2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

canim dogum yapacagim gece alt tarafima adet sancisi gibi sancilar giriyodu bacak aram ve popo kemigimde agrimaya baslamisti gece birden suyum geldi benim sancim yoktu. bu arada dogumdan bir gun once beni cok etkileyen bir olay yasadim buyuk ihtimal bu yuzden dogdu. esim o gun beni doktor kontrolum vardi goturecekti ana isim yogun annenle gt dedi neyse kontrolumu oldum doktorum normal suan hafif sancilarin var dedi, esim aradi ben su hastanedeyim kontrole geldim sizde gelin burdan geceriz eve dedi bir gittimki kalp krizi tarzinda bisey yasamis ekg aletleri falan bagliydi sabahtan beri yatis yapmis hastanede ben onu oylegorunce bayag etkilendim agladim falan eve geldik gecesine dogurdum

ayy okurken ilgisiz bir eş die bitecek die beklerken ben bile şok oldum. geçmiş olsun. tüm ailecek sağlık sıhhatiniz eksik olmasın. zor şey sağlık sıkıntısı

daha hamileliğinin başındasın. bikaç kontrolde şekillenir zaten. dediğim gibi benim ilk zamanlar biraz kafam karıştı ama hem yeni bir doktor aramak zoruma gitti hem de hastane ve doktora alışınca değiştirmek istemedim.
bu arada ultrasonda ileri çıkabiliyor ama son adet tarihine bakıyolar hep. benim de hep ölçümlerim. 1-2 hafta ileriydi. şimdi günümü doldurmak üzereyim hala doğuramadım:)

stresin de biraz etkisi olmuş sanırım. geçmiş olsun canım. eşin şimdi iyidir umarım.
bende de hiç sancı yok. sadece kasıklarımda feci bir ağrı var. birazda dün gece karnım ağrıdı. sanırım sancıydı. belirti olmayınca doğuramıycam gibime geliyor.

Peki sen tüm testleri tahlilleri akayda mı yaptırdın, dışarıda mı ? Dışarıdaysa nerede? Doktorun bakışı ne bu testleri dışarda yaptırma durumuna ?

kardelencım sıkayetın neydıkı hastanneye gıttın rutın kontrolmu yoksa sancın falanmı vardı
rutin kontrole gitmiştim dün
canım geçmiş olsun. bebiş seni iyi korkutmuş.nst kötü dedikleri ne ki acaba bebeğin hareketleri de iimiş diyorsun
ben onda bizim kasılmamızla bebeğin hareketleri gözüküyor diye biliyordum
bebeğin kalp atışlarını da alıyolar ve bizim atışlar tek düzey çıktı nedense,bir yukarı,bir aşağı olmalıymış,mesela bazen 140 ken,150 lere,125 lere falan,aşağı yukarı oynamalıymış ama bizimki 140,137,135 bu arada döndü dolaştı,reaktif değil deyip deyip tekrardan çektirdiler
tabi arada sıra beklemesi,sedye üzerinde yapılması,saatlerce yattığım için belimin ağrıması,belirsizlik,çok aşırı stres yaptı,bide çok korktum,her bebek kıymetli ama bizim çok uzun zaman tedavi görmemize rağmen bebeğimiz olmamıştı.
maşallah bebişe,rabbim sağlıklı hayırlı bi ömür nasib etsin
kizlar gece 2den beri hastanedeyim sancim vardi acilma olmus yatisim yapildi doktorum gelince sezeryan olucam hayirlisiyla cepten giriyorum dua edin kizim kucuksaglikli olsun musait oldugum zaman tekrar yazarim saglicakla kalin
inşallah şu saate sağlıklı bi şekilde yapmışındır doğumunu

bende de bi kocakarı yöntemi var,çok fayda görülüyomuş
biraz maydanozu alıp,tavada ısıtıyomuşsun,göğsünü yakmayacak derecede olunca,onu göğsüne kapatıyomuşsun ve o yaralar çabucak geçiyomuş
geçen bi arkadaş ta soğan kapamayı önermişti

cok gecmiş olsun

uff en korktugum sey ailemden birinin başına kötü birsey gelmesı
evlenıp de ayrı eve gecınce sankı ben yanlarında yokken nnemlerin basına bırsey gelıcekmıs gıbı hıssedıp her sabah hepsıyle konusmadan kendıme gelemıyorum
Eşim de işe ya da uzak bır yere gidince psikopata baglıyorum dakka başı telefon trafıgı
psikolojık tedavı görmem lazım sanırım

tekrardan günaydın güzel anneler,
kahvaltımızı yaptık kocişi yolladık geldik tekrar.
birşey soracam, bebek odalarını ne kadar süre havalandırdınız? boya değil mobilya şu kaplama bişilerinden. çok kokmuyor yani. fikir verirseniz sevinirim :)

