olacak ha birqazdan diye ama olmadı.aynı gün ayağa kalktım.diğerinde on beş gün kendime gelemedim.ikisinide farklı hastanelerde yaptım.yapılan müdaheleler farklıydı.bençe hastaneyle ve doktorla çok alakalı diye düşünüyorum.

canım epidural ağrısız demek .merak etme ağrın olmıcak inşallah....

Ya cok fenaaaa iz mi kaliyoooor, Tuzlamak miiii?
Bir salamura olmadigimiz eksikti yahu :/ Annem zeytin getiriverdiydi bodrumdan her gun bir ters bir duz sallayip duruyor beni de tuzlayip tuzlayip Sallasin Bari kolay doguram

kızlar ben geldim, aslında uzun süredir yazıcam ama bil başına geçemedim bir türlü aslında, neyse kısaca doğum hikayemi anlatmaya çalışayım aslında uzunnnnnnnnn uzunnnnnnnn yazmak ıstıyorumm

perşembe akşamı eşimle yemekten sonra saat 8 8.30 gibi belimde ağrı başladı, aslında belim benim ağrır arada ama bu farklı gibiydi girip girip çıkıyordu, eşim koltuğa uzandı uyucam dedi dedim uyuma ben bu gece doğurcam, neyse sonra ağrılar periyotlarla girmeye başladı, kasılma gibi kasıklarda da başladı azcık ve pembemsi birşeyler geldi, annemleri aradım doğurcam ben dedim, benim kararlılıgımdan sasırdılar dur bakalım dediler, neyse babamın eve gelmesi bize gelmeleri falan filan 9.30 du sanırım, sonra cümbür cemaat, ben eşim annem babam ve iki kız kardeşim hastaneye gittik, ben gayet sakin böyle ağrı çekiyormuş gibi değilim ama sürekli doğurcam ben bu gece diyorum inanmıyorlar tabi babam falan yok yaaa ortada birşey yok daha diyor ne anlıyorsa
hastaneye gittik işte 9.30 10 gibi ağrım var dedim, tamam ebeler bi muayene etsinler dediler ve muayenede 2-3 cm açıklık vardı, nstde pek sancım çıkmadı zaten hissetmedim de sancı yürüyünce hissediyordum, biraz koridorlarda yürüdüm açılsın diye tabi bunlar kısa sürede oldu, neyse ebe alttan muayene ediyor ama kurcalıyor resmen o kurcaladıkça kasıklarım kopuyor gibi ağrımaya başladı, epidural istediğimi söyledim, aneztezi uzmanının gelmesi, katetrarın takılması falan süre geçti sancıları hissetmeye başladım, bu arada damar yolu açıldı serumlar takıldı, sürekli tansiyon ölçülüyor, kalp atışlarım, ebe baktıkça sancım artıyor, test dozu aneztezi verdiler, biraz çektim sancı, belime balyozlo vuruluyor gibiydi, neyse ilacı verince rahatladım, sancılar hafifledi tabi, ayağımı oynatabiliyorum ama ebe arada kontrol ediyor açıklığa bakıyor, oksijen taktılar tek rahatsız eden o oldu çünkü bunalttı beni, ağzım burnum açık olsa daha rahat nefes alırdım, ıkın mıkın derken karnıma bir bastırdılar ki hırladım resmen çocuk çıkıverdi bi an da morcivert bir renk doğdu, sanırım içeride sıkıldı biraz ondan karnıma bastırdılar, bu arada vajinada içten yırtıklar ve kanamam oldu, onlar acı vermezmiş iç kısımlar, dıştan 4 dikiş var, gözünüzü korkutmayım ama doğumda birşey yoktu da bu dikişlerden 3 gündür oturamıyorum malesef

böylece 8.30 de azcık başlayan sancılarda, 00.30 da oğlum doğdu, bu hıza eşim babam ve kardeşlerim şaşırdı, eşim aşağa kantine inmiş sabaha karşı doğar diye, babamlar eve gitmişler düşünün , bi annem bebeğin sesini duymuş :) süper hızlı oldu ama işte sonrası zor biraz ilk gün ememedi, sakın paniğe kapılmayın, ikinci gün gayet becerdi, üçüncü günün sonunda sütüm geldi, sakın korkmayın süt yok diye, boş boş da emsin ben hiç panik yapmadım, şu an akıyor gögüslerim afrodit gibi oldu ben kendm süt içince ilk gün gazdan yırtındı çocuk ağla ağla, sonra humananın kimyonlu rezene çayını aldım içiyorum çok şükür çok rahat çıkarıyor tavsiye ederim

bu arada pek minnagız 2900 gr 49 cm, biblo gibi ağız burun minicik, gören kız olacakmış diyor ugsde en son 3200dü azcık sevinmiştik gününe 3 gün kala doğmasına rağmen 3 kiloyu bulamadık yani, yarın doktora gidicez hem ben hem bebeğim dikişlerim fena ne zaman geçer bilemiyorum, sarılık pek yok gibi doktor ne der bilemiyorum tabi, işte böylee kızlar sonunda doğurdum hala şaşkınım nedense :) bugun 3 gün doldu, emzirmeyi 3 kişi yapıyoruz ilk günler böyle oluyormuş :)

haa bu arada sanırım epiduralden sonra suni sancı vermiş olabilirler çünkü doğumum hızlı oldu bir de serumda bi tane iğne gördüm oksitozin yani suni olabilir o

