- 1 Şubat 2011
- 5.043
- 3.765
-
- Konu Sahibi TwoPrincess
- #35.521
ilk günaydın canım.
seni yakalamışken bişey sorcam. sen normal doğum yapmıştın. doğumdan önce ne gibi şeyler yaşadım. belirti olarak. ben sıyırdım doğuramadım diye. her belirtiye acaba doğurcam mı diye bakıyorum.
canim dogum yapacagim gece alt tarafima adet sancisi gibi sancilar giriyodu bacak aram ve popo kemigimde agrimaya baslamisti gece birden suyum geldi benim sancim yoktu. bu arada dogumdan bir gun once beni cok etkileyen bir olay yasadim buyuk ihtimal bu yuzden dogdu. esim o gun beni doktor kontrolum vardi goturecekti ana isim yogun annenle gt dedi neyse kontrolumu oldum doktorum normal suan hafif sancilarin var dedi, esim aradi ben su hastanedeyim kontrole geldim sizde gelin burdan geceriz eve dedi bir gittimki kalp krizi tarzinda bisey yasamis ekg aletleri falan bagliydi sabahtan beri yatis yapmis hastanede ben onu oylegorunce bayag etkilendim agladim falan eve geldik gecesine dogurdum
Ben de etlik zübeyde hanımda yaptırdım, kadın doğum hastanesi olduğundan herhalde başak hanımın yazdığı her testi yapıyorlardır diye ama zübeyde hanımdaki doktor "burada yazan bazı testler bizde yok" dedi.Yani orada ücretsiz yaptırdım ama bazı testler olmayacak, eğer illaki gerekir derse sadece o kısmını yaptıracağım akayda. Açıkçası 200 lira epey yüksek bir fark, eşim yaptır buraya, uğraşma dedi ama içim acıdı yanibildiğin idrar testi kan testi, park yatak alırım o paraya Bir de sgk farkı yani daha bu.Demek güvencesiz gitsek 1000 lira isteyecek bir teste. Gerçi Akay A SINIFI HASTANE olarak geçiyor sanırım, fark o yüzden fazla olabilir.
Telefon konusuna çok takılmadım ben de, henüz erken olduğu için gerek duymadım.Bu arada fatih üni'de ultrasona göre şu an 7 haftalık olmalıyken akayın ultrasonuna göre 9 haftalık2 hafta kazandırdı bana akay
canim dogum yapacagim gece alt tarafima adet sancisi gibi sancilar giriyodu bacak aram ve popo kemigimde agrimaya baslamisti gece birden suyum geldi benim sancim yoktu. bu arada dogumdan bir gun once beni cok etkileyen bir olay yasadim buyuk ihtimal bu yuzden dogdu. esim o gun beni doktor kontrolum vardi goturecekti ana isim yogun annenle gt dedi neyse kontrolumu oldum doktorum normal suan hafif sancilarin var dedi, esim aradi ben su hastanedeyim kontrole geldim sizde gelin burdan geceriz eve dedi bir gittimki kalp krizi tarzinda bisey yasamis ekg aletleri falan bagliydi sabahtan beri yatis yapmis hastanede ben onu oylegorunce bayag etkilendim agladim falan eve geldik gecesine dogurdum
daha hamileliğinin başındasın. bikaç kontrolde şekillenir zaten. dediğim gibi benim ilk zamanlar biraz kafam karıştı ama hem yeni bir doktor aramak zoruma gitti hem de hastane ve doktora alışınca değiştirmek istemedim.
bu arada ultrasonda ileri çıkabiliyor ama son adet tarihine bakıyolar hep. benim de hep ölçümlerim. 1-2 hafta ileriydi. şimdi günümü doldurmak üzereyim hala doğuramadım:)
rutin kontrole gitmiştim dünkardelencım sıkayetın neydıkı hastanneye gıttın rutın kontrolmu yoksa sancın falanmı vardı
bebeğin kalp atışlarını da alıyolar ve bizim atışlar tek düzey çıktı nedense,bir yukarı,bir aşağı olmalıymış,mesela bazen 140 ken,150 lere,125 lere falan,aşağı yukarı oynamalıymış ama bizimki 140,137,135 bu arada döndü dolaştı,reaktif değil deyip deyip tekrardan çektirdilercanım geçmiş olsun. bebiş seni iyi korkutmuş.nst kötü dedikleri ne ki acaba bebeğin hareketleri de iimiş diyorsun
ben onda bizim kasılmamızla bebeğin hareketleri gözüküyor diye biliyordum
maşallah bebişe,rabbim sağlıklı hayırlı bi ömür nasib etsinkızlar slm
siz anca sabah okursunuz ama ben anca fırsat buldum
yazıp çıkayım oğluşum uyanmadan...
bdt günü sancılandım hastahaneye gittik
nomal doğum isterken sancıların bi çoğunu çektim
veee oğluşum kakasını yaptı
acil sezeryana alındık
3 haziran 21.22 de
3.340 gr 53 cm özgür bebek hayatıma girdi
kokusu bi ömre bedel
en kısa zamanda sağlıkla hepiniz bu duyguyu tadın kızlar
sezeryan olduğu için sütüm gelmedi
3.gün geldi bu seferde çok geldi
süt ateşi olduk gögüsler doldu taştı
gögüs ucum benim hiç yok
bebiş çok zor alabiliyor
lansinoh rağmen berbat çatladı yara oldu
bepantene bailadım ama hiç bişey ii geşmiyoo
bugün acillik oldum enfeksiyon yapmış
sürekli sağıyorum makinayla bebiş emiyor amaaa dayanılcak gb değil
inş bunu yaşamazsınız
gögüs ucu olmayan arkadaşlar mutlaka gögüs ucu çıkasıcı alın
ve hastahaneye götürün
neyse kızlar daha sonra tekrar uğrarım
msj attınız çok mutlu oldum
çokkk sağ olun
benimde aklım hep sizde
inşallah şu saate sağlıklı bi şekilde yapmışındır doğumunukizlar gece 2den beri hastanedeyim sancim vardi acilma olmus yatisim yapildi doktorum gelince sezeryan olucam hayirlisiyla cepten giriyorum dua edin kizim kucuksaglikli olsun musait oldugum zaman tekrar yazarim saglicakla kalin
tuanacim gozun aydin kavusmussun yavruna Allah uzun saglikli hayirli omurler versin.
kizlar gunaydin gogus ucu yarasi ilk gunler bende yasadim buna ragmen bebisim sarilik olmasin diye surekli emzirdim ayni zamanda ben gunde 1 kasik sekerli suda verdim bebegime sarilik falan olmadi cok sukur. gogus ucu yaralarina lansinoh fayda etmiyor ben suanda kullaniyorum emzirmeden once rahatlatiyo biraz ama asil ilac garmastan pomad 1 gunde gecirdi benim yaralarimi ama emzirmeden once yikamak gerekiyo bence yaniniza bu merhemden alin cok faydasini gorursunuz. bir yontem daha var ama onu burda soylemeyeyim beni kinayabilirsiniz buda cokcok etkili kocakari isi bende inanmazdim dayanilmayacak aci cektigim icin bir deneyeyim dedim ki denedigim andaki rahatligi hissettim ve bu sekilde gecti
Peki sen tüm testleri tahlilleri akayda mı yaptırdın, dışarıda mı ? Dışarıdaysa nerede? Doktorun bakışı ne bu testleri dışarda yaptırma durumuna ?
ayy okurken ilgisiz bir eş die bitecek die beklerken ben bile şok oldum. geçmiş olsun. tüm ailecek sağlık sıhhatiniz eksik olmasın. zor şey sağlık sıkıntısı
tekrardan günaydın güzel anneler,
kahvaltımızı yaptık kocişi yolladık geldik tekrar.
birşey soracam, bebek odalarını ne kadar süre havalandırdınız? boya değil mobilya şu kaplama bişilerinden. çok kokmuyor yani. fikir verirseniz sevinirim :)
yok canim aksine esim cok ilgilidir her kontrole birlikte gittik 9 ay boyunca ilk defa son kontrolumde yanimda yoktu boyle bisey yasamis banada haber vermemis etkilenmeyeyim doktorda nstye baglaninca kotu sonuc cikmasin diye sabahtan aksama kadar tek basina hastanede yatis yapmis birsuru tetkik testler falan neyseki aksamina taburcu ettiler o gece dogurdum iste buyuk ihtimal uzuntuden tabi vakti saatide yazilmis bu vesile oldu, buarada esim daha 27 yasinda ve babasida erken yasta kalpten vefat ettigi icin tum gece kafamda hep kurdum cok kotu oldum
canım benimki bir ay falan havalandı.
canım benimki bir ay falan havalandı.
İlk_ canım çok geçmiş olsun umarm şimdi bir sorun yoktur eşinle ilgili..
havalar nasılsa sıcak dıye 2 hafta boş olarak havalandı
sonra dolapları sıldık gıysılerını yıkadık yerlestırdık ama hala kapakları acık camlarda her sabah acıp gecelerı kapatıyorum
koku falan kalmadı sayılır
ben bitek o ilk yaptırılan ayrıntılı testleri 19 mayısta yaptırdım. ozaman da akaya hiç gitmemiştim zaten. hamileliğimi yeni öğrenmiştim ve doktor ve hastane araştırma fırsatım olmadı. evime en yakın özel hastane 19 mayıstı. mecburen oraya gittim. haftaiçi gitme şansımda çok kısıtlı olduğu için özele gidebldim. sonuçları da ilk gittiğimde başak hanıma gösterdim. tekrar yaptıralım demedi. eksik bikaç bişey vardı. onları da bi dahaki teste isteriz şimdi boşa kan almayalım dedi. başka yerde yaptırmanı anormal karşılayacağını sanmam. yaptırma fırsatın varsa bence dışarda yaptır. o kadra parayı başka eksiğine verirsin dediğin gibi. ben haftaiçi hiç çıkamadığım için mecbur kaldım her şeyi akayda yaptırmaya.
dediğin gibi sgk biraz tuzlu oluyor. özel sigorta ile gidenler daha avantajlı. ama ben devletteyim. eşim de özelde olmasına rağmen yok özel sigortamız.yaptırmaya kalksaydık da hastaneye ödediğim paralardan daha fazla ödemem lazımdı ve doğum için bir sene önceden başlaması lazımdı. böyle daha mantıklı geldi. zaten az kaldı. :)