Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Size kısaca doğumumdan, tecrübelerimden bahsetmek istiyorum. Dün akşam evimize geldik, iyiyiz kızımızla, sadece biraz acemilik var ve sütün yeterli gelmediği için biraz endişe. Ama bu ilk günleri atlatırsak, güzel olacak inşallah.
Benim kızım aceleci davrandı ve 36+1 haftalık olarak, 29 Ekim'de 2810 kg, 49 cm olarak dünyaya geldi. Kızımın kontrolü vardı pazartesi, doktor geçen sefer suyu az gibi demişti ama son kontrolde, suyunda iyi dedi. Kilosu da ölçümlere göre 2760 kg çıktı. Ben normal doğum istiyordum, o yüzden çooook uzun zamandır kızımın dönmesini bekliyordum. Doktora da sordum daha ne kadar bekleyeceğiz, döner mi diye, Doktorum da zor ama dönen oluyor mu gördün mü desen, gördüm dedi, haftaya randevu verdi. 2 haftaya dönmezse, sezeryanı 39. hafta için konuşuruz dedi. Veee aynı günün akşamı evde yemeğimi yemiş, televizyonun karşısına geçmiş, kuruyemiş yerken, bir anda suyum boşaldı ama öle böyle değil, çocuk ters olduğu için yolu kapayan , sızıntıyı kısan bir durum yoktu. O yüzden çok korktum kızlar, kızım susuz kaldı, sıkıntıya düştü diye. 10-15 dk içinde hastanedeydik, doktorumu da aramıştım, suyum geldi diye, hastaneye haber vereceğini söyledi. Bizim ardımızdan da çok kısa bir süre sonrada hastaneye gelmişti. Doktorum gelene kadar, başka bir doktor açılmama baktı 1-2 cm dedi, ben makat geliş deyince, herkes sezeryan olacağımı biliyordu. Karnım toktu, o yüzden mecbur epidural olamam gerekiyordu. Genel anestezi olsam, kusup, kendimi boğma riskim varmış.
Bacaklarım zangır zangır titriyordu, nst'ye bağladılar. Kızımın kalp atışlarında bir sorun yoktu, aslında benim bu kadar telaş yapmama gerek yoktu belki sonradan anladım, Dedim kendi kendime bu kadar forum takip et, bu kadar yazı oku ama atla bunu. Suyum geldikten sonra bile bebeğin sıkıntıya düşmesi bu kadar kolay değil ama ben kafada kurdum, kızım ters bütün su boşaldı diye.
Neyse rüya gibiydi, zaman hem uzundu hem kısa. O günkü heyecanımı hiç unutamayacağım, şükürler olsun diyerek kızımı doğar doğmaz gördüm. Sağlıklıydı önemli olanda oydu.
Plansızdık, bazı şeylerde hazırlıksızdık. Kayınvalidem yurtdışındaydı ayın 4'ünde gelecek ve bana hazırlıklarda yardım edecekti, Maxi Cosi'sini getirecekti. Kızımın beşiğini bile 1 gün önce getirtmiştik, en azından o hazırdı :)
Hazırlıkları erken yapmakta fayda var arkadaşlar, gördüğünüz gibi her an herşey olabilir.
Sizlere planlı, kolay doğumlar diliyorum.
Sevgiler
teyzeleri bizde bugün dr amcaıza gittik .oluşum 3200 gr olmuş herşey normalmiş.sezeryan olacagız ama dr amcamız bekleyelim bi sorun çıkmazsa 17 kasıma kadar dedi. en erken 12si gibi tabi o zamana kadar oluşum gelmezse alırız dedi.inşallah en hayırlı en doğru zamanda gelir oluşum.herkese güzel hayırlı doğumlar,bebişi olan annelerede güzel güzel bebeklerinin tadını çıkarmayı diliyorum:)
bendeAy canım benim bebeklerin hepsi pek tatlı görünüyo maşallahGüzelim walla ultrasonda böyle çıkyolar tonti tonti yanaklar ama doktorda bana çiroz dediği için ben artık tombik bi bebek beklemiyorum pek
Ama nasıl olcak kime benziycek die de meraktan çatlıycam artık
sendemi katıldın kervana canım hadi bakalım topikte çoğu kişi 5 kasım , Allah hepimizin yardımcısı olsun.benimki de 5 kasımmmmmmmm
bence çatı muayanesi yapması gerekiyor canım çatısı dar olup ta kesinlikle normal doğum yapamaz denilen kişiler var , sen söyleseydinkeşke doktorunaya bnm dr um catı muayenesı yapmadan herşey normal dedı snde ıstıyorsan dogum normal olur dedı szce bu durum normalmı pekiii :))
bende
sendemi katıldın kervana canım hadi bakalım topikte çoğu kişi 5 kasım , Allah hepimizin yardımcısı olsun.
bence çatı muayanesi yapması gerekiyor canım çatısı dar olup ta kesinlikle normal doğum yapamaz denilen kişiler var , sen söyleseydinkeşke doktoruna
ooo maaşallah ogluşuna bayagı ıyımış kg sı bnm kız mıymıntı bı 3 kg olamadı bu hafta 2650 lıydı haftaya ne kdar olacak bakalım ? artık haftalk gelıosun dedı dr umuz bakalım hyrlısı artıkk
canım kızlar narin kibar zarif olur o yüzden öyledir.bizim ki biraz göbüşlüde ondan.ama kızın doğumda itibaren zarif olacak bence:)
Selam sevgili kasım anneleri...
Ben de dün çatı muayenesini oldum. Allahtan korktuğum gibi olmadı. Topicte okudukça korkudan muayeneye acayip gergin girmiştim, ama nerdeyse hiç acımadı. Doktor muayeneden önce "Anneniz normal mi sezaryen mi doğurmuş sizi" dedi. Çatı darlığından sezaryen olarak dedim. "Genetik olur çoğunlukla çatı darlığı" dedi, muayene etti ve benim de çatılar normal doğuma çok da uygun değilmiş.
Doğum esnasında tam bebek kafasını çıkaracakken, kemiklerin darlığından dolayı sıkışma olup doğumu zorluyor bebekte zedelenme oluşabiliyormuş ama olmaya da bilirmiş. Ancak yine de denemek istersen sana kalmış dedi. Kafam karıştı. Olursa oluyordur olmuyorsa olmuyordur ama değil mi? Seçimi bana bırakınca ne diyeceğimi bilemedim. Yani normal doğumu deneyip sancıları çekip son anda hadi olmuyor deyip sezaryene geçilebilirmiş. Boşuna sancıyı çektiğimle kalırmışım ama duruma göre normal de doğabilirmiş. Ne yapacağım bilemedim kızlar?? :44:
ya bnm dr um catı muayenesı yapmadan herşey normal dedı snde ıstıyorsan dogum normal olur dedı szce bu durum normalmı pekiii :))
gözünüz aydın bebeğine ve sana allah sağlık versin...ben de pazartesi günü doktora gidicem.ilk kez nst ye bağlayacak dr.çatı muayenesini 38. haftamda yaptırmayı düşünüyorum.
kafama takılan bir şey oldu suyun çok ani ve fazlasıyla boşalmış.böyle bir durum olursa hastaneye hemen gitmeliyiz onu biliyorum da.ben hastaneye uzakta oturuyorum.en erken yarım saatte trafik olursa 1 saatte gidebilirim.bebek ne kadar dayanabilir bu duruma acaba?
kızlar ya benım cok aşırı uykum gelıyo hep uyuyorum uyanıorum o haldeyım evde yani sızede oluyo mu
kızlar ya benım cok aşırı uykum gelıyo hep uyuyorum uyanıorum o haldeyım evde yani sızede oluyo mu
1 saat oldu geleli çok kalabalıktı yinee,,bıde doğuma girdi doktor iice uzadı bekledikk çokkk..
oğluşum 3.100 gr olmuşş... yanakları tombişş tombişşş nasıl sevesimm geldii yaa sabırsızlanıyorum gittikce:) doğum hakkında konuştuk sezeryan olabilirr sevindim sankı:) 10 gun sonra yıne gidicem buyuk ihtimal çatı muanesi olcak dar sa sezeryan gunu alıncak,,yada yada son ana kadar beklenip duruma göre bakılcak boşuna sancı çektirmem uzarsa alırım sezeryana dedi rahatladım, ilki zor olmuştu çünkü anlattım,bide kızım 2.500 kılo doğmuştu,şimdi bu kılolu bıde..artık 10 gun sonra bellı olcak sanırım doğumun nasıl olacağı..hayırlısı olsun artık.
1 saat oldu geleli çok kalabalıktı yinee,,bıde doğuma girdi doktor iice uzadı bekledikk çokkk..
oğluşum 3.100 gr olmuşş... yanakları tombişş tombişşş nasıl sevesimm geldii yaa sabırsızlanıyorum gittikce:) doğum hakkında konuştuk sezeryan olabilirr sevindim sankı:) 10 gun sonra yıne gidicem buyuk ihtimal çatı muanesi olcak dar sa sezeryan gunu alıncak,,yada yada son ana kadar beklenip duruma göre bakılcak boşuna sancı çektirmem uzarsa alırım sezeryana dedi rahatladım, ilki zor olmuştu çünkü anlattım,bide kızım 2.500 kılo doğmuştu,şimdi bu kılolu bıde..artık 10 gun sonra bellı olcak sanırım doğumun nasıl olacağı..hayırlısı olsun artık.
kızlarr benim sancılarım başladı. normal doğum olcak bi aksilik çıkmazsa. doğum yapmış anneler lütfen bna bişeyler yazın içiimi rahatlatın.. .çok ihtycım var lütfen
canım benim doğum 6 kasımda son . doktorum öle dedi. adet sancısı gbi belim ağrıyo ama ara ara giriyo . başka bişey yok. daha yeni başladı bu sancıda yani çok hafif dayanılır bişey henüz. ama ben bu gece heyecandan uyuyamam. hafifte sırtım ağrıyo.ayy cnm sakın ol ben bılmıorum bende ılk dogum olacak ama kac haftalksın dr umun soledklerını solım sana suyun ve kanaman yok ıse sancını evde cek bıraz hemen hastaneye gıtme derım şuan ne drumdasn tekmısın evde...
maaşallaah oğluşuna cnm sana bişi solımmı ıkıncı dogumun buyuk ıhtımal kolay olur cunku kımden duyduysam ılk dogumlar zor oluyormuş genelde ıkıncıde zorlanmadım dıor herkes bence amelyıat olmanı gerektrmezse olma derım ben ılk dogumum olmasına ve asırı korkmama ragmen bır aksılk olmazsa normal ıstıorum bakalım hyrlısı artık hakkımızdaa....buarad bnm kızımda hala 2650 teyzesi dogucak kg aldıramıorum cocuga ne yesem boş :)) kızın dogduktan snra toparladımı kndını kac haftalk dogmuştu..