2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370
oğlun çok tatlı emaya maşallah, benim oğlumda böyle tombik suratlı , yanakları dolgun çıkıyor bakalım nasıl çıkacaklar merak ediyorum

selam arkadaşlar 5 kasımda doguran dogurana demekki hepinize hayırlı dogumlar salı günü bizde kontroldeydik kuzucum baş aşagı dönmüş şükürler olsun nstde sancım çıkmadı ama alttan muayenede 2 cm açıklıgım çıktı veeeeeeee doktorum dogumun her an olabilir hazırda bekle dedi 10 gün sonra geldiğinde o zamana kadar olmazsa suni sancıyla dogumu yapabiliriz dedi eşimle bir süre bakıştık oglum 41. haftada 1 cm açıklıkla oldugu için şaşıp kaldık bakalım benim bıdık ne zaman gelicek allahım cümlemize sag saglim bebişlerimizi kucagımıza almayı nasip etsin bu arada hala kızımın adı belli değil ne olucak bilemiyoruz elif su ve asel arasında kaldık öf...

Selam sevgili kasım anneleri...
Ben de dün çatı muayenesini oldum. Allahtan korktuğum gibi olmadı. Topicte okudukça korkudan muayeneye acayip gergin girmiştim, ama nerdeyse hiç acımadı. Doktor muayeneden önce "Anneniz normal mi sezaryen mi doğurmuş sizi" dedi. Çatı darlığından sezaryen olarak dedim. "Genetik olur çoğunlukla çatı darlığı" dedi, muayene etti ve benim de çatılar normal doğuma çok da uygun değilmiş.
Doğum esnasında tam bebek kafasını çıkaracakken, kemiklerin darlığından dolayı sıkışma olup doğumu zorluyor bebekte zedelenme oluşabiliyormuş ama olmaya da bilirmiş. Ancak yine de denemek istersen sana kalmış dedi. Kafam karıştı. Olursa oluyordur olmuyorsa olmuyordur ama değil mi? Seçimi bana bırakınca ne diyeceğimi bilemedim. Yani normal doğumu deneyip sancıları çekip son anda hadi olmuyor deyip sezaryene geçilebilirmiş. Boşuna sancıyı çektiğimle kalırmışım ama duruma göre normal de doğabilirmiş. Ne yapacağım bilemedim kızlar?? :44:

bende daha 2 gün önce çatı muayenesi oldum öndeki kemik biraz dar ama arkası fena değil sıyırıp alırız sen vitaminlerini kullanma çok kilo almasın dedi bebek benimde kafam fena karıştı son anda tutup da bebek çıkmıyor sıkıştı kaldı hani seni sezeryana alalım demelerinden korkuyorum açıkçası ilk doğum olunca niye bizi yeterince aydınlatmıyor bu doktorlar yada bizmi çok abartıyoruz canımız çok yanıcak diye bilemedim vallaha ya

sanada hayırlı doğumlar canım, asel çok güzel bir isimmiş.

Evet yani bilemiyorum ki. Ama doktor bana bu durumda sezaryeni tavsiye etti. Neticede her iki doğum şeklinin sıkıntılarını birden yaşamak durumunda kalabilirsin dedi. Ama yine de seçim benimmiş. Ben bir de illa ki normal doğurucam diye bebişte bir hasar oluşmasından korkuyorum. Allah korusun en kötüsü o..

selam kızlar herkes 5 kasımda toplanmış maşallah :) bizimki de kendi gelmezse ki gelecek gibi durmuyor 6 kasımda sezaryen ile alıncak kendi tercihimiz bu.. nedense normal olsun die die bencillik yapıp pişmanlık duygusu yaşamaktan korkuyorum:18::18: 6 kasımda sezaryen olacak başkaları var mı

oğlun çok tatlı emaya maşallah, benim oğlumda böyle tombik suratlı , yanakları dolgun çıkıyor bakalım nasıl çıkacaklar merak ediyorum

Ay canım benim bebeklerin hepsi pek tatlı görünüyo maşallahGüzelim walla ultrasonda böyle çıkyolar tonti tonti yanaklar ama doktorda bana çiroz dediği için ben artık tombik bi bebek beklemiyorum pek
Ama nasıl olcak kime benziycek die de meraktan çatlıycam artık

dün gece öyle kötüydüm kii karnım taş gibi oldu bir yanda toplandı şişti daha sonra bir o yana toplandı bir bu yana derken arada alt bölgeme baskı oluştu adım atamıyorum yürüyemiyorum uzanamıyorum napacağımı şaşırdım annemleri kocişi telaşlandırmakta istemiyorum ama tabi anladılar yüzümden..şimdi çok şükür daha iyiyim ama korkuyorum yine olmasından..:26:
daha 10 günümüz var bir geçseydi şu günler..uyku yok hareketler kısıtlı off napalım herşey bebeklerimiz için

son günler gittikçe hareketlerimiz kısıtlanıyor ah ah annemlerden uzak kimse yok benim için ahlanıp,vahlanacak bende gece boyunca aynıydım ama kimseye bişey söyleyemiyorsun ki...

merhabalar herkese.benimde ara ara adet sancısı gibi sancım oluyor.bunlar sanırım ön sancılar oğlumdada olurdu.hayırlısıyla kızımada kavuşmayı dört gözle bekliyorum.cumartesi kontrolumuz var bizim kızımı uzun zaman sonra görecem inş.

Son düzenleme:
Kizlar bende yeni dr geldim, sbh 9dan beri hastanedeyim. Yarin içindi aslinda randevum ama aksm tnsiyonum 13 çikinc dr bugün çağirdi. Bebegimde biraz kireçlenme olduğunu söyledi tansiyona dikkat etmen lazim dedi. Nst çekildi çati muaynemi yapti çatin iyi az açilmanda vr dedi pazartesi tekrar çağirdi hazirlikli gel dedi bugun sezeryana alacakti ama açilman var yazik olmasin bekleyelim bi 4 gun daha dedi. Pazartesi ya doğuma alirim yada bi sorun yoksa doğum zamanini veririm dedi. çok heycanliyim kimsemde yok hemen annemi aradim pazar günü bin otobüse gel diye. Allahim hakkimizda hayirlisi neyse onu nasip etsin inşallah....
Bu arada beni tekmelere boğan kızım dr yanında uyuyan prenses heeep uyanik kizim...

Hayirlisi olsun ama inş pzartesi doğuma almaz daha evim temizlenmedi eksiklerimiz var süpriz oldu biraz bize. Bana 1hafta daha verse dr süper olacak

burcunun gözü aydın benim sıpa memişimi yara yaptı dr dediki 10 ar dk emzirsen yeter yüzde 80 i on dk çıkar sonra gögüslerini yara yapar oynar dedi. Ben 20 şer dk veriyorum ama yine doymuyo dr aptamil ver ama önce hep emzir dedi bende öyle yapıyorum ağzı aranıyor ve ağlıyorsa çocuklara işkence yapmayın bir iki ay sonra sütler yerine geliyormuş ona göre ilk hafta kilo kaybındankorkmayın bebeğinizin benimki üç günde 100gr verdi 7. Günde de verdiği kiloları aldığını gördük

Size kısaca doğumumdan, tecrübelerimden bahsetmek istiyorum. Dün akşam evimize geldik, iyiyiz kızımızla, sadece biraz acemilik var ve sütün yeterli gelmediği için biraz endişe. Ama bu ilk günleri atlatırsak, güzel olacak inşallah.

Benim kızım aceleci davrandı ve 36+1 haftalık olarak, 29 Ekim'de 2810 kg, 49 cm olarak dünyaya geldi. Kızımın kontrolü vardı pazartesi, doktor geçen sefer suyu az gibi demişti ama son kontrolde, suyunda iyi dedi. Kilosu da ölçümlere göre 2760 kg çıktı. Ben normal doğum istiyordum, o yüzden çooook uzun zamandır kızımın dönmesini bekliyordum. Doktora da sordum daha ne kadar bekleyeceğiz, döner mi diye, Doktorum da zor ama dönen oluyor mu gördün mü desen, gördüm dedi, haftaya randevu verdi. 2 haftaya dönmezse, sezeryanı 39. hafta için konuşuruz dedi. Veee aynı günün akşamı evde yemeğimi yemiş, televizyonun karşısına geçmiş, kuruyemiş yerken, bir anda suyum boşaldı ama öle böyle değil, çocuk ters olduğu için yolu kapayan , sızıntıyı kısan bir durum yoktu. O yüzden çok korktum kızlar, kızım susuz kaldı, sıkıntıya düştü diye. 10-15 dk içinde hastanedeydik, doktorumu da aramıştım, suyum geldi diye, hastaneye haber vereceğini söyledi. Bizim ardımızdan da çok kısa bir süre sonrada hastaneye gelmişti. Doktorum gelene kadar, başka bir doktor açılmama baktı 1-2 cm dedi, ben makat geliş deyince, herkes sezeryan olacağımı biliyordu. Karnım toktu, o yüzden mecbur epidural olamam gerekiyordu. Genel anestezi olsam, kusup, kendimi boğma riskim varmış.

Bacaklarım zangır zangır titriyordu, nst'ye bağladılar. Kızımın kalp atışlarında bir sorun yoktu, aslında benim bu kadar telaş yapmama gerek yoktu belki sonradan anladım, Dedim kendi kendime bu kadar forum takip et, bu kadar yazı oku ama atla bunu. Suyum geldikten sonra bile bebeğin sıkıntıya düşmesi bu kadar kolay değil ama ben kafada kurdum, kızım ters bütün su boşaldı diye.

Neyse rüya gibiydi, zaman hem uzundu hem kısa. O günkü heyecanımı hiç unutamayacağım, şükürler olsun diyerek kızımı doğar doğmaz gördüm. Sağlıklıydı önemli olanda oydu.
Plansızdık, bazı şeylerde hazırlıksızdık. Kayınvalidem yurtdışındaydı ayın 4'ünde gelecek ve bana hazırlıklarda yardım edecekti, Maxi Cosi'sini getirecekti. Kızımın beşiğini bile 1 gün önce getirtmiştik, en azından o hazırdı :)

Hazırlıkları erken yapmakta fayda var arkadaşlar, gördüğünüz gibi her an herşey olabilir.

Sizlere planlı, kolay doğumlar diliyorum.
Sevgiler

Merhabalar..benimde doğum tarihim 20 kasım gözüküyorr.umarım o kadar sürmez nefes alamıyorum artık çocuk ters nasıl olsa sezeryan oluck die özel hastaneye gidip doğum yapsam mı die düşünüyorm.sonrada vicdan yapıyorum çocuğun vakti gelmeden aldırıcam die üfff 37.haftadan snra dönen bebekler var mı acaba ??

Esraaaaaaaaaaa kızçene kavuşmuşsunn canım çok sevindim Allah analı babalı büyütsünnnnnnn

Burcuuuuuuuuuuu sende kızçene kavuşmuşsun canım yaşı uzunnnn olsunnnn inş.

ya bnm dr um catı muayenesı yapmadan herşey normal dedı snde ıstıyorsan dogum normal olur dedı szce bu durum normalmı pekiii :))

walla dogum ssancın tutarsa şayet dogum anında bıle donen oluyormuşş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…