Peki sen tüm testleri tahlilleri akayda mı yaptırdın, dışarıda mı ? Dışarıdaysa nerede? Doktorun bakışı ne bu testleri dışarda yaptırma durumuna ?

ben bitek o ilk yaptırılan ayrıntılı testleri 19 mayısta yaptırdım. ozaman da akaya hiç gitmemiştim zaten. hamileliğimi yeni öğrenmiştim ve doktor ve hastane araştırma fırsatım olmadı. evime en yakın özel hastane 19 mayıstı. mecburen oraya gittim. haftaiçi gitme şansımda çok kısıtlı olduğu için özele gidebldim. sonuçları da ilk gittiğimde başak hanıma gösterdim. tekrar yaptıralım demedi. eksik bikaç bişey vardı. onları da bi dahaki teste isteriz şimdi boşa kan almayalım dedi. başka yerde yaptırmanı anormal karşılayacağını sanmam. yaptırma fırsatın varsa bence dışarda yaptır. o kadra parayı başka eksiğine verirsin dediğin gibi. ben haftaiçi hiç çıkamadığım için mecbur kaldım her şeyi akayda yaptırmaya.
dediğin gibi sgk biraz tuzlu oluyor. özel sigorta ile gidenler daha avantajlı. ama ben devletteyim. eşim de özelde olmasına rağmen yok özel sigortamız.yaptırmaya kalksaydık da hastaneye ödediğim paralardan daha fazla ödemem lazımdı ve doğum için bir sene önceden başlaması lazımdı. böyle daha mantıklı geldi. zaten az kaldı. :)

ayy okurken ilgisiz bir eş die bitecek die beklerken ben bile şok oldum. geçmiş olsun. tüm ailecek sağlık sıhhatiniz eksik olmasın. zor şey sağlık sıkıntısı

yok canim aksine esim cok ilgilidir her kontrole birlikte gittik 9 ay boyunca ilk defa son kontrolumde yanimda yoktu boyle bisey yasamis banada haber vermemis etkilenmeyeyim doktorda nstye baglaninca kotu sonuc cikmasin diye sabahtan aksama kadar tek basina hastanede yatis yapmis birsuru tetkik testler falan neyseki aksamina taburcu ettiler o gece dogurdum iste buyuk ihtimal uzuntuden tabi vakti saatide yazilmis bu vesile oldu, buarada esim daha 27 yasinda ve babasida erken yasta kalpten vefat ettigi icin tum gece kafamda hep kurdum cok kotu oldum

canım benimki bir ay falan havalandı.

çok geçmiş olsun. Allah size bağışlasın, daha çok gençsiniz. tabi insan çok endişelenir, her işte bir hayır vardır derler demek bebişinizin gelme vesilesiymiş. tekrarı olmasın uzun uzun ömrünüz olsun, sağlıklı mutlu büyütün bebişinizi beraber inşallah.

ben de bebişi yatırmasam da dolapları kullanırım belki 1 ay sonra falan die düşündüm valla :) ben de sürekli açık bırakayım bakalım camları ve dolapları bakalım ne zman çıkacak kokusu. zaten çok aşırı kokmuyor.

Evet aynen dediğin gibi.Çalıştığım şirketten dolayı özel sigortalıydım ben bikaç sene önce, gerçekten büyük rahatlık. Birçok doktorun özel muayenehanesinde bile hiç fark ödemiyordum. Ama şu an eşimden dolayı sgk'lıyım ve beni zorlamayacak, çok da zahmet olmayacak, risk içermeyen tahliller için tutumlu davranmayı düşünüyorum henüz bebek yokkken

bugün 11 e kadar uyumanın mayışıklığı war üstümde..
ama uyudumm ya az da olsa mutluyum..
kızlar gece yattıktan 1 saat sonra bi sancıyla uynadımki bi ahhh demişim ben bile korktum kendimden..
alttanda wurdu wurdu ağrılar, acımadılar bana
gecene kadar resmen buz gibi ter boşaldı üstümden.. bugün doktor kontrolümüz war 5 te..
bu kadar alt ağrımasına sizce acılmam olmusmudur ya ?
nerdeyse 2 haftadır (son 1 hafta daha siddetli) böyle ağrılarım war..
insallah az da olsa acılmam wardır, çatım geniştir ne biliyim boşuna cekmiyorumdur insallah bu kadar ağrıyı sancıyı..
oğluma diyorum bana bu kadar ağrı, sancı yasatıyosun hele bi sezeryanla gel senin çükünü kestiricem

ben böyle dedikçe oda içerde wuruyo.. anlıycanız biz simdiden didişmeye basladık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…