Son düzenleme:
ee spinal ağrılı mı olacak yani :26:

spinal yarım bayılma demek.yani belden aşağı.epidural ağrısız olduğu için kesik sancısı felan hissetmiosun.epiduralsiz olursa acın oluyor.yani enazında benim oldu.epidural ve epiduralsiz her ikisinide tecrübe etmiş bulunmaktayım.epidurali normal doğuma bile değişmem:) ama fiyat farkı alınıyor ama değer diyorum

kısmetse bu salı spinal ile doğum yapacağım daha önce 2 tane genel anestezi yoluyla sezercik oldum dr belki bu son olur görmek istersin tavsiye ederim dedi,zaten biraz araştırmıştım ;he iyi öyleyse dedim.de iyi mi ettim bilmiyorum ki ben acıya mecazi yollarda dayanıklı ama fiili yollarda katlanamayan biri olarak bakalım neassıl olacak bu işler
birinde katater uyguluyorlar diğerinde uygulamıyorlar arada çok bi fark yok aslında
Amannnn Allahım sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

Coynes canim gözün Aydın olsun, bebisine kavusmussun saga sağlım umarım benim de tıpkı senin gibi hizlica sonuçlanan bir dogum hikayem olur. Bebeğini Kokla bizim icin, Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah.
Sevgiler

Kizlar takvimim yarın bitiyor bebeğin kilosu en son 3,650 idi
Benim henüz ne bir sancım ne açılmam var
Normal dogurabilmeyi cok istiyorum
Fakat heryerim alerjik döküntü de oldu ondan da korkuyorum.

Bugün doktora gidicez dua edin güzel seyler olsun lütfen
Belki yatış verir:/

Sizce önce rahim icine yerleştirilen su ilaçla açılma mı iyi yoksa suni sanciyla dogumu başlatmak mı.

Gaz bendede çok var yaa, ağrının ne ağrısı olduğunu anlayamıyorumda ben, gerçi hala doğurmadığıma göre gaz sancısı heralde :))

gaz yapan ya da yapmayan şeyler yesemde gaz yapar hale geldi bende anlamadım ki aniden otururken baskı oluyor lavaboya korkarak gidiyorum sonuç gaz sancısı bu da yeni türedi :)

Kızlar ,,,, gece 4 de. Kanlı akıntı gelmeye başladı..nisanmidir nedir??? Hafif ağrılarım var..

Kanlıysa hemen doktorunu ara

canım doktoru ara muhtemelen sancıların sıklaştığı zaman gelmeni isteyecektir ama demek ki start vermiş doğum artık son hazırlıklarını tamamla, belki bugün, belki 1-2 gün içinde belkide 1 haftaya kadar Allah bilir....

kızlar ne değişik duygular içindeyim bir bilseniz hala inanamıyorum hamileliğin sonlarına yaklaştığımıza bir yandan onu içimde korumak hoşuma gidiyordu daha kolaydı şimdi doğunca daha çok dikkat ve korumak gerekecek, bir yandan uykusuz geceler sağa sola dönememeler eve tıkılıp kalmalar istediğini yapamamalar bunalttı.... kayınvalidem kendini çok rahatlamış hissedeceksin diyor..... Allahım sen büyüksün....

Son düzenleme:
kızlar bugün büyük gün. lütfen dua edin.bnen gidiyıorum çok heyecanlıyım. 12:30da kuşuma kavuşcaz inşallah. allah herkesin yardımcısı olsun.allah isteyen,tedavi gören herkese kolaylıklar sabırlar bebekler verir inşallah...

Allah hayırlıslıyla ikinizi de sağlıkla kurtarsın heyecan korku yapma metin ol dua et içinden bol bol

Günaydın herkese kızlar doğıma gideceklere allah yardım etsin tarçın cnm bugün benim kontrolüm var ben inceden süren kasık sancım var bi kaç gündür bekliyoruz hayırşısıyla bizde kavuşacağız bebelerimize

Kızlar doktordan geldim şimdi yarın takvimimiz son normalde ama benim meleğimin daha hiç gelesi yok :)) sancılar 30un üstüne çıkmıyo kalp atışı normal çok şükür 2 gün sonra tekrar gidicem bebek iyi olursa haftaya kadar bekleriz dedi doktor ve muhtemelen bebek iri olduğu için gelmiyo diyo, çıkamayacağı yere girmez bebek diye bir teorisi var benim doktorun. Kızım yay burcu olacak sanırım ))

aranzda spinal sezeryan ile doğum yapan var mı ?? doğum yapalı 5 gün oluyo oturup kalkarken sıkıntı çekiyorum biraz sızı ve baskı oluyo kesi yerinde.yürürkende ilk kalktğmda belimi tam doğrultamıyorm.bana bunlar çok normal gelio çünkü daha 5 gün oluyo.ama çevremdekiler artık rahat rahat yataktan kalkabiliyo olmam gerektiği söylüyo.acaba bi problem mi var

Kızlar ,,,, gece 4 de. Kanlı akıntı gelmeye başladı..nisanmidir nedir??? Hafif ağrılarım var..

canım ne yaptın merak ettım nasılsın ?

kaç kişi kaldık??????? birileri ses versinnnnnnnnn :)

tabıkı ben varım tarcın :)

ya bu cevredekıelrı anlamıorum zaten herşeyı cok ıyı bılıolar dr lardan daha ıyı bılıolar zaten sınırlıyım şmdı senın cevrendekılere patlıcm wallaa cnm her bunye bır olmaz hemkı sezeryan bu normal dogum deılkı sezeryanda egılıp kalkman vs... tabıkı bıraz gec olur herkes aynı olmazkı kımısı 5 gunde ıyıleşr kımısı 10 gunde takılma boşwer dr una sor sadece bencee benımde karnım ufakmış acaba bebek cokmu kucukmuş ole deyıp bnmde psıkolojımı bozdular hepp wallaa acaip gerıldım bu hamılelıkte....